mandag 29. juli 2013

Jeg skulle vært dansk jeg vettø....

Sommerens store eventyr er tilbakelagt. 6 voksne og 6 unger fra alderen 4 mnd til 6 år...4 voksne og 5 unger i samme hus. Bare gutter i det ene huset. To alfa menn. Minsten og den andre jevngamle...Da var fakta satt. Skulle prøve den nye ferga fra Langesund. Støtter jo opp om det lokale. Viste seg at det skulle bli en liten prøvelse. Den var 5 timer forsinka. Fikk siste melding fra Fjordline når vi hadde satt oss i bilen. Var pakka til taket og ungene var mer enn klare for årets eventyr. Det var ikke snakk om å forlate bilen igjen. Bare brann hadde fått oss til å evakuere den bilen. Måtte bare sette i marsj 3 timer for tidlig. Virket lovende når minsten kastet opp i bilen på vei til ferja..Bilsetet og ungen ble vasket med våtservietter og middag ble inntatt på lokal pizzasjappe:-)
Ungene fikk kjørt seg litt på disco...Danmarksbåt tradisjonene må jo overføres til neste generasjon...
Avslutta klippet før de sterke scenene. Der minsten får et ublidt møte med marmorgulvet. Så ankom feriestedet sånn ca klokka 5 om morgenen. Blåvand. Med unger høye som fly..Minsten med kul i panna og øreværk med heftig pussproduksjon..En mor som var kvalm av søvnmangel og en mann som gleda seg til Danmarks eventyret;-) Dag en i Danmark måtte vi ta med minsten til dansk legevakta og. Greit for alt som er prøvd...
Og Danmark var alt jeg husker det var..
Gikk slag i slag derfra. Strandlivet viste seg fra den beste side. Ser selv at dette var litt upassende;-)
Og når jeg hadde det på det aller herligste, så hadde jeg ikke tatt høyde for høyvann.
Og når jeg trang det som mest dukket det opp en helt, en dansk ung mann med spade og reddet dagen. Danmark har liksom alt;-) Imidlertidig i hvertfall. Hadde kjøpt meg en kreasjon første dag som tålte dårlig å bli flytta så holdt ut med strerk oppfordring til ungene om å bygge demninger rundt meg. Holdt de okkupert i minst en times tid. Mannen så ikke ut til å bekymre seg stort over at kona hans snart lå og fløt i vannkanten som en stranda hval. Han var mer opptatt over den ubrukelige leveggen jeg hadde kjøpt. Selv jeg så at den ikke kunne holdet vannet ute...Jeg derimot skrøt uhemma av den, hvor lunt og godt jeg hadde det...Når alt var som mørkest så dukka jammen denne kjekkasen opp igjen..
Dag to avanserte vi litt. Mens mannen satt i bilen og venta med regjeringa(ungene) så la jeg litt kroner i nytt strandtelt. Kosta minst flere og en halv fjers og mulig en halv fems og. Jeg smilte og ante ikke hva jeg betalte og dro kortet. Lenge siden jeg har sett mannen så glad:-) Det var et etthåndgrep for å få opp.
Fikk uhemma med skryt og ham gleda seg til å komme på stranda og montere herligheten ovenfor de andre. Og jeg følte meg allerede som en tysk turist, så jeg gleda meg mest til å ta i bruk mine nye badesko.

Og jeg er ikke reddd for å bruke dem;-) Mannen visste at et av de andre parra hadde kjøpt et mindre fancy utgave av strandtelt. Så full av teltselvtillit så brifet han med sitt nye telt, mens jeg pusla med mitt igjen...

Med strålende vær var det bare å bruke dagene til å tråle stranda men som et lite avbrekk ble det et lite dyrehagebesøk.
Mer effektivt dyrehagebesøk skal du leite lenge etter. Se der er en kamel, ape, giraff mm. Og se der en ganske stor apekatt som har rømt..Da fikk jeg litt fart på meg og... Oj se en slange..Så plutselig sitter pappa i bilen og 5 åringen og jeg springer etter. Unnagjort på en time. Godt med alt som er gjort;-) Stranda neste...Og vi var ikke alene heller. Danmark viste seg fra sin beste side..

Og jeg har bada hver dag i bikini uten matchende bikinibukse, men tror badeskoa kamuflerte det;-)

Vi utsatte trumfkortet lengst mulig, men på torsdagen måtte vi til pers. Et bilde sier mer enn tusen ord. Her er den forventningsfulle kjernefamilien før det store Legolandslaget....

Etter to timer i Legoland så finner minsten ut at omgivelsenen hans er bygget av Lego til hans store overraskelse.
Og min entusiastiske 5 åring visste akkurat hva dette dreide seg om...

Og mammaen hans viste hva det dreide seg om og...


Etter et besøk i verdens største legobutikk der jeg til min store skrekk så noe som likna Batman hula, til den nette sum av 1400 danske kroner begynte jeg nesten å grine. Kjente et øyeblikk jeg trang en Tuborg igjen...Men til min store lettelse var det ikke den i følge 5 åringen. Men han fikk velge fra øverste hylle og det ble litt billigere for oss. Hadde det vært Batman hula så måtte jeg nesten...Alle var fornøyde. For å oppsummere Legoland: Jeg måtte tisse to ganger. Første gang ved bilen når vi kom til Legoland. Gjemte meg mellom bilene på parkeringsplassen. Og andre gang ved bilen igjen. Vi var ikke alene i Legoland..På veien hjem i bilen unna jeg meg en slik en igjen...
Mannen liker jo å kjøre bil. Hvem hadde jeg vært å ta fra han den gleden;-) Og fikk kjøpt den på Shell av alle ting...
Var i seng hver kveld før normalen hjemme så var ganske opplagt. Skaumannsjekk ble obligatorisk da en mann i reisefølge fikk og jeg siterer: "Skaumann på Anacondaen sin...!" Etter det å dømme så var det flere enn meg som hadde hivi seg på Tuborgen..;-) Mannen min ble etter dette sjekket grundig siden jeg ble livredd for samme sjebne for han;-) Hadde allerede møtt en rømt apekatt så skulle mye til for å skremme meg.... Hørt at de danske skaumennene ikke er til å spøke med;-) Ungene fikk være lenge oppe og var på fin restaurant med hele gjengen. Så servitøren svetta litt når 6 unger entra restauranten. Ble bespist til tysk ompamusikk og alle var fornøyd og ingen unger sov når vi forlot restauranten den kvelden:-) Etter mye triksing med bestikk og servietter som ble brukt som pavehatter og endel tilsnakk så ble det veeeldig kjedelig å vente..
Ferien var over på et blunk...Hjemreisen hadde det obligatoriske stoppet i Aalborg på Bilka for shopping....Danmark svar på Ullared:-) Her har vi et aldri så lite problem...

Som plaster på den eneste voksenaktiviteten denne turen så duppa vi ungene i Blokhus i håp om at de fikk blåst litt energi før hjemturen. Men de underholdt seg så best de kunne i baksetet de..


På kaia i Hirtshals så hadde vi den mest støyete bilen....
Og nok en gang ville mannen kjøre og jeg ville på Statoli denne gangen for å kjøpe feriens siste grønne....I rettferdighetens navn var ikke dette helt representativt for hele ferien. Var en ekstremt barnevennlig ferie. Men må jo ha en rød tråd i bloggen eller i dette tilfelle en grønn tråd. Men rett skal være rett så tok jeg en slik en på stranda hver dag. Tok meg to den andre gangen jeg ble tatt av høyvann og reisefølget vårt, de med det dårligste teltet hevnet seg litt med å sabotere demningen min...Gikk mest i kaffe når ungene var våkne. Og som småbarnsforeldre har ungene alt på stell der vi voksne mangler..Men noen vet råd...

På hjemveien kjørte vi nesten på felgen med fulllasta bil. Observerte da  nabobilen på kaia i Hirtshals som ikke hadde tatt ut lufta av store oppblåsbare badedyr engang. Ble nesten provosert av slik oppføsel der jeg satt og ikke kunne bevege tærne engang. Kom med et stikk til mannen om mulig dårlig pakking fra hans side. Fikk beskjed om å drikke Tuborgen min... Gikk for Colorline på hjemturen.Vi og halve dana cup. Og kommer fra 5 åringen: "Hvorfor må vi alltid sitte på gulvet mamma?"

Hadde lyst til å si det som det var: For nordmenn på tur er de største egoistene du kan tenke deg..Men sa at vi skulle ha en legopiknik i stede....Var hjemme kl 3 den natta.Vel hjemme fra Danmark er nesten som en måneferd. Har med oss ca 10 kilo ekstra sand som tar et år å bli kvitt...Og da er det på`an igjen:-) Oppsummert er vi fremdeles venner alle sammen og ser at dette er den mest geniale ferieformen for oss nå..Har fått min andel av fransk hotdog.

Vurderer å starte egenimport. Kan ikke fatte at vi ikke har det her hjemme. Skal endre på det...Har lovt meg selv og ikke spise pølser på et halvt år nå. Men må ha en fransk hotdog aften...Et år til neste ferie men mannen og jeg always have Paris;-)

torsdag 18. juli 2013

Sommaren är kort, de mesta regnar bort, men nu är den här...

Etter X antall Facebook oppdateringer i kveld så kunne jeg liksegodt blogge litt....



Dette var dagen jeg skulle få med meg mannen på stranda. Oppkjøringen startet litt dårlig med at TVèn sang på det siste verset. Bla bla...klipp og lim fra Facebook.
Klokka nærma seg 11 og ingenting var klart. Satt mannen til å smøre den "letteste" ungen;-) Jeg smurte niste, pakka hånkler, leker, bleier, vann, smurte den andre ungen pluss meg selv..solkrem, våtservietter, ekstra skift,  tenkte jeg skulle ha med kaffe med mer. Men for å gjøre det kort så hørte jeg mannen sa til barna: "Kom la oss ta på skoa!" Det betyr at de sitter i bilen rett etter.... JEG var ikke klar og mannen og ungene satt ungene i bilen og var klare. Jeg banna og pakka som en gal.. Hang etter som et slips. Dette fungerer best uten deg fikk jeg lirt av meg med mye mer..Kjefta på mannen i bilen. Forklarte ungene at  pappa og jeg tulla litt med hverandre i bilen overfor ungene... For dette skulle bli hyggelig;-) Kom borti gata her. Spurte mannen:  "Har du huska badebuksa di da?" Og Fa... den hadde han glemt. Han hadde EN ting å huske på...Kom tørt fra mannen: " Ja da har du noe å blogge om;-)" Rygga hjem mens minsten gråt for han ville bade. Jeg hadde store planer for denne strandturen, som gikk i vasken;-) Kan nå i ettertid si at jeg så humoristisk på det...men var litt muggen mens det stod på...Historien blir bedre hvis jeg er blid. Men er til opplysning ikke alltid blid;-) Men hadde bestemt meg for at jeg skulle i hvertfall ligge loddrett mens mannen underholdt ungene på stranda....Og med en ekstrem samling skyer over badestedet Røra så lå jeg langflat og regna på at skydekket var minst faktor 50 alene, mens jeg hadde på meg faktor 15. Det blir faktor 65. Kunne ha liggi til jul for å få en fregne;-)
Kom hjem og mannen har bestemt seg for å vaske klær. Og jeg har bestemt meg for å spare penger.(les TV) Siden jeg alikevel skulle på butikken så håpa han at jeg kunne kjøpe skyllemiddel. Jeg dro på det: "Næææ! Det er vel oppskrytt...;-)" Mannen: "For nå er det som det river i brystvortene mine når jeg tørker meg;-)" Raus som jeg er så har han nå skyllemiddel... Han hadde jo tross alt bare stått i kjelleren og støpa gulv og hengt i en lift og fiksa på mønene siste dager.  Ikke sliti som meg;-) Så nå sitter jeg brisen og blogger. Har bare skjedd 2 ganger før på 195 innlegg... Så hva faller mer naturlig enn å teste ut dagens solbriller siden jeg er i siget....For å ikke være snau så ber jeg om en avstemning. Ser selv at jeg må kjøpe meg noen nye fancy noen...
Kandiat nr 1
Kandiat nr 2
Kandidat nr 3
Kandidat nr 4
For å presentere alle kandidatene en gang til..Bare for at jeg er litt brisen;-)




Gladnyheten var at TVèn trang bare noen runder med Mikkes klubbhus for å bli varmt igjen....Flimringa var mirakuløst borte når Dolly Duck tok en piruett over sjermen:-)
Var på bikini shopping i går. Hadde stort utvalg mellom signal grønn og sjokk rosa. Havna opp med en brun overdel og ingen bukse. Hadde gått tom for underdeler. Hadde vært intet mindre enn en skandale å fremvist dette i dag;-) Kan jo ikke gå uten underdel heller...Eier ikke skam og dro den unge ekspeditrisa inn i prøverommet for å sjekke passformen. Endte med at hun fikk privat nummeret mitt for å melde meg når underdel kom i butikken igjen;-) Det tøyt ut både her og der, men hun var profesjonell og sa den satt perfekt...Sa jo selvsagt til mannen at jeg fikk den til halv pris;-) Fikk jo bare halvparten...

tirsdag 16. juli 2013

Det burde jeg ha gjort...

Eventyret fortsetter...Helga startet dyrisk. Tar kortversjonen som er klipp og lim fra Facebook.


Og den skulle fortsette like dyrisk for mannen hadde bursdag på lørdagen;-) Bursdagsmiddag med godtfolk  på restaurant og bittelittegranne vin:-) Barnevakten var booka. Sjokoladedama stilte sporty opp igjen:-) Som seg hør og bør fikk mannen gratulasjoner på Facebook. Rundt kl 11 sier han: "Jaja jeg får inn og like noen da". "Nei nei ikke gjør det så tidlig da!" Kommer det fra meg.... Du skal jo virke litt opptatt på bursdagen din;-) Jeg har alltid drøyd takkene og lik`sa  litt jeg. Ingen må tro at jeg har sjekka inn på Facebook 10 minutter etter at jeg har stått opp. Sånn ca 0555. Før ungen har fått ny bleie. Går gjerne med bleia til ned på knea. Men mamma skal bare se på face først. Sånn er det når jeg har bursdag..Er viktig og ikke bli røpa på å være online på chatten da;-) Må minst la det gå 24 timer før en takker... Alt for å virke litt opptatt;-) Men mannen hørte ikke på disse "gode" råda. Han takka litt etterhvert han, uten noe mer styr og baktanke... Han følger jo ikke spillereglene for å "vise at jeg har da et liv og";-) Jeg skal nå gå for mannens utgave av det sosiale spill. Har vel egentlig ikke mye anstendighet igjen på det området så kan la det siste sosiale spill fare og..Gleder meg til min neste bursdag. Skal logge meg på Facebook, Twitter, Instagram og Skype med kaffe og bløtekake og la siste hemninger fare. Skal sitte i morgenkåpe hele dagen og bare være online...Og kanskje poste: "Hurra for meg!" på min egen profil. Det skal bli nervepirrende... Men skal se angsten i hvitøyet..
Ellers kjente jeg på flere ting jeg burde ha gjort og det jeg burde latt være kl 1030 søndagsmorgen. Et døgn med barnefri så burde man føle seg mer uthvilt. Men da jeg måtte rett igang med den store kakebakedagen før familien kom på sammenkomst for mannen. Jeg burde laget kaker jeg allerede har laga tidligere. Jeg burde rett og slett ha bestilt en kake. Jeg burde ha runda av lørdagskvelden tidligere. Jeg burde latt være å shotte den Sambucaèn. Jeg burde ha lagt meg tidligere. Men neida gikk for Pavlova og klippekrans igjen. Måtte selvfølgelig eksperimentere med den klippekransen.

Burde latt være med det og. Pavlovaen virket lovende.


Mamma og svigermor trøsta meg med at det er vanskelig å få piska fløten stiv nok på sommeren...

Synes jeg høres ut som noe sprøyt men. Er det noe galt med kua på sommeren..Men de mente at Pavlovaen (marengsbunnen) var for lite stekt. Det fant jeg meg ikke i...Den var stekt 10 minutter lengere enn anvist og sånn skulle det være kom det kontant fra meg. Tåler dårlig kritikk etter slike sene bursdagsfeiringer;-). Klokelig så diskuterte de ikke det noe mer med meg. De så nok jeg var litt sliten og ikke spesielt smidig. Den Pavlovaen var perfekt for meg da!:-) Og minsten synes jordbæra var toppers...
Nå er det å hive seg på strandlivet igjen mens mannen støper kjellergulv. Da går jeg på min andre uke med barna...Vi er noen strandløver og badeløver vi,  sa jeg til sønnen i dag. Skal vi på en strand med løver sa han da og hoppa av glede...Kom til kort når jeg skulle forklare hvorfor det het det...Så et par løvinner der men ellers ganske fredelig. 5 åringen fikk et uønska møte med en brennmanet siste 10 min før vi skulle hjem. Heldigvis var tante med i dag og hjalp til da..Måtte ta en runde når vi kom å kaste vekk manenter før vannet kunne brukes. Hadde jeg hatt mannen med hadde det helt klart vært hans oppgave. Synes så tydelig jeg så menn på denne stranda og...Hvor var de når jeg kasta vekk maneter? Joda de satt og glana mens de hørte på sin nettradio...Kosa seg med en liten kaffekopp og en liten strekk på den medbrakte strandstolen mens jeg holdt 2 unger unna med en spade samtidig som jeg fanga sleipe småjævler av noen maneter med ei bøtte..Kor e alle helter hen...?! Så på denne stranda var det bare løvinner ja;-) Mannen er nå ferdig med å støpe og skal ta fatt på neste prosjekt i morgen. 5 åringen som sverga at han ikke skulle på stranda igjen blir gjerne med i morgen og...Mamma Googla ironisk nok tiltak mot brennmaneter før katastrofen inntraff;-) Bare sånn at jeg ikke skulle stille meg opp å tisse på beinet hans. Var det eneste som jeg har huska ved brennmanet førstehjelp...Det hadde tatt seg ut det;-) Da hadde nok det vært vårt siste besøk på denne stranda. Her er ukas strandbeholdning...
Mye å passe på;-) Men som de strandløvene vi har blitt så slutta jeg etter første dag og ta med alt. Nå får de velge seg tre ting hver...Venter et eventyr på meg i morgen. Skal ut å kjøpe bikini...Ser for meg noe sånt som dette;-)
Likte spesielt godt duskene....

torsdag 11. juli 2013

Er det greit å tisse i vannet?

En stund siden sist. Ferietid, så da blir det i rykk og napp. Starta ferien litt hardt. Selv for denne glajenta;-) Hadde bokka inn denne helga lenge. Skulle på fest med jentene både fredag og lørdag. En spesiell jente for meg kom langveisfra:-) Champagnen var klar, sko og løsnegler var anskaffa...
















Har hørt at 80-tallet er på full fart tilbake. Der og da virket det som en god ide;-)


Skulle på Valentourettes konsert. Jeg ble litt skuffa for trodde opprinnelig det var Valen Show med Valen med tourett diagnose. Kom ikke over skuffelsen;-)
Rakk et dobilde for arkivet og.

Vorspiel dekte de fleste tema, alt fra knipeøvelser til en kjøleskaps krise. De gode samtalene kom og gikk og antrekk ble plukket ut...Hadde notert meg noen tips for blogging underveis. Da jeg skulle lese dem dagen derpå skjønte jeg ikke stort...
Men husker vi prata om knipeøvelser. Hvor mange er det egentlig som kniper så det holder? Kunne kommet godt med på jentefest siden latteren sitter løst. Lest at det er andre fordeler ved knipeøvelser også. Hadde en periode der jeg skulle knipe hver gang jeg stod på rødt lys. Og med ganske høyt lyskryss tetthet i Porsgrunn tenkte jeg det ville bli en smal sak...Men kan ikke huske sist jeg stoppa for rødt lys;-) Men hvem i all verden der ute er det som kniper nok?? Så er du enten skikkelig god på å knipe eller har en god knipe historie så del den gjerne her inne... Er sikker på at Gerd Hilde sitter inne med noen;-) Siden vi er inne på Gerd Hilde så hadde jeg en deal med mannen at jeg skulle sprette opp på lørdag morgen og ta i et tak i hagen, der det skulle vendes, rakes, såes og rulles. Unger ble satt bort til sjokoladedama, les mormor;-) Heretter kaldt det siden 5 åringen prøver å lure meg for sjokolade under påstanden at det får han alltid av mormor... Lørdags formiddag uten å rekke og kjenne etter hvordan formen var så svetta som en gris ute i hagen og klaga høylytt på mangel på hud i hendene:-) Men jobba på. Er bare litt verbal av meg som mannen vet altfor godt:-) Knela ved den siste rullinga. Men rakk det akkurat før innrykka av jenter og på`an igjen..
Nye sko og nye lodd...
Søndagen var velkommen. Var litt sliten da. Blir lenge til neste gang. Helt til lørdagen, for da er det bursdag på mannen...Søndag hadde vi bryllupsdag og jeg fant endelig en anledning til å bruke mitt nye eBay skjørt til 30 kroner og fri frakt:-)
Mannen mente jeg så ut som en karakter fra Pondus. Vet jo han liker Pondus så da tolka jeg det som en bra ting. Så sprada rundt her i ballerinaskjørt på bryllupsdagen min. 5 åringen var helt over seg så fin mamma var! Gutten sin det. Følte meg litt fin selv;-) Og følte meg rett og slett litt lykkelig når jeg tok det på;-) Har følt at noe mangla i barndommen min. Jeg fikk en håndball jeg og undertrykte mitt ballerina behov..Men nå skal det blomstre...Synes også det var spesielt hyggelig å gjøre litt stas på mannen siden han hadde holdt fortet mens jeg var på vift hele helga...Men synes mannen har tatt seg friheter i det siste. Selv om det kanskje virker som han gjør det meste i huset her så er det jeg som stort sett står for handlinga. Ved noen anledninger sendte jeg han ut for å handle. Det jeg ba om var tørkepapir. Da kommer han hjem med 360 meter med totalt ubrukelige tørkeruller. Den irriterter vettet av meg hver gang jeg bruker den. Drar av med makt og får bare tullepapir. Er sånne som brukes på bilverksted. egner seg bare til oljesøl...Det har ikke gått ubemerka hen fra min side;-) Blir jo irritert hver gang jeg ser den rullen. Og han kjøpte ikke bare en den ene kjekken... Han så sitt snitt til å gjøre flere kupp;-) Mangla saltpølse og. Og han kom tilbake med en som ser guffen ut i fargen. Har aldri hatt den her i huset før. Påpekte at det var en grunn for det...Hvis du ikke har sett noen av basisvarene her i hus bør han ikke eksperimentere:-)...Han har ikke opparbeide seg nok handle cred til å være så ekspreimentell. Her er såpe kuppet hans:-) Tre for to.
Vi bruker ikke Palmolive engang;-) Men nå gjør vi det:-) Så ved neste handlerunde gjennomført av undertegnede så skal jeg kjøpe Jolly cola i stede for vanlig cola. Nå skal det bli vilt her;-)...Men ellers går det bra. Glemte å nevne at jeg har ferie en uke før mannen. Dvs at ungene og jeg har ferie sammen nå og hadde vår første feriedag sammen på mandag... Ringte mannen 3 ganger før lunch og den ene av de var å fortelle han hvor heldig han var som var på jobb;-) Uka starta med strandtur med to spente unger. Minsten trodde han skulle til Beppa. Bestefar. Han elsker bestefaren sin;-)
Dag 1 og strand nr 1:
Vi var den mest bråkete gjengen der. Jeg måtte ta mitt første bad siden jeg måtte tisse. Ble nok bare røpa av det fårete blikket. Hadde holdt meg ekstremt lenge, for bade hadde jeg ikke lyst til.
Dag 2 og strand nr 2:
Da sklei vi litt inn i mengden. Var mer folksomt så ikke så merkbart av vi støyer litt. Møtte kjentfolk og..Hvor nærme er det egentlig greit og sette seg ved kjentfolk på stranda. I midt tilfelle langt unna. Må sitte der action er. Er jo alene med sirkus Hovenga på tur. Har du kost deg på stranda i dag og kommer det fra mannen...? Kos og kos. Sitter med haukeblikk. Unger som er ekstremt glad i nistespising på stranda. Rakk tre måltider på rappen. Boller med sand. Våtservietter med sand, solkrem med sand, telefon med sand. 5 åringen hadde denne dagen ikke tid til å drikke opp eplejuicen sin. 3 timer seinere spør han etter den uten og ane hva den eplejuicen og morra hans har gjennomgått:-) Den hadde velta minst 3 ganger og tråkka på en gang. Ser nå at det var min oppgave og redde den:-) Men ble litt okkupert med minsten som ikke har helt rutine på stranda og velger å borre hode ned i sanda. Tok fart og. Observer han en god stund og lurte til slutt om han satt fast med hodet;-) Da ble er det snørr, tårer og sand i nese, munn og øyne blanda med solkrem. Fikk hjelp av 5 åringen som kommer springende til på reint heltevis og helte ei bøtte med vann i hodet på minsten. Bøtta var full av vann og sand i hærlig blanding...Og jeg som ikke holdt eplejuicen han gjennom detta dramaet..Det er jo intet mindre enn en skandale;-) Ting roet seg ned og jeg fikk se på bildene i to stykk aviser. Da kommer 5 åringen og må tisse. Ja tiss i vannet sier jeg. Minsten lekte da harmonisk med en som tidligere hadde knabba alle bøttene og spadene hans:-) 5 åringen ser helt fortvila på meg og sier at da kan jo alle se meg mamma. Neida det går bra sier jeg kjapt...Stakkar gutten går ned til vannkanten og drar frem ned badebuksa og stiller seg opp. Jeg roper nei nei og springer etter. Han så helt brydd ut naturlig nok. Vi må ut i dypere vann, vekk fra de andre. Og han roper ut: "Kan vi tisse der ute mamma!?" Jeg blir med på dypt vann og forklarer at han kan tisse i buksa der ute. "I buksa!!??" hvisker han helt fortvila.. Ja nå er det greit forsikrer jeg..Er en hemmelighet dette her forklarer jeg... Mens minsten står på grunna og hoier etter oss:-) Ikke greit med disse reglene til de voksne som kan bendes og bøyes når det passer oss...Er det egentlig greit å tisse i vannet?
Dag 3 og ny strand: Da får vi lov å komme på besøk i campingvogna til en kollega:-)
Veien ut går greit inntil mamme ikke finner veien. Etter mye styr og et par stopp siden minsten ble bilsyk og kaster opp to ganger. 5 åringen konstaterer: "Det stinker av oss mamma!!" Må si meg enig. Nå har vi blitt proffe strandløver, men med sår under barneføtter og gnagesår i lysken blir det ikke helt som planlagt. Men 5 åringen har lært strandregel nr 1 av mamma. Det er langgrunt og lavvann. Roper langt uti: "Jeg tisser her i vannet jeg mamma!" Jeg prøver å signalisere at det er greit litt sånn diskret. Prøver meg på kollegaen min. "Jeg later som det er din unge jeg;-)" Men han springer opp til oss og forklarer det litt nærmere mens han roper til oss fra vannet igjen at nå tisser han. Jodda, er en bratt læringskurve på sønnen:-) Det er bare mamma som sliter litt;-) Så håper han kommer til å sitte igjen med andre sommerminner enn at han har lært av mamma å tisse i vannet;-) Hjemturen gikk fint uten spying. Kan vi kjøre fort nå mamma kommer det fra 5 åringen? Jeg: "Ja, nå kjører vi i 100 km/t." Ikke før sagt det så rister det litt i bilen og dekslet under fronten av bilen detter ned. Da var det ute med Gaffa teip og teipe faenskapet igjen.
Ringte mannen for å kjefte litt der jeg stod på veiskuldra i 100 sonen. Får kjapp besked om at jeg ikke kan kjøre fortere enn 80km/t. Veldig så følsom bil da..Er ikke det litt spesielt?;-) Hvis mekanikeren vår leser dette så er vi mer enn klare for en reparasjon nå. Anytime:-) Med en lang hale etter meg i 90 sona så måtte vi stoppe igjen...For et eventyr;-) Føler jeg begynner å få teken på det her alenemor livet;-)