søndag 25. august 2013

Den nakne sannheten...

Innlegg nr 200!! Wow om det er lov til å si det sjøl...Ikke bare vært kvalitet, men mye sånn som livet vårt arter seg. Ikke bare kvalitet der heller...Og i dag skal jeg belyse de store temane som blant annet bokbind og trykkforhold i blæra mi. Så hold dere fast;-) Ungene vokser til. 5 åringen har nå begynt på skolen. Ny tid og nye bekymringer. Første skoledag var nok mannen og jeg over gjennomsnittet spent. Har en 5 åring som kompenserer med å være totalt ubeskjeden i ukjente situasjoner, men selv han var nok litt grepet av alvoret.


















Jeg var så lettrørt at var bare å snakke litt hardt til meg så hadde jeg tatt til tårene. Trang i grunn ikke det heller...Så ut som gutten var kledd for BI;-) Han har fått en hjemmelekse første uka. Skulle legge bokbind på bøkene sine. Blir lett tenkte jeg. Sånn er jeg flink til, så det blir nok meg som fikser det...Kjøpte inn store kvanta. Skulle ha det gjennomsiktig siden gutten ikke kan lese enda. Satt meg ned å sa til mannen: Se og lær...Ente med at jeg reiv papiret av og kasta det bortover gulvet mens jeg lirte av meg noen fyord...Mannen ville gjerne prøve. Ba han pakke inn en interiørkatalog for skulle ikke gi meg på dette. Hvor vanskelig kunne det være. Selv om det er 20 år siden sist..Mannen satt og lo og produserte innbunnede bøker...Mine stod i bro. Konstant oppslått på forord. Brukte nesten to ruller for å greie og få det til å passe på en bok. Oppdaget at det var et stort utvalg av bokbind der ute. Til og med stretch. Det trenger ikke jeg tenkte jeg i butikken. Men jeg trenger stretch der og, som til så mye annet i livet;-) Med mye teip og banning seinere så er de to bøkene han har fått innbundet. Mannen mener jeg har juksa. Nummeret før jeg bant inn han i restene... Der sitter den selvgode typen med sin første bok..
Ut å ta et par pils med jobben på fredag. Syntes liksom ikke jeg kunne sin nei heller siden de masa sånn;-) Det er det jeg presentere til mannen. Må pleie mine kollegaer. Sannheten var vel heller at det var mitt forslag..Siste sommerkrampetrekning. Så siden det er mitt nr 200 innleggsjubileum så må jeg gå for å sjokkere litegrann. Vise den nakne, usminka sannheten. Her behøves det profesjonell hjelp.

Ingen har sett meg sånn uten familie og venner. Går for banebrytende jubileums innlegg her nå;-) Ente opp som dette...
Og så jeg måtte gå litt lenger og ente sånn...
Møtte noen kollegaer ved et vannhull i byen. De var mer eller mindre trua til å møtte opp;-) Tok solbrillene litt langt. Tok dem ikke av når jeg skulle på do engang. Klaga på litt dårlig belysning der inne til og med...Når sola gikk ned så så det litt fjollete ut så måtte liksom. På grunn av fornuftige kollegaer var jeg faktisk hjemme kl 2400:-) Så da var den vanlige sovedagen min på søndag bytta ut med lørdag...Er en fantastisk følelse å legge seg vel vitende om at ungene ikke angår meg før litt utpå neste dag. Så feil kan jeg ta. Minsten satt igang kl 05.30 og mannen sov som en stein. Måtte stå opp å gi han sutt og vann og si den samme regla som alltid...at det er natt og sove nå. Måtte tisse, men lot være for jeg var redd for å våkne til...Gikk å la meg med full blære. Da er du glad i å sove. Rakk og regne litt på det og. Når jeg legger meg ned igjen fordeles trykket i blæra slik at jeg ikke virker så tissatrengt lenger. Nå tenker du sikkert; herregud hva er det jeg sitter og leser:-) Men er skikkelig glad i å sove bare...Våkna igjen kl 7 med to unger i senga og tror jammen pus var der og..Er sovedagen sin det;-) Mannen stod opp og glemte å lukke døra til soverommet. Fikk med meg all dramaen i stua. Det fikk pus og, så hun tråkka rundt i senga hos meg. Lå i en liten time og irriterte meg over den åpne soveromsdøra, men kunne ikke stå opp å lukke den for da ville presset i blæra bli umulig og overse og så måtte jeg gått på do. Og da måtte jeg ha trekt ned. Og det hadde vært et tegn til ungene at mamma var våken. Og hadde heller tissa i nattbordskufffen før det hadde skjedd. Så da lå jeg og pressa en time søvn til med korte avbrudd av ungehyl, latter, krangling til jeg gav opp og gikk og tissa...
Ble en effektiv lørdag med loppemarked i Brevik og 2 tom 4 planker eller hva det heter og tapetlim, sparkel og tapet med to unger og en sliten mamma på slep. 3 vafler, 4 vårruller og to pølser seinere var det bare han her som fant noe på loppis. Se som han godter seg;-)
Flotte omgivelser da...
Søndag var min ståoppdag..Så kjedelig med søndager som ståoppdag. Ikke en avis å lese engang. Ikke det at jeg har som vane å hente den på lørdagsmorgenen heller men. Har prøvd det kunststykket å hente den mens mannen sover og ungene går løs i stua..Med beskjed til storebror å passe på lillebror. Setter på tv og sniker meg ut..Beiner som en gal til postkassa. Det i seg selv er litt ubehagelig på crocs og i morgenkåpe uten BH. Samtidig som det bygger seg opp en storm inne på sekunder. Minsten senser som regel sine 45 sekunder med frihet og utnytter det til fulle...Og det virker som storebroren har korttidsminne og sitter fordypt i Lego..Legoen skal etter avtalen være på rommet hans, men i løpet av dagen og gjerne før jeg har vurdert å hente avisa så fyller han Lego i alle bolller og fat i stua.

Og han tror at minsten ikke vet om dette. Så feil kan han ta. Minsten vet hvor vi lagrer alt han;-) Sist jeg våga meg ut å hente avisa lekte minsten med vann på gulvet og kjøleskapet stod åpent. Da er det bare å begynne å leite etter mobilen sin å satse på at den ikke står på lydløs for da finner jeg den aldri igjen:-)  Så oppsummert så er det å hente avisa for ekstremsport å regne. Så velger stort sett å spare naboene for meg i vill fart mot postkassa uten BH;-) Så da testa jeg ut min nye symaskin med morrakaffen i stede, mens minsten hadde en date med Fantorangen. Satt igang å lappe bukser til 5 åringen. Skilter jo tross alt med at jeg er en husmor;-)

Og greide ikke å stoppe så sydde et putetrekk. Har ikke talent og mannen skogglo av mitt ivrige forsøk...Men han skal ikke le så høyt. Eller så skal jeg begynne å sy klær til han...Hadde bare brun tråd. Men var da ikke så nøye...

søndag 18. august 2013

10 timer i en aldrende småbarnsmors liv...

Skulle ønske jeg kunne skilte med en opplagt og pigg søndag. Men status er at jeg er litt under pari i dag. Har hatt barnefri i natt og...Så det er igrunn litt pussig. Var invitert i 40 års fest i går. Var venninna til mannen som fylte 40 år. Å ja dere hørte riktig. Venninna til mannen:-) Jeg hadde aldri møtt jubilanten. Og der var det enda flere venninner av mannen jeg ikke hadde møtt så dette skulle bli stas. Manna meg opp med litt bobler.

Ikke spist så mye så det gav umiddelbart resultater...Var da ganske så pigg sammenlikna med i dag...Hadde selvfølgelig antrekket klart...Dagens antrekk var genser fra Lindex og bukse fra Gina t...Et røverkjøp i grunn;-)
Spurte mannen hva han skulle ha på seg ca 10 minutter før vi skulle dra. Neeei jeg vet ikke helt jeg kom det fra han..Blir helt svett av sånn. Han fant noe som han mente var en strykefri skjorte. For å si det sånn så har ikke mannen en eneste strykefri skjorte! Har alltid litt uenigheter rundt det temaet...Men i går dreit jeg i det..Var hans venner:-) Og det var en garasjefest og..Men viste seg at den garasjen var mer strøken en noen rom i huset vårt..Glemte å ta bilder av den. Litt prefest info. Etter litt utvida bruk av barnevakt pga barnehagen/SFO sitt store planleggingsbehov hadde jeg litt flau smak i munn av å spørre mormor om å være barnevakt. Men ikke flauere enn når hun foreslo at jeg kunne levere ungene kl 16 så foreslo jeg kl 15. Så lenge ungene får være sammen..Tror 5 åringen kunne trengt seg en barnefri dag selv med lillebroren som er en stalker..Ikke et sekund alene, selv ikke på do:-) 
Mannen fikk tilbud om en kopp kaffe hos barnevakten, men jeg avslo på hans vegne. Vi hadde ingen tid å miste..Hadde en fest å rekke:-) Det er noe av det deiligste i verden og sette seg i bilen uten unger..På vei til barnevakten var temaet hva sier kua og hva sier hesten mm. På vei tilbake satt jeg standaren med å beskrive det perfekte drapet...Og fremdeles så turte mannen å påstå at han hadde en strykefri skjorte..Men over til festen. Bare hyggelige folk og god mat..Og masse vin! Tiden gikk utrolig fort..Regna litt på det. Nesten vært på fest i 10 timer. Jubilanten hadde fått seg noen velvalgte ord av Adam. Er en mann som kan fortelle deg masse om deg selv for bare 5 eller 500 kr ved å sende: Hvem er og navnet til 2326.  Så da skulle ikke halve festen være noe dårligere. Adam fikk nok å drive med den kvelden. Mannen søkte etter litt info om kona si...

Og ser man det. Kan jo ikke protestere på noe av dette...Han traff blink der;-) Nesten litt spooky han der Adam:-) Men han nevnte ikke noe om mine danseferdigheter. Det var litt skuffende..Og det at jeg ser på meg selv som grevlingviskeren fra Hovenga. Det jeg bet meg mest merke ved var at Adam takket mannen for at han hadde brukt hans tjeneste igjen..Enda en ny siden ved mannen:-) Ble plassert mellom mannen og kompisen hans til bords. Lite visste jeg at jeg satt ved siden av en serviettsamler på den ene siden og en som moves like jagger på den andre. Burde skjønt noe når serviettsamleren tidlig knabbet servietten min...Prøvde meg visst på noen moves like Jagger selv uten så stor suksess. Men observerte at mannen lykkes bedre. Hadde sin helt personlige stil;-) Aldri sett mannen danse så mye før jeg. Så helt klart en helt ny siden ved mannen når han var blant venninnene sine;-) Vi snubla inn døra hjemme uanstendig seint.

Våkna av at sekreteriatet ba alle dommere om å bli på banen. Det var en pussig drøm tenkte jeg. Men er fotballcup i nabolaget og en veldig pratsom speaker..Status var da at jeg mangla to løsnegler. Den ene lå og gnagde meg i korsryggen. Så ut som jeg hadde gnagd litt på et par andre. Da har du vært på fest når du biter negler på løsnegler...Hadde rødvinsbarter og en ufordøyd ostepop sittene fast i ganen. Hadde noen tilbakeflash av utagerende dansing og at jeg hadde stort sett prata på inn og utpust i 10 timer. Kan ikke ha vært lurt alt jeg har sagt...Da var det bare å gå igjennom telefonen. Og hva fant jeg ikke der. Sånn ca 40 bilder av jubilanten og meg på do. Hun huska dobildet hun...

Tegna til å bli en god dag;-) Og det nærmet seg hentetid på ungene. Etter en stille biltur utover så ble stillheten brått brutt. Jeg og mannen tenkte bare på en ting. Hvor tidlig kan vi komme unna med å legge ungene. Jeg visste råd på den ene ungen. Stoppa å kjøpte en film. Istid 4. Det holdt 5 åringen okkupert en stund. Hadde ikke lagt noen planer for minsten. Han fordrev tiden med å raide kjøkkenskapene. Men jeg følte meg ganske trygg med Adams ord i bakhodet...Og jeg siterer Adam: "Tonje er en super mamma";-) Var ikke mye som minte om supert med meg i dag..Det eneste som skulle holde motet oppe var vissheten om at jeg hadde gjort et druekupp dagen før...
Så frem til en kveld med store saftige druer med stein. Spiser med stein og stilk og alt bare fordi jeg elsker druer...Er vel natulig for en som er så glad i vin og like frukten det kommer fra og..

tirsdag 13. august 2013

Det er lett for deg å si det...

Andre arbeidsuke etter ferien.
Dette
og dette
er nå bytta ut med dette...
Bader i smoothie for tiden..
Mannen har til og med begynt å klage på det..Har sett seg lei på jordbærsmoothie. Nå er det sesong for jordbær så da blir det sånn! Er ikke akkurat som jeg stapper i han en ernæringssonde og tvangsforer han...Men han skal passe seg litt, for det er en ferdighet jeg besitter;-) Men gav litt etter siden jeg gulper jordbær selv etter 3 dager med jordbærsmoothie. Avansert til ananas og bringebær...Kjenner at vi snart trenger en ny hobby...
Ellers startet vi på en uke med planleggingsdager..Wait for it..Mandag, tirsdag og onsdag har SFO planleggingsdager som blir avløst av planleggingsdager torsdag og fredag i barnehagen...Hvordan skulle vi fikse dette? Lukter svidd av dette...Etter et lite regnestykke har jeg kommet frem til at hver instutisjon har krav på 5 planleggingsdager hver per år. Håper jeg tar feil! Da snakker jeg om skole, barnehage og SFO. Det blir 15 dager totalt...Da har vi bare 10 igjen etter mine beregninger..Og jeg kjenner jeg trenger et par planlegginsdager selv bare på tanken av dette. Og lurte på hvordan jeg skulle presentere dette på jobb. Men funnet ut at det bare er å presentere den dårlige nyheten den ene dagen og så komme med redninga dagen etter..Kan jo bare bli opptur av noe sånt;-).Takket være besteforeldre og spesielt mormor denne gangen:-) Hatt min dag hjemme med 5 åringen i dag. Han hadde store planer om ekstrem legobygging...Og jeg hadde planer om å klippe hekken og gresset...En av oss kom til å bli skuffa.
Med uka i boks så tok vi sjansen på å fyre av litt krutt i Mandal i helga...Våkna opp med tidenes sommerforkjølelse fredagsmorgen...Avreise var tidlig lørdagsmorgen..Og som det eneste uttrykket jeg regner med i livet: "Alt kommer og biter meg i rumpa en dag.." Så var tiden inne for det..Viste det ville straffe seg å sprade rundt i bikini. Fikk denne meldingen i dag og.

Ikke rart jeg blir syk av å gå uten bikinibukse hele sommeren også. Tok til vettet og lot være og sende det svaret. Vil ikke bli utestengt av det gode selskapet i Changes Club:-) Bukseløs sammen med at jeg liker å føle meg "fångat av en stormvind" med klimaanlegget i bilen. Kjenne at det blåser i det som engang var en pannelugg...Og takka ble en duglig forkjølelse..Kan ikke være fra barnehagen og SFO i hvertfall..Planleggingsdagene setter en effektiv stopper for det;-) Men skulle ikke la meg stoppe. Her skulle jeg gå for mirakelet å stoppe noe som ukurelig som en forkjølelse. Tømte alt i medisinskapet. Fant noe kjekt ungene hadde fått engang av noen urutinerte legevaktsleger. Nå skulle alt prøves...Anbefaler ikke dette hjemme;-) Fant enda mer på apoteket...Rusta med alsken slimløsende, hostedempende, avsvellende oppsvellende, febernedsettende og noe jeg ikke helt vet hva er tok vi fatt på mandalsturen. Skulle gå for mirakelet å bli frisk...Bilturen til Mandal ble prega av de gode samtaler siden 5 åringen har begynt med et nytt uttrykk. Gikk noe som det her... Meg: "Må du tisse før vi reiser?" 5 åringen: "Det er lett for deg å si det!" Jeg: "Går det bra i baksetet?" 5 åringen: "Det er lett for deg å si det!" Så stemningen var på topp mens jeg dytta i meg medisinrestene til ungene for å orke å høre 14 nye uttrykk av "det er lett for deg og si det!" Tok nok engang ikke høyde for minstens problemer med svingete veier. Klarte oss med to runder med oppkast. Hadde lyst til å spørre hvordan 5 åringen hadde det bak der da men;-) Og jeg hadde pakka lett. Dvs jeg hadde bare apotekvarer med meg pluss litt vin:-) Det første 5 åringen gjorde var når han kom frem var å ha vannkrig i underbuksa. Fant fort ut at han bare hadde med seg den ene underbuksa...Og jeg fikk også låne klær..Fikk meg en liten grønn en og litt smak av Danmark og. Det er mandalittene sine det;-)
Virker som mannen også har vært i trekken bukseløs i sommer. Ligger nede for telling. Her om dagen spurte han så pent hva han hadde fått av meg før han skulle legge seg dagen før...Kom opp med noe flytende og en tablett. Han ante ikke hva det var...Men hadde virka så bra..Lurer på om jeg skal fortsette.. Kan jo gi han en c vitamin og vann med sitron og satse på placeboeffekt. For jeg tok resten nemlig... Noe morro skal jeg ha og..
Planleggingsdagen hjemme er vel blåst med hekklipping, plenklipping, støvtørking og kantklipping..Stod og prøvde å få liv i kantklipperen. Sto og dro i faenskapet så jeg nesten mista buksa og lirte av meg mye skit...Observerte at mannen stod og lo av meg...Trua at jeg skulle ta og barbere leggene og bikinikanten hans med kantklipperen hvis jeg fikk liv i den...Hvem sier at planleggingsdager er kjedelige. Mannen har jo liggi rett ut på sofaen og vært vitne til 5 åringens legoshow med stor innlevelse. Hver gang pappaen lukka øynene nynna sønnen høyt og tromma på et eller annet. Og ute stod jeg og trua med kantklipperen. Jeg går nemling ikke på placebo så er i toppform og hevngjerring pga dårlige hekksakser, gressklippere og kantklippere. Sjekk den hekken da;-) Ikke værst med middelmådig utstyr...
Hadde mannen ledd mer av meg i dag så måtte han finklippe den med fortenna...Sånn går nå planleggingsdagene i etterelskelsens hus...Etterelskelsen kommer i mange former. Og er noe jeg vil omtale dypere seinere...Her står vi nemlig i etterelskelsen til oppå knea;-)

fredag 2. august 2013

Nå kosær vi vårs...

Mannen satt i telefon her en kveld. Snakka litt om dagen vår. Så hørte jeg han sa det vært koselig på restauranten. Ja restauranten var riktig så trivelig..Onkel Oskar i Kragerø. Kan anbefales. Men la meg fortelle hvordan det egentlig var...Vår utflukt startet på dette viset
...men sommerbyen Kragerø skulle vise seg fra sin beste side. Men over til hvor koselig det egentlig var. Den ene ungen sovnet 5 min før vi var fremme. Så allerede der at vi fikk et problem med å oppnå at det skulle bli skikkelig koselig. Den ene ungen demonstrerte maka si med og hyle som en gris og hoie hver gang vi sa hysj..Om blikk kunne...Men skulle ikke ta en offentlig grensesetting, selv om jeg hadde aldri så mye lyst. Liksom ikke så mye som biter på en 2 åring i det offentlige rom;-) Jeg har mange ganger ikke latt meg stresse men i dag ville jeg at dette skulle bli harmonisk og koselig og gjorde det eneste jeg kom på og det var å hysje. Virker aldri på minsten. Bare på 5 åringen og mannen. Slapp minsten løs litt og da leter han etter et smutthull for å stikke av...Og jakten er i gang. Med full restaurant og tett mellom bordene ble han innhenta ganske kjapt. Stroppa han fast i vogna etter at han turna fra stol til stol med en storebror som vet å øke innsatsen...Stapper til minsten rosiner i miniatyresker og overhører mannen si at nå kommer snart maten...Vi begge visste at det var noe sprøyt for vi hadde ikke bestilt enda og det var stinn brakke der. Den største prøvelsen er at drikke gjerne kommer en god stund før maten. Har prøvd å bremse drikkinga frem til maten kommer. Både mannen og jeg gir opp å spare i dette tilfellet eplejuicen til maten kommer. To unger sitter og pælmer nedpå eplejuice og vi må bestille mer..

Hører vi sier til hverandre: "Drit i det. Bare la de pælme eplejuice og bli mette!" Og det var så herlig rolig at vi lot det stå til. Kanskje det ville fungere på dette restaurantbesøket. Who are we kidding??;-) Var nå kommet til et punkt der vi ikke hadde mer ess i ermet for og desperat holde roen ved bordet...Hadde allerede tilbydt telefon å spille på til 5 åringen, men hva med minsten? Ingenting vi holde han i ro..Bare en enorm skål med sjokolade, en dansende klovn og fyrverkeri... Men vi hadde ingenting... Når maten kommer kamuflerer vi smaken med ketchup, for barna mine elsker den pussige røde greia..Har en egen budsjettpost for ketchup hos oss...Den ene ungen bare sleiker av ketschup for han er selvfølgelig mett etter å ha bøtta nedpå med eplejuice. Og det samme hadde skjedd hvis det var vann...Mens jeg kasta lange blikk etter et par som satt ved siden av oss med hvert sitt kalde glass hvitvin.  Hysjer på ungene så ikke parret med hvitvin skal bli forstyrra. Er et svare strev for ungene å velge seg en stol å sitte på. De ville dele en og så var ikke det noe stas lenger. Har bare lyst til å reise meg og skrike ut: "Nå er det nok! Du sitter der og du skal sitte der!" Gjerne i hver sin ende av restauranten...Men gjør ikke det av hensyn til parret med hvitvin....Men da skulle begge sitte hos pappa.
Pappa fora på med eplejuice og tok opp mer rosiner...Måtte låne en stol av nabobordet. Greide ikke å dy meg og spurte om ikke de heller ville ha minsten til bords samtidig som minsten dukka hodet frem høy på eplejuice og rosiner. Da bare lo de av meg gitt....
Og etterpåklok nok engang så ser jeg at vi bør velge restauranter der vi kan få maten med i handa uten ventetid. Bør egentlig ta med maten i fart..Men oppsummert. Jadda det var så koselig atte..

Om ikke annet sosial trening.  Hvorfor utsetter vi oss for dette når det fins take away? Jo det skal jeg si dere. Vi ønsker desperat å ta del i en sivilisert verden...Men jeg gav meg ikke i jakten på hyggen.

På vei hjem sovna minsten på en totalt upassende tid. Vi dreit i det og. Og i all denne restaurant kosen så glemte mannen at establisimentet faktisk hadde en nyttig fasilitet...

Er mannen sin det som ikke forlater meg og barna alene ved bordet;-) Og 5 åringen spurte om vi var snart hjemme. Hadde da kjørt ut av parkeringsplassen. Mannen dreit i det, så svarte: "Jadda er snart hjemme.." Som belønning så ble det endel hoiing fra minsten frem til kl 2230.  Dreit i det og fant frem blenderen og miksa drinker i et forrykende tempo..
Var jo tirsdagskveld. Vi blir aldri siviliserte så lar det stå til...Men med mine begrensa drink kunnskaper så holdt de nok samme alkoholprosent som en lettøl...