fredag 28. september 2012

Nå har jeg offisielt gått for langt...

Fårikålens dag på jobb i går. Så da var det en klar lunchfavoritt.


Litt tung lunch...Men her var det bare å fylle opp for skulle på foreldremøte i barnehagen på kvelden. Noe lettvint til middag...Hele uka har i grunn vært dominert av lettvinte middager:-)

Var ekstremt god timing og stikke av gårde kl 1750 her i går. Det kokte rundt kveldsstellet på minsten...Jeg heiv på meg klærne og forta meg ut døra. Mannen fikk tilbudet om å dra på møte, men valgte det koselige kveldstellet i stede;-)

Var visst valg til foreldreutvalget i barnehagen. Så mange krympa seg når det ble annonsert:-) Og foreldreutvalget trang nye medlemmer. Er det noe som melder seg?? Det ble helt stille. Folk prøvde å gjøre seg usynlige. Kunne hørt en knappenål falle i rommet. Jeg tok meg i å sitte og titte ned på skotuppen min..Stirret på den tilslutt..Hørte mine egne hjertelyder slå i øret. Kjente en svetteperle randt ned mot nesa...Kunne høre at det romla i magen til en av oss. Han/hun hadde tydligvis ikke spist fårikål lunch. Etter den lunchen følte jeg meg veldig oppblåst. Var nå kommet til et punkt hvor jeg var livredd for å slippe en promp i denne pinlige stille atmosfæren. Og jo mer jeg fokuserte på det jo vanskeligere ble det. Var bare en ting å gjøre mens jeg sleit der. Var å bryte stillheten å si. Jeg kan bli med i foreldre utvalget!! Så nå er jeg en av foreldre representantene. De kunne vel strengt tatt fått en mer solid representant, men når ingen andre måtte prompe så ble det meg:-) Lurer på om jeg får en feit tittel;-) Burde egentlig fyrt av en liten salutt for at jeg ble med...Men fikk nå en liten applaus. Det er lenge siden. En litt sånn martyr applaus føles det ut som;-) En pussig greie er at alle sier(som har deltatt) at det er så koselig og interessant. Hvorfor ikke stå løpet helt ut da...?:-) Og hvorfor er det særdeles få som melder seg med en gang til slike verv? Men nå er jeg inne i varmen og skal finne ut av det;-)
Promp er ikke tabu her i huset lenger etter påtrykk fra en 4 åring som synes promping er hysterisk morsomt. Må innrømme at jeg og trekker litt på smilebåndet når det kommer til promp...

Vurderte sterkt å si til mannen min at han var valgt mens jeg prompet meg hjemover. Så lærdommen er spis en lett lunch uten kål før viktige møter.
Bonusen er visst at møtene blir lagt til barnas leggetid...

Tok en liten tass på fersken med handa nedi veska mi her i stad..Han var jo ute av synet i et sekund..Fant sminkepungen min og...Sinna som en tørk når jeg ville ha den tilbake..Litt sånn finder`s keeper i huset her for tiden...



Gikk kaldt nedover ryggen på meg her i dag. Minsten har lagt sin elsk på Postmann Pat og bilen hans. Må advare mot sterke scener nå...Jeg torturerer Pat slik at han kan holde seg på kottet til 4 åringen der han hører hjemme.


Mulig dette er et gjengående tema med denne fyreren Pat som jeg kommer særdeles dårlig overens med. Han og den fjollete bilen hans. Bilen med den hjerteskjærende melodien. Jeg sier nå, gi barna en superhelt før Postmann Pat tar dem...Husker den dagen vi kjøpte han og. På vei til Danmark for tre år siden. Det er litt spesielt.  Fordømmer den dagen;-) Eneste leke i huset som ikke har hatt batteriskifte. Men den uler like herlig...Spesielt på nattestid. Jeg slår av og gjemmer den, men på mystisk vis slår den seg på igjen. Tror vi trenger besøk av Åndenes Makt her snart...Så det programmet for første gang i går. Var visst fra nærmiljøet. Skulle bare se litt, men ble litt fengsla og. Var guffent. Tror jo ikke på sånt heller. Men hvorfor fikk jeg ikke sove da..Følte jeg ble iakttatt...Kan ikke se på sånn jeg. Blir helt kavring av slike ting...Litt for utviklet fantasi tror jeg;-) Så nå håper jeg Skavland og co gir meg en god natt søvn...Mulig jeg blir hjemsøkt av Pat men...fortjener den;-)

onsdag 26. september 2012

Back on track og gørrharmonisk...

Dagen i går var min time out dag.  Startet med at jeg ikke fant skoa mine på jobb...Hvem skal jeg velge i dag tro...



Hadde bestemt meg for å ta en tur innom hobbysenteret å snoke på hjemveien. Kaller det gjerne overtid. Skyldte på trafikken når jeg kom hjem seinere enn vanlig:-) Familiemiddagen ble speilegg. Her er min middag i bøttekottet på jobb...Bildet er arrangert...


Stakk av hjemmefra så fort jeg fikk sjans. Putla rundt på kjøpesenter helt alene og storkosa meg. Satt i bilen før jeg reiste hjem og hørte på denne...



Var terapi i garasjehuset på Herkules kjøpesenter. Skal ikke undervurdere og legge ned bilsetet og lukke øynene i 5 minutter før man reiser hjem til familien...Det nærmeste jeg kommer meditasjon. Hvis dere har 2 min og 36 sek til rådighet så lytt til denne... Det er sånn en ekte husmor mediterer;-) I garasjen på kjøpesenteret.  Kom hjem så var ungene lagt og sov....Har ikke hatt leamus siden. Mannen savner nok ikke at jeg har sitti og blunka konstant under middagen. Dagens middag gikk greit. Minsten ville ikke smake engang. Slo seg til ro med en skalk. Jeg fikk spist all maten min i rolig tempo uten å bli utsatt for fare i noen form... 4 åringen måtte overbevises at han likte det...Tror fremdeles ikke han er overbevist;-)

Dette er dagen til gjenbruk og høstkos. I dag har jeg deltatt i familielivet. Var litt distrahert men tilstede. Mannen og 4 åringen har spilt Angry Bird mens minsten vandrer hvileløst omkring. Alle gjorde noe de likte:-) Jeg høsta blomster og blader fra hagen. Kjøpte noen jukse blader på hobbybutikken og. Har nipsprosjekter på hjernen. Dere tror kanskje jeg har mye fritid men har ingen, bare prioriterer det rart. Samt at jeg har en mann som vasker alle klærne. Det betyr alt. Samt at jeg er et drabla skippertaksmenneske. Er min greie;-) Samfunnsdebatten sier vi er i fare for å skilles. Hjem med likestilling er i fare for samlivsbrudd...Ja den sjangsen tar vi;-) Uten klesvask kan jeg blogge og surre litt i hobbybutikker. Når vi har barn som prøver å snorkle i vanndammene i barnehagen så går det en del tid på vask. Elstemann var så skitten at jeg vurderte å frakte han i skiboksen hjem i dag...

Hobbygleden denne gang startet med tomme medisinglass på jobb.



Her er det mulighet til gjenbruk... Tenkte først på drammeglass...Men slo det fra meg. Er jo en seriøs husmorblogger så det hadde ikke tatt seg så bra ut...
Så her kommer mine desperate forsøk på å få litt høstkos i hjemmet. Pus synes det er en artig hobby og. Her må alt nips limes fast..Liker i grunn ikke så godt nips..Men kunne lurt meg selv i dag..Nye sider utfolder seg i all sin prakt;-)

Kandidat nr 1

Følte det litt som et alter med de lysa...Men dette huset trenger alltids et alter..

Kandidat nr 2


Kandidat nr 3


Mannen går rundt å rister på hodet av denne lilleputtverden jeg befinner meg i nå. Og 4 åringen sier forundra: "Hvorfor er det fine ting her hjemme" Det er gutten sin det;-)
Merker dere hvor harmonisk og rolig jeg er i dag?:-) Med dette bidraget håper jeg om ikke noe annet at jeg kan inspirere til gjenbruk. Bryr meg ikke noe om at pus nå gnager på dekorasjonene mine...Er jo for gjenbruk:-)

For å ikke bli alt for harmonisk så starta dagen heller dårlig. Alle mann var klare kl 0650. Jeg hadde tatt på meg skoa og tenkte at jeg skulle komme meg tidlig på jobb. Burde skjønt at noe var i gjerde når minsten satt så rolig i lekegrinda. Jada..En skikkelig godbleie rett før takoff får deg raskt tilbake til virkeligheten. Jeg delegerte den til mannen og hørte han hadde store problemer med det. Stakk huet innom bleieskifte kampen og kjefta litt for nå fant jeg ikke lommeboka mi. Klokka var nå blitt 7 og vi lå 5 min etter sjema. Hadde jo spart dyrbar tid i dag på ikke å lage niste. Skulle flotte meg med å kjøpe mat på jobb i dag. Leita høyt og lavt..Fant den tilslutt på en rar plass...Satt i bilen 10 min etter sjema. Mannen tok seg av leveringa og jeg rakk akkurat jobb på sekundet. Prøver igjen i morgen... Da kommer jeg til å overse eventuell drittlukt om det aldri så mye røsker i nesa:-)

En annen glad sak for andre frustrete barnehagebrukere er at vi har fått "mult" av barnehagen for å ha for lite eller feil tøy igjen. Nå er det trippelt og dobbelt av alt. I min barnehage karriære med 4 åringen har det aldri skjedd. Men nå med minsten har det skjedd 2 ganger på 14 dager..Er det mulig at jeg ikke er på topp lenger...?;-) Gløtter bort på dekorasjonene mine igjen og kjenner roen senker seg;-)
Skulle finne meg et glass saft her nå, men vi var tomme. Måtte ta en øl i stede. Har nok et unaturlig forhold til saft. Saft og øl likner jo ikke litt på hverandre engang....Neste gang 4 åringen skal smugdrikke på kjøkkenet får han heller ta seg en pils for jeg blir gretten når det er tomt for saft...

mandag 24. september 2012

I morra skal mamma ha time out og pleie leamusa si...

Lovte å komme med resultatene av underlivs duellen. Olje var bare kleint. Går rett og slett ikke i detalj. Eneste jeg vil si om det er at det ble speilblankt i dusjen og rett og slett livsfarlig. Mulig noe med mengden og gjøre;- ) Så luktet jeg som en en wokrett etterpå.

Er en som har opplevd litt action i helga og det var 4 åringen som har vært på åpen brannstasjon med tante.






















Lørdag ble det kindle light dinner med mannen og runda av kvelden med boksekamp:-) Av alle ting...

Til mat spiste vi dette...

Ikke vært helt i bloggmodus i helga så har glemt å ta bilder av alle små og store ting...

Helga har vært begivenhetsfri. Ikke en helg for de store minnene:-) Men en grei gjennomkjøring;-)
På søndag bestemte vi oss for å ta en skogstur. Viste seg og ikke være det lureste...4 åringen har prata om et sted i skogen han drar med barnehagen. Så i dag skulle han være reiseleder og vi andre tasset etter i spenning på om reiselederen fant frem. Følg sjefen sier kjekken.


Viste seg og være en veldig bratt sti rett opp i åsen. Reiselederen sa at vi snart var fremme når han hørte vi pusta, pesa og klaga:-) Han var en motiverende turleder:-)  Og siden han var tursjefen så bestemte han når vi skulle hjem igjen og...Der spant vi rundt i søle. Og ungene rulla seg i søle når vi kom frem. 4 åringen synes det er artiger der med barnehagen enn oss. Det var skummelt å være der med oss sa han. Er det at vi er urutinerte skogstur gåere som plager han tror... Så han ville fort hjem. Ser vi trenger å trene litt og ruste oss litt bedre til søleturer i skogen. Avkledning av nesten alle på trappa og rett i badekaret...

Etter søndagsmiddag var planen var å diske upp med favoritt desserten til mannen. Tilslørte bondepiker. Ble langt fra velykka. Med litt for lite krem og tyntflytende eplemos så ble det ei suppe. Kom så kjekt fra mannen at vi har jo epler i hagen så kan jo bare gå ut og plukke der. Det hadde ikke tatt noe særlig tid;-) Koke opp egen eplemos sånn på 5 min. Nei makan;-) Optimistisk som han var fikk han i oppdrag og knuse kavring. Knuste nok til et storkjøkken. Siden han har så lidenskaplig forhold til disse bondepikene så får jeg diske opp med en vellykka variant i løpet av uka...Dette er noe av restene. Ser jo bare helt ille ut...



Så en annonse i avisa i dag at det var 70 % på alle varer på Skeidar Porsgrunn. Alt skulle vekk...Og tro meg alt var vekk...
Hmm her skal jeg gjøre et kupp tenkte jeg:-) Avspaserte fra kl 14 og satte kursen for Skeidar...Var helt ribba.



Så ut som en østeuropeisk bande hadde vært på tokt der. Er jo helt tydelig at ingen er på jobb om dagen. Folk er jo bare å handler..Jadda det var jo vel anvendte avspaseringstimer..

Er i en sjarmerende fase med barna nå.  Mye latter og mye time out. Spesielt på yngste medlemmet av klanen. Han er nå 15 måneder med jernvilje og utholdenhet som knuser oss andre langt nedi støvlene:-)

Lengter etter litt matro..Er det for galt å ønske seg en middag uten kasting av mat, bestikk, kopper og vokte sin egen mat som jeg sitter midt blant en ulveflokk... Middag her i huset er alt annet enn harmoni. Mulig jeg ikke er en fremragende kokk, men bør ikke kaste mat på meg for det:-) Nå skal bestikk, kopper og maten ha en plass på bordet og ikke bli kasta innover i stua. Skal gå for å slippe å helvaske kjøkkenet etter hvert måltid. Hils på time out kongen i huset:-)


Time out er kjedelig det...Han er helt konge på å kaste mat, kopper og alt innenfor rekkevidde.  Så er han så frekk at han kjefter på oss etterpå:-)
Etter en helg med "harmoniske" middagssamlinger har jeg nådd min grense. Hatt leamus på venstre øyet i 3 dager nå som dukker opp ved middagstid. Går utrolig nok over når alle har forlatt bordet.

Dagens middag: Jeg sitter å skryter av sausen min, 4 åringen sitter og grøsser av sausen og klager på alt for feite gulrøtter. Mannen sitter å irettesetter 4 åringen. Og jeg sitter å kjefter på alle mens jeg ender opp med å trenge heimlich manøver nesten hver middag  pga av at jeg ikke rekker å tygge maten min:-) Middagene er ute av kontroll tenker dere. Helt korrekt:-) Her er det mye å ta tak i. Etter en prat med noen på jobb som har en sønn på samme alder som minsten, som spiser selv med skje har vi enda mer å ta tak i.;-) Her i huset er skje et våpen:-) Og han har en beundringsverdig kastearm. Sikkert arva det etter meg;-) Så lære å spise med skje må barnehagen ta seg av;-)

Så i morra er det ikke en kjeft som får middag av meg:-) Har tenkt å være særdeles politisk ukorrekt småbarnsmor i morra:-) Har tenkt å fraskrive meg alt ansvar:-) Har  tenkt å spise på jobb i et bøttekott helt alene. Skal tenne meg et telys og finne matro;-) Har planer om å late som jeg jobber overtid å komme hjem etter kveldsmat. For nå trenger jeg en timeout...Mannen skal få sin seinere. Har en mistanke om at han sitter i bilen etter jobb og hører på All By Myself og gråter en skvett;-) Det har jeg tenkt å gjøre etter middagen i bøttekottet i morgen;-)

Finner 4 åringen snokende rundt i  kjelleren når vi tror han ligger oppe å sover. Men han er nå i hvertfall rolig. Prøver å smyge seg utsett gjennom hele huset etter leggetid. Han tror jo han har superkrefter og er så godt som usynelig;-) Og han har lovt og være blid som ei lerke i morgen tidlig...Han vet ikke hva lerke er..Er sånn som jeg er om morraen sier jeg;-)

torsdag 20. september 2012

Underlivs duellen...

Siste nytt på superhelt fronten. Dette er nå blitt batmobil inntil videre...



Vi må synge kjenningsmelodien til batman når 4 åringen knabber batmobilen fra lillebroren. Kjenner jeg kunne trengt å leke litt med Barbie nå...om ikke annet Ken da ;-)

Den store vaskedagen og noen remedier.


Her skal det bli reint mens jeg hiver i meg anseelige menger av kaffe. Drømte meg litt bort i The Real Houswifes of Beverly Hills før jeg gjøyv løs på virkeligheten. Men her er min lille smak av Beverly Hills. La meg få presentere McSteamy, min lille hjelper på badet:-)


Den lille rakkeren her får regngjøringen til et nytt nivå...Husmødre sin våte drøm:-) Vask av badet kombineres med en steamdusj. Om ikke annet så er jeg profesjonell;-) Et tips er å huske å ta av brillene. Og bruke dine fineste hansker. McSteamy fortjener kun det beste;-)

Med strøkent hus var det tid for å hente småfolka. Best å nyte et strøkent hus i 5 min alene før de inntar huset uten tanke på at jeg har gjort reint...Tok på dekkstift på "vannkoppene" mine før jeg henta i barnehagen i dag. Tok ingen sjanser:-) Ungene ble kledd av ute og tømt alle lommer og underbukse for sand. Men erfaringsmessig så drysser det sand  fra mystiske steder alikevel...

En husmors arbeid tar aldri pause. Over til innkjøpene... Ofte står jeg og observere hva andre har i handlekurven sin i kassakøen og i dag var intet unntak. Prøver å være veldig diskret og tom i blikket mens jeg gjør det da:-) Litt rar hobby kanskje men tror ikke jeg er alene om denne snokingen i handlekurver. Ser liksom på folk hva de er ved hva de handler... Og i dag kunne jeg stolt vise frem min handlevogn uten og dekke den til med bleiepakker og diverse. De ekstremt sjeldne gangene vi er skikkelig fysne på noe godt og har tenkt å gasse oss skikkelig i Freia og Maarud produkter er jeg truende til å handle på forskjellige butikker bare for å slippe og vise mine uvaner. Tar jeg den enkle varianten slenger jeg ved en økonomipakke med bind på kjøpet. Da får jeg bare bikjennende blikk fra damene i hvertfall og mennene tør ikke kikke min vei engang;-) De ser bare en kjempestor bindpakke som kan komme å bite dem hvis de stirrer;-) Men tilbake til dagens handlekurv. Den inneholdt alt fra ingefær rot, chilipepper, brokkoli, gulrøtter og bare sunne og spennende ting. For i dag er det Wok night med mannen i hovedrollen;-)
Det oste av sexy matlagende mann på kjøkkenet i dag:-) Trenger ikke Fifty Shades of Gray jeg som har både McSteamy og Mr Wokman;-)
Det ferdige resultatet...


Blir helt mo i knærne jeg;-) Kan ikke skjønne annet enn at mannen bør gjøre dette litt oftere;-)

Under handleturer i dag måtte jeg ha regngjøringsmidler til kroppen og. Var tom for den normale flaska så endte med denne industriflaska. Bør rekke til en hel del underliv den;-) Lest at ekseperter anbefaler ikke underlivssåper. Ikke såper der nede punktum. Men anbefaler gjerne oljer. Gjerne olivenolje. Ekstra virgin olive oil. Hvor ironisk hadde ikke det vært;-) Nei, nekter og følge fagfolkas anbefalninger på det her. Bruker heller Zalo antibakteriell...
Hiver meg i dusjen her nå..Ble jo litt nyskjerrig og på den olja og.




Gjør det noe om det er 80 % rapsolje og bare 20 % virgin oil tro..Forsøkte å lure mannen til å bli testperson for bloggen men han var ikke så sugen på det...Oppfølging av resultater i neste blogg innlegg;-)


onsdag 19. september 2012

En helt vanlig hverdag hos superheltene...

Dette er uka for å omorganisere livet mitt. Hver skrue og mutter skal få sin plass. Alt skal finnes når det trengs. Kjøpte noen lappesaker til 4 åringen sin bukser her om dagen. De har blitt slukt av rotemonsteret som herjer her hjemme nå. Mulig jeg har kasta det, men det får jeg greie på snart når jeg skal et dypdykk i rotet. Kjøpt hello kitty lapp til 4 åringens bukser.



Er det litt slemt? Viste den til sønnen. Kom spontant fra han: "Jeg hater hello kitty!" Jøss visste ikke at han hadde såå sterke følelser rundt hello kitty;-) Er jeg ond da? Tenker det får stopp på hull på knea fremover... Er jo litt hevngjerrig og;-) I tradisjon tro går jeg for årets mamma tittelen;-)
Når jeg hadde kjøpt nye lapper så fant jeg de jeg allerede hadde kjøpt. Så nå holder det sikkert ut måneden. Her skal alt lappes... Kan jo slenge en hello kitty lapp på mannens arbeidbukse. Tror ikke han haaater hello kitty;-)

Håper jeg kan bidra med litt inspirasjon ved å blottlegge mine/våre rotete skap. Mulig jeg finner en kvittering på min elektriske tannbørste fra 1998. Kan da ikke kaste kvitteringer;-) Nå skal alt til pers. Vi er visst i dragens år. Veldig passende nå. Føler meg som en drage som er en rev på organisering.

5 min etter at jeg dokumenterte min nye arbeidslyst og nyorganiserte liv stappa jeg alt inn i skapet igjen. Kan ikke gå for hardt ut heller...

Vant 2 stoler på jobb i går. Vinner jo som regel aldri noe som helst. Det var gøy. Synes de er litt kule jeg...


Men hvor skal jeg ha de tro...

4 åringen sa han var syk i dag og måtte være hjemme mens han nesten tok salto fra badet og ut i stua med en innlagt piruett på veien... Vi trodde ikke noe på han vi:-) Lillebroren var syk dagen før så det virka fristene på storebroren og kan skjønne. Med begge ungene på vei til barnehagen så ble 4 åringen på mirakuløst vis frisk. Flotte greier.
Men når jeg henta han i dag var han ikke helt pigg. Må være forsiktig med hva man ønsker seg tydeligvis.

4 åringen og jeg benka oss ned med en film etter middag. The Incredibles.(De Utrolige)



Han skulle ønske at vår familie var sånn. At jeg var superelastisk og han var så rask at han kunne springe på vannet. Han ser helt klart ikke på det som et mirakel, men er du bare superrask nok så går det fint;-) Så det er det neste som skal prøves. Sønnen ønsker seg rakett støvler. Det gjør igrunn jeg og. Han påstår hardnakka at de finnes. Superhelter er det nye hotte.  Jeg la beina på bordet mens vi diskuterte temaet. Fikk streng beskjed av 4 åringen at det var bakterier på beina så jeg kunne ikke ha de på bordet. Sånn hadde ikke Mrs Incredible funnet seg i;-) Vurderer å få tak i matchende superdrakter til hele gjengen her nå. Fikk en brukbar ide til årets julekort. Hadde egentlig en stall i Bethlehem som årets julekort tema, men dette er mer i vår ånd:-)

Vært hjemme med en syk 4 åring i dag. Han stod opp før meg og jeg fant han på kjøkkenet i full gang med å blande seg saft den luringen. Jeg er syk mamma sa han før jeg rakk og reagere;-) Vi har brukt dagen til å ligge på hver vår sofa. Han med telefonen min og the Incredibles på tv. Har ikke hatt tilgang på tlf min i to dager nå. Angry bird han gått varm.

Ungene er ikke samkjørte på sykdomsfronten til stor frustrasjon for oss voksne og ikke minst arbeidsgiverne våre vil jeg tro.

Det går vannkopper i barnehagen både på stor og liten avdeling..Så de ungene som ikke har hatt det er opptatt av det og det er litt snakkis virker det som om:-) Ved henting i barnehagen i går roper 4 åringen ut. "Mamma du har fått vannkopper!" Neida sier jeg.."Jo se!" Ropte på kompisen sin og som også ville se:-) Jeg har ei kvise i panna som jeg ikke ønsker å ha så mye blest om;-) "Du har to!" sier sønnen udiskret..Jeg prøver å pense samtalen innpå noe annet før hele barnehagen skal se "vannkoppene" mine. Tok ungen i armen og sprang ut derfra før det samla seg flere skuelystne. Rart..De sa ikke noe om "vannkoppene" mine på jobb i går;-)

Den sykeste i huset i dag bestilte dette til middag.


Ikke meg i mot heller. Synes det smaker helt fortreffelig i blant jeg. Minsten kunne ikke fordra det og pappaen spiser litt med lange tenner...Men det overser 4 åringen og jeg elegant.

På tide å få litt luft. Ut å teste radiostyrte biler.  Mamma og pappa var ganske ivrig inntil mamma oppdaget sin egen skygge.


Det er så lang og langbeint jeg føler meg og:-) Ser litt ut som Mrs Elastica i de Utrolige:-) Prøvde meg litt på skyggeboksing og...Minsten trodde han hadde magiske fingre på bilene og fryda seg over det. Vi er jo de Utrolige må vite;-)

Jeg har sovet på gjesterommet i to netter nå. Slik at jeg kan drive med frihosting. Bør våge meg opp til the master bedroom i dag eller jeg kansje skal ta en liten uke til på gjesterommet. Der er det ingen i spiderman pysj som tar og kneer deg i korsryggen hele natta. Men er jo litt usosialt i lengden. Hos oss er nettene en sosial greie.

På tide å finne en ledig soveplass for natten:-)


lørdag 15. september 2012

Hit me with your best shot...

Kjenner jeg verker etter å komme i gang med oppkjøringen til Norseman. Men har blitt dønn forkjøla. Viktig å restituere seg godt før jeg hiver meg rundt;-) Kommer tilbake til det..Men tenkte jeg skulle ta en Pasodoble på kjøkkenet med mannen mens vi ser på "Skal vi danse i kveld." Bør ikke bare være trist å være forkjøla. Men litt trist ble det alikevel. Mista tv signaler så nå har jeg tatt en ensom tango på kjøkkenet for mannen hadde visstnok 48 grader i temp;-) Hadde han spurt så runder jeg nok 56 grader...
Her er kveldens utgangspunkt...



I går var vi også litt skralle. Mannen hadde stuas eneste pledd. Det hadde jeg lyst på og.



Vi har egentlig huset fult av pledd... Kan jeg få det spør jeg mannen. Nei det er mitt sier han. Strengt tatt ikke, sier jeg. Fikk det av broren min til jul sier jeg. Og nei det gjorde vi ikke sier han..Og da var vi i gang:-) Jeg sitter demonstrativt med deler av sofaen som pledd.





Dette er en av våre hobbyer. Deilige smålige diskusjoner som vi begge elsker;-) Jeg går inn i kamp modus..Hit me with your best shot! Fire away!...Er nok noe gærent med meg..Diskusjonen gikk videre med at han mente at det hadde han tatt med seg inn i forholdet..Ser på han på lang vei at han tar en spansk en;-) Bestemmer meg for å dra frem de skitne triksa og de eneste jeg har på lager...En generell test om hva vi fikk til julepreseanger siste året. Vet at han ikke greier testen...Sitter og gliser med pleddet 10 minutter seinere..Dette gjør forholdet sterkere;-)

Dagen i dag var bare om å gjøre og overleve. Begge voksne er småsjuke og totalt tappa for krefter. Men det var pussig nok ikke småfolket. Kl 6.30 hører vi en roper. Jeg er ferdig! Kom og tørk! Det var dråpen som fikk oss til å veilede gutten i jobben selv. Han har jo forsjøkt men jeg har ordna opp av en rar grunn.

Bestemte oss for en felles utflukt til matbutikken i dag. Litt for treningen for denne gjengen. Det er i matbutikker vi sliter mest med å ha kontroll på troppene.  4 åringen triller minsten rundt mens han henger ut av vogna og prøver å få tak i alt. Et mirakel at han ikke fikk tak i noe. Jeg sier ved et par anledninger at 4 åringen oppfører seg en basjas og prøver og irettesette en overivrig shopping glad unge med klatrebehov. Minsten får en skalk som løser hans behov. Fikk bikjennende blikk av en småbarnsfar med to småfolk i vogn. Kjenner igjen blikket han gav meg. Betyr litt som det her: "Det går helt greit..Jeg sjønner deg..Men se på mine unger de sitter pent og rolig." Litt sånn selvgod pappa...Kosa meg når ungene hans slo seg litt vrang ved grønsaksdisken. Da sendte jeg han et blikk som sa: "Se på barna mine nå...4 åringen triller minsten som sitter pent og spiser på en skalk. Det er harmoni det:-)" Hovmod ved grønsaksdisken stod for fall;-) Ja bare innrøm det...Vi alle sammenlikner oss med andre og synes selv at vi er ørlite grann på høyden. Er overlevelsesinnstinktet i oss. Alle som tar med seg ungene ut i det offentlige rom trenger slike illusjoner;-) Fikk en telefon i butikken. Holdt på å rope ut. Er du gal kan ikke prate nå! Er å handler mat med to unger. Hadde passa bedre om jeg om jeg lå i fødsel...

Lovt 4 åringen å bygge Lego med han i dag. Planen min var at vi skulle gjøre det sammen. Men fikk i oppdrag og bygge en søppelbil alene. Slang til meg oppskriften som han kaller det, for han skulle bygge på noe annet. Følte meg nesten litt utnytta;-) Men bygde hele bilen jeg. Skal nå ikke si jeg ikke prøvde å leke med han da. Han ville heller låne telefonen  min å spille Angry bird.


Hva er det neste..At han skal begynne å blogge?;-)

Kveldens rett var biff med tagliatelle..


Fått meg en lettvin signaturrett. Alle som inviterers til "kindle light dinner" må spise dette nå. Til dessert diska jeg opp dette.


Vær vennlig og overse Piano esken i bakgrunn. Aner ikke hvordan den havnet der... Sikkert et av mannens skitne triks pga pleddet i går..Nipper i et glass med noe godt i som det så populært kalles. Mye antioksidanter i det. Kommer meg nok fortere.
Var oppe å sjekka ungene nå. 4 åringen lå i senga vår i stjerneformasjon. Mannen hoster så fælt at han må ligge på gjesterommet. Og jeg vurderer å legge meg i senga til 4 åringen. Har nå kuppa senga vår og. Vi fikk en god ide å ta og legge oss i senga til 4 åringen og se hva han sier til det når han våkner opp. Vet det finnes enklere knep å få senga for seg selv, men dette virker litt morsommere...Kjenner jeg har fått nok antioksidanter for i kveld...

torsdag 13. september 2012

Terrorist forhandler som smugtrener på reka...

Voksne: "Spis opp gulrota de!" Barn: " Nei det vil jeg ikke!" Voksne: " Nei dag tar vi vekk ketchupen." Barn: "Ok da skal spise gulrot.." Spis opp poteta de osv. Noen som kjenner seg igjen..Beste pressmiddel i verden er ketchup her i huset. Har mye annet å ta av og. Eksempel..Ikke ert broren din og ikke hopp i sofaen. For da slår vi av barnetv. Ok da...Etter snart 5 år i foreldre rollen føler jeg meg kompetent til å forhandle med terrorister og gisseltakere. Har det inne nå. Eneste forskjellen er at en bør truer med noe annet enn ketchup og barnetv. Føler meg mer enn kompetent for tiden. Merker også at vi har vært borte fra ungene noen dager. De har liksom fått sterkere vilje:-) Om å gjøre å ikke fire en tomme. Nå er mamma og pappa hjemme og da funker ikke det lenger...Men er lov og prøve seg. Jeg prøver meg hele tiden.
Middagene dreier seg mye om at minsten ikke skal få tak i noe.


Holder en god sikkerhetssone rundt han etter endel erfaringer. På minsten biter ingenting. Kun lekegrinda som gjelder. 4 åringen hadde vel ikke timeout før han var nesten 3 år. Men minsten har  flere om dagen:-) Han ville jeg ikke møtt i en forhandling eller gisselsituasjon. Han er beinhard :-) Hvem skulle trodd det?;-)


Har en hang til hodeplagg som mammaen sin han. Alt kan brukes..

Under bading i dag synes 4 åringen at vi hadde gitt minsten for mye lyd. Vi hadde laget for høy lyd når vi satt inn munnen og tennene hans på plass. Høres ut som han er laget som et hobbyprosjekt i kjelleren:-) Han har ikke sjønt alle kapitlene i " kroppen min" boka tydeligvis:-)

Ellers har formen blitt litt skrall uten at jeg skal gå inn på detaljer. Men pakker det inn og sier at minsten sliter litt med det samme og han kan skylde på tannfrembrudd. Jeg kommer ikke på noe annet enn at jeg har liggi med rompaa bar når mannen hola til seg dobbeltdyna i helga.
Har fått rota meg til å pakke ut og her er litt av souvenir utvalget som vi fikk med oss.


Gjør oss klar til skotsk aften. Lenge til jeg har noe spennende festivitas på gang nå. Så her må jeg nok skape det selv. Kommer ikke på noe som skjer før til julebordet jeg. Men hadde ikke før tenkt tanken så dukket det opp en festinvitasjon i postkassa i dag. Det blir bra:-) Får jo nesten aldri noen artig post lenger. Stort sett bare 4 åringen som får festinvitasjoner i posten. Men fikk et brev om jeg hadde glemt Eu godkjenningen på bilen. Strøyk på den og nettopp betalt 10 lapper for å få den godkjent. Gud hvor jeg hater å reparere bil. Tenk hvor mange champiser og kilter jeg kunne kjøpt for det...

Fikk lapp i barnehagen i dag. Føler det litt som mult. Tegn på at jeg ikke henger helt med på utstyrs fronten til ungene i barnehagen. Minsten mangler dyne til vogna si stod det der. Det er vel ikke det eneste han mangler. Så han var godt utstyrt med t-shorter, shortser, solhatt og sandaler måtte hangå med på vei hjem i dag. Kommer like brått på hver gang denne høsten. Nå begynner peset med riktig klær for all slags vær igjen, luer, votter flees ull mm. På toppen av det hele sliter 4 åringen hull på nye bukser hver uke. Han sklir jo inn på knea som en rockestjerne i barnehagen. I går tok han en ny variant. Tok reka  bort over gulvet. Kasta seg rundt og tok rockestjerne varianten etter noe jeg synes var en veldig imponerende variant av reka. Han vet jo ikke hva reka er men har aldri sett en så proff gjennomføring før jeg:-) Ble helt fasinert av den introen jeg:-). Intro er viktig:-) Den er det lenge siden jeg har tatt selv. Dukker vel opp en anledning snart. Skal låse meg inn på badet og tørr trene alene. Synes jeg ser andre dukke opp sånn på arbeidsplassen sin. Kanskje jeg skal skli inn som ei rockestjerne på oppholds rommet på jobb i morgen. Er jo tross alt fredag. Blir god stemning av sånt:-)
Var ute med søpla her nå, så tassa Gaute Grøtta Grav rundt (grevlingen vår altså) Hadde blitt mer overraska/redd hadde jeg møtt Gaute selv. Som dere skjønner skjer det store ting på Hovenga...

tirsdag 11. september 2012

Er myyye kultur i Edinburgh....

En stund siden siste blogginnlegg nå, men har hatt en velfortjent miniferie. Var med på en jubileumstur for mannen og kompisene hans med fruer. Tre ganger 40 år.
Må advare alle som håper på å se vakre bilder fra en vakker by. Dere vil nok bli skuffa;-) Dette er sånn jeg så byen og er ikke representativt som en reiseblogg:-)

All tur starter med pakking. Måtte vokte bagasjen min som en hauk for mannen prøvde å snike noe inn i min... Litt ompakking sånn i siste liten hører med. Fikk sniki med toalettsaker hos noen i reisefølget.



Viste seg å være en dårlig ide for deodoranten til mannen knuste og alle dametrusene i den kofferten luktet som om at mannen min hadde vært der;-) Overfarten med Ryanair gikk greit. Hadde jo bestemt meg å rote med spyposer og annet jeg fant ved setet. Men var jo totalt ribba.


Så i Ryanair sitt flymagasin et bilde av en flyvertinnene vi hadde som poserte sexy i undertøy (for en god sak selvfølgelig;-)) Skjønte da at vi var på en flytur av en viss klasse... Fly me to the moon eller gult er kult..Men satt igjen med en følelse av. Kødder dere med meg?!:-)

Som den pliktoppfyllende reisende jeg er så følger jeg regler selv om de er aldri så fjollete. Ble helt svett av de gærningene som hadde håndveske i tillegg til håndbagasje. De gærningene;-) Visste jo hvordan det ville ende. Så er det alltid noen så må på do i siste lita under boardingen. Nevner ikke navn:-) Får nerver av sånt. Jeg står klar som et egg. Livredd for å ikke komme med:-) Hjemover er det ikke så nøye;-)
Som vanlig var det ingen god ide og pakke stramt og satse på å fornye garderoben når man kom frem. Sjelden suksess. Og i dette tilfellet var det kilt butikker så langt øyet kunne se...Hadde valget mellom kilt og kilt:-)
Dagene gikk til å se på gammel stein...


Var spesielt interessert i pubkulturen der. Noen hyggelige innfødte møtte vi på og:-)


Regelrett skvulpa når vi snubla oss over all den brosteinen. Følte meg som et vandrende bryggeri. Men kultur er kultur på godt og vondt;-) Viktig å leve seg godt inn i nye kulturer synes nå jeg...Sleit meg gjennom champagnelunch og campagnefest og;-) Bildet er litt uklart, men det begynte kanskje å bli litt uklart på dette tidspunktet...



En overraskelse ventet oss på vei til restauranten på lørdag. Drosja visste seg og være en Limousin. Reiselederen hadde fiksa dette:-) Og her står "long" John også kalt Sasha av fjollete nordmenn;-)



Var i mitt rette element da...

Litt i kontrast så måtte vi jo kjøre turistbuss uten tak og. Alltid morro med det:-)






Nyttig idioter på dobbeltdekker observerer de innfødte...Ps..Det er han som skal på do i siste liten hele tiden;-) Ønsker å være anonym:-)






Havnet ved det eldste vannhullet i Edinburgh. Kunne jo ikke gå glipp av den kulturperla;-)


Ble fort vant til blandingen av lukten av urin og gammel whiskey ved de fleste puber. Er vel sånn det blir når pubene er sånn ca 400 år gamle....
Etter en dag med så mye kultur så følte jeg meg nesten som en av de innfødte og bestemte meg et lite øyeblikk for å bosette meg der nede og livnære meg som pubtester. På dette tidspunktet synes jeg at sekkepipemusikk var englemusikk...


Vi tok en togtur til landet og stranda som avveksling. Balsam for sjelen det. Men nok engang var det noen som skulle på do i siste liten så vi måtte beine til toget..Nevner ikke navn;-) På søndagstur til Gnetwik eller Knotburg eller Dornoch eller noe sånn...
























Hotellet vårt var rent og pent. Men vår store utfordring var dobbeltdyne. Deler mye, men trekker grensa ved dyna mi. Niholdt på dyna i fare for å miste den. Vi målte opp nøye tilmålt dyne hver kveld. Ble vår nye kveldsrutine.

Ellers har jeg spist godt og fikk med meg en godbit hjem. Bør vel be svigers på middag snart;-)


Ungene var fornøyd med å se oss i dag og. Så fornøyd at de frivillig gikk med disse kl 6.30 i dag.



Kommer til å bli fornøyelig med matchende kilter...Prøver å overtale 4 åringen til at tøffe menn og gutter går med kilt;-) 

Så nå sitter jeg her med dotter i øra. Litt usikker på om det skyldes landings fanfaren til Ryanair eller ungene. Er blitt litt fattigere og tafsa på etter alle kunstens regler i sikkerketskontrollen som den pliktoppfyllende terroristen jeg er. Men kultur koster:-)