søndag 27. januar 2013

Fra The Dark Ages til friskus på en helg...

Fredagen startet bra...Pizza hos svigers..Så da satt jeg igjen med en kjøttdeig jeg ikke vet hva jeg skal bruke til;-) En strek i regninga var at jeg jeg fikk telefon på jobb fra barnehagen at minsten var blitt syk og måtte hentes. Bare til opplysning til barnehagen så har han vært i toppform hele helga!:-)

Når ungene var lagt fredag ble jeg så yr at hadde jeg en funnywalkes for mannen. Han tippa på Marve Fleksnes. Som alltid:-) Utrolig treffende. Følte meg som Marve og. Det som er skremmende er at jeg har hørt det før. Ikke akkurat det spenstigste komplimentet jeg har hørt...
Runda av fredagskvelden med pinlige sykdommer på NRK3 mens mannen surfa nettet etter Sweetdeals. Han fant en madrass utviklet av NASA som skal forhindre snorking. Han tenkte det var noe for meg... Blir nok litt fjollete og optimistiske når fredagen kommer her i huset. Håper fremdeles på å sove lenge på lørdag og søndag...5 åringen spurte om det var lørdag når han la seg fredagskvelden. Greide ikke helt å svare han for av tidligere erfaringer vet jeg at han sover lengst når han tror han skal i barnehagen. "Vet ikke jeg..?" svarte jeg. Han: "Skal jeg i barnehagen i morgen da mamma?" "Vet ikke jeg.."svarer jeg med litt tykk grøtete stemme. Han vet at mamma juger men fortsetter å spørre...Og helt riktig. Bare ikke vi sier det er lørdag så sov han over en time lenger enn minsten og meg. Godt for han det:-)

 Kl 7.30 sitter jeg og minsten med følgende dilemma om vi skal støvsuge eller spille elgitar...


Begge deler vil vekke resten av huset...For en med støvsugerfetish var valget enkelt, men jeg ville heller spille elgitar. Var jo lørdag.
Har regna litt på det. Er 3 uker siden jeg sov lenge...Føler det er min tur snart..Og planta et frø av medlidenhet hos mannen lørdagen og fikk beskjed om at jeg kunne sove så lenge jeg ville på søndag:-)

Har ikke stått på langrennski på 19 år og 21 dager. Grunnen til at jeg husker det så eksakt er at jeg lånte noens ski og knakk de. Pluss at jeg var blakk..Men nå er jeg på sporet igjen. Heiv oss rundt i dag og kjøpte oss nye ski. Mannen i butikken ville jo selvfølgelig sende oss ut derfra med dyrere ski. Men bare nikka mot småfolket og han skjønte tegninga. Han masa ikke noe mer på å oppgradere utstyret vårt lenger etter det. Var en effektiv lørdag. Rett hjem og kle oss og ut i løypene. Kom fra mannen: "Jøss så ny og fjong du var da!;-)" Ny lue, votter, skjerf og skibukse.
Skal vi på tur så tar jeg ikke lett på det;-) Kunne jo hende vi møtte noen kjente. Og så fikk jeg brukt noe av julepresangene mine og:-)  Når vi kom frem til parkeringen så vi endel som reisete hjem når vi kom. Mannen synes det var litt flaut at vi kom så seint. Men jeg sa at vi bare later som at vi kommer fra Gaustadblikk og tok en svipptur innom på hjemveien. Ingen som bør vite noe:-) Kommer oss aldri av gårde før langt utpå dagen selv om vi er oppe før mange jeg kjenner..Ser at det kan by på utfordringer med han her. Men like blid på lørdagen i hvertfall.


Jeg dro frem blå swix og følte meg litt småproff...


Kom hjem og eplekjekk som få oppdaterte facebook med min første friskus oppdatering. Slang med bilde av skia som bevis.

Men selv det overbeviste ikke alle. Men mannen var for opptatt med å dra minsten etter seg på akebrett mens han bar stavene til 5 åringen og seg selv mens jeg gled av gårde i all min prakt bare med tanke for meg selv:-) Tror ikke det var passende og be han i tillegg ta bilder av meg da...

Søndagen starta tidlig for mannen. Kl 0510 måtte han sette beina i gulvet. Jeg lata som jeg sov. Tror jeg la inn en liten snork sånn av kuntnerisk frihet for å virke overbevisende;-) Men flaksesen som han er greide han å få ungene til å sove i vår seng frem til 8.30!

På søndagens skitur/aketur nekta minsten og flytte seg en meter. Skulle bli bært. I snøføyk og vind skjønner jeg han godt. Vi fant en rar helg å bli langrenns entusiaster på da. Skulle ikke la oss stoppe av dårlig vær denne gjengen. Mest fordi vi ikke har vett til noe annet..
Men jeg og 5 åringen tok en runde i sporet. Han beina og ropte: "Er jeg bedre enn Petter Northug nå eller mamma!?" Så dette er familiens skihåp for fremtiden.


Endte med en ski i øye og så gikk vi slukøra tilbake. Ble en kort tur i dag..Kom som dagen før, seint av gårde. Men er nå blitt betatt av Norges nasjonalsport. Hadde stilen inne synes jeg selv...Hinta kraftig om det til mannen. Venta på bikjenning. Det gjør jeg enda for å si det sånn.

Kan se tilbake på en helg med to skiturer og null alkoholenheter. Føler jeg kommer ut av the Dark ages og inn i friskusverden snart....Er nesten i fare for å bli en sånn ufyselig friskusblogger nå;-) Men for å jekke det ned noen hakk så sovna under barnetv i dag og. Har vært på gråten to ganger i helga pga feilslått barneoppdragelse;-) Hadde en særldeles smakløs og mislykka søndagsmiddag som ikke var lagd fra bunnen engang. Posesaus i går og planlegger omelett til middag i morgen med winerpølser til. Så som dere skjønner er alt ved det samme. Har bare fornya meg litt på blomster fronten...



Lovte en oppfølging av Basilikumbusken min. Som jeg så optimistisk trodde ville komme seg igjen..

Den sliter mer en noen sinne. Er et trist syn...Den jeg tenkte skulle bli et positivt tilskudd på bloggen. Men har mislykkes før og gitt opp jeg;-)

Hatt vedsamtalen med 2 forskjellige naboer i helga. Den går noe som det her..Naboen: "Hvordan klarer dere dere med ved i vinter da?" Jeg: "Joa klarer oss litt til, bare ikke kulda fortsetter" Vi blir enige om at vi skal greie å få tak i mere ved...Mens innerst inne har vi begge angst for å fryse i hjel...Hold ved korta tett til brystet eller så har man noen som ikke kommer for å bomme sukker, men en sekk ved:-) Ved er hard valuta i nabolaget;-) Når jeg tenker meg om har ingen kommet å lånt noe av oss før.  Men jeg har lånt melis, egg, sukkerkulør og melk mm. Så nå føler jeg på meg at de kommer snart for å innhente gjelda mi i ved! Merkelig det der at to av de nærmeste naboene ville vite vedstatusen vår!;-) 
Venter med å fyre til jeg ser naboene har lagt seg nå. De må ikke vite at vi fremdeles har så mye ved igjen at vi kan fyre for kosen skyld;-)

onsdag 23. januar 2013

Skal få en dag i mårå med tinte brød...

Ukehandel har vært en stor utfordring å få til her i huset. Vanskelig gjennomførbart. Men med et skyhøyt matbudsjett basert på spontankjøp så var det på tide å ta rev i seila. Det idiotiske var at jeg hadde lyst på noe godt til kveldsmat i går. Satt igjen med denne her.


Hvem kutter opp en ananas på en tirsdagskveld...Det var valget mellom denne eller lett yoghurt. Eller noen nøtter igjen fra jul...Droppa det og tenkte hvor glad jeg var for ukehandel;-) Hadde i grunn lyst på druer, men det må vente til neste innkjøpsdag. Her er vi beinharde...Er i grunn ikke så glad i forutsigbarhet, men tror lommeboka vil nyte godt av det:-)

Oppstod en liten krise i dag. Skulle lage Wok og rigga meg til for den store kuttejobben. Avtalen var jo at mannen skulle ta seg av den type matlaging. Men han trenger Nicer Dicer Slicer først:-)  Han har ikke fått rota seg til å bestille den enda han. Det skulle bli så mye mer matlaging fra den kanten når han bare fikk rett utstyr i hus. Virker ikke som han har det travelt med å bestille den heller;-) Så skal det kuttes her i huset så må nok jeg gjøre jobben hvis ikke blir det nattmat. Som sagt rigga meg til og skulle til å kutte opp chili men den fant jeg ikke. Sånn er det med ukehandel. Glemmer man det så blir det ikke noe av den dagen. Kjører en beinhard linje. Må vente til neste handledag. Så da ble det pannekaker i stede. Det tragiske med pannekaker til middag er at alle forskyner seg mens pannekakene lages fortløpende og den som lager står alltid igjen med tom tallerken:-) Og det er grenser hvor lenge jeg gidder å flippe disse kakene som jeg ikke kaller middag engang. Stod der med den ensformige oppgaven i min egen verden, mens resten av huset spiste seg mette. "Alle" var ferdig og mannen begynte å rydde av bordet. Jeg stod der litt slukøra og lurte på om ikke det var meninga at jeg skulle få sitte å spise pannekaker og. Han hadde visst glemt meg. Sånn er det når du jobber så usynlig og i kulissene som meg... Merker nesten ikke at jeg er i hus..;-) Glemte fort hvorfor jeg var fornærma når mannen tok med ungene og bada de når tjenerskapet( les meg) skulle spise. Var det roligste måltidet jeg har smakt på lenge. Ingen som prøvde å ta maten min eller si æsj til maten min eller kaste opp på meg eller den jeg liker best; velte tallerkenen min. Bilde er ikke fra dagens middag siden jeg ikke tok del i den, men beskrivende for hvordan middagene kan utarte seg. Ikke hver mann sin tallerken her i huset:-)


Men uansett var nok de beste pannekakene jeg har smakt. Tok sjansen å forlate tallerken helt utpå kanten av bordet og henta meg noe å drikke bare fordi jeg kunne;-)

Men er jo optimistisk til mannen matlage fremtid og han bør ha i mente her er de  råvarene jeg jobber med. Dette er en basillikum busk.

Kan ikke si jeg ikke er optimistisk. Regner med at den blir fyldig og fin igjen snart...Føler det på meg. Skal følge opp denne slanke basilikumkvasten på bloggen fremover for å se om mine instinkter slår til. Noe må vel gå etter planen her og snart;-)
Her er også noen prosjekter dere skal få gleden av å følge. Mine to orkideer på orkidekirkegården min.


Har god tro på han til høyre. Der er i hvertfall greinene nesten grønne. Tenker dere gleder dere til å se min grønne fingre i sving:-)

Noen skulle rydde rommet sitt i dag og opplevde det som virket som en gigantisk katastrofe som overgikk alt annet. Mistet brannstasjonen sin i gulvet så da må repratørene inn i bildet. Jeg er jo egentlig husets offisielle Lego reparatør. Men lot mannen få vise seg litt frem og..Skjer store ting på Hovenga denne uka også som dere skjønner.


Kom på mist to tilstander det ikke er lurt å kombinere med sosiale medier i går. Er å kjede seg eller å være småfull online. Værste kombinasjon må være småfull og kjede seg samtidig. I går var jeg klink edru men kjeda meg. På tide å endre profilbilde tenkte jeg. Fikk en lysende ide å vise meg fra en av mine bedre sider;-) La ut Batman bilde av meg selv som profilbilde.


Mannen en drøy time seinere: "Ser det er noen som tror de er superhelter på face her:-) Makan er 40 år og og med det profilbilde!:-)" Kom det tørt fra han...Er for det første bare 39 år. Her i huset runder vi visst alltid oppover når det kommer til alder. Har hørt at mannens alder fort vekk blir runda opp til snart 50 og at sønnen min er snart 13:-) Kunsten å overdrive med alderen kommer fra mannens side av familien:-) Fikk meg til å tenke litt. Skal det å bli 40 år gi meg mange nye begrensninger? Er det slutt på morroa da? Har sett for meg at det er da det virkelig begynner jeg:-) Jeg forklarte meg sånn at hvis jeg ikke kan gjøre som jeg vil når jeg snart er 40 når kan jeg gjøre det da:-) Har jo lagt bånd på meg selv i 39 år nå;-) Mannen var jo enig i min tankerekke eller så orka han ikke å prate med meg mer;-) Men han er jo en klok man for han er jo snart 60 år!;-)

Men nå går øya i kryss her snart. Vært oppe siden kl 0500 og nesten alle rakk å spise frokost hjemme på tross av at jeg hadde glemt å ta opp brød fra fryseren. Også en ulempe med ukeshandel. Alle brøda i huset er frosne;-) Kjefta på mannen for at han ikke hadde tatt ansvar på brødfronten. Han synes det var litt pussig at han får kjeft hver gang det skjer...Noen må jeg jo kjefta på når jeg må spise ananas og nøtter til frokost:-) Satt i sofaen og venta på at vi kunne reise til barnehagen..En helt ny opplevelse for denne gjengen. Og ungene var ikke først i barnehagen engang;-) Prøver å dyrke vinnerinnstinktet til 5 åringen. I morgen vinner vi nok og kommer først i barnehagen;-)

mandag 21. januar 2013

La meg få presentere årets soveromstrender...

Gressenke tilværelsen i hele helga. Mannens tur til å reise på guttetur. Litt bakgrunn info om gressenke. Kommer fra det tyske ordet "graswedewe" som er et skjellsord for forførte og forlatte piker. Ikke så ulikt sånn jeg følte det fredagskvelden...
Har nynna på denne i hele helga....


Lørdagen starta litt tidlig sånn ca 0545. Fikk hindra en katastrofe og fikk minsten til å slokne igjen til kl 0900. Men da kom eldstemann kl 0700 og var klart. Fikk en ide om at han kunne hente nintendoen og spille uten lyd og jubel. Fungerte relativt greit selv om han satt opp lyden i smug ved et par anledninger og måtte bare vise meg en liten ting. Stod opp når sønnen sa at det var blitt lys ute. Prøvde meg på at det går mot lysere tider og selv om det er lyst ute så er det fremdeles natta:-) Men det hjalp ikke. Han ville ha frokost og greide ikke å skjære brød...Ja hva er vel et hus med sovende tjenerskap. Stod opp og tok på meg forkle og satte i gang. Han ville ha rista brød og minsten var slett ikke fornøyd med sin mat. Kastet den bortover gulvet. Kunne jo bare sagt det da;-) Han mista etter det muligheten til å ha tallerken og egen kopp. Fikk posjonert ut resten av frokosten. Alle var bespist unntagen tjenerskapet. Fikk nøye meg med appelsinjuice og kaffe. Tjenerskapet spiser som tradisjon til slutt...

Fant dette på nett nylig:

Lite moro på soverommet og dette http://www.fargerike.no/News/Arets-Farge-2013-er-lilla/

Vistnok gjort svært viktige undersøker om at de med lilla soverom har mye mer "morro" på soverommet. Må da opplyse om at jeg malte soverommet lilla i 2008:-) Og i 2013 er årets farge blitt lilla. Makan så langt fremme vi har vært i forhold til blikk for soveromstrender...Er jo bare en ting å si...Se mot Hovenga og la meg vise vei;-) Ligger jo lysår foran i interiørverdenen og knuser interiørbloggerne nedi støvlene;-)
Årets farge kommer i butikken  uke 4 så løp og kjøp;-) Og siden mannen ikke var hjemme tenkte jeg å slå meg litt løs med å dele det maskuline rommet;-)

Sniktitt på soveromstrendene på Hovenga...



















 Alltid friske blomster på nattbordet selvfølgelig...



















Har en vegg grå for at det ikke skulle ta helt av. Men så ble Fifty Shades of Grey populært så lå igjen ekstremt langt fremme;-)
Og i fare for å virke litt for promiskuøs så har jeg planer om å male soverommet isblått..Skal se at det blir trenden i 2017. Alltid hatt lyst å bruke ordet promiskuøst.

Viser rommet der all "morroa" foregår. Vil i hvertfall gå så langt og si at der kan det skje endel uforutsett saker. Hatt besøk av Bob natt til søndag. Alle gressenker bør ha seg en Bob for å holde seg varme:-)
Var jo litt trøst i han da jeg ble direkte frysi ut av mannens katt. Han som etter mange år ser på meg som gjesten som aldri vil gå...Han har etter vinteren kom sovet på soverommet, men den første natta mannen ikke var hjemme velger han å legge seg på gjesterommet den slampen. Hva gir du meg for det. Har han glemt hvem som kjøper inn kvalitetsmaten hans. Kan jo bare kjøpe på Europris neste gang hvis han ikke skjerper seg den frekkasen;-) Så her sitter jeg med katter som skyr meg og unger som kaller meg pappa og leter etter harmonien;-) Er det noe rart den sitter langt inne...

Ellers så har jeg leita etter støvsugeren i helga. Minsten har nesten herpa den så vi må gjemme den. Mannen finner stadig nye gjemmeplasser. Tror han gjør det for å provosere meg noen ganger... Tror det var fjerde gangen jeg jeg måtte ringe han om det. Sendte sms for å ikke virke så desperat denne gangen. Her er dagens eksempel på hvorfor vi må ha støvsugeren tilgjengelig...Noen som synes det var lenge til middag...





Fordelen med å være alene er at jeg ikke bør dele med noen. Tror ikke de som bor alene vet å verdsette dette fult ut:-) Man kjøper inn det man ellers ikke hadde gjort. Så lørdagen kosa jeg meg med dette. Det er ikke besj som noen andre i huset trodde...Men belgiske trøfler...


Søndagen var det å teste ut om 5 åringen hadde formen inne. Skulle gå på ski...Ulempen var at jeg måtte leite i kjelleren mens minsten var på tokt i stua. 5 åringen lovte han skulle passe på broren sin i mens. Hørte et brak og latter og OjOj , NEI ikke det! Ropte opp og spurte om det gikk bra der oppe. Ja går bra roper 5 åringen ned. Da jeg kom opp hadde minsten laget seg et tårn han kunne klatre opp i høyden på og 5 åringen så på tv:-)

Går som han hadde Jokern i hælene!:-)


Og her har vi Jokern;-)


Han var ikke villig til å bevege seg stort. Så fort han så akebrettet så deisa han nedi og nekta å flytte seg. Hvorfor gå når han kan bli dratt. Helt klart en unge som likner på meg på alle måter:-)

Resten av ettermiddagen delte jeg og 5 åringen på å spille Supermario. 5 åringen stod over meg og sa jeg var sååå dårlig så han måtte overta. Jeg gikk så langt at jeg sa det hjelper ikke for jeg bestemmer. 3 intense dager får ikke frem pedagogen i meg..men hva er vel morro med å være pedagogisk hele tiden...Viktig å lære seg det av de nærmeste først;-)

Mannen kom hjem på søndags ettermiddag. Lata som jeg nesten ikke jeg hørte han kom hjem. Skulle vise at dette ikke hadde vært noe problem. Skulle ikke umiddelbart få greie på hvor godt det var å ha han hjemme igjen. Røpa meg litt når jeg sovna i sittende stilling i sofaen under barnetv.  Og bestilte pizza på døra...Og brukte resten av kvelden når ungene hadde lagt seg på sønnens Supermario.


Og han kommer til å bli skikkelig sur når han oppdager det. Han hadde 18 liv og det ente som det måtte gå...


torsdag 17. januar 2013

Tar sterkt avstand fra fri barneoppdragelse...

Fridag og hjemme med syk unge og støtteappartet mitt, eldstemann:-) Hovedelement tilstede var snørr...Utover det virket det lovende. Akkurat såpass lite feber at han holdt seg i ånde. Greide å endevende huset og tok nesten knekken på meg..Følte meg litt lurt;-) Gav opp, lot det flyte og satt på høy musikk og la beina på bordet. Mens 5 åringen kjefta på meg at jeg hadde bakterier på beina. Overså han og og sa han kunne spille Nintendo. Håpa ikke det kom noen på besøk som så hvor lite kontroll jeg hadde:-) Fikk vaska de tomme skuffene da. Noe jeg har tenkt på lenge...




Kan minne litt om fri barneoppdragelse;-) Noe jeg offisielt er en stor motstander av. Men han leita bare etter den helt spesielle plastboksen:-)
Støtteapparatet mitt tok seg tilrette med sin assistent igjen. Han fikk låne pcèn hvis han så noen klipp av verdens raskeste skiløper med mamma først. Og han måtte selvfølgelig heie med meg:-) Tok noen runder med heia Petter sammen, så fikk han se Batman på YouTube.



Mens jeg skjønte tidlig at jeg måtte bruke sovestunden til minsten på en cowboystrekk. Her måtte jeg hente meg inn maks før det braket løs igjen:-) Hjalp ikke at 5 åringen ropte til jubelrop hver gang han kom på et nytt brett i Supermario...Jeg skvatt til hver gang. Han ville at vi skulle bli Supermario familien. Der trekker jeg grensa. Nekter å kle meg i snekkerbukse som en halvkorpulent rørlegger. Holder meg til de superheltene vi er. Har da ambisjoner..
Kl 1930 var jeg en slagen kvinne. Og mannen hadde valgt denne spesielle dagen til å jobbe overtid;-)

Kom på jobb på onsdag og uttrykte min kjærlighet til jobben og mine kollegaer. Vel vitende om at mannen var hjemme med halvsyk gutt som kjeda seg. Mannen så matt ut i blikket når jeg kom hjem, mens jeg var ved godt mot igjen...

Sitter å titter på Idol sammen på kvelden her...Kommer fra mannen: "Jeg orker ikke dette her jeg Tonje! Dette er fjortis tv..." Jeg sier at det er en del av pakka å være gift med meg og gjemmer fjernkontrollen:-) Han kommenterer så intenst at jeg vurder og gå over til Top Gear eller noe sånt. Sitter å mumler i skjegget.."Det er så dumt, det er så dumt." Han prøver å psyke meg ut, men jeg kjenner teknikken hans;-) VIVA IDOL...Er egentlig ikke så glad i Idol selv men nå skal jeg se det helt til rulleteksten kommer! Vi fortsetter å holde spenningsnivået oppe på Hovenga:-) Det er det som holder oss gående.

Men vi har det ikke alltid så koselig;-)  Fikk blomster av han her om dagen.


Sånn blir jeg glad av. Noen på jobb som lurte på om jeg ble redd da. Jeg blir ikke redd av sånt. Blir redd når han ikke bryr seg om hva jeg ser på tv lenger. Da hadde jeg blitt skremt...Og sånn går no dagan...Overgangen er stor fra champagne og gullbukser til snørr og gjemme fjernkontroller..Men det er sånn vi liker det...
Ellers så er jeg på sofa jakt. Sett meg lei på å ha en sofa som er 10 cm for kort som jeg aldri få strekt ut beina på en behagelig måte. Her er beviset på hvem som kan strekke ut beina.

Her ser dere mannens tumleplass..
Her er min tumleplass...



















Har sitti sånn i 7 år nå...Sitter i hver vår sofa og. Blir ikke noe romantikk av sånn heller. For å få litt fart på romantikken tok vi en quiz duell i går kveld. Gørr romantisk og jeg vant! Første gang jeg vant over han. Trang bare noe skikkelig å spille for....Bare å inkassere;-) Nå går vi for en hel sofa som jeg kan strekke meg ut i full lengde. Rett over dverggrensa som mannen uttrykker det så fint;-) Mannen trenerer nok sofakjøp vel vitende om at jeg kommer mye nærmere og krever min plass..

Ellers fikk 5 åringen en batman drakt av tanta si som passet litt bedre enn forrige. Fremdeles romslig men "Batman is in the house". 


5 åringen: "Nå har vi hver vår Batman drakt mamma!" Oj nå kan vi ha det gøy;-)

Lader opp til gressenke tilværelse til helga. Ungene og jeg skal kose oss og ha mange hemmeligheter for pappa;-) Men må passe meg for 5 åringen for han lekker som ei sil;-) Og hvis noen kommer innom på besøk så kommer dere bare til å se røykskya etter meg...Skal nok bare gjøre noen æren alene:-) Ikke si dere er advart;-) Dørselgere og alt som kommer på døra blir brukt som barnevakt. Hvis alt slår feil så ringer jeg et pizzabud for avlastning;-) Ikke bli skremt hvis jeg åpner i min helt egen Batman drakt...Er bare sånn vi liker det;-)

søndag 13. januar 2013

Volume 2 "Årets vakreste eventyr..."

Årets første eventyr vel rodd i havn...Sitter her mindre opplagt enn noen gang...
Kan skjønne hvorfor mannen må dra meg på alle disse festene. Blir sliten av en sånn festglad mann:-)
Mine nye gullbukser viste seg å ha en egenskap som var litt uventa. Den frøys til, dvs at den ble pinnestiv ute i kulda og måtte brekkes i fasong når jeg kom inn i varmen. Så nå sitter jeg her med sko som ikke tåler vann og snø og en bukse som ikke tåler kulde...Men på den lyse siden kan jeg  regnes for en levende refleks:-)

Møtte en flott gjeng og mye god mat...Fikk til og med smakt på elghjerte. Og pliktskyldigs et par akevitter.
Sånn for høflighetens skyld;-)



















Et lite innblikk i mitt talent for festbilde fotografering ute av fokus hører med:-)

Det er tradisjon på dette julebordet at noen kreative sjeler drar i gang quiz og leker. Var delt opp i lag. Havna visst på laget "rettvest"...Virket lovende. Laget var proppfullt av mennesker med enormt konkuranse innstinkt som hadde gjort selv Northugen imponert. Vi så helt ville ut i blikket...Lagene viste nesten grenseløs innsats;-) Med elementer og knep jeg ikke forutså;-) Gleder meg som en unge til neste år...Og lurer på hvordan dette skal ende;-) Ble nærmere kjent med hverandre i år;-)
Dette er laget "rettvest" sitt byggverk. Ikke akkurat ingeniørenes årsmøtet vi har her men...Hadde helt klart talent for andre kategorier vi. Hadde jo både en kretsmester og faktisk nord Europas beste på vårt felt på vårt lag...Tror ikke vi vant, men vi følte oss som vinnere;-)


Jeg hadde fått ansvaret og blåse i tuta når vi visste svaret på noe. Var litt ivrig med den tuta et par anledninger og la bånd på meg selv som var vanskelig å gjennomføre...Som dere ser har jeg blåst så jeg har blitt blank i øya;-)


Til årets obligatoriske første dobilde fikk jeg inn gjesteopptredner denne gangen:-) Satt veldig pris på det siden jeg synes det er litt trist og tassent og stå der helt alene med kamera mitt. Det ramla inn med kjekke folk:-)

 Så la meg får presentere årets dogjeng bilde.





















Viste seg at det skulle være vanskelig for en stakkar å komme seg på do etterhvert:-)

Champagnen fløt regelrett. Fikk meg et glass oppi en plass som egentlig burde være tørr. Men kom til å tenke på noe som bordmannen tvers over filosoferte over: "Loff var oppskrytt." Men fant ut at den har en fantastisk oppsugingsevne. Kom til et punkt der jeg fant ut at det var en god ide og bruke loffskiver som ørevarmere på mannen min. Heretter kalt øreloffere:-) Mannen var ikke like begeistra men gapskratta et ukontrollert øyeblikk;-) Og dette var på et punkt i festen champagnen ikke fløt lenger..Hadde begitt meg på vannvogna...

Hva jeg forsøkte på her vet jeg ikke men burde jo heller tatt bilde av mannens nye øreloffere:-)


Loffet oss litt mer før jeg fant ut at det var på tide med en Moonwalk. Fikk en tørr kommentar av en av de andre festdeltagerne: "Jaja du går i allefall bakover...":-)
Mannen ba meg pent om å forlate dansegulvet utpå kvelden og..Første ting for alt;-) Var da i mitt wako Jacko humør. Og skulle vise noen triks for han mens jeg sang med. Men han hadde på det tidspunktet øra fulle av loff:-) Den berømte ørelofferen... Men da skulle vi visst hjem. Hadde igrunn tatt det valget selv og ringe drosje. Bare dårlig timing av den drosjesjåføren...I drosja ble sjåføreren vitne til en særs pussig samtale...Hvis han fikk en rød tråd i den samtalen var han god;-) Takstameret stoppet på 407 kr kl 0346 mens jeg gnagde på ei loffskive og tenkte at loff er slett ikke er oppskrytt;-)


Mannen går ikke av veien for litt glam selv heller. Men han stilte dessverre ikke i denne. Hadde jo toppa heile skiten han da:-)

 Må finne en passende anledning slik at han kan skinne neste gang...

I bilen på vei utover for å hente ungene så tror jeg ikke mannen og jeg veksla et eneste ord med hverandre. Vi stålsatte oss og lada batteriene til siste slutt siden vi nok engang har mista en gyllen anledning til å hvile;-)

Minsten kommer springende mot meg og roper: PAPPA!:-) Herlig tass han der..Og da var vi tilbake der vi slapp;-)

fredag 11. januar 2013

Volum 1 "Går for gull..."

Tar og prøver meg på helga i 3 akter denne gangen.  Går kanskje for før, under og et etter konsept. Vet ikke helt hva jeg begir meg ut på her...

Fredag og fri. Tenkte vi skulle sove litt utpå og ta en lang koselig frokost med ungene..Stod opp med et brak før 7 og kl 8 var ungene ferdig spist ,stelt og klare for barnehagen...Drøyde til kl 0830...

Fredag og hjemme alene..What to do....Hva er vel mer naturlig å surre rundt med en pølsehatt...


Tok et stort  javs av fridagen med å surre rundt i denne pølsehatten. Er jo fredag og skal ha den sedvanlige pizzaen... Resten av dagens måltider har bestått av 2 egg til frokost og to kanner kaffe så ei julekake til lunch...Ble mindre tid til shopping enn planlagt. Så at det nærmet seg farlig tiden for å hente ungene i barnehagen igjen:-) Nedtellingen var igang:-) Bør jo hente de tidlig i og med at jeg har fri i dag. Det ville kanskje være det rette men leverte relativt seint så bestemte meg at det fikk være grenser til omsorg;-) Vet egentlig ikke hva som er passe hentetid da? Er det en uskreven regel på det...? Før det blir mørkt kanskje?;-) Var en regel som funket for meg i dag..Tror jeg oppfant den regelen selv:-)

Valgte å knipe inn på dusjen siden jeg hadde fått så dårlig tid. Kommer langt med hårspray, parfyme og tannpuss...Kom på vei til byen til å huske på min mammas tidligere formaninger: "Husk reint og helt undertøy når du skal noen steder!" Sånn tenker en helsearbeider. Tok sjansen i dag og satsa høyt på at dette ikke var dagen der jeg trang assistanse siden jeg ikke hadde rene sokker på meg:-) Og håpa at jeg ikke møtte noen kjente i byen...Snakk om å gå på en smell. Jeg så nesten ut som Amy Winehouse med den sveisen min. Måtte stoppe å prate med to gamle kjente. Var ikke så nøye hvordan jeg så ut når jeg skulle hente i barnehagen. Kommer jo stort sett inn med kosebukse og hjelmsveis..Mens noen andre mødre kommer i pent kontorantrekk. Vanskelig å prestere dårligere for min del;-)

I morgen skal vi på årets første julebord...Noen vil å kalle det et forsinka et, men jeg mener rett skal være rett. Trodde egentlig vi ikke kunne på denne festen men hadde barnevakt før denne festen kom på banen igjen. Og de opprinnelige planene ble forsøvet. Kjente i går at jeg hadde en kamel i halsen av piggtråd som var som blåst bort når jeg fikk greie på at vi skulle på fest igjen...Et mirakel på Hovenga nok engang;-) Strengt tatt burde vi hvile. Men går an og ta en rolig fest da. Har hørt det har fungert for andre;-)

Så da var det å gå i gang med det kunststykket og gå fra småfeit til gloheit på middelmådig styling:-) Det blir bare vanskeligere og vanskeligere...
Så tok turen til lokale shoppingsenteret og havnet i ungdomsavdelingen på H&M på jakt etter en gullbukse av alle ting. Tok og tulla den inn i noe annet mens jeg gikk og titta litt videre. Hvordan skal dette gå da? Når jeg er litt flau og skjuler buksa allerede før jeg har fått den på meg. Den mest gullete passet dessverre ikke. Dere vil ikke tro det...Den var stor som et telt!;-)  Så måtte gå for andrevalget. Så litt ned når jeg kom til kassa så hun ikke skulle se hvor gammel jeg var..Men tenkte shit au..Så opp og rett i øya på damen i kassen og slang på falske negler og gull neglelakk bare for å understreke et poeng...Nesten litt ful i blikket. Fest er fest!! Men tror alt dette forgikk bare i mitt hode:-)


Gikk med hodet høyt heva ut av butikken.. Ser igrunn på meg selv som en med ganske dempa smak. ..Men slår meg løs litt på fest. Problemet blir igrunn når jeg skal blande humor og klær...Men vi får se hva vi ender med i morgen. Vanskelig å få frem gullskimmeret i buksa, men legg merke til prisen;-)


Holdt på å dåne... Ville tro det var stor rift om denne buksa;-)  Men det beste med buksa er at det virker som det er teflonbelegg på den..Så griser jeg på meg med litt vin i morgen kommer det bare til å renne av..Bare riste litt på buksebeinet så er jeg god som ny...Gørr praktisk og blir sikkert ikke klamt heller;-) Årets første fest bør sette en standard for resten av året så drar til med gull i alle ender...Så ramla disse nesten ned i posen min og.


Burde vært i barnehagen og henta på dette tidspunktet..Men var ikke blitt mørkt enda...
Med ungene og mann i hus var det bare å ta på seg pølsehatten igjen å lage pizza til banden. Glemte nesten rosina i pølsa...Gull øyeskygge..



Jeg vet i allefall at jeg kommer til å le masse i morgen...Så i god pølsestil ; God fredag og Bite Me!

tirsdag 8. januar 2013

Stryker ikke akkurat mannen med hårene...

Da er uka for alvor kommet i gang. Barnehagen er nok en gang min beste allierte:-) Og jobben har ført fint med meg. Mens mandagsmiddagen ble søndagsmiddagen så startet vi uka med en kalloribombe av de sjeldne. Minsten spytta ut i en rasende fart og 5 åringen spiste med lange tenner.


Samtalen rundt bordet gikk om sopp.  5 åringen fortalte en fantastisk historie om en i barnehagen som hadde spist mye giftig sopp. Kanskje verdens giftigste.. Og det hadde gått helt fint for det sa kompisen hans...Så da kom jeg med en soppleksjon nesten på overtid skjønte jeg:-) Kom til den tryggeste konklusjonen at ingen her i huset skal spise sopp fra skogen. Bare butikkkjøpt. Selv om de har superkrefter og soppen er magisk...Greit å få rydda opp i slike misforståelser som lett oppstår i barnehager. Men har aldri sett eller opplevd at ungene mine har spist sopp frivillig. Men alikevel greit å få den nødvendige soppraten ut av verden;-)

Vi har et sånn nogelunde barnesikkert hjem med porter i trappa, gummiknotter på skarpe kanter og ikke minst barnesikring på kjøkkenskuffene. Men det har ikke stoppa minsten. Gnager på gummiknottene slik at de løsner og springer rundt med de i munn. Bruker kroppsvekta si til å dytte ned portene. Han har heldigvis slutta med det da:-)  Men nå har han testa ut barnesikringene på kjøkken skuffene.



Det viser seg at han har funnet en teknikk som gjør at de er overflødige snart. Graver inni og kaster ut det han får tak i. Som om ikke vi har nok å rydde. Vi er i et punkt i livet som vi ikke eier hjemmet vårt lenger;-)

Ellers gikk gårsdagen til min nye hobby..Quiz battle.




Mitt brukernavn er buffy39 (vampire slayer selvfølgelig) for de av dere som vil spille med en middelmådig en med flau smak i munn innimellom. Er ganske hekta. Tror jeg har en hang til spillegalskap. Spesielt quiz spill..En pussig form for spillegalskap som merkelig nok ikke er annerkjent på lik linje med andre galskaper:-). Jeg er den som aldri gir meg med påskenøtter på tur eller aldri vet når det er nok på quiz. Og endel annet har jeg fått høre...Men har greid å holde litt igjen denne gang. Må ikke gi inntrykk av at jeg ikke har annet fornuftig å gjøre. Se der jeg tenker som en spillegal som prøver å skjule spilleavhengingheten sin;-)

Mandagskvelden gikk med til å følge serien Sirkus Northug på tv. Fått meg en helt klar ny favoritt serie. Mens mannen prøvde å få inn noen stikk underveis... Men det bare prella av for jeg var på sirkus Northug. Sirkus er sirkus;-)

Min lille hyllest til Northug har jeg skrevet noe om i dette tidligere innlegget.

http://therealhousewifeofhovenga.blogspot.no/2012/04/petter-northug-jr-og-karate-kid.html

Synes det går litt seint på kvelden for en som har fått beskjed om å legge seg kl 22.00;-) Spurte mannen om vi kunne ta det opp, men det var ikke så enkelt. Vi har et high tec hjem med sånn ca fire pcèr og noe annet snack innenfor en radius på to meter. Har en ekstremt handymann når det gjelder IT og annet kjekt som kan kjøpes på Komplett.no:-). I naborommet står tre pcèr som er åpna opp og det jobbes med. Men jeg vil bare ta opp Petter Northug på tv så jeg kan få lagt meg når jeg skal...Fikk han litt på glid til å løse problemet. Når han leser dette så faller kanskje alt i grus eller så er det fikset i morgen.. Jeg satser høyt nå...Men har gjort det før og tapt så;-)
Prøvde å omvende en som ikke likte Petter Northug på jobb i dag. Prata så oppbyggende om han at kunne tro jeg kjente han personlig. Prata på inn og utpust som det livsnødvendig at han og likte Petter før vi gikk hjem. Ble reint sliten av det... Han kunne liksom ikke rømme fra situasjonen siden han var på opplæring og. Så jeg kjørte på vel vitende om situasjonen han befant seg i;-) Endte med at jeg ikke fikk noe respons mere så da gikk jeg over til å overbevise han om at min anestesi metode var den rette...Som sagt gir meg ikke så lett. Skulle hatt den samme standhaftigheten i andre litt mer vesentlige saker i livet... Har jo noen prosjekter på gang. Som 40 og hot. Men er pokker ikke lett når de ekte husmødrene kommer med julekake restene sine på jobb. Sirkla rundt kakeboksen et par ganger. Titta oppi. Lukket igjen. Gikk for å jobbe litt og så havna jeg tilbake på samme sted. På oppholdsrommet. Var bare meg og kakeboksen der helt alene. Og den ropte regelrett mitt navn..." Tonje...my precious, åpne meg opp og smak da vel... Bare en liten bit" Vi snakker ikke butikkkjøpte pepperkaker som jeg har i hus...Så ente med et par prøvesmaker mens jeg funderte litt over selvdisiplin.

Ellers så fikk jeg et dugelig sjokk når jeg kom hjem fra jobb. Greit jeg bor på Hovenga og er vant til litt kaldt drag i lufta men ante ikke at det skulle bli så brått kaldt.



Tenket umiddelbart på en scene fra filmen The day after tomorrow...Der alt fryser til dødlig is i løpet av minutter. Nå har det kommet til oss og slo det meg. Tenker ofte på katastrofer. Fenger meg nok litt mer enn gjennomsnittet. Mulig derfor det ser ut som et katastrofeområde her ganske så ofte. Turte nesten ikke å gå ut for å bytte batteri på værstasjonen i 40 minus;-) Så hvis det er 40 minus i morgen tidlig så melder jeg i fra her og nå at jeg ikke kommer på jobb i morgen...

I kveld skulle jeg bytte julegaver som ikke passet og fikk i tillegg et gavekort som mannen hadde fått til 40 års dagen sin med meg. Gavekortet var på Jernia. Vi hadde en plan om hva jeg skulle kjøpe for det. Men som sagt går ikke alt etter planen. Men overraska meg selv også med hva jeg kom hjem med. En balje,en oppussingslampe og to strykejern!!!


Hvordan skjedde det??! Er jo ør som en kavring. Saken var det at jeg fikk en telefon når jeg handla og da mista jeg tydligvis oppmerksomheten. La alt i balja og bygde oppover med nye varer. Hadde 100 kroner til overs så kom jeg til å tenke på stykejernet igjen. Mannen i kassa sa ingen ting. Er vel helt naturlig å hamstre strykejern??! Men mannen sa noe når jeg kom hjem...Og jeg siterer: " Har du kjøpt strykejern for mitt gavekort!!??" Og jeg: "Nei, jeg har visst kjøpt to strykejern" Lo sånn at jeg nesten tissa på meg...Mannen lo ikke så mye:-) Men nå kan vi ha en strykeduell..Da kom spillegalskapen i meg frem igjen..Fant ut at jeg skulle vente med å spørre om opptaksmulighetene på Sirkus Northug litt...

søndag 6. januar 2013

Kappløpet mot førti og hot er i planleggingsfasen...

I lys av julas mangel på luksus så har jeg bestemt meg for å starte det nye året med litt gourmet innstilling...Går totalt motstrøms i disse typiske januartider. God tid til å bli hot før førti...:-) Ser at jeg blir motarbeidet til gangs i diverse ukeblad. Stod i kassakø og tok bilde så derfor ble det litt dårlig.
Men dere skjønner nok tegninga...



Han bak meg i køen titta rart på meg. Trodde nok ikke jeg hadde råd til de:-) Men skal understreke et poeng her. Så for førtiende året på rad så er ukebladene proppfulle av "suppe til folket", "slankende supper" og selvfølgelig "spis deg mett og slank." Og min personlige favoritt "spis deg slank". Hva fa... tror de vi er ?? Idioter...Samme fra januar til påske hvert år i diverse ukeblad. For da starter de opp med påskegodt som gir deg vann i munn forsider. Er det dette folket vil ha? Jeg kjenner jeg blir provosert av sånne meningsløse forsider. Må da finnes andre saker å ta for seg?? Mulig jeg er lett å provosere og:-) Ikke en helt ukjent egenskap, som jeg selvfølgelig har selvinnsikt i;-)
Kan ikke tenke meg at "manneblader" skriver om: "Hvordan bli strandklar på aspargesdietten." Eller: "Sørg for at det buler på de rette plassene" For jeg burde vite det. Vært fast leser av FHM tidligere. Beste å vite hva som rører seg der ute i testosteron hjernene. Selv om det var mest pupper og rumper... Husker spesielt en artikkel veldig godt som brant seg fast..."Hvordan si til dama di at hun må slanke seg..." Har aldri glemt knepa man ble anbefalt der;-) Vært på vakt etter de knepa i fem år nå;-)  Lært masse annet rart med å være fast leser av "manneblad"  Ligger et hestehode foran menn:-) Og nå mener jeg vi må ta et oppgjør med vår "egen" ukeblad kultur. De behandeler oss som glemske tullinger. Alle vet hvordan det gjøres. Er jo bare spise mindre og bedre og bevege seg.. Mye løst da. Trenger ikke være rakettforsker for å skjønne det:-) Jeg har skjønt det, bare er i planleggingsfasen enda;-) Kan jo bare la være å kjøpe ukeblad som meg..Som heller står og tar smugbilder av de i kassakø...Var forresten sikker på at jeg så Michael Jackson på butikken i samme rennet. En som hadde kledd seg med munnbind. Hadde så lyst til å springe bort å teste ut en nyserekord på han. Men det kunne vært veldig slemt siden det kunne være en god grunn for han å ha det på. Pluss at det var lokalbutikken min...Er da ikke ond heller. Bare litt irritert over ukeblad jungelen. Så derfor velger jeg å tro at han var redd for nøffesyken. Historien blir så mye bedre sånn.

 Ellers så har jeg ryki på et klubbtilbud fra plantasjen i helga.



Sikkert spart svimlende summer og:-) Men nå er det nye tider her for en husmor med stor H;-) Får inn våren og optimismen i hus. Mens mannen var på aketur med elstemann...

Ettermiddagen satt vi klistra til Tour De Ski mens minstemann ommøbelerte huset. Reint imponert over hvor store møbler han klarer å bære på. Og hvor hårreisende han synes det er at vi ikke hjalp han;-)


Var bedt bort på gourmet middag i dag. Ente med at jeg satt meg i en godstol og fikk servert kaffe og vafler av svigermor mens jeg leste ukeblader blottet for slankeoppskrifter selvfølgelig:-)

Men tilbake til gourmet aften min på lørdagskvelden. Middagen var ferdig ca kl 2230 lørdagskveld...Men fintfolk spiser seint;-) Vi var invitert bort til noen venner på ettermiddagen på mat, så måtte kalle dette kveldsmat. Der var det 5 unger i alderen fra 1 til 6 år med overvekt av de i lavere alder. Barnløse ville kalle det et totalt kaos treff, men vi synes det var både harmonisk og vellykket. Reiste hjem med noe arvetøy og. Selv om vi stod i fare for å sette oss i gjeld. Da minsten testa ut om han greide å stappe noe nedi varmepumpa der. Men kom unna uten noen skader. Bare en duk som måtte vaskes. Mannen og jeg hadde igrunn lagt en lumsk plan. Diskuterte om de ville merke noe om vi lot ungene våre være igjen der. De har jo så mange fra før. Dette er helt klart småbarnsforeldre humor...Og vi knegger hver gang...Hvem vil vel ikke ha med dette lykketrollet hjem;-)


Gikk for gull og sa til mannen at han skulle få det beste måltidet han hadde smakt noen gang. Det var vel kanskje ikke det lureste å si...Han kommenterte det ikke noe mer, han fikk jo tross alt pølse og brød på fredagen så dere kan jo tenke dere;-)









Vi har en pus som har støvallergi som jeg synes litt synd på som skulle få noe å trøste seg med for her i huset tar vi ikke hensyn til slike allergier...Han omtrent fekta maten ut av hendene våre. Lest et sted at matoppdateringer irriterer folk...Mener bestemt at irriterte lesere er mer engasjerte lesere:-)

Liker før og etter bilde. Her er etter bilde.


Så bomba ut. Satt meg med beina høyt og tok meg årets første rødvinsglass. Jeg lager mat og mannen rydder. Men nå blir det andre boller. Mannen har bestemt at han skal ta over endel av matlagingene i fremtiden. Men han må ha det rette utstyret først påstår han. Typisk menn. Hva tror han at jeg lager mat av. Mine bare never!?:-) Men her er vidunderet som skal revlusjonere våre middager. La meg få presentere mannens kommende vidunder.  "Nicer dicer"


Går jo helt klart for Plus utgaven:-)
Han kan gjøre unna middagene med et kapp;-)

Ser for meg et år med bare oppkappet/kuttet miniatyrmat. Men det skal bli bra. Blir jo bare eldre så det blir mindre tygging. Gleder meg til oppkuttet middag;-) Skal tross alt spise meg mett i hele januar uten å blunke og fremdeles bli hot til 40;-) Hvordan jeg skal få til det må bevises ved seinere innlegg. Men neste gang kan jeg jo starte med å ta med ungene på aketur mens mannen kutter opp middagen...