tirsdag 31. juli 2012

Sjokoladesmugling...

I kø på fergekaia i Hirtshals. I en og halv time med ekstremt høyt volum fra baksetet. Den ene prøver å overgå den andre. Kl ble 21.30, forsinka båt og ungene skulle ha sovi for lenge siden...Mannen kommer med det geniale forslaget om å slippe en prupp så barna kanskje sovner av det:-) Ungene hyler og vi skoggler..Nå er vi blitt litt trøtte og fjollete vi og. Var et øyeblikk nesten med på det;-) Utenfor bildøra tordna, lynte og hagla det. Var et skybrudd så nytta ikke og gå ut å lufte vettet heller. Mannen i harnisk over at vi ALLTID kommer ombord sist. Er litt pussig. Ender med det hver gang. Selv de som er for seint ute til båten kommer ombord før oss. Også alle trailerne selvfølgelig. Ender inneklemt på trailerdekket..Men like blid, for nå er vi på vei opp i en båt fylt til randen med overtrøtte unger som er blitt skjemt bort i ferien. Fikk den vanlige gulvplassen ved Tax Free butikken. Forberedt denne gang med niste, pledd og dyne. Begynner å få teken på disse mamma oppgavene nå:-) Ungene sovner greit og ikke takket være prupping...Så skummelt ut et øyeblikk når misten begynte med suttetriksing:-)


Det er gjerne et faretegn på at gutten er helt høy...

Kjørte inn i gården kl 0400 og var livredd for at ungene skulle våkne på vei inn til sengene. Men sovegudene var gode med oss.

Smugla  sjokolade for å si det pent. Her er et lite utvalg.



Måtte jo selvfølgelig vinne 2 kg sjokolade i Fårup Sommerland. Vi som ikke skal ha noe i hus etter ferien:-) 4 åringen ble helt stum når han vant denne:-) Mulig vi hadde litt for mye lego med og...Men kjørte i land bak en i  Rent-A-Wreck bil som tolleren begynte å løpe etter..Ikke lurt å kjøre en sånn leiebil hvis du har tenkt å smugle sjokolade:-) Oppfordrer alle sjokoladesmuglere til å låne vår bil neste gang. Lasta til taket med barnesykkel, reiseseng og armringer på topp. Gjør seg bra med Lynet Mcqueen solsjermer og:-)

Legosmuglinga til sønnen.

4 åringen tror han har kjøpt alt for sine egne penger. Kosta meg fire og en halv fjers og litt til:-) Han har enda et litt umodent forhold til penger. Litt som meg:-) Men nå er det gavetørke på barna leeenge...Har litt å hanke inn:-)
Ellers er det deilig å komme hjem til brukbart nett. Måtte stå på et bein og strekke telefonen så høyt jeg kunne mot nordøst for å få nett i Danmark. Etter 5 min var jeg heldig å komme inn på en av vær appene mine. Det var det jeg savnet mest. Våkne opp til et vær jeg var totalt uforberedt på ble nesten for mye for meg:-)

Gleda meg stort til en dusj i dag. Det endte i en katastrofe. Ble nok litt ivrig og slang en god dersj med dusjsåpe på øyet. Grulig smertefullt. Hylte ut og tenkte det var lurt og sette dusjen rett mot øyet. Er litt bra trykk i dusjen så kjente fort at det ikke var så lurt. Med null sikt fikk jeg karra meg ut av dusjen..Sitter her med et hovent og rødt øye og litt mer visdom. Spurte mannen om han hørte meg hyle...Jadda hadde hørt noe..Hvorfor kom han ikke til unnsetning tro?;-) Var nok litt opptatt av å spise sjokolade...;-) Tørker tårer så såpa skummer her...

lørdag 28. juli 2012

Pissenervøs og gå meg vild blandt klitterne...



Nyter dagene i Danmark. Ølen er god og den norske og danske krona er litt mer utjevna. Startet første kveld med Champagne kick off. Kjøpt Champagne på Danmarks svar Rema 1000. De danskene har skjønt det;-) Mannen mener at jeg må slå meg sammen med Petter Pilgaard. Han er visst nok singel...Ikke helt klar for drusing kjenner jeg...;-)

Ohh god!( Uttales dansk) Så deilig og være her i Danmark...Fått to myggstikk og fått en ny venn..En klegg som er blitt helt betatt av meg. Tror det er en klegg i hvertfall...

Veldig redd for å gå meg vill i alle klittene..Ser for meg et helikoptersøk etter en solbrent tulling med ei flaske champis under armen på vill jakt etter internett tilgang...

Ellers har innlosjeringa hatt sine glansdager tidlig på 80 tallet:-) Føler at jeg har kommet hit via en tidsmaskin...Luksusen har vi med selv for  her er det totalt blottet for luksus..Men vi har jo en vannkoker da;-) Hadde de vannkoker på 80 tallet?;-)

Ja fikk brukt for min nyinnkjøpte regnjakke. Tiltrekkes gult jeg..Tror kanskje jeg er litt alene om det;-)






Ellers visste jeg ikke at det er mulig å få sand på så mange rare plasser...Tygger stadig på noen sandkorn. Men gjør ikke som minsten da. Han borrer nesa nedi sanda og koser med den til min store frustrasjon...Men like blid og sykt lykkelig:-) Har en tendens til å ordne seg i Danmark..


Har tilgitt danskene for at vi ikke fikk noen poeng av de i Grand Prix...Selv om de fint kan droppe fem og en halv fjers;-) Har en diskusjon pågående her at det ikke er noe som heter det..Men jeg mener bestemt at jeg hørte det i dag. Bare smila og nikka jeg. Lata som jeg visste hva det betydde. Gir alltid en 500 lapp for å være på sikre siden:-) En i reisefølget her prøver seg på fem og en halv toss. Han er jo helt på viddene..eller klittene som vi sier her;-)


Passe lat treff i sanddynene...


Pussig greie og kjøre til vannkanten men grulig praktisk. Skia var selvfølgelig med..

Er i seng til kl 23 hver kveld. Så det er helt ville tilstander her;-) Regner med tidsforkjellen da...På hele fire og en halv fjers eller en og en halv toss...flirer og spytter litt sand:-)

Ungene har sin sin livs opplevelse...Har snart svømmehud mellom føttende og tror jammen jeg kan se de danner gjeller og:-)
Gleder meg til ungene skal legge seg i dag...Da skal jeg drikke litt Champagne og prøve den nye såpeboble utstyret;-)



tirsdag 24. juli 2012

Ny brunette i nabolaget...

Nå skal de grå håra til pers...Fått noen få siste året. Kjenner nesten de popper ut her bare jeg tenker på det;-) Vil ikke eie det noe mer!:-) Så vips var jeg brunette...

Hmm..greide jeg å få med de små grå?

En stor takk til Nutrisse og Mona Grudt som gjorde det mulig;-) Den kommunegrå perioden på 39 år er et tilbakelagt kapittel...
Ellers er vi fremdeles gardinløse og trives med det..Får mye lys inn slik at mannen kan beunder min nye gyldne hårfarge..Tror nemlig han foretrekker brunetter;-)

Foreløpig status på ferien:
  • Verandaen er ikke blitt beisa.
  • Kjelleren er ikke blitt rydda.
  • Venter fremdeles på graver til kloakken.
  • Bikinien er enda uprøvd.
  • Har kommet meg gjennom de fleste vinrestene i hus.
  • Uteplantene mine streiker.
  • Gått på høykarbo hele ferien.
  • Restskatten og NRK linsensen er betalt før tiden.
Mulig jeg kan fylle på med noe litt mer fornøyelige ting om en drøy ukes tid. Skal snart på turne;-) I år overlater jeg ingenting til tilfeldighetene. Nøye planlagt. Har tenkt at mannen og jeg skal matche. Mannen får helt karamba av tanken bare. Karamba her i huset betyr noia:-) Mener vi like godt kunne reise i matchene grilldresser:-) Det kan vi også fikse;-)
Ungene skal jo matche så da er det bare naturlig at mann og kone matcher og. Skal liksom kunne se at vi er i samme reisefølge...Gleder meg allerede;-)

Turplanlegging betyr kaos...Vurderer og ha på meg flere lag med klær så får jeg med meg alt jeg eier og har;-)



Hatt jomfrutur på sneglejakt her i dag...Naboene plukker og vi hygger oss med et glass vin og observerer. Hever glasset til en skål når han går forbi:-) Gikk som det måtte gå det. Fikk litt skjenn for at vi ikke plukka og;-) Så da måtte mannen ta i et tak. Huff skal det bli vår nye hobby...Vil jo bare være gode naboer...;-)

søndag 22. juli 2012

Ship O`Hoi..eller noe sånt...

På sikre siden tar man på redningsvesten på kjøkkenet hjemmet. Plutselig blir jeg distrahert og da er det for seint;-) Gjengen klar for tur. Kun 2 timers parkeringplasser i sikte. Og vi bruker 2 timer bare å komme ombord...




Glemte selvfølgelig sekken med all maten hjemme og det er krise for denne gjengen. Hive seg i bilen og hente den. Ta sykkelen ned til båten igjen. Fungerer å bo sentralt:-)

Etter to forsøk å komme oss ut av brygga så var vi i gang. Opp med kjeksen,sjokolade og mat, noen var tørste og frem med fiskestanga...Alt på en gang;-) Observer at mannen har mest båtansvar. Men det virker jo forsåvidt ganske avslappende og føre skuta og;-) Mens jeg som har innenbords ansvaret springer rundt i båten som jeg hadde mannen med ljåen i hælene. Ingen hvilehjem å passe på 2 unger på ekstremt begrensa plass. Burde jo vært lettere.
Begynte tidlig å få hodepine. Doen ombord er ikke helt oppe å gå, så her er det om å gjøre å spare på væskeinntaket. Starta turen dehydrert. Unna meg en halvliter solo og en kopp kaffe på 8 timer. Her skulle det ikke bli noe skvetting.

Tiden var kommet for å komme oss i land. Unger skulle bades og is skulle kjøpes. Fant verdens enkleste sted å legge til. Etter to forsøk så gikk det på et vis. Null rutine. Ikke forberedt. Litt seint å leite etter tauet når man holder i brygga med ene handa. Og ingen har lært meg å knyte noen båtsknuter. Skal vissnok se litt bra ut og;-)
Minsten uler. Har jo ikke fått mat på en halv time så det gnager nok i magen...Har bestemt meg på forhånd at jeg ikke skulle slenge med leppa når vi legger til ved ei brygge med publikum. Men er rart med det når det står på er det fort glemt. Så endel fyord dukka opp alikevel. Hjalp ikke å nynne på Skomvær av Erik Bye da;-) Men trening gjør vel mester. Bare alle ombord jobber mot samme mål;-) Nå hylte minsten som besatt. Han synes ikke det var noe gøy at ingen underholdt han et lite øyeblikk.  Han har eti seg gjennom turen:-) 
Nå var det bading på småfolket. Beinkaldt i vannet. Minsten måtte stoppes når han krabba rett ut. Hadde ikke vi snudd han hadde det bare vært bøttehatten som hadde flyti i vannskorpa... 





På vei hjem igjen så fulgte en regnsky på 100 meter i diameter over båten vår. Litt flaks må man ha;-) Prøvde å kjøre fra den, men den tok oss igjen. 1 åringen og 4 åringen likte ikke å kjøre så fort denne gangen. Mulig de merker at vi ikke er så båtvante;-)
Ble bare tuta på en gang av en ferge. Den kom i blindsona vår:-) Når ferga lå på hornet så skvetta jeg litt den eneste gangen på turen;-)
Vi har innvendig speil i båten så vi kan se bakover. Er jo datter av en trafikklærer. Mangler bare en stor L i akterenden på båten;-) Måtte slå opp hva bak på båten het. Har ikke terminologien inne enda:-)

En 5 min til avslapning...Hadde jo med meg solo solbrillene. Når jeg ser bilde så kler jeg de definitivt ikke!:-) Skal noe heftig med solosponsing til før jeg går med de noe mer;-)



Godt å få det bevist:-)  Gått for faktor 30 i ansiktet. Brukt babysolkrem. Skal visst være veien å gå for å unngå solrynker. Drit i det! Heretter går jeg for sololje og satser på å se ut som en gresk fisker på 70 år. Er deprimerende og ikke få ei fregne engang. Så rynkebekjempelse på kort sikt er ikke noe for meg:-)
Neste gang det er meldt fint vær over 2 dager så går vi for overnatting. Må jo skje en eller annen gang i løpet av sommeren... Er bare pes og få alt stesjet ombord bare for noen timer... Selv om det er vår sterke side i båtlivet:-) Vi virker nesten litt proffe på inn og utlastning i båt... Men ryker ei kjekspakke i bestikkelser...

Tok en tur på "pubben" til naboen på kvelden. Og være på pub med babycall er ikke hverdagskost. Kjekt med sånne naboer. Lurer på om de synes det samme om oss?;-)



Huset vårt er i bakgrunnen. Et steinkast til pubben;-)

En gladnyhet er at musa mi har kommet tilrette. Fant den i bunn av legokassa. Var nok jeg selv som hadde rydda den bort.

I dag røyk gardinstanga ned fra veggen. Har bare venta på det når ungene henger i gardinene. Unger ute av kontroll tenker nok dere. Men er bare veldig kjekt å gjemme seg bak dem. Festene er røska ut av veggen. Jeg ser på det som en mulighet til å få nye gardiner:-) Så nå sitter vi på utstilling i stua. Føler alle kan se inn. Føler oss nesten litt avkledd her vi sitter;-)

Sitter å ser på minnekonserten. Den kryper under huden på meg...Tørker noen tårer...

fredag 20. juli 2012

Opphissende fiskeolje, shopping og oase...

Jøss er det helg allerede...Hvor ble det av ukedagene? Hva kan gjøres annerledes for å skille dagene. Gjør jo helgetingene hele tiden her nå....Er jo lov å spørre om en ekstra god sove dag i morgen;-)  Bare for å skille litt på dagene...

Planlagt båttur i morgen. Er sånn at jeg gruer meg før vi kommer av gårde. Men når vi først er i gang finner jeg min indre skipper og nynner på Eriks Bye`s Skomvær;-) Håper jeg kommer dit i stemning i morgen og;-) Dere blir selvfølgelig oppdatert:-)

Siste dager har gått til shopping. I går var det shopping til mannen, Han ble dødsfresh:-)






Fint det, mens kona dasser etter med ungene og føler seg losslitt... Dama i klesbutikken synes det var litt rart at jeg lo hver gang jeg kikka inn i prøverommet til mannen. Enig i det, men er nå sånn vi liker det...
Var en pågående svenske som hoia etter oss og skulle selge oss noe fantastisk Omega 3 kapsler. Kjenner jeg blir provosert av sånt. Jeg roper ute dårlig skult irritert: " Er ikke interessert!" Mannen mener jeg tar litt hardt i. Tror han later som han ikke kjenner meg i slike situasjoner;-) Er forsåvidt enig med han at det er bare gå forbi og smile og si at man ikke er interessert. Kan jo prøve det engang;-) Men han her ropte etter oss og spurte hva jeg brukte. Holdt på å springe tilbake og si at jeg tok fersk makrell som stikkpiller 3 av gangen og spørre hva han synes om det... Om han hadde et problem med den formen for omega 3;-) Blir litt lett antennelig å være på shopping uten å få noe;-) Litt hissig anlagt kanskje..Men bare tenkte på å gjøre det, gjorde det ikke. Det vitner vel om litt selvkontroll?;-) Hadde jo mann og unger med...  En svenke som selger olje..Riktignok fiskeolje. Har en formening om sånt. Er det så forbannet fantastisk så hadde vi hørt om det på facebook allerede;-) Ikke helt egnet stoff på en husmorblogg. Men passerer fint i denne;-)
Legger pågående selgere til hatlista mi...Og den hatlista skal jeg ta for meg ved et senere blogg innlegg. Den er ikke helt snau sjønner dere.

Artig med en 4 åring med utestemme i prøverommet. Hva gjør du pappa og hvorfor kler du av deg? La seg like godt ned i prøverommet ved siden av og glana under til pappaen slik at han ikke gikk glipp av noe og kommenterte villig i vei med utestemme:-) Lata som jeg ikke kjente dem jeg;-) Noe av det mest fornøyelige med å ha unger i den alderen er at de er så udiskret..Elsker den egenskapen. Er vel forsåvidt det selv så kan relatere meg til det:-) Litt titting i lekebutikker kom godt med etterpå.

Fikk ikke noe og det var helt greit. Vi er stadig vekk i lekebutikker og titter fordi mammaen hans mener det bygger karakter og gå derfra tomhendt og like blid:-) Men han skulle visst ringe politiet denne gangen og si det. Sitti og venta på politiet i to dager nå jeg...
Pappa gjorde noen gode kupp men fant ikke solbrillene som vi var på leit etter..På`an igjen i dag. Satsa på godvær og sandaler. 4 åringen orker snart ikke mer solbrille shopping. Men alle skal være med! Dette blir så koselig atte;-)
Tråla storgata opp og ned. Plaska ned og tordna og lynte.Denne gjengen skulle ikke gi seg så lett. Minsten sovna 3 sekunder før vi lasta inn i bilen...

Etter tre dager med solbrille jakt så har jeg anskaffa meg 2 bukser og 2 topper og klær til ungene. Ingen solbriller i sikte. Han bruker mine 11 år gamle Killer Loops..

Nå har jeg leita etter PC musa mi i over en time. Skvær borte. Eneste sted jeg ikke har kikka nå er fryseren og sandkassa. Brukte musa sist til å finne Lego instruksjoner online.  Har man mista instruksjonsboka kan man bare drite i å bygge Lego korrekt. Kan være rakett ingeniør og mislykkes. Og da blir det freestyle legobygging. Og det stod ikke på tapetet i dag. Bygd en båt og to biler og et helikopter på to timer. Har ikke vært i legokassa og leita etter musa mi enda. Det var i hvertfall en setning som klang rart...

Må bare vise hva minsten hadde på i dag.

Michael Jackson fan..Men en voksende støvsuge fetish..

Idolet til mammaen. Han som Michael, er litt sær der han drasser rundt på støvsugeren.

Ellers fikk jeg noe som kan kalles husmoraktig over meg i går. Laga et lite oase.
Det er i hvertfall det jeg skal kalle det:-) 


Nå er jeg på jakt etter en kjempestor glassbolle siden jeg hadde endel plassbegrensninger med mitt. Tenkte å lage et lite samfunn med små mennesker og små hus og..Har noen sjørøverfigurer og legomenn. Alt passerer i de rette omgivelsene...Pus synes alle mine prosjekter er interessante den linselusa:-)


Hører mannen roter etter Tec7 i kjelleren. Skal fikse skoa mine i dag. Skoa som etter det, kan gå både til lands og vanns..gleder meg til å prøve de ut i morgen;-)

onsdag 18. juli 2012

En småpyton dag...

På tur med familien. En gjennomkjøring uten og bli avisoppslag dagen derpå må sies å være en god dag. Minsten lada batteriene i bilen slik at han var fit for fight når han kom til målstedet... Jeg fikk meg et par etterlengta power napper og. Sa jo selvfølgelig til søvnnazi`en (les mannen) at jeg bare lukka øya;-)

4 åringen var nå blitt helt høy..Han skulle holde en pytonslange! Tøffingen.


Det var flere som ville det:-) Enda en tøffing.


Jeg var opptatt med å passe minsten. Jeg måtte passe på minsten denne gang og for all fremtidig slangeholding...Gjengen har tatt turen til den lille dyrehagen på Brokelandsheia:-)

Inne hos geitene så roper sønnen ut. Pass rompa di mamma! Nå kommern! Jeg stod bøyd fremover for å ta bilde av dette lille nurket her. 2 dager gammel:-)

Ser sønnen er bekymra for at mamma står utsatt til...

Men de store geitene mista interessen for meg og flokka seg rundt en fasinerende mann ved andre siden av gjerde... Mannen:-)



Mannen mista det ene brilleglasset til solbrillene sine og jeg fant ut at det var en god ide og prøve å fikse det mens mannen lasta inn i bilen. Mista jo selvfølgelig det i bakken og Ray Ban til mannen ble knust. Så det siste bilde av mannen med favoritt solbrillene var med pytonslangen...


De beste brillene han har hatt visstnok. Jeg var kjapt på banen med noen alternativer og prøvde meg på at solbrillene ikke definerer hvem han er;-) Ta disse sa jeg ivrig.. Det var et sett Elvis solbriller. Som vi pussig nok hadde liggende i bilen.. De definerer kanskje litt mer hvem man ønsker og være;-) Hvis han går for Elvis solbriller resten av sommeren så blir han definitivt min store helt. Og da snakker vi helter som Petter Northug, Dalai Lama og Jarle Andhøy som vil komme i skyggen av mannen min;-)

Nei, ble lei meg jeg. Er surt å miste noe som fungerer så godt. Så i morgen fortsetter vi solbrille jakten. Går for et innhogg i feriepengene;-) Prøvde oss på en Ray Ban forhandler i dag men han fant ikke rett type, men jeg fant mange...

En pussig tvist i dag er at mine favorittsandaler har gått i stykker. Så i dag titta jeg på noen nye. Det var ikke nødvendig sa mannen. Han kunne bare lime mine gamle med Tec7. Hvis dere synes verktøy på boks ( 5-56 ) er kjekt så omfavn Tec7 og;-) Kan til og med bruke sandalene mine under vann fikk jeg så greit beskjed om. Badesko og sandaler i ett. Nei sååå praktisk!?;-) Så da bør vel Tec7 fungere på solbrillene og?;-)

I mitt fåfengte forsøk på å trøste mannen så fant jeg frem noen kanonbra alternativer synes nå jeg;-)
Mannen er ikke så sugen på å posere med forslaga mine. Men godt jeg har en annen mann i huset som mer en gjerne stiller opp. Alle damer bør ha 2 menn;-) Hils på min andre... Bob, byggmester Bob! For de som lurer litt, så drikker jeg litt i ferien;-)

Alternativ 1

Ingen over eller ved siden av spør du meg;-)

Alternativ 2

Synes ikke gult er kult på deg Bob.

Alternativ 3

Bob ser jo ut som Bad Boy her..Totalt image crash;-)




Alternativ 4

Cool...


Når dette slo feil så prøvde jeg meg på litt kjærlighetsgodis til mannen...



Liker visst ikke Marshmallows han...Blir mer på Bob og meg da:-)

4 åringen avslutta kvelden med å vise frem bilder av seg selv holde Pytonslangen til småjentene i nabolaget. Småjentene var veldig imponert og gispa høyt:-) Sønnen la armene høyt i kors over brystet og nikka bikjennende til alle gispa...

mandag 16. juli 2012

Nystussa plen og klar for Dallas...

Drøyde med å vekke mannen til rett over 9 i dag. Synes han kjører et nazi søvnsjema for tiden...Håpet min godhet kan smitte over på han i morgen. Men neida jeg måtte ikke forvente å sove noe lenger denne gangen. Han firer ikke;-) Har til og med laga Taco til han i dag...Og jeg spiser Taco med lange tenner. Han elsker det og jeg er glad jeg ikke er mexikaner.Var veldig nærme på å kjøpe Fjordland laks til middag. Men de hadde bare en igjen til min manns store hell:-)

Har mine greier jeg og. Mannen er en søvn nazi og jeg er en plenklippenazi. Ja, nå tror jeg nettopp jeg innførte et nytt ord. Tror ikke det kommer til å bli brukt så mye i dagligtale;-) Men hvis det skulle dukke opp. Husk dere hørte det her først!;-)
Naboene klipper plenen 2 ganger på vår ene. Så synes jeg er ganske mild:-) Har hatt besøk frem til i dag, så da har jeg vist meg fra min milde side. Tror bare jeg har nevnt plenklipping en 7-8 ganger jeg:-) Men 5 min etter jeg var hjemme etter en svipptur på flyplassen så var mannen uten og tråla plenen:-) Silkehanskene er av. Kan ikke fortsette å være en skam for nabolaget med den lange luggen i hagen... Skal sies at jeg la begge ungen da:-)

Vareopptelling etter fredagens fest.


Hvordan skal vi få dette til da? Begynner bare i den ene enden. Går på med krum nakke..

Var på shopping uten unger i dag. Ble noen spontane kjøp. Kom hjem med disse to.


Vurderte å gjemme de for mannen et øyeblikk;-) Men hadde vel merka hvis jeg hadde disse på ved en anledning. Ja alle damer gjemmer handleposer i klesskapet uten at menner/samboere finner ut av det:-) Men da bør fargen kanskje være noe mer diskret:-)

Ikke helt meg men synes de var litt gilde og da. Men fikk det til 70 prosent avslag. Så to for 150 kroner til sammen så gjør det ikke noe om jeg aldri bruker dem:-) Det er sånn damer hamstrer klær og ender med at de aldri har noe å ha på seg:-) Spurte mannen hva han synes. Joda de var fargerike sa han! Kan ikke benekte det;-)
Shopping endte med en god lunch på på Jonas. Er kjekt å ha venninnbesøk. Det regna litt på ungene og. Tante A hadde på spanderbuksene på. 4 åringen fikk såpeboble maskin og slim i lange baner. Ville ha med seg slimet i seng, men det ville jeg ha nede i stua og pusle litt med.
Minsten er helt betatt av støvsugerer. Ser han aldri leke med noe annet her i huset. Så han fikk jammen sin egen.






















Stor stas. Den er nå med overalt:-) Pussig fyr han der. Har det sikkert etter faren...



Ellers hadde vi stor suksess med å holde ungene oppe litt lenge her om dagen. Alle sov til 9 og jeg våkna først. Ble nesten litt redd jeg.
4 åringen har mye rart på gang etter leggetid for tiden. Han har jo ferie:-) Vi fant han med svømmebriller på mens han hadde snoka i smykkeskrinet mitt. Spurte han om han hadde vært opp i smykkeskrinet til mamma? Nei det hadde han ikke sa han. Fant noen smykker på gulvet så han skulte ikke raidet sitt så godt. Han vet ikke hva et smykkeskrin er tydeligvis. Spurte han om han hadde vært i skattekista til mamma. JA det hadde han!:-) Får holde oss til sjørøver terminologien en stund til skjønner jeg:-)

Nå skal jeg nyte en episode av Dallas i min nye rosa kjole og et glass rosevin. Alt dreier seg om den rette stemningen;-) Må pynte meg litt for JR...

Bør komme meg i seng til rimelig tid i kveld. Hadde et mareritt i natt som gjorde meg helt skjelven. Våkna med et brak og sleit med å sove igjen. Kan ikke gå i detalj for da får dere bekrefta at jeg har en skrue løs;-) Men et stikkord er...Ikke anbefalt å ha en skaumannfarm hjemme...Mulig jeg skal tone litt ned på skaumann sjekkene;-)

I natt skal jeg ha på denne snakke i søvne appen.

Denne tar opp alt som skjer av lyder på natten.


Ikke noe for de lettskremte og sarte sjelene der ute, men er spooky og interessant å høre på til morrakaffen:-)
Er jeg som står for det meste av støyen hos oss. På det meste har det vært 52 opptak på 4 og en halv time...Så det kan lønne seg å ha telefonen til lading ...

Håper dere hadde en fin skaumann sjekk her om dagen. Og tok min oppfordning:-) Her i huset er det fritt for skaumann. Alle er sjekka:-)


lørdag 14. juli 2012

Surprise...

Da er jeg gift med en mann som hører til i bolken 40-50;-) Ikke så verst i grunn. Ser han har fått mer visdom allerede:-)
Mannen fikk seg en overaskelsesfest i går:-) Og for en fest:-) Svigermor og svigefar hadde dratt til skikkelig og hadde det hos seg.
Mannen ble godt overraska!:-)
Gratulerer med gårsdagens 40 års dag mannen min!

Legg til bildetekst
Heldigvis hadde noen andre huska dette. Jeg må jo ha den kjekkeste 40 åringen:-)

40 år og korkelår og ei kone som har blitt lystløgner. Kan han ønske seg noe mer...Har jugi så det renner av meg i det siste. Mista litt oversikten. Endel som skal klaffe og historier som skal samkjøres for å samle folk til overraskelses fest. Har til og med krydra historiene til mannen med noen ekstra unødvendige løgner. Begynt å juge om ting jeg ikke trenger å juge om engang:-) Det var da jeg skjønte jeg hadde et problem;-) Nå er tiden inne for løgnavvenning. Litt synd i grunn siden jeg helt klart har talent for det;-)
Så alle som møter meg nå får den hele og fulle sannheten. Ingen hvite løgner engang. Med bloggen som mitt vitne skal jeg greie det;-) Går for "sannheten setter deg fri."  Bare vær så snill og ikke spør meg om noe dere ikke vil høre sannheten om..Kan bli litt ubehagelig;-)

Formen er på topp i dag selv om sola skinte når vi kom hjem i natt:-) Nei, nå gjorde jeg det igjen..Juger så det renner av meg:-)
Når vi kom hjem på morrakvisten en gang fant vi ut at vi hadde glemt husnøkkelen. Da var gode råd dyre. Men gikk for å bryte oss inn. Så da lar man gjesten fikse biffen:-) Skal du ha igjen på forsikring så kan man ikke gjøre det sjøl:-) En oppfordring til de østeuropeiske bandene der ute. Det var drit vanskelig. Brøyt oss inn i et kjellervindu. Kikka litt rundt meg der vi lå på plenen og hadde latterkrampe under innbruddsforsøket.


Mannen fikk veldig mye flotte gaver i går. Ikke noe å grue seg til å bli 40 gitt. Jeg sleit med å finne gaven. Ble ett nettbrett som neste ikke var og oppdrive i distriktet og som var utsolgt på alle nettbutikker. Var villig til å reise langt, men hørte de hadde et igjen i Volda:-) Det synes jeg var litt drøyt. For å si det pent er jeg på fornavn med alle på kundeservice på Lefdal, Expert og Elkjøp. I stunt kjøring i hele Grenland uten handsfree i rushen holdt på å gå riktig galt. Gav opp og kjøpte noen øredobber til meg selv i stede. Da kom jeg over en liten telebutikk på Herkules. Eureka. De hadde et igjen! Neste gang skal jeg være litt tidligere ute i tilfelle jeg må ta en svipptur til Volda...

Festen kunne jeg ikke bidra så mye med. Siden det var en overraskelse. Skulle lage salat. Synes kanskje det var litt pussig at mannen ikke reagerte da jeg laga salat til ca 40 stk, men det gikk smertefritt. Smugla opp salathoder fra kjelleren hele fredagen. Hadde ikke vært nødvendig. Han tror vel bare jeg er skikkelig glad i salat:-)

Vet du har vært på en god fest når det surkler i skoa. Det var basseng der og det ble brukt til lumpne triks;-) Surkla godt i skoa til mannen og...Mannen hadde jeg ekstra skift til for det lå i korta at det ville skje.
Hadde quiz om 40 åringen. Og mener fremdeles at de andre laga juksa på quizen...Kommer ganske langt med juks her i verden;-)

4 åringen har bada så mye i det siste i bassenget at det lukter klor av ånden hans. Han hadde et lite basseng show sammen med noen andre småfolk før de ble med hjem til mormor. Den beste festen han hadde vært på...Ville ikke reise han. Og minsten holdt koken lenge og.

Må runde av her nå. Skal ha en Skaumannsjekk av hverandre;-) Liker den nye hobbyen vår. Ikke vært i nærheten av en skaumann på dagesvis men kan aldri være for forsiktig. Vet aldri med de småjævelene;-) Ønsker dere en god kveld og lykke til med skaumannsjekkene...

onsdag 11. juli 2012

En gladlaks...

Må få utløp for den paraonide delen i meg først. Så her er en oppfordring til alle de østeuropeiske innbruddsbandene som nileser bloggen min;-) Her i huset reiser vi bare på fantasireiser:-) Nesten som facebookdama i Torsdags kveld fra Nydalen. Bare vit at jeg følger med på dere:-) Denne dama viker ikke fra utkikkposten sin!;-)

Dette må være for de helt spesielt interesserte.



Laksen live fra Suldålslågen på VG nett! Det er forresten en elv i Rogaland for de som lurte. Tenk å sitte å se direktesending av laks. Jeg gjør det:-) Har registret at den samme laksen har vært i bildet i to timer nå:-) Hvordan jeg vet det er den samme laksen? Kjenner igjen en gladlaks når jeg ser en:-) Er nok en PR kåt laks dette her...De andre står i kø, men denne gla laksen vil ikke vike kameraet..Hans 15 minutes fame:-)



Vet om et noen der ute som sikkert titter innom et par ganger daglig. Jeg har nå sitti å sett på laksen live i to timer. Vurderer å lage ei laksetrapp i akvariet og se hva som skjer. Kanskje Elvis (ene gullfisken) er en selvmordskandidat?:-) Hvor ironisk ville det vært...
Denne laksetittinga er nesten avhengighetsskapende:-) Og nå begynner det snart å bli mørkt...Mens jeg nyter en hjemis. Isbilen tusla opp gata her i kveld. Var såvidt jeg hørte den gitt;-) Kunne like godt ha sirener på. Skjærer i øra. I denne gata er det endel småbarn. Og nesten samtlige var uti gata. Jakten på søtsaker kommer jo til å være hovedgeskjeften dems frem til de er rundt 12 år. Det er pri en:-)
Sønnen var veldig fornøyd med at jeg tok med kortet på gateshopping. Jeg er nå litt skeptisk til det som nesten kommer på døra, men nå er det sommer og hører med å springe etter isbilen:-)

En til de voksne og en til barna...

Når 4 åringen var 2 år så sa vi at isbilen, dvs lyden av isbilen betydde at han måtte legge seg. Han spratt opp og sprang nesten i seng. Jeg tulla men fant ut at det var genialt:-)
Søren sjekka laksen live nettopp. Den var borte og jeg har ikke fått det med meg...;-)

Ikke bare jeg som har lite dramatikk og intriger i livet for tiden. Ser ut som det er fælt så fredelig i Telemark forøvrig for tiden..Denne gladsaken pryda forsidene i går.


Regner med at denne arbeidsomme mannen ikke har noe i mot å være med i bloggen min, han er jo tross alt førsteside stoff i TA.

Sønnen ville på stranda i dag og vi, rettelse mannen ville fylle opp en henger med skrot. Ble som vi ville. Og så lenge mammaen må gå med sokker for å ikke fryse ble ikke det noe av i dag.

Ellers har jeg vært på gavejakt til mannen i dag som fyller 40 år til fredagen...Gørr vanskelig..Holdt på å dø i forsøket! Men det må jeg komme tilbake til seinere:-)
Siden jeg er inne på det så er det på sin plass å ha en krigsrapport om operasjon søvn. Her vekker vi hverandre med et brak kl 830 og ikke et sekund seinere. Mannen sender ungen men jeg vil gjerne ta meg av skarpe oppdrag selv:-) Da vet jeg at det blir gjort etter planen. I morgen er det jeg som er vekkeren!! Selv fikk jeg dratt ut tiden bra i dag. Men endte med at det bare gikk utover meg selv. Kom meg ikke ut av døra før kl 15.30...


mandag 9. juli 2012

To dager i det omreisende sirkusliv...

Testtur med båten i går. Begynte med at ungene og jeg stod på brygga og venta en god stund. Med to ryggsekker, stellebag, vogn og unger som knapt kunne bevege seg pga store redningsvester. Vi hadde nok hatt uønska besøk i båten for noe greier var rivi ned. Tok litt tid å fikse det. Minsten hylgrein. Han satt som en påle og kom ingen vei. Ble ikke noen akrobat akkurat av redningsvesten sin og 4 åringen masa om å komme ombord. Begynte allerede da å bestikke 4 åringen med at vi skulle kjøpe is i Brevik:-) Og vi hadde ikke kommet oss ombord engang:-)
Minsten var livredd for vesten sin. Men her i huset konfronterer vi vår frykt. Han må spise og sove med den fremover. De skal bli bestiser:-) Jeg konfronterer jo min frykt. Det er to uerfarne båtfolk med to småunger på båttur;-)





Mista bøttehatten til 4 åringen på sjøen. Ikke første gang det har skjedd. 4 åringen tok det med et smil..Så bare litt tegn til panikk i øya hans;-) Men denne gangen skjedde det for at pappa skulle teste båten. Rett opp i 33 knop. Da må man regne med at det ryker noen båthatter. Jeg holdt på brillene og tok på meg vest jeg og:-) En annen ting som ryker da er også bittelittegrann bensin. Ser hva vi skal bruke feriepengene på i år ja:-)


Dette gjorde meg lykkelig. Sovna fort han...

The need for speed...


Båtturen gikk forsåvidt greit, men ser at vi har litt problemer med å legge til og ta av som vi kaller det;-) Ikke knekt den koden enda. Må nok bruke faren min som hjelp i fremtiden. Når han blir gammel og kommer på gamlehjem får vi hente han med rullator og inn i båten og ta av og legge til for oss:-) Men mannen får trene på det så ordner det seg nok. Ikke den letteste båten og manøvrere heller:-) Jeg får konsentrere meg om solkrem smøring og mann/hatt over bord trening;-) Samt konfikthåndtering til sjøs;-) Det vil si. Jeg skal ikke mase jeg heller. 4 åringen masa når vi skulle legge til igjen. Turens andre bestikkelse kom. Du skal få litt sjokolade når vi kommer hjem hvis du sitter helt stille nå. Ikke stolt av oppdrager evnene mine her, men kom ikke på noe å true med;-)

Ellers er planen at 4 åringen skal få være litt lenger opp i sommer. Pussig greie. Jo seinere i seng desto tidligere opp...Den planen gjør han bare trøttere og vi voksne får mindre voksen tid igjen.  Prøve litt til mot alle odd. Fungerer jo for noen av naboene:-) Han må jo kollapse snart...

Mannen har også uten forvarsel innført nye soverutiner her. Alle skal liksom tidlig opp om morran nå. Så for meg en ferie der jeg kunne sove lenge, hvertfall annen hver dag. Det var jo hele grunnen til at jeg gleda meg til ferie:-) Nå skal vi liksom spise felles frokost før kl 8 alle sammen...For noe tull!;-) Det kommer ikke til å bli noe koselig i det hele tatt;-) Kan ikke skjønne hva han tenker på. Tar en fra meg søvnen tar en nesten livsgnisten fra meg;-)
Han har et ørlite poeng at vi sliter med å komme oss ut av huset før kl 13.00 om dagen. Men hvis jeg må opp tidlig hver eneste dag kommer jeg til å gå til "gå sakte aksjon" :-) Vi kommer ikke å greie å komme oss ut av huset før kl 1400 heretter...Nå blir det søvnkrig og jeg er en seig kriger;-) Har kriga før for langt mindre enn dette i livet;-) Denne gangen står slaget om det største i min verden! Nemlig søvn:-)

I dag har vi fokusert på å slite ut 4 åringen. Han tror han kan svømme og hopper uti uten og blunke:-)



Ikke vett på noe annet. Hakker tenner og hiver seg uti gang på gang...Jeg satt spent å venta på den sexy mannen min skulle ta bomba...Men kanskje en annen gang:-) Vurderte å dytte han uti, men han hadde telefon i bukselomma..Neste gang kanskje..Vi er jo i krig;-)

lørdag 7. juli 2012

Da Mr Kaizer møtte Shakira...

Sa til sønnen min at han måtte være med å kjøre mamma på jentefest i går ettermiddag. Fikk kjapt til svar at det gadd han ihvertfall ikke. Jeg kunne kjøre selv:-) Heldigvis var pappaen hans litt vennligere innstilt og tok med ungen og svippa kona ut på fest:-) Jentefesten i går var en høydare:-) De jentene er alltid godt selskap!:-)
Fikk litt kultur med oss i går og. Rundet av kvelden med Kaizers Orchestra. Var nok en champangne anledning på kort tid. Men nå har jeg ferie og vet hvordan jeg skal innlede en ferie med stil..Var en våt konsertopplevelse...Men takket være gode kontakter til følget vårt kom vi oss fort opp på terassen under tak. Der var det svært så hyggelig:-) Fikk noen nye venner og. Og møtte noen gamle:-) Det er sånn ferieminner skal skapes:-)

Du vet du er på jentefest når du må passe på og ikke ta en slurk av neglelakken.























Vet ikke helt hva greie var her, men tror jeg skulle vise min passerseddel på takterrassen og hva fukt gjør for krusen i håret..En hver fjolleblogger har med et toalettbildet;-)


Konserten var bra den...Men den drukna litt i de gode samtalene på takterrasen. Bøtta ned på plassen og det stod respekt av tilskuerne..



Fikk en pussig gjest ved bordet  vårt. Viste seg at det var selveste Mr Kaizer. Jeg visste jo ikke hvem det var og dro en tysker vits og slo om på tysk av en merkelig grunn. Trodde det var en blodfan av Kaizers som prøvde å kopiere idolet sitt:-). Og stoppa ikke med det heller...Noen dunka meg i siden og fortalte at det var selveste Mr Kaizer før jeg dreit meg helt ut. Men det var allerede for seint...Etter mye om og men fikk jeg rodd i land det hele med at jeg elska han og mannen min likte han så brukbart;-);-) Da kom brått groupien i meg frem..Hadde endt på samme vis om det var Vidar Theisen som satt der:-) Bare at han Mr Kaizer er hakket mer sexy:-)  Han virka som en bra mann:-)
Tenk at Mr Kaizer skulle få møte Shakira på Wrightegaarden. Føler meg litt skulds..Jeg viste ikke hvem han var, men han visste pokker ikke hvem jeg var heller;-)
Har en egen evne til å  havner i sånne situasjoner, men denne gangen var det totalt uforskyldt. Skrøyt litt av kusina mi sine musikalske talenter og fikk sagt at jeg skamma meg for mannen min burde vært der i stede for meg:-) Fikk sagt at mannen min var blodfan. Da skulle vi ta et bilde sammen for mannen min og bryllupsdagen hans.

Shakira var ikke så heldig med fotografen her...


Kan tro mannen min ble glad for det;-) Han er helt oppgitt over min totalt uopplyste musikk kunnskap og at vi havna på samme bord som han. Rett og slett en skandale;-)
Nå blir jeg tvunget til å høre på Kaizers mens jeg skriver. Hvis jeg gjør det så blir han fornøyd og han trekker frem bryllupsdag kortet:-)


Ellers har jeg ikke observert noen østeuropeiske bander siste døgn. Den mest suspekte i denne gata her var meg en gang i de sene nattetimer:-)

Var redd for at den grønne væska mi skulle bli ødelagt i går. Men den var like fin. Er visst vanntett og den:-) For et kupp;-)

I ettermiddag var hele gjengen på butikken sammen. 4 åringen kjører rally mellom hyllene og henger ved brødskjærer maskinen og venter på å knabbe en skalk av en annen familie. Jeg lata som jeg ikke kjente ungen et øyeblikk der;-) Men det var ikke så lett. Han roper ut: "Du mamma i går når du var på fest!" osv..Joda alt er helt komplett;-) Møtte bestemor og oldemor på butikken og. 4 åringen til oldemor: "Du er gammel du!" og stoppa ikke med det...Er livredd jeg når vi ser noen som skiller seg litt ut. Tar da tak i guttungen og jogger fort forbi..

Nå skal resten av denne bryllupsdagen nytes. Fått flotte blomster av min fine mann i dag:-)



Nei nå tror jeg at jeg skal bli Kaizer på turne:-) De trenger vel en husmor som kan blogge litt...