søndag 29. september 2013

Date night...

Har begynt med storhandel. Målet er å handle for nesten hele uka...Planleggingen er halve jobben..Her sitter jeg i ro og fred og lager handleliste og leter etter inspirasjon;-)

 
 

Har nå også innsett at vi ikke lenger trenger babycall. Er jo lov å håpe at det er en av naboungene som slår inn. Men kommer meg ikke utenom at det er vår unge:-) Dette begynner å bli et problem for nabolaget eller mer presist nærområdet. Er vanskelig å unngå å få med seg at noen i huset må gjøre noe som strider mot hans vilje. Som å sove for eksempel...Barnegråt og tolking av barnegråt har aldri vært noe problem her i huset. Her uttrykker alle seg krystallklart;-) Og dette kommer ikke under definisjonen barnegråt engang...God morgen signalet er likedann. Ikke mye som får meg til å savne forsvarets revelje, men dette gjør helt klart det..Men vi jobber med saken. Legger vekk babycallen er første steg i riktig retning...

Ellers går skolesamarbeidet strålende:-) 5 åringen skulle visst ha med seg penger på skolen til å kjøpe kaker og saft her om dagen. Hadde til og med fått med skriv hjem og alle greier. Og jeg leverte 5 åringen på SFO og kompisen til sønnen lurte på om sønnen hadde med seg penger den dagen? Og der stod jeg slukøra med bare kort...Fikk klar beskjed av kompisen at de ikke tok kort..Skulle være solidaritetsdag på skolen der de skulle samle inn pengene til et godt formål. Kom på mannens bompenge reserve i bilen og robba den. Endelig kom den til nytte;-) Fikk skrapa sammen 30 kr med noen danske kroner på kjøpet. Regner ikke med at det var så nøye. Håper ikke vi ble ferska. Var jo tross alt solidaritetsdagen så håper de kan vise litt solidaritet til den danske krona og;-) Og litt solidaritet med en mamma som ikke er helt på høyden alltid:-) Vi jobber med solidaritets prinsippet innimellom her hjemme  og. Minsten prøver å knabbe venninna til 5 åringen og regelrett overfaller henne når de hun kommer inn døra av glede.. Aner noen utfordringer i fremtiden der;-) Og i full frustrasjon over og ikke kunne bli med på leken til 5 åringen og venninna så krabber han opp på ryggen til broren og lugger alt han kan, mens han prøver å bite seg fast i ryggen. Ble bare stoppa av sutten i munn. Mannen pusser opp oppe og kommer ned pga av alt levenet og venninna til 5 åringen vil hjem og jeg sitter med en unge på hvert kne og formidler solidaritet etter beste evne:-) Vi er et gjennomsnittelig hjem med andre ord...
Rakk en tur innom en jobbfest på fredagen. Dronninga av operasjon i Porsgrunn skal gå av med pensjon:-) Hun har oppdratt oss alle og tatt del hver gang noen av de ansatte skal til pers som pasienter. Står respekt av det:-) Lurer på om jeg blir en sånn en noen gang;-) Men noe usedvanlig skjedde. Jeg var der i to timer og tok to Claustaler og kjørte hjem. Det var nesten litt trist. Kjente det litt i rockefoten når jeg fikk på meg disse brillene.
Og det føltes helt unormalt å kjøre, men veldig godt å tenke på når sirena fra naborommet gikk sånn litt før kl 0600 på lørdagsmorgen... Og så hadde jeg en time på ØNH med minsten. Tar på hos legen. Men som et plaster på såret så falt ringen i smak.
Og 5 åringen gjorde seg klar for date med et frisørbesøk. Jeg fikk streng beskjed om å gå å sette meg og lese mens han klipte seg. Han kom når han var ferdig sa han til meg. Skal si noen begynner å bli selvstendig..Han kom blå tilbake:-)
Ellers har uka og helga hatt snev av kjærlighet. 5 åringen min kom hjem fra SFO her om dagen og hadde fått seg kjæreste og skulle på date. Mammaen hans ble så inspirert og innførte date night på lørdagen...Hadde fått inspirasjon på Facebook om slowfood. Tenkte dette skulle prøves på mannen. Veien til hjerte er gjennom magen osv. Har ikke prøvd det før;-)  Har måtte bruke helt andre triks for å nå hjerte hans. Dokumenterte livlig og oppdaterte status på face stolt som få..

Så bomba ut midt i prosessen.
Fant ut at jeg bare skulle ha 1,5 dl hvitvin i sausen så etter mine beregninger satt jeg igjen med 8,5 dl vin. Så det ble litt til kokken da...Bygde opp stemning for meg selv ut på kjøkkenet. Fått et tips om å fryse hvitvin slik at jeg kan bruke den i saus senere. Er egentlig  ikke så begeistra for hvitvin men... Mannen var på meg for at jeg skulle fryse den. Men hadde ikke tenkt å høre på de råda da. "Slapp av vi drikkern!" sa jeg til mannen..Er jo datenight. En liten strek i regninga var at mannen var såpass forkjøla at smaksløkene hans var ganske lamma. Men smakte rimlig bra for det om jeg skal være litt ubeskjeden;-)

Resten av date night gikk ikke så bra. Ente med at jeg sovna på sofaen ca kl 22.00 og gikk og la meg før 23.00  for da var jeg så mett og trøtt at jeg hadde dobbeltsyn. Det har ikke skjedd siden jeg var gravid. Sovner aldri på sofaen om kvelden jeg. Jeg våkner som regel til liv kl 22.00. Mens mannen så ferdig en film gikk jeg og la meg... Vi har det nå litt interessant på soverommet uten å bygge opp noen forventninger...

Må ut i gangen for å slå av lyset på soverommet. Og går rett i den nye veggen når jeg skal legge meg eller på do om natta. Og var så trøtt på datenight at jeg runda av kvelden med å gå rett på veggen igjen... Men får nå en helt ny vegg jeg skal tapesere. Har store planer for den veggen. Tenkte på noe sånn som dette.

Er det godt nok oslo rådhus så kan vi ha det på soverommet og. Og som mannen sier vi bare sover der så han burde ikke ha så store motforestillinger;-) Og jeg spøker ikke:-)

Har jeg lært noe denne uka?
  • Neste date night skal vi bare ha vin og sjokolade. Mulig vi sper på med noe perling. 
        Og planlegger tapesering av soverommet. Det kaller jeg en date!;-) For julebordsesongen nærmer seg         med stormskritt. Trenger nye julebordsko... Ellers så får leve på sønnens dater en stund.
  • Skal lese alle skriv jeg får fra skolen nøye fremover..
  • Babycall tiden er over.   
  • Pensjonistene virker så unge for tiden. Det føyer seg nok inn i rekka på alderdomstegna mine som er at jeg blant annet ikke greier å holde meg våken gjennom en date;-)
  • Så etter denne daten  er jeg offisielt 40, feit og ferdig...Men snur seg nok ved neste sving. Helga kanskje... Da går jeg for 40, småheit og småfeit...

lørdag 21. september 2013

Må virkelig lære meg å si nei takk...

Hjemme alene...Det er litt godt. Lurer ingen... Det er dritgodt å være alene hjemme:-) Spesielt etter en uke jeg nesten ikke har vært hjemme. Skal prøve å sammenfatte uka som har vært. Avrunda siste uke med å lage semulepudding.
Smakte ikke så værst, men var redd for å spise for mye. Konsistensen ble slik at jeg er sikker på at jeg måtte ha brukt 14 dager på å fordøye den. Hadde jeg kasta den i veggen så hadde den bare spretti tilbake i drit fart og borra seg ut treverket og ut i hagen. Den var til og med vanskelig og dele opp. Skjønner ikke hva som gikk galt. Fulgte jo oppskriften. Men ente opp med et våpen. En nesten perfekt avslutning på nok en perfekt uke;-)
Etter sist blogginnlegg som dreide seg litt om at vi sendte ungen vår på skolen med tom nisteboks, så viser det seg at de mest sjokkerte der ute er de uten barn. For de har enda en standard;-) Men har fått støtteerklæringer fra de med barn og hørt mange gode nistehistorier. Eller mangel på niste, mugne nister mm. Etter en hektisk uke med møter på kveldene på meg så har jeg piska ungene og mann rundt. Slengt rundt noen trusler her og der..Kjefter for vått regntøy og støvler fulle av vann som er gjenglemt i barnehagen... Frossent brød 2 dager på rad  kl 6 om morraen. Kan liksom ikke følge opp nisteløs unge med en haug bananer og bollepose fra Statoil... Og som vanlig går morgene litt for fort. Dytter sutten til mannen og kaffekoppen til misten og sender ungen på skolen med frossent brød.  Mens jeg nok en uke kjøper mat i kantina. Sier til mannen at jeg spiser gulrøtter og knekkebrød på jobb. Men sannheten er at de har hatt blant annet gresk dag i kantina. Må jo støtte opp..Mannen har holdt fortet og jeg kommer hjem på kveldene etter ungene er i seng. Hører tørt fra mannen: "Jasså er det ikke karrieremammaen som stikker innom..;-)" Litt sånn sarkastisk.  Så bestemte meg for å lage middag til banden på torsdag.
Kan jo gjøre slikt en gang i uka ihvertfall:-) Kan hvis jeg vil..
Ellers hatt et pussig møte på butikken. Møtte en bekjent på butikken. Han innleder samtalen med: "Ja du lurer nok på hva jeg har gjort siden jeg har på slike sko!" Jeg synes det høres litt pussig ut og la i grunn ikke merke til skoa hans. Men han fulgte opp: "Det er golfsko!" Løfta opp beinet slik at jeg kunne ta en nærmere titt på de. Han: "Jeg har spilt golf."  Jeg flira å parere med at: "Ja da fikk du klemt inn det i samtalen." Jeg titta ned på mine sko. Jeg hadde gummistøvler. Tenkte et øyeblikk på å dra en artig story på de, men spurte heller om han var noe god i golf siden det var det han ville prate om. "Ja det er jeg sa han!" Ok sa jeg. Da demra det at jeg hadde hørt om hans golferdigheter før. "Så da har du noe å blogge om nå!" sa han. Så var samtalen ferdig. Da forlot han meg ved suppeavdelingen. Jeg følte at jeg hadde vært med i en passende samtale fra supperådet også. Så da skal jeg jammen blogge om golferen og håper du leser dette inntil vi møtes på butikken igjen for en ny pussig samtale. Tenkte, ja hvorfor ikke snakke om akkurat det en har lyst til og i hans tilfelle var det golf og bli nevnt på bloggen;-) Håper jeg innfrir:-)
Fredag skulle jeg ut med noen kollegaer på en pils mens mannen nok en gang tok seg av familielivet...Det gikk som det måtte. Glemte dobilde. Men tatt et i dag som beskriver hvordan jeg følte meg.

Må vel kunne kalles bloggers frihet...Hvorfor kan jeg ikke være en av de som reiser hjem først en gang? Bare en gang i hvertfall?? Og jeg må lære meg og si nei takk. Hvorfor skal det være så vanskelig! Mannen: "Skulle ikke du bare ta en lønningspils?" Jeg lå på sofaen og bare grynta. Orka ikke å formulere en setning. Og da forlot han meg til fordel for å bygge hus til båten mens jeg satt igjen med 2 unger som kjempa om min oppmerksomhet i hele fire timer mens mannen var ute...Overhørte at 5 åringen gav lillebroren følgende beskjed: "Verden er urettferdig!!" Hvem har du hørt det av spurte jeg. "Av deg vel mamma!:-)" Der fikk jeg den ja...Alt hadde gått bedre hvis jeg ikke på død og liv måtte bli førstemann til å komme på pub og sistemann til å gå hjem. Lett nervøs sjekket jeg telefonen og Facebook dagen derpå. Natten bar frukter i form at 3 nye venner på face. Og kan banne på at jeg har lagt de til selv...
Apropo nye venner, her er dagens hagedyr.

Ellers hatt en pengetelling siden vi fant pappas gamle øltønne med kronestykker. Så nå har 5 åringen nok til et legohelikopter han har ønska seg.
Og minsten en ny traktor.
Når traktoren skulle betales i butikken ble minsten helt hysterisk. Tenåringen i kassa ble helt forvirra. Han trodde hun tok den fra han. Vi er en sånn familie som bruker å åpne varer før vi kommer til kassa og i dag var inget unntak..Så da måtte jeg begynne å åpne våtserviettpakka for å tørke tårer og snørr. Og ba kassa dama å slå inn den traktoren i drit fart så hysteriet kunne gi seg. Vi hadde allerede møtt på en liten katastrofe ved brødmaskinen. Den virka ikke. Det er en fullverdig krise for denne gjengen. Så på mannen at han var villig til å reparere den i farta bare for å få en perfekt skjært skalk. Han sjekka at den var kobla til strøm blant annet;-) Og jeg tenkte så lurt av meg og legge sutten igjen hjemme. Alle forlot den ødelagte brødmaskinen litt betutta bare for å havne i en ny krigssone ved sjokoladehylla. Hoiinga tok seg opp igjen og jeg tenkte nå; pokker heller at jeg la igjen den sutten...Har aldri åpna sjokoladepakker i butikken for å smake, men var veldig nærme på å dytte til minsten en melkerull i dag. Men holdt stand og venta. Så nå sitter jeg her og ser på andres flotte faceoppdateringer med herlige retter. Kalt slowfood. Her er min slowfood...

lørdag 14. september 2013

Dette teamet må skjerpe seg...

Må advare mot litt sterkt innhold i bloggen dag...Har aldri opplevd det selv. Men nå har vi nok påført vår 5 åring nok et traume..Diskuterte på jobb i går viktigheten av å si unnskyld til barna våre. Lite visste jeg da at jeg måtte legge meg helt flat samme dagen når jeg kom hjem...Under den sedvanlige fredagspizzaen bryter 5 åringen sjokkert ut: "Jeg hadde ikke mat i matboksen min i dag...!" Jeg holdt på å sette pizzaen i halsen og fikk en klump i magen. Sendte et blikk som ikke bare kunne drepe mannen min, men mest sannsynlig et blikk som sa at jeg først hadde lyst til å skade han før jeg kremerte han...Kommer tørt fra mannen. "Vi er jo et team!" Det sier han alltid når skyld skal fordeles her i huset. Men så at mannen var litt bleik om nebbet med tanke på sønnens opplevelse..Tenkte tilbake på dagen som hadde vært spesielt travel...Jeg sprang ut døra med en unge under armen som hylte som en stukken gris mens jeg dytta i han en mute knapp; sutt. Heiv noen bleier og noe ekstra klær i en bag. Oppdaget at en av mine BH`er hang ut over kanten på bagen hans. Det var den type morgen. Jeg tok på meg skinnbukser og så veldig rocka ut..Men det var bare for at det var det første jeg fikk tak i. Helt ulikt meg. Det var planleggingsdag i barnehagen i går og minsten skulle fraktes til svigers og jeg hadde samtidig satt meg som mål å komme til tida på jobb i dag. Synes en bør ha som mål og greie det i hvertfall 2 av 5 dager;-) Noe annet hadde vært litt spesielt. Tenkte faktisk på vei til svigers..Skal jeg ringe mannen og si han måtte huske niste til 5 åringen..Nei det blir for dumt tenkte jeg og slo det fra meg. Skulle aldri gjort det...Var mer oppsatt på å rekke jobben. Kjente at jeg begynte å bli litt klam på låra og andre steder og tenkte da at den skinnbuksa som strengt tatt ikke er av skinn ikke var et så bra valg. Strena inn på jobb og hadde fått som oppgave av sjefen, som ikke var der i går å minne alle på at medarbeiderundersøkelsen skulle gjennomføres. Men gjorde det kunstykket og si at jeg tok medarbeidersamtalene i dag..Ør som en kavring og bittelittegrann maktsjuk kanskje;-) Greit med alt som er gjort..Prata opp mine egne oppdrager evner på jobb, mens sønnen min samtidig satt i klasserommet med 30 andre og åpna matboksen sin og oppdaget til sin forskrekkelse at den var tom!

I følge han så hadde de tatt et spleiselag på 5 åringen. Så han hadde fått ei brødskive med smør og en med saltpølse. Kan bare tenke meg hva lærerne har noterte i margen den dagen..Nå er vi nok sikkert i søkelyset for resten av året og et godt stykke ut i neste år;-) Så heretter så skal vi dytte til han en sånn ca 12-14 skiver. Putter de i lomma hans om det må være. Det skal aldri skje igjen..Mannen trodde jeg hadde smurt niste, men jeg gikk jo tross alt ut i skinnbukser med en hylende unge under armen og hadde glemt å pusse tenna mine. Fant 2 tyggis i veska som jeg rulla godt rundt i munn for å runde av morrastellet. Mens mannen hadde sikkert tid til å pusse både det ene og det andre;-) Mannen var bra lang i maska under fredagspizzaen, men fremdeles så prøvde han seg på at jeg måtte gi beskjed. Men jeg mener at det er hans oppgave de gangene jeg ikke smører niste;-) Så heretter skal vi gå gjennom noen sjekklister før vi stikker ut døra. Mat til alle, tannpuss, droppe skinnbukser, hele sokker og rene truser så skal det nok gå bra med oss alikevel. 5 åringen er veldig tilgivende. Det har han nok fra meg;-) For jeg har jo tross alt latt mannen fått overleve...Og 5 åringen fikk være ekstra lenge oppe i går og fikk saft:-) Vi har til og med flira litt av det nå;-) For å sette det i perspektiv. Hatt en litt tøff uke bak oss med knapt med søvn. Har en liten gutt som ikke respekter at mamma eller noen andre i huset trenger å sove. Han driver med terrortrening på nattestid. Bare å kaste inn håndkle og bli med på nattens eventyr. At en liten og så sjarmerende fyr kan snu så opp ned på dagene dine er neste vondt å forstille seg...Måtte dele på Face hvordan han får meg til å føle meg gjennom dagen bare for å føle meg bedre...

Med påfølgende bilde.
Sånn ser jeg ut etter minsten terrortrening på nattestid...
Og på toppen av det hele er det han som er sinna og grinete om dagen fordi HAN er trøtt. Gotta love it;.-) Men uansett så glemmer man bare ikke å smøre niste til en 5 åring, mens man selv gasser seg med kjøpelunch fra kantina.
Dagen i dag har vi tømt kjelleren og jakta på kattepiss. Akkurat som vi ikke har annet å gjøre....Feberen herjet i kroppen min, men jobba på. Må nesten det når jeg alltid ber mannen gå det av seg når det feiler han noe. Det forplikter å være frekk;-) Siden vi har glemt å lukke katteluka har det vært utagerende festing i kjelleren av løsaktige katter nattestid. Så i dag har vi tatt ut alt og lukta på det for så og skure...I`ll kill that cat...
Sendte mannen ut på shopping i dag mens jeg slappa av på sofaen. Prøvde å si til ungene at mamma var syk og måtte slappe av litt. Ikke før sagt det så er partyhatter på og ballonger i lufta...

Jeg kan være syk seinere jeg...Mannen fikk i oppdrag og kjøpe med middag/kveldsmat i dag. 5 åringen litt forundra: "Er dette kveldsmaten vår?"
Ikke så godt vant de siste dager så han spiser mens han får mat han nå. Men kan glede seg til dessert i morgen. Da tar jeg opp igjen de norske tradisjonelle dessertene. Semulepudding er neste ut...Altså store ting på tapetet i morgen og;-)

tirsdag 10. september 2013

Er du best i test...

Leste noe her om dagen om oppdragelse. Målet måtte være å oppdra barna til en bedre utgave av deg selv...Den setningen har festa seg litt. Det er vanskelig det! Jeg er svak for korte setninger som svinger. Og denne svingte for meg..Skal ikke påberope meg noen årets mamma tittel i år heller, men tror jeg skal prestere bittelitt bedre med dette i bakhodet. Er verdt et forsøk i hvertfall, når det butter i mot;-) Og det bringer meg til noe som tuller med hodet mitt...Er du best i test? Har abonnert på Foreldre og barn tidligere. Gav opp for  jeg ble så preget at jakten på den beste redningsvesten og beste solkremen.

Uten den beste kunne det være. Var ikke som at den nest beste redingsvesten fungerte som lodd og at solkremen ble kreftfremkallende...Men nå har disse bladene dukket opp på jobb og hjemsøker meg. Sitter nå og leser alt fra tester av sykkelhjelmer og yoghurt. Det kødder med hodet mitt. Blir helt svett av dette...Før så holdt det at vesten var orange og med en krage som gjorde enhver biskop misunnelig. Må jeg ha best i test siden jeg ikke tilfredstiller de høyeste kravene selv?;-) Hvis ikke jeg følger disse testen er ja da en uvøren mor?
Lever jeg på en bølge av falsk trygghet.. Heretter velger jeg en fremtid i uvisshet. Skal ikke lese en eneste test mer..Og velger å tro jeg er best i test etter forholda;-)
Nå når 5 åringen går på skolen så forventer jeg å høre litt om dagen hans. Han er passe lei av mas nå. "Ja da skal du fortelle om dagen din og!" parere han som det er en trussel. Helt greit for meg. Liker det jeg...Må dra informasjon ut av han...Og han legger til og med inn lange kunstpauser i håp om at jeg skal glemme og mase. Noen ganger er han så lei at han tar kortversjonen:" Spist, lekt og tegna! Ikke hatt matte eller bokstaver i dag!!" 5 åringen fikk med seg at jeg skulle i begravelse på fredagen...Han bryter ut helt fortvila.."Å nei mamma skal du grave deg ned?!"...Og jeg prøver å redde samtalen med å forklare hva en begravelse er og hvem som skal i den..Han hørte ikke så godt etter og bryter ut..."Og nei er de døde!" Jeg bare rota meg dypere inn i det. Endte med at jeg bryter hardt igjennom og si at ingen du kjenner er døde! Kom fra baksetet: "Skal du se på stein da..?" Ja noe sånt noe, sa jeg før samtalen endte ved barnehagen. Der ser jeg at personalet  kommer spørrende mot meg. Mannen har allerede henta minsten han. Dette var dagen med dårlig og fraværende kommunikasjon. Sånn er det noen ganger sier personalet i barnehagen. Jada spesielt for oss sier jeg. Skylder selvfølgelig på mannen siden jeg er så god på det:-) Hvis ungene gjør noe rart eller noe mangler i barnehagen så skylder mannen og jeg på hverandre. For å forklare litt pussig oppførsel hos ungene sier jeg: "Ja det har han etter faren sin." Mannen innrømmet at han gjør det samme..Men bare det fungerer for oss. Utad virker vi nok som et samkjørt superteam;-) Vi lyver og skylder på hverandre og kommuniserer dårlig;-)


Ellers har helga vært rolig..Etter å ha lest resten av innlegget så finner de fleste ut at de lever et ganske så spennende liv til sammenlikning;-) Lørdagen jobba mannen på huset og jeg har flytta rundt på halvvisne sommerblomster og minsten har vanna de.
Dagens høydepunkt var shopping med ungene;-) Kappløp til brødskjæremaskinen og all annen morro en kan tenke seg på butikken;-) Minsten så McDonald`s og hoia. Ville inn dit. Vet ikke om det er mini lekeland eller maten han tenker på. Ja ja vi gikk i slitne joggebukser og crocs så da var vi kledd for Mc`ern. 5 åringen ville på Meny. Vi handler mest på Rema 1000 så Meny er tydeligvis en utflukt for han... Så da ble det Rema, Meny og McDonald`s så alle fikk sitt. Jeg satt fordypa i telefonen min mens ungene mine regjerte lekeland på Mc`ern.
Hørte de skremte de andre ungene med å kalle de tissetasser. Da var minsten i sitt ess. Vi skjønner nesten ikke et ord av hva han sier men tissetass runga høyt og tydelig i lokalet. Jeg lata som ikke jeg kjente de jeg mens tissetassmafian herja fritt. Vi var jo tross alt ute og handla i crocs og joggebukser;-) Prøvde meg på McDonalds trådløse nett...De ville at jeg skulle logge inn på Face og like siden dems før jeg fikk ta det i bruk...Der går grensa. Kan ikke like Mc`ern på Face. Hvilke signaler hadde det gitt;-) Så når tissetassmafian var slitne nok dro jeg hjem..
5 åringen ville laga muffins og jeg hjalp han med å lage røra;-)

Og minsten spiste tørr frokostblanding med rosiner..Hver sin lyst...Jeg hadde sett et kjekt tips på nett til vårt lørdagsgodt. Skulle visstnok være genial til å dele sopp med...Sånn gikk det med min sopp..
Måtte dra den ut i smådeler av eggdeleren.
Søndag og valgdag.
Klokka har passert rett over 16..Ordføreren har nettopp gitt oss instruksjoner for hvordan dette skal gjøres. Han hilser på meg som jeg skulle kjent han personlig...Og jeg gliste tilbake og tenkte at lite visste han om at jeg skal kuppe hans jobb en dag;-) Alvorets time er inne...Inn i avlukke nr 1. Hadde store planer for hva jeg skulle gjøre inne i avlukket. Men 5 åringen sneik seg med. Kunne ikke vise han at mamme er full av bull i en således viktig stund. Stod med to alternativer i handa mest for spenningens skyld. Hadde en miniduell med meg selv...Hadde egentlig bestemt meg på lørdag. Var bare noen nyanser som skulle på plass. Har ikke tatt lett på dette valget...Tenkte i utgangspunktet at jeg skulle ta meg god tid til å velge. Kanskje kle meg om der inne siden det virker overraskende likt et prøverom..
Ellers kan jeg meddele at jeg har blitt forelsket igjen...Kan dere se hvorfor...

Disse gutta er bare helt topp. Helt etter min smak dette her. Mannen er drittlei av å høre om Ylvis nå...Holder mannen fortløpende oppdatert om deres genialitet og treff på Youtube. Er vel det jeg kan kalle nesegrus beundring...Sånn i tilfelle dere har gått glipp av storhet:-)


Vi vet alle hvordan det gikk i valget nå. Og siden dette er min blogg så tillater jeg meg og rope et rungende hurra for 7 felts motorvei kanskje i morgen allerede, politi på alle hjørner, bygging i strandsonen. Og la oss for all del dra opp all den svarte gørra fra havbunnen til uka...Jo før jo bedre. Spesielt før ungene våre finner ut hva slags fanteri vi driver med..Og heretter blir det nok knapp tid til blogging siden jeg kan bli pålagt ugunstig arbeidstid. Helst annenhver helg...Og barna våre får lærere som har som minstekrav at de kan gå på vannet...Barnehage og SFO utgiftene øker, men tenk på hva jeg vil spare på å kunne kjøre forbi nedlagte bomringer mens jeg viser fingeren i respekt;-) Det blir nok et passende plaster på såret. Og ikke minst rosina i pølse: Tenk hva jeg kan spare på import av perler med momsfritak..Dette blir stas...Sånn da har jeg sagt mitt om den saken og runder av med å presentere meg selv: Jeg heter Tonje Heimholt og er optimist og ironist...

onsdag 4. september 2013

Hold your horses....

En onsdag i sirkus Hovenga: Mannen pløyer valgtester. Tar alt og leser partiprogrammer, mens kona svinser rundt i hestemaske og ballerinaskjørt...Og hvem tror dere morer seg mest?;-) Ja dere leste riktig. Er selvfølgelig veldokumentert ...Til mitt forsvar så har jeg litt søvnmangel...Og har hatt litt problemer med å få hest ut av hodet siden jeg var så heldig å bli innehaver av denne fantastiske saken. Spørsmålet meldte seg straks. Hva kan jeg bruke denne til..? Og jeg har et plagsomt problem med denne blogginga. Har jeg fått en fiks ide om noe, må jeg bare få det på trykk før jeg kan gå videre...Har tenkt mye på hest i det siste. Går og nynner på kjenningsmelodien til Mr Ed om dagen. Selvfølgelig inni meg. Noe annet ville vært litt spesielt;-) Når ikke jeg nynner på den sier jeg til meg selv at "Hest er best". Når jeg går forbi skapet jeg har maska, så formelig hører jeg den roper navnet mitt og vil at jeg skal ta den på;-)
Og da må den kunne brukes til noe nyttig...
Har du sett deg lei på unger som ikke sover i egne senger, ikke spiser grønnsakene sine med mer? Har du kommet til veis ende? Har du prøvd alt? Antageligvis ikke....Har muligens knekt koden på hva som funker. Dette har jeg tro på;-)

Dette vil garantert holde sengen fri for unger en stund.. Da skjønner de at mamma mener business...

Muligenes får du ligge helt alene en god stund og...

Har du sett deg lei på å slite ved grytene og ungene skyver maten fra seg eller gjør andre unevnlige ting med den? Tror bestemt dette vil fungere....


Og grønnsaker vil ikke bli noe problem heller tror jeg...

Holder dørselgerne unna og vil jeg tippe...Maska ligger i gangen klar til første dørselger. Bare være sikker på at det ikke er en av naboungene...Men skal ikke være så trygg hvis du ringer på her lenger. Kommer til å bruke den på nabounger som ringer på før kl 9 i helgene;-) Da blir nok det problemet løst ganske kjapt...

Sette seg i respekt hos naboen og....De kødder ikke med deg når de er redd for deg;-) Vær et wildcard. Da er det ingen som tørr og yppe seg..
Plenklipping blir aldri det samme. Mulig vi slipper frekke kommentarer av naboen for dårlig klipp. Er villig til å gå ganske langt for å sette naboen på plass;-)
Rushtrafikken får muligens et spennende tilskudd. Henting og levering på SFO og barnehagen går nok kjappere.....

Trening blir heller ikke det samme. Får jo litt ekstra hestekrefter....( den var tørr, men var så i siget;-))


Hvordan holde piffen i forholdet....Vet råd;-) Mannen gråter nok inni seg nå og bekymringsmeldingene kommer haglene fra nærmiljøet...
Dette virket som en god ide i hodet mitt...Ser nå at ikke alt bør prøves;-) Men nå er jeg kanskje blitt kvitt denne hestebesettelsen en gang for alle...Og hvorfor har jeg anskaffet dette hodet lurer nok mange på...Det vil jeg komme tilbake til seinere..Men sjeldent jeg har hatt det så morro en onsdag før;-) Og "show me your horse, and I will tell you who you are" har fått ny betydning for meg....

søndag 1. september 2013

Er svak for nakne menn som spiser blomkålsuppe...

Starter litt i stikkordsform. Får se hvor det bærer..
  • Mandag: Mann hjemme med syk minstemann.
  • Tirsdag : Jeg hjemme med syk minstemann.
  • Onsdag: Min siste fridag i redusert stilling, hjemme med syk minstemann.
  • Torsdag: Bestefar hjemme med syk minstemann.
  • Fredag: Bestefar hjemme med syk minstemann.
Og det er en ufarlig barnesykdom..Munn, hånd og fotsyke eller var det fot, munn og håndsyke..Og den har riktignok vært ufarlig, men den har vært plagsom nok.
  • Mandag: 2 unger i senga.
  • Tirsdag: 2 unger i senga, føltes som 4 unger.
  • Onsdag: Bare en unge i senga. Bestakk den andre til å sove i sin egen seng.
  • Torsdag: Ingen unger i senga...Så nærme uthvilt jeg kan komme.
  • Fredag: En unge i senga..
  • Lørdag: Ingen unger i senga.
  • Søndag: En unge i senga som føltes som 15 unger og 10 elefanter...
Fra onsdag og utover funka bestikkelser på 5 åringen. Noen vil kalle det belønning, men la oss putte fingeren i jorda og kalle det hva det er: Bestikkelser. Så lenge vi drar mest nytte av det så er det det;-) Ingenting biter på misten...Enda.
Tirsdag var en ganske kjedelig dag...


Når tv maraton var over så gikk jeg løs på 5 åringens Nintendo..

Mens minsten hadde postman Pat maraton.
Onsdagen var det litt mindre kjedelig og jeg burde gjort litt husarbeid...


Vi har et skorpeproblem her i huset..Minsten vil ikke spise skorper. Tar bare en liten bit og kaster resten på gulvet. Og hvilken kastearm:-) Han har skjønt at det får konsekvenser. Så han har avansert til å stappe de ned på fanget og vippe dem videre ned på gulvet.  Og vi har kommet til en viss enighet.. Dvs at han skal spise en skive med skorper før han får en ny skive..Nå må vi bare sjekke under bordet og i fanget hans først. Hvis det er mulig tror jeg han putter dem i buksa og..Gir meg liksom ikke på denne kampen...Fikk et tips av en kollega. Hvorfor ta den kampen. Har du sett noen 14 åringer som ikke spiser skorper..Mulig det, men er ganske sikker på at minsten er banebrytene på det feltet så tar ingen sjanser...Har vurdert å driti i våre nattelige besøk og. Har fått tips av en kollega som hadde 4 unger. De hadde han gitt opp for lenge siden. Nå hadde han til og med plassert ekstra senger på sitt eget rom også. Mulig det ikke er noen 14 åringer som sover hos mammaen og pappaen sin heller. Er vel noe jeg kommer til å savne. Og få en finger inn i nesa sånn midt på natta som ikke er min egen. Og en liten ful 2 åring som ligger å hermer etter mammaes snorkelyder;-) Men sist natt var jeg helt i koma da jeg våkna av et svare leven. Setter meg opp i senga og roper ut til mannen. Kommer fra mannen at han har vært oppe og prøvd å roe ned minsten 5 ganger alt, mens jeg sov...Den synes jeg var veldig tynn og usannsynlig. Vet alt om hvordan det er å ta en spansk en om natta., og kjenner jeg mannen min rett så hadde han ikke latt det gå 5 ganger uten at jeg trang og delta;-) Både han og jeg vet at den var drøy..Har tatt den selv engang og vet om flere der ute som lyver om sine bragder om natten mens partneren sover...Denne delen av småbarnsperioden gjør oss ikke lykkeligere eller mer samkjørte. Det får heller frem løyn og bedrag i oss. Og der går jeg mannen min en høy gang;-)
Så oppsummert når vi endelig har kommet til en viss enighet om skorper og at alle mann skal sove i sine egne senger så er vi nå der at vi skjærer av skorper og har senga full av unger..Ikke greit med denne munnsykdommen og skorper...Nå kommer det til å bli hardt skorpearbeid  igjen. For her i huset skal vi spise skorper i hverfall på skive nummer en;-)
Lørdagen dro jeg med ungene ut en liten tur..På lekeplassen så sitter mødre og fedre rundt på benker med aviser og telefoner mens barna leker..Men jeg måtte opp i tårna og hanke inn minsten som ved to anledninger prøvde å stikke fra hele lekeplassen. Og vi som hadde det så koselig;-) Ungene mine satt seg bom fast i huska sammen. Og det eneste rette er da er å dokumentere..
Litt proviant kommer godt med...
De skal lære at mamma ikke er så lett å ha med å gjøre..Et helt brød. Her er det bare å ta for seg av skorper;-)
Kom hjem etterhvert og så mannen hadde spennende planer for soverommet..
Han får tro hva han vil, men jeg skal ikke få flis i fingeren eller noen andre steder;-) Den samme mannen skulle i 40-års lag lørdagen...
Hvem skulle tro at dette er samme mannen som 10 minutter tidligere satt naken og spiste blomkålsuppe 10 minutter før han skulle bli henta..Og da kom spørsmålet: "Kan du stryke og se hva jeg burde ha på meg?" Noen vil kanskje tenke at han har et rart forhold til blomkålsuppe..Og dere har såå rett;-) Og jeg fant ut at jeg hadde et rart forhold til min nakne mann som spiste blomkålsuppe;-) Og suppespisern var så klar over at jeg var svak for det og, så jeg sprang og henta strykejernet og findressen. La inn et lite ultimatum: "Hvis jeg skal stryke noe som helst så skal jeg ta bilde av deg i det å bruke på bloggen!" Men hadde ikke sagt nei til suppespiseren uansett;-)  Ja men ingen ser at det er Tiger dress kommer det fra mannen. Jada jeg skal skrive om det på bloggen  jeg...
Mannen gav etter siden han trang hjelpa mi ...Så fort mannen var ute så hadde vi makaronifest. Smekke er for pyser...

Søndagen hadde jeg planer for familien. Etter en litt tøff start på dagen..

Burde være godt vant nå men. Jeg ville ikke være hjemme. Kjørte rundt i distriktet...Så på alt fra nymotens saker til de litt eldre...
Vi skulle egentlig på Snipetorpmarken...Tok ikke høyde for mannen festligheter den foregående natten. Men her i huset tar vi ikke høyde for sånn;-) Var så tjukt av folk at jeg utfordret mannen til å lage en liten scene i front av vogna slik at vi kunne komme oss inn på marken. Men han ville aller helst være usynelig. Og med minsten i vogn som den eneste som tok ansvar med å strekke ut det ene beinet så skilt og folk snubla i det gav vi fort opp...Så måtte se langt etter alle de kjekke bodene og sette kurs for et sted vi kunne utfolde oss..

Entusiasmen er i hvertfall på topp hos disse to...
Jeg så at jeg ikke greide å drøye det noe lenger. Måtte jo hjem til slutt. Tok en liten sightseeing i Skien by til laber entusiasme for resten av gjengen i bilen. Mannen la seg til å sove og minsten hoia etter noe vi ikke skjønte hva var og 5 åringen ville bare hjem til et pågående legoprosjekt...