torsdag 28. november 2013

Svigermor puster meg i nakken...

Minioppdatering av helgas julebord.
Her er kveldens dobildet.

Årets DJ, samme som i fjor. En oppdatert godsak av eldre årgang.


Maten hadde fått et spennende tilskudd med pinnekjøtt.


Drinkene var de sammme.

Og julebordet inneholdt i kjent stil alle de 5 fasene som var omtalt i forrige innlegg:-)
Men overraskelsesmomentet var at den rosa sangen uteble i år.. Men takk for maten fikk regelrett håra til å reise seg på armene mine. Hørtes ut som et gigantisk mannskor. Der var folk skikkelig takknemlige for maten. Mannen surfa lokalet med den beste barten og var fullstendig klar over det og;-)


Og kveldens yngste ville gjerne kjøpe skoa mine. Og en dame hadde ei datter som ville ha skoa mine. Men dette er jo sko som må bæres av en moden kvinne uten så mye annet å skilte med;-)  Har hatt litt sko problemer. Måtte nødlime rett før takeoff. Av den grunn og bare den, så måtte jeg holde meg litt i ro. Ble verken conga eller moonwalk på meg da. Eneste eventyret på skoa var når bling møtte linoleum...


På jobbens julebord går jeg for TEC 7 lim. Holder alt. Da kan jeg henge i taklampa;-)

Festligheter satt til siden. Oppdaget min skulte Facebook mail her om dagen.  Overraskende fant jeg en mail fra en journalist fra TA. Ups den var datert 7. mars. Hun ville prate med meg litt om bloggen min. Men blasert som jeg er så lot jeg det gå et halv år før jeg svarte. Heldig med den;-) Jeg trenger jo ikke flere lesere enn mamma og naboen jeg..Holder lenge;-) Og jeg som alltid har hatt drømmer om grandiose planer for en slik hjemme hos reportasje i rein Se og Hør stil. Bobler over av ideer her...Da skulle vi endelig rulle oss i badekaret som jeg ikke ville ha. Mannens skulle selvfølgelig ha bart. Her illiustrert med Bob, byggmester Bob...

Har til og med musikken klar..Denne er verdt å høre på. Gir liksom den rette stemninga jeg er ute etter..



Tror dere ikke mamma hadde blitt stolt av meg da:-) Kan nok se langt etter de drømmene nå..Har selvfølgelig svart journalisten nå over et halvt år etter...
Hverdagen inntok meg ganske raskt. På tide å bryte hverdagsmønsteret. Har brukt siste uke til å lete etter pepperkakehus maler på nett. Har titta etter noe storslagent. Her er et tilbakeblikk på tidligere års hus.







I år er planen å gå for noe grandiost. Men etter en uke på jakt så får vi nå se. Var mektig fornøyd når jeg fant en stor borg. Den så overkommelig ut tenkte jeg, men mannen finleste instruksjonene og fant ut at jeg måtte gange opp  med 16 og 10 stykk av hver utskrift. Hadde krevd sånn ca 24 kilo pepperkakedeig og påbygg på huset for å få plass. Selv jeg har begrensninger;-) Lagt for mye tid i det allerede. Men hus skal det bli. Og her i huset fins ikke begreper som less is more...Noen har spurt meg hvordan jeg rekker alt. Jo det skal jeg fortelle dere. Det er snakk om beinharde prioriteringer. Her er for eksempel, denne ukeas klesskap til meg og ungene.
Var engang en velbrukt trimsykkel under der;-)

Og så har vi en gang som ikke blir ferdig.

Lister som ikke blir malt. Den ene lista er i 2. etasje, men den legger jeg ikke merke til lenger. Går på 5. året nå. Lister er liksom min greie... Det har gått så langt at svigermor lurte på om vi ønsker oss rockwoll til jul. Ja hvem ønsker seg vel ikke litt rockwoll til jul;-) Ligger på topp det rett etter en virituell geit eller to;-) Har innsett at jeg må få opp dampen for hun (svigermor) er en habil tapetserer og. Hun har foreslått at hun skal hjelpe oss mer enn en gang. Jeg har unnskyldt meg med at vi nesten ikke sover og så er det de ungene da;-) Faller snart på sin egen urimelighet det med ekstrem julebord flying, liming av sko, pepperkakehus som skal bygges og blogg som skal skrives. Sa da må må jeg i hvertfall fortsette å bruke det kjekke klesskapet mitt siden jeg skal tapetsere innimellom slaga. Siden vi er inne på slag. Etter helga som vi fantastisk nok hadde barnefri fra fredagskvelden til søndags formiddag. Forventer at lunta har blitt lenger og søvnkontoen hadde blitt fylt opp. Men det snedige er at lunta er like kort når det drar seg til igjen. Etter 5 min innføres brått militær disiplin. Alle finner plassene sine og venter på sin tur. Sjanten har talt. Lynet Mcqueen filmen gjemmes. Og for å toppe godstemningen så hadde jeg bestemt at vi skal prøve årets vinterdresser..Med en liten tass som ligger i bru. Mannen flirer og går ut av rommet. Men jeg er i militært modus og beordrer han inn igjen til og overvære situasjonen. Her slipper ingen unna. Om ikke annet skal han passe på at minsten ikke stikker av:-)  Og her er det ikke merkeklær som prøves men godt brukt arveklær med mange gode eventyr bak seg...På toppen av det hele skal jeg ha minsten til å bøye seg fremover for å sjekke om dressene er litt snaue. At jeg våger;-) Mannen prøver å stikke av igjen og minsten hyler. Beordrer mannen på plass igjen. Dette sirkuset skal han være med på. Ber mannen synge en sang for å overdøve hylinga. Han synger av alle ting mikkel rev??!! Har han ikke skjønt noen ting. Her er det bare the Fox som gjelder. Eller kjenningsmelodien til filmen Cars. Med stua full av prøvde jakker og dresser tørker jeg svetten og minsten tørker snørr. Og misten føler seg som seierherren og får lov til å se Lynet Mcqeen for 10. gang den dagen. Og mannen er fri til å gå... Han påstår jo tross alt at han er forsvarets utrente reserve;-) Her i huset trenger vi bare topptrente folk. Best å legge seg i trening...










fredag 22. november 2013

The Real Housewife of Hovenga har sitt eksklusive julebord i dag...

Noe helt utrolig har skjedd. Jeg er hjemme alene i kveld! Heeelt alene. Hva skal jeg gjøre med det? Har ikke skjedd på over 4 år..Svigers ville ha barna. Og jeg blånekta ikke akkurat. Vi begynte å pakke i rekordfart. Her er en i sving.

Skulle egentlig ha julebordsforberedeler til morgensdagens julebord med mannens jobb i kveld. Men med denne bonus aftenen så kjører jeg The Real Housewife`s julebord i kveld. Helt alene. Skal ikke jeg være med sa mannen litt forundra. Mulig jeg må ha med mannen på et og. Han er jo en stor del av dette eventyret;-) Jeg slapp av mannen i byen for han skulle på vift med noen kompiser. Kom hjem til tomt hus. Satt på høy musikk og spretta en fyrrig italiener. Helt alene og planen er nå er å liveblogge fra julebordet mitt;-) Før festen kan ta helt av så bør jeg ha et lite tilbakeblikk på uka som har vært. Men det må bli lite for her skal det festes:-) Hvis det går 4 år til neste gang så skal jeg slå ut håret litt i kveld..Avslutta forrige helg med det jeg kalte julebord nr 1. Tok et selvportrett som jeg ikke var så heldig med.

Men har spart det beste til slutt. Dagen derpå uten å fjerne sminke. Ser ut som en isa makrell som har fått meg en på tryne.
Fikk vaske bort restene fra festen og ut på tur. Mannen prøvde å få meg til å tippe rundt her. Skulle visst kjøre meg litt...Har tatt meg bedre ut;-)

Jeg hylte og tenkte hardt på de godt innøvde knipeøvelsene mine skulle endelig komme til nytte. Forsatte i god stil med sønnen som skulle i bursdag å kle seg ut som favorittdyret sitt. Valget falt sjokkerende nok på rev ( kalt The Fox her i huset) Jeg hadde sydd reveører. Kan se det likner på mye annet enn reveører men 6 åringen var fornøyd. Her poserer han som den største selvfølge.

Uka gikk så unna at jeg visste ikke at det var onsdag før en kollega minte meg på det..Påstod hardnakka at det var tirsdag. Gleden var stor når jeg bare hadde en arbeidsdag igjen og det var på toppen av det hele en kortvakt. Sier selvfølgelig ikke til familien min at jeg slutter av tidlig en dag...Da har jeg en hel time for meg selv til å gjøre bare det jeg har lyst til. Vurderte sterkt å la være å si jeg hadde fri på fredagen og. Men en strek i regninga var at mannen startet seinere på jobb i dag pga av en tannlege time. Vanskelig å komme seg unna med at jeg gikk i morgenkåpa til kl 830 da:-)
Vi har bokka barnevakt til i morgen og. Ungene kommer bare hjem om et par timer før de skal videre på nye overnattingseventyr. Trodde det var klipt når den samme barnevakten var på middag hos oss på onsdag og mannen hadde laga laks med cayennepepper. Sa jo selvfølgelig ikke noe til ungene om det. Den ene satt i gang med å hyle. Men det var den matglade av de så han bare fortsatte å spise, pælme vann og hyle. Han vurderte aldri og slutte å spise pusssig nok:-) Og så satt den andre ungen igang. Sympati gråt. Han er den gode skuespillerne av de. Så der satt vi og nøt et bedre måltid mens ungene hylte om kapp. Prøvde pent å forklare barnevakten av det var vanligvis ikke var så vilt rundt bordet i frykt for at hun skulle trekke seg. Men hun går på med krum nakke:-)  Og smekke er for pyser...

På tross av fri i dag har jeg hatt en litt hårete dag. Krangla med kassadama på Coop Prix. Skulle pakke varer og oppdaget at jeg hadde fått med meg bakepapir. Ikke min den der sier jeg til kassadama. Den kom med dine varer sa hun bryskt. Jeg : "Ja men jeg skal ikke ha den" Ja men du har betalt for den sier damen eller jentungen. Ja men det driter jeg i sa jeg, skal fremdeles ikke ha den. Hun sukka tungt og gav meg 20 kroner tilbake. Hadde raida kassa hennes for mindre akkurat da...Og på vei til skolen for å hente 6 åringen måtte jeg vise fingern til en traktor...Var helt nødvendig der og da. Prøver å bli mildere i trafikken, men noen ganger er det bare eneste passende respons...Kom hjem og holdt på å skli av dolokket. Det har løsna i feste.

Mannen mener at jeg sitter for urolig på do. WTF? Jeg har touch and go teknikk der. Havnet i en snedig diskusjon om dolokket. Mannen strammer motvillig dolokket. Livredd for å ramle i do når jeg er hjemme alene og drikker vin. Er jo tross alt på julebord og alt kan skje;-) Mannen lurer nå på om det er noen butikker vi kan handle i fremtiden. Ja vi har da alltids polet og apoteket. Bare et apotek jeg ikke handler i:-)

På dette julebordet skal jeg på ingen måte mane til moderasjon. Jeg skåler med pus og er helt i vater:-) Nå er klokka halv ti og jeg har holdt to taler allerede. De var knakende gode begge to om jeg skal si det sjøl;-) Slett ikke trist å sitte alene og drikke når man gjør det hvert fjerde år.  Nå skal jeg ha nachspiel med liming av sko og prøvesminking til i morgen. 

Har bare et problem med de selvproduserte skoa. De tåler dårlig mye flying i trapper. I morgen må jeg gå en stor trapp for å komme på do. Så da kommer nok mine knipeøvelser til nytte igjen. Må ha tidenes festblære i morgen! Det er det eneste som må klaffe i morgen. For nå skal julebordskoa til pers. Er jo laget for denne sesongen og er helt klart sesongvare...
Mannen har også denne uka kommet hjem lett opprømt med nye bartehistorier. Har visst fått enormt økt oppmerksomhet pga den barten;-) Og den barten er på vift i dag av alle ting. Bare å drikke på for min del..Slapp han av i byen med formaning om ikke å vifte så med den barten. Og rusa litt på han med bilen for å understreke at jeg mente alvor;-) Tune inn for nye bartehistorier neste gang;-) Hørt av mannen i dag: "Tror jeg må utvide den movember litt jeg..." Hmm...Kjenner at jeg har kommet på julebord stadie 4. Det vil si litt kranglevoren;-) Et julebord har 5 hovedstadier i mine øyne.
  • Stadie 1: Ankommer årets festlokale. Veksler høflighetsfraser. Prøver desperat å finne seg en plass ved det kule bordet. Litt flakkende i blikket på dette stadiet. 
  • Stadie 2: Er den rosa sangen i fokus. Kommer gjerne som sang nr 3 i sangheftet. De to foregående har man gjerne bare mima til. Men den rosa sangen så synger man som man skulle ha laga sangen sjæl. 
  • Stadie 3: Går jeg oftest rundt og leiter etter veska mi og går glipp av stadie 4 der enkelte ofte blir litt krangevorne. Jeg leter etter de boblene jeg har smugla inn. Finner veska oftes på do. 
  • Stadie 5. I lys av stadie 4 så ser jeg på meg selv som den fødte fredsmekler;-) Kan gjerne i dette stadiet dra noen gamle krigshistorier. Det er i dette stadiet mannen sier vi skal hjem. Da får han kjeft for at han har bestilt drosje mens jeg er i mitt ess. Men har da glemt at jeg selv allerede bestilte drosje i stadie 3. 
Er det noe rart jeg gleder meg til denne sesongen vi er midt oppi. Er jo en vakker tid på året til å vise hva man er laga av... Så med dette ønsker jeg dere lykke til med deres julebord. Skulle ønske jeg kunne få med meg alle. Hvis noe av dette er uleselig kan det komme av at jeg nå befinner meg på stadie 3 til 4;-)  Men nå skal jeg ha sjefens skål her. Og etter det så er det dans til


torsdag 14. november 2013

I fri dressur...

Farsdagen ble bestemt utsatt en uke fra min side søndagsmorgen. Den kom rett og slett litt brått på meg:-) Mannen sukka seg gjennom hele den dagen..Hørte mer enn en gang fra den kanten: "Jaja det var farsdagen sin den..." Og jeg unnlot å nevne noen av Facebookoppdateringer der ute, der pappaer rundt om i landet fikk kaker og slips i bøtter og spann. Noen fikk til og med frokost på senga. Men mannen min fikk slappe av på sofaen han.
Ikke helt alene da;-) Søndag var vi på en liten roadtrip til Vestfold på kaffebesøk. Kom til Larvik og måtte bråstoppe. Da sitter minsten og brekker seg. Dekte han til med håndklær og jeg pressa rompa mi mellom barnesetene bak. Satt dønn fast. Og misten kjefta og ba meg sette meg foran. Neste gang får mannen sitte bak. Han har mindre rumpe enn meg. Og rumpa ble ikke mindre av dette.


Siden det var farsdag så foreslo jeg en av favorittingene til mannen på tampen av kvelden...Se en film sammen;-) Mannen: "Ja men vi kan ikke se hele for da blir det for seint!" Hvilke idioter er det som setter seg og ser på en film de ikke har planer om å se ferdig!;-) Nå når jeg endelig hadde tatt meg tid til det. Så da runda mannen av farsdag med en halv film mens jeg surfa interiørbutikker på nett.
Mandag var jeg hjemme med syk unge som visstnok ikke bare var bilsyk alikevel. Satt på Skype med en venninne som har flytta til Kuala Lumpur. Så luksusen hun befant seg i mens jeg satt udusja med en unge som terroriserte meg med Postman Pat. Hun satt velpleid med fransk manikyr og sminke. Kontrastene var til å ta å føle på. Mens jeg logga av for jeg skulle forhandle med minsten om en banan. Hadde selv starta på en fastekur denne dagen. Gikk greit frem til klokka 1330... Planen er at jeg skal faste to dager i uka og spise normalt de 5 andre dagene. Meg og bodybuilderne;-) Bygger jo kropp jeg og.-) Dette vil bli enkelt bare jeg kommer i gang. Ikke prøv dette hjemme;-) Skal spise maks 500 kalorier på fastedagen. Og drikke mye vann. Men med en hel dag med Postman Pat så sprakk jeg på verdens nydligste sjokoladekake som jeg fant innerst i fryseren sånn ved en tilfeldighet;-) I all hemmelighet selvfølgelig. I morgen kanskje...
Men morgendagen var familieshoppings dagen. Kom på den avtalen til lunchtider, så da sprakk på en herlig lunch i kantina. Hadde da fasta frem til kl 1200. Det er to halve fastedager. Og det blir vel en hel tilsammen? Skulle spise middag ute den dagen kom jeg på. Og det var starten på fri dressur på kjøpesenteret Herkules...


Skulle vi ikke hatt vogn spurte mannen. Ikke nødvendig mente jeg. Jeg langa ut med mann og barn bak. Mannen samlet barna mens jeg viste vei. Her skulle det kjøpes cherroxer. I tredje butikken fant vi noen passende. Minsten slo seg da totalt i vranglås. Såpass at damen i butikken sa vi burde filme det. Jeg hadde nok med å holde en hylende unge fast mens jeg samtidig tredde på han cherroxer. Skulle jo tenkt på å filme samtidig og.;-) Hun berømma oss for å være så rolige. Vi var så harmoniske at vi flira til og med. Damen i butikken blåste ballonger som ekstranummer til ingen nytte. Men denne cherrox situasjonen var fastlåst:-)
Etter shoppingrunden mente mannen at damene hadde sett sånn etter han. Mente han hadde fått så mye oppmerksomhet på grunn av barten :-) Ser man det. Ja den barten skal bort når vi bikker desember!;-) Den saken er helt klart..De damene savner vel det glade 70 tallet:-)
Starta en ny cherrox episode kl 0655 i gangen hjemme dagen etter. Og vi som kjøpte de beste og...
Så heretter skal vi gå i Cherroxer om vi alle skal grine. Avledning var nytteløst. Ungen liker bare ikke cherroxene sine...Og på toppen av det hele skulle vi kjøre den dumme mammabilen til barnehagen. Den er dum den;-) Ungen under armen og hylinga fortsatte hele veien til barnehagen. Det tok nøyaktig 3 minutter og 17 sekunder dit. Vrengte opp volumet på radioen som ironisk nok spilte Sweet harmony...Prisa meg lykkelig at det ikke stod på lenger. Jeg var jo fremdeles harmonisk må vite;-) Og på tom mage. På den 3.dagen med faste skulle jeg lykkes. Gnager litt på knokene men like blid:-) Dette var gårsdagens lunch..


Innom butikken på vei fra jobb på tom mage. Stoppa og dvela litt ved brødskjæremaskinen. Hadde vært godt med en skalk ja. Sånn faste skal visstnok ikke være så usunt. Men satt fra meg matkurven og måtte leite etter den i 5 minutter før jeg fant den. Så blir antageligvis ikke smartere av faste.. Kom hjem til et harmonisk hjem der minsten hadde avansert til reka på kjøkkengulvet fordi han ikke fikk putte lekebilen oppi familiens blomkålsuppe. Og her var min middag.


Da var jeg oppe i 350 kalorier etter finregning. Hadde vel ikke trodd jeg skulle google kalorier på et egg og slangeagurk men..


Ungene klaga på middagen sin. Kanskje flere i huset som skulle prøve litt faste tenkte jeg mens jeg satt og gnagde på tallerken min. Oppdaget under middag at en av naboene lufta hunden sin og den gjorde fra seg på plenen vår. Vi satt alle og så på han i vinduet. Han gikk videre uten å plukke opp og mannen dundra på vinduet. Tror dere ikke smartingen bare vinka tilbake. Mannen kalte meg feig for at jeg bare satt der. Har jo venta på å ferske den naboen en god stund nå. Der var sjansen min. Fant meg slett ikke i å bli kalt feig. På med skoa og etter naboen. Våre blikk møttes nedi gata her. Han så ned og jeg strena mot han. Fikk sagt hva jeg mente om det på et veldig tydelig språk. Viktig og ikke bli misforstått. Han lovte å komme å plukke opp. Han gikk rundt i hagen med lommelykt og plukka hundeekskrementer mens vi stod i vinduet og fulgte med. En perfekt avslutning på en perfekt dag for denne gjengen. Mamma var ikke feig og naboen jeg har jakta på i flere år var flau. Å det smakte godt:-)
Status så lang denne uka.
  • Oppe halve natta og tissa etter fastinga.
  • Klart til fest med gode kollegaer i morgen.
    Egentlig innflytningsfest men heretter kalt julebord nr 1.
  • Cherroxer er konge.
  • Farsdag nærmer seg her i huset.
  • Sønnen har bare tatt meg to ganger i banning denne uka.
  • Naboen er flau.
  • Og mannen kaller meg neppe feig på en stund.
  • Gått opp en halv kilo...(neida gått ned en kilo)
  • Og vi ligger godt an til å lære minsten til å si Mikke Mus i stede for Pikki mus.
Ikke verst for en uke i Hovenga;-)

fredag 8. november 2013

Endelig movember i Hovenga...

Går nok litt unna om dagene. Kl 0630:  Mannen står og fikser niste til 6 åringen. Jeg kommer og klager på at jeg er ør som en kavring og ikke våken. Mannen parerer med å vise at han har trusa på vranga. Da må jeg si: "Ja bare du ikke faller om på jobb og må i akuttmottak!" Han: "Du bryr deg bare om at jeg skal se bra ut hvis jeg faller om eller kommer i en ulykke?!" Hadde jo vært trist det og parerer jeg, men enda tristere om noen hadde oppdaget at du hadde hatt trusa på vranga... Eller enda verre om det var hull i dem..Sitter dypt i meg. Fått det inn med morsmelka. Tenk hvilket lys det ville satt kona hans i. Her går vi for fasade:-) Og den hadde nok slått ordentlige sprekker om han hadde trusa på feil vei;-) Siden jeg er så opptatt av fasade;-) Så målsetningen vår neste uke er hele truser, like sokker og alle riktig vei...Burde ikke være uoverkommelig... Ellers har jeg nå offisielt en 6 åring i hus:-) Han hadde den store dagen sin på søndagen. Masse formaninger kvelden før om at han ikke skulle ha discoparty før kl 1630 på Eventyrfabrikken. Men han stod opp kl 0430! Litt spent da:-) Jeg var så glad at det var min sovedag....Her er gutten i full sving på dansegulvet og han har rytme og.

Har vel lært seg noen triks ved og stå opp i smug å titte på Gangnam style og the Fox på Youtube før resten av huset står opp. Men grunnrytmen har han nok fra morra si;-)
Han starta sitt 6. år med hardnakka å påstå at kompisen hans har fått seg sin egen telefon og begynner å mase om egen telefon allerede nå. Kommer ikke på tale..Da vil han ha sin egen iPad. Og da får han spare. Litt mindre Lego og mer i sparebøssa... 

Et lite utvalg av gavedrysset hans. Sånn er det med 3 sett besteforeldre og rause onkler og tanter. Denne uka rakk han lekser med et nødskrik og har hatt noe skriking pga av en lillebror som ramponerer alle nybygga.
Har ellers ikke vært så innholdsrik uke. Har en gladmelding at jeg har fått solgt unna alle kalenderne fra sønnens friidrett. Tror jammen jeg har solgt de jeg kjøpte av nabogutten og. Nappa regelrett pengene ut av hendene på besteforeldrene på bursdagsbesøk. Så nå kan vi bidra til klubbkassa til friidretten.
Ellers går dagene stort sett i grensesetting av meg og minsten. Mer eller mindre vellykka på oss begge;-) Minsten tester ut om de samme reglene gjelder hver dag. Samme som meg i grunn... Uten at jeg utdyper det noe mer;-) Han prøver å gjemme seg i godteskapet og stikker av med det som er igjen av sjokolade.

Men mamma har brutt andre grenser så der er det nesten tomt allerede...Der har du minsten og meg, alltid på jakt etter noe godt...Og over til noe annet godt så har jeg endelig fått mannen til å hive seg på movemberbølgen. Litt bakgrunn om Movember:  "Movember (en sammenslåing av ordene «november» og «moustache») er en årlig månedlig begivenhet der menn lar barten vokse fritt i løpet av måneden november for å skape oppmerksomhet og samle inn penger til veldedige formål." Mannen lot ansiktshåret falle mens jeg satt på dolokket og fryda meg, dokumentere og gav instrukser.

Har jo en liten rollespill drøm i magen;-) Og har nå fått en meksikaner i hus...Og har gleda meg hele uka:-) Øyner et passende rollespill i fremtiden;-) Her skal vi gå i sombrero og flippe fajitas om hverandre;-) Og gleder meg som en unge til mannens julebord der jeg nå kommer med ny date...Heretter kalt: "El gran hombre" Blir nok det nærmeste jeg kommer rollespill. Men skal duge for meg.

Må berømme mannen for at han stiller opp:-) Gi meg bare lillefingeren så lager jeg noe ut av det..Mulig at grensesettingsbiten kommer inn her.
Nok en vanlig fredag hos oss;-)

Var farlig nærme et rollespill tidligere i dag. Observert en mexikaner på sykehuset i dag. Var mannen som var innom. Jeg sitter i det lukka miljøet på opersjonsavdelingen. Tok meg nøyaktig i overkant av to minutter så fikk jeg de første tilbakemeldingene at mannen var observert på sykehuset i Porsgrunn:-) Det er kollegane sine det:-) Han ble observert i kantina mens han vurderte dagens rett.  Han: "Jøss kan ikke få et øyebryn (nå: barten) innom huset der før du har fått beskjed"  Jungeltelegrafen er svært effektiv og jeg liker det:-) Måtte hilse på han i lunchen min da. Han tok tak i meg og dytta meg inn i et datarom og gav meg en klaps på baken. Jeg øyna et rollespill igjen men fikk en kopp kaffe av han i stedet. Nedturen var stor;-) Den eldre damen som satt og venta på et venterom utenfor gjorde litt store øye når hun så oss på vei inn i datarommet. Følte meg litt rampete et øyeblikk. Og jeg som har betalt lunch og alle greier;-) Hele daten var over på 5 minutter. Kasta et blikk på den gamle damen på vei ut. Heva et øyebryn til henne bare for effekt...
Føler meg både rampetet og julebordsklar. Har bare foreløpig to offisielle julebord på gang. Men er mentalt klar for minst 4 stk i år...Conga er årets juleborddans for meg..Går hardt ut;-) Men ramla over denne perlen her om dagen.

Får ikke den stemningen i taket så vet ikke jeg..Her snakker vi Movember:-) Men må gjøre det kort i dag..Skal bruke resten av kvelden på å beundre mannens nye ansikt...Pluss at det ligger kakepynt under Tèn på tastaturet. Tatt meg en liten evighet å fylle på med manglende Tèr...

lørdag 2. november 2013

En uke i mitt liv med tannjakt, psykopatiske trekk og en fyrrig italiener...

Dette er det jeg vil kalle overskuddsuka. Må påminne om at jeg har et litt ironisk blikk på livet. Nattens eventyr vil ingen ende ta. Uten å gå nærmere inn på det så sa eldste sønnen min under morrastellet. Jeg skal sove i senga mi i natt fordi du er så sliten mamma..Ser man det ja. Alle monner drar:-) Dette har ikke vært en av de mest positive ukene. Har vært litt sur og gretten med kort lunte..Men noen har hatt bedre uke enn andre. 5 åringen har fått pokal på friidretten. Jeg var ikke med på sermonien. Og så stolt han og jeg var. Jeg skrøt uhemma og han sa. Der skulle du vært mamma! Mamma dokumenterte dette stolte øyeblikk. Det var det selvfølgelig flere som ville dele:-)
Mannen kom tassende etter med følgende beskjed: "Ikke bare sønnen som har fått noe i dag..."  Ja vi var så heldige å få noe vi og ...40 stk julekalendere som skulle selges... Hvor naiv går det ann å være. Toppen av det hele så kom nabogutten på døra og solgte kalendere til oss og jeg kjøpte. Hadde ikke samvittighet til å la være. Satt nå med 42 kalendere...Og alle må selges. Så nå er loddsalget i gang. Håpa på at åresvis med kjøp av lodd og småkaker på jobb skulle svare seg...Har dratt med en haug kalendere på jobb. Vurdert et øyeblikk at de som kjøper flest skal få en date med mannen min;-) Ble litt svett når et par kollegaer lurte på om de måtte selge noe for idrettlaga til barna sine i år. Den ene av sønnenene der er i midten av 20 åra tror jeg. Skal jeg drive med dette så lenge??:-)
Har en erkjennelse av at ting her i huset ikke finnes av noen andre enn meg. Eneste som kunne hjulpet de andre her i huset er visst gjenstandene kunne finnes etter nøyaktige kartkoordinater og alt hadde hatt en GPS posisjon. Men ingen her i huset har noen spesielt utviklede leiteevner bortsett fra meg da selvfølgelig...En hver ting som skal finnes i dette huset ender med at jeg roper ut: "Erre muli!! Må jeg virkelig reise meg??!!" Mannen: "Uuuhhh...Pass opp for mammaen som ikke vil reise seg...." sånn sarkastisk selvfølgelig. Og jeg traver forbanna rundt og finner det alle leiter etter. Mens jeg sier fyord og er forbanna over at jeg må reise meg nok engang. I det siste ser det ut som jeg har fått en viss effekt av å si: "Må jeg virkelig reise meg??!!" Ser ut som det får gutta i huset til å leite bedre. Men må være slitsom med all denne leitinga...Og jeg må virkelig slutte å ha beina på bordet;-)


All denne harmonien ble avløst av at vi fikk telefon fra skolen. 5 åringen hadde stått og gnagd på et fotballmål og tredd tanna si inn i noe tauverk der. Kilt fast tanna det og falt. Vips der var tanna borte. Det var ikke en løs tann fra før for å si det sånn. Vi har slått løs endel tenner her i huset. Så jeg bare river meg i håret. 5 åringen var mest fornøyd med å bli med inn på lærerværelse mens de skulle ringe oss. Og så hadde han mista sin første tann. Selv om jeg tror det gjorde sabla vondt å røske ut en tann som ikke var løs.. Jeg var mer bekymret for om hele tanna var ute. Den lå på skolens fotballbane. Og vi som er så gode til å leite. Tok meg 30 minutter å leite etter den lille tanna.
Fikk selvfølgelig god hjelp av flere av barna. Og det var selvfølgelig jeg som fant den...I normal stil hjemmefra. Gleden var stor.

Og dilemmaet er om tannskader skal belønnes fra tannfeen side.Tanna har nå liggi i vann i tre dager. Har ikke bestemt meg enda. Og ingen har masa heller.
Halloween forberedelser. Noe skikkelig griseri. Sønnen fikk aller nådigst tegne motivet på det ene. Den til venstre er 5 åringens. Ikke vesentlig forskjell fra 40 åringens ser jeg:-)

Dette var mammaen greie.. Så da fikk jeg slått ihjel en hel dag på det og, som jeg burde sparkla og malt lister. Kom skarpt fra mannen: Er du i gang med det igjen?! Han hadde jo nettopp kasta fjorårets utgave som jeg hadde slengt rundt hushjørnet. Jeg er jo et ordensmenneske;-) Her er vi på vei til Halloweenparty.

Jeg kasta på meg noe i siste lita. Viste seg at jeg var den eneste voksne som hadde kledd meg ut. Litt ivrig.

Vurderte hestehodet. Men var redd det ville satt for dype spor. Batman og bia hans jogga rundt. Minsten spiste det han fikk på trapppene til folk. Så dette kunne ta litt tid. Og han var til å spise opp selv...

Her en sliten men smårusa liten bie på vei hjem. Mens Batman tror jeg sprang i sirkel og sikksakk for å fyre av litt sjokolade før leggetid.
Kosen fortsatte på fredag med pizza hos svigers. Tror jeg dubba av litt i sofaen der. Kom hjem og fikk lagt ungene. Mannen skulle da ha seg et glass velfortjent cola. Og jeg hadde glemt å kjøpe colaen hans. Var en skandale. Han ble sur og jeg ble enda surere. Her i huset har vi trappa ned på colaen, men en flaske på fredagen er belønningen. Jeg skulle nå kjøpe cola for en hver pris. Han tok et glass saft i stede sa han. Fant meg ikke i det. Var sikkert på at han var sur så rygga ut av gården så grusen skvatt. Her skulle det bli cola om vi begge skulle grine. Kjøpte en 4 pakning og slang demonstrantivt på benken. Så mannen gliste. Jeg var ikke der enda. Tok og rista en flaske når han ikke så og gliste litt. Innså da at jeg var smålig. Stod spent og fulgte med om det brusa når han spretta den. Oppdaget mitt psykopatiske trekk og forventningen var til å ta å føle på... Med det humøret meldte jeg meg litt ut resten av den kvelden.
Og lørdagen var det bare å fortsette den gode vanen med å ha beina på bordet...

Bare en dag igjen til 5 åringen heretter blir kalt 6 åring. Han gleder seg enormt. Ser frem til pary og å få fylt opp legokontoen. Fikk i år være med å velge sin egen gave. Det var stas. Og hvilken gave til mor og far. Det var 40 % på all Legoen denne dagen. Forventningen var til å ta å føle på...

Litt shopping. Det ble for mye for han her.



Slutta å sove på dagen, men han vet råd. Her har 5 åringen fått til jobb å passe på broren sin mens vi pakka varer.
5 åringen fikk lov til å bygge Lego når han kom hjem. En liten strek i regninga for han var at kjæresten hans skulle ha en date med han denne dagen hos oss;-) Han la fra seg Legoen og underholdt henne i tre timer:-) Når hun ble henta så sa han: "Da kan jeg endelig bygge Lego igjen!" Skulle bare holdt den tanken til kjæresten var ute av døra så hadde det vært perfekt;-) Men virker ikke som de bryr seg om slike spydigheter i forholdet sitt:-)
Spurte sønnen om han trang hjelp til å bygge. "Ja gjerne mamma jeg synes det er så koselig når vi bygger sammen:-)"  Hvem kan motstå noe sånt da. Men han slutta ikke der. "Du er ei sånn skikkelig byggejente du mamma. Du er skikkelig god på å bygge lego.."
Litt seinere stod med en fyrrig italiener og en amorøs franskmann.

Har litt humør å ta igjen. Og skylder mannen at jeg blir litt småglad så drar over halve Europa i dag for han...Har da vært smart nok til å ha barnebursdag i Eventyrfabrikken i morgen;-)