søndag 30. mars 2014

Fifty shades of Hovenga...

Situasjonsrapport uke 13:
Ikke de store hendelsene, men måtte bare testa ut følgende påstand i lunchen på jobb selvfølgelig...

 Melkerulltrikset...Og som dere seg så måtte jeg teipe den rakkern til skinka.


Tror de færreste der ute får en melkerull til å sitte fast under skinka...
Men jeg greier dette da.

Er nok verken min rumpe eller penn;-) Men må jeg skulle jeg ha greid den der ;-) Takk til den anonyme stunt rumpa ;-) Eller er det min..Årevis med lystgass eksponering forvirrer meg...Var i hvertfall ikke min penn og jeg synes det er et utrolig barnslig stunt...Hvem driver egentlig med slikt!!??;-)

Ellers har jeg klipt minsten. Her rigga vi oss til med sjokolade og rosiner når resten av banden var ute...

Når jeg så resultatet tenkte jeg at mannen kommer til å drepe meg...
Og mannen kom med denne påstanden..



Men synes han ser helt hærlig ut jeg. Han er bare til å spise opp;-) Ser ikke så skummel ut som han egentlig er lenger;-)
Ellers var jeg litt eplekjekk her i uka og sa til mannen nå må vi begynne å ta tran...Er liksom sånn jeg sier innimellom uten å følge opp. Og tenkte dette skulle være en slik gang...Kan ikke fordra tran! Har ikke først sagt det så står mannen ved leggetid og roper: "Tid for tran! :-)"

Og da står han klar med en stor skje med tran..Absurd hele greia. Har en sterk mistanke om at mannen liker denne rollen. Belønner meg med Sana- sol når jeg har vært flink. Det er det mest kinky oppi det hele;-) Og legger jeg meg etter han så er det første han spør etter er om jeg har tatt tranen min...Greid å lure meg unna både fredag og lørdag. Men må vel tute rett av flaske i kveld da...Men dette er mitt absurde samlivstips. Maktbalanse i de hverdagslige syslene øker spenningen betraktelig ;-) Var jeg litt småfrekk på fredag og lørdag så må jeg straffes litt (tute tran av flaske) på søndag..;-) Fifty shades of Hovenga med andre ord;-)


I dag har vi klipt epletre. Eller voldtatt. Har nå fått en ny hobby:  Bonsai tre...Mann og kone hadde en liten maktkamp da. Jeg: "Hva tror du du er?! Tredoktor!" Han:" Nei, jeg er trehviskeren..." Da håper jeg han hviska til trea at nå skal dere bli ribba for all deres prakt;-) Skal sies at vi måtte ta motorsaga litt i fjor etter besøk av en gravemaskin i hagen..Selv det kunne ikke trehviskeren gjøre noe med;-)

Men skal du nå først gjøre det så gjør det sånn at det synes;-) Her er den kjekke mannen i aksjon.

Som 5 minutter før kom med følgende påstand: "Hvordan er det å ha en mann som ikke er i nærheten av dverggrensa?" Ja han var heldig at han er rett over 1,80. For når jeg traff han var det det eneste kravet jeg hadde;-)
Vaska bil..Før bildet taler for seg selv.

Og etter bildet ble denne bloggens eneste selfie.

Jeg vaska bil og laga middag samtidig. Synes jeg har fått taket på denne multitaskingen. Dagens rett var hjemmelaget spagetti bolognes. Stod og putra i over en time og alle ropte etter ketchup når den ble servert. Der har jeg for å bo med hulemennesker;-) Tar matsminke litt lenger...

Fargen så ikke så appetittelig ut så derfor...Men det ordna seg med ketchup for småfolket. Mannen turte nok ikke å dynke maten i den rare suppa. Minsten var fornøyd og spiser som vanlig opp all maten sin. Og gir mamma en high five for innsatsen;-) Så nå har jeg fått ketchup på den fine nye telefonen min. Der har jeg for å putte linsa der den ikke har noe å gjøre...

Mens jeg spør elstemann om han likte mammaes nye pastasaus så var han heller mer opptatt av hvordan hvitløksbaguetter ble laga...
Vårpussen har gjort sitt inntok i Hovenga. Tid for fornying...

Eller skal jeg gå for den såkalte rustikke stilen..
Går for den rustikke litt til jeg tenker jeg..Er begrensa hvor sjarmerende det er med påskeliljer overalt...I morgen kommer svigermor. Lurer på om hun er enig;-)

Har hatt mye overskudd i helga. Fått sove lenge både lørdag og søndag. Har i snitt sovet 8,5 timer hver natt. Må være årevis siden sist. Fredag ettermiddag leverte vi ungene til svigerinna mi for overnatting. Rakk Thai take away og kino. Det ble et måltid uten mas på ketchup, og ketschup på de mest utrolige stedene og uten å ha helvask av gulv og unge. Uten allsang i bilen. Vi spiste nesten som dannede mennesker i et møbelert hjem. Jeg hadde bestemt meg for å prøve litt av alt. Er den dyreste taka awayen jeg har prøvd. Satt igjen med mat til en liten landsby. Ikke så rutinerte på sånt. Tenkte et øyeblikk i den sjappa. Dere thailendere er så små og derfor spiser dere sikker litt lite og. Best å bestille nok;-)

Foreslo til mannen at vi kunne gå til byen når vi skulle på kino. Han trua med at han ikke ville skifte eller dusje for han ante ugler i mosen..Som om jeg skulle stoppe innom et av vannhulla i byen..Veldig skeptisk den mannen...Jeg mente vi bare ville ha godt av å spasere litt etter uanstendige mengder med thai mat. Han skula  skeptisk på meg når han gikk inn i dusjen..Og gikk motvillig med på å skifte genser med snørr på. Var verken mitt eller hans snørr. Du kan virke veldig overbevisende mente han..Meg?!:-) Gikk som det måtte....



Publiserte dette så fort jeg kunne på Face. Kommer tørt fra mannen: "Hva publiserte du på face nå? Kjenner det rista i bukselomma..." Jeg: "Ikke noe..." Mannen må ha en sånn varslingstjeneste på meg. Og spenningsnivået stiger;-) Til mannens forsvar ble det bare en pils..
Resten av helga har det vært trafikk av unger ut og inn. Med forskjellige ønsker og behov;-) De springer nok rundt i nabolaget og spør hva andre skal ha til middag. Tegn på ny årstid når ungene henger på døra fra frokost... Mas på å overnatte hos hverandre og reise på telttur sammen og om ikke det var mulig så lurte de på en kanotur. Endte med at kompisen fikk være med på butikken. Og de fikk en eplejuice hver. Synes det var et bra alternativ til kanotur og telttur og kilovis med gotteri;-) Nå har jeg en date med mannen og en god klunk tran...
Og vet det er ytret et ønske om litt mer slyngetrening her på bloggen..Skal vie litt plass til det i løpet av uka;-) Noen har tydeligvis misforstått at dette er en fitnessblogg;-) Men gi folket det de vil ha...

mandag 24. mars 2014

41 år og korkelår...

Lenge siden nå.
Av nytt som har skjedd er nå at jeg har overlevd mitt første år i 40 åra...Og som seg hør og bør får jeg en intens trang til å bli blond før bursdager...


Bestemt meg for at jeg ikke skulle la bursdagen min passere i taus og kunstig beskjedenhet. Tidligere år har jeg bare smugtittet innom Facebook uten å legge igjen spor og lata som jeg har vært gørr opptatt...Og oppfordra mannen min til å gjøre det samme når han hadde bursdag. Virke sånn passe opptatt..Men i år gjorde jeg noe helt unorskt..

Og sannheten var at jeg var hjemme med syk unge. Ungen gjorde det slik at jeg måtte vaske alle sofa trekka uten å gå i detalj, og det på bursdagen min! Men jeg hadde ingen store planer alikevel...Tusla rundt i slåbrokken store deler av dagen som var hovedmålet mitt...Men hadde noe som kvernet i hodet mitt. En vennine av meg hadde bursdag i februar. Og jeg hadde glemt den! Hun glemmer ALDRI burdager...Og jeg glemmer gjerne alle som ikke er på Face eller bor under samme tak som meg. Og gikk på en smell. Kom på det to dager før jeg hadde bursdag selv og da hadde jeg et dilemmaet om jeg skulle vente ut til burdagen min var ferdig så det ikke skulle virke opplagt at jeg huska den bare fordi jeg hadde nært forstående. Her måtte jeg bare finne på noe kjapt. Hun kommer alltid innom på burdagen min og da var planen at jeg skulle åpne med blomster og unnskyld kort. Venta i grunn på det hele dagen. Hadde skrevet et skikkelig legge meg flat kort..Ikke det at hun er så nøye på det. Hun synes i grunn bare det var litt vittig at jeg hadde gått på en smell og glemt det. Men etter en hel dag hjemme så måtte jeg til slutt på butikken den kvelden og gav mannen streng beskjed om at han måtte ringe meg hvis hun kom..Kom hjem igjen og oppdaget at hun hadde vært der pga blomster til meg på bordet. Ropte på mannen og kjefta at han ikke hadde ringt meg..Han hadde prøvd å ringe flere ganger, men var ikke dekning. Jeg måtte be om unnskyldning til mannen  og ringte straks til venninna for å legge meg flat på telefon, mens venninna bare lo. Hun merka på mannen min at han ikke ville la henne gå og at det var noe i gjerde...Men han hadde fått gitt henne blomster. Er siste gang jeg skal glemme en bursdag..Sikkert begrensa hvor ofte du kan legge deg flat og komme unna med det. Selv om jeg er veldig svak for mennesker som gjør det. Kommer unna med det meste hvis man bare er villig til å legge seg flat nok hos meg. Mannen vet dette men han blir liksom ikke flat nok for meg;-) Pussig det der..Har nok ekstreme krav til de nærmeste..
Har egentlig litt godt av å tilbringe litt tid hjemme for helga før var det helgetur til Bergen uten mann og barn. Startet jo usedvanlig bra med at jeg jaga på mannen i frykt for å komme for seint til flyet. Ente med at jeg satt på verdens minste flyplass over 2,5 time før flyet skulle gå og røra...Delte villig vekk mine tanker på Face..
Er de som får gjennomgå når jeg kjeder meg...


Prøvde meg på en selfie på flytoalett uten stort hell og et i flysetet.






Men damen ved siden av meg tittet så rart på meg. Og jeg var 20 år eldre enn henne så ble litt flaut. På toppen av det hele luktet det øl av meg. Og jeg satt med en ganske stor burk med ansiktskrem i veska som jeg hadde smugla forbi sikkerhetskontrollen. Dette tegna til å bli en vill helg;-) Og helga i Bergen ble som vanlig en litt hårete og glamorøs affære.

Var punch ansvarlig på lørdagens store fest og mente bestemt at jeg hadde et naturtalent...

3 boller av denne og litt av dette..

 gjorde at jeg følte meg litt som dette...

Ble vel ferska litt av mannen når jeg publiserte nytt profilbilde på Facebook 2,5 timer før han måtte opp med barna på en annen kant av landet... Hadde vært en rolig kveld var den offisielle versjonen jeg serverte mannen...
Da var det hjem igjen til virkeligheten og kjernefamilien mer sliten enn når jeg dro..Og helga etter skulle jeg i 66 års lag. Og uten barnevakt så stilte jeg opp som representant fra denne kjernefamilien. Er nå det minste jeg kan gjøre;-) Her er dobildet når jeg kom hjem fra 66 års festen lørdags natten..Egentlig som bevis på at jeg var fin i form til mannen. Ikke det at han på noe måte har etterlyst det, men kan aldri vite...


Og her er dagen derpå siden det var min tur til å stå opp med ungene...Litt glitter på øyelokka skjemmer ingen;-)

Men er andre ting og skjems over; 5: 2 dietten har gått over til 7:0 dietten siste uke. Selv om mannen nok tror det er nærmere en 6:1. Tok og ferska mannen på kjøkkenet her om dagen med handa inni godteskapet og kjeften full av godteri. Han følger jo opp fastedagene sine vel troende at kona hans gjør det samme;-) Med bakgrunn av at jeg dagen før kom inn døra gumlende på en bit foccacia mens han hadde fastedag og tok meg et glass solo ble det nok for mye for mannen min siden han var på en 5:2 dag...Fikk vel høre at jeg ikke var snill. Jeg var snill nok til å stå på kjøkkenet.. Men over til mannen og godteskapet. Han så sååå skyldig ut, men forklarte at han gjemte seg på kjøkkenet av hensyn til meg siden jeg hadde en sånn dag;-)  Og jeg forledet han ikke til å tro noe annet. Var da unødvendig å fortelle at jeg hadde hatt tapas til lunch den samme dagen og laga meg noen gode blinkser mens han var på svømmetrening med 6 åringen. Minsten sladrer ikke hvis jeg bare deler med meg. Mens mannen og jeg smugspiser i beste mening...Skal bli interessant her hvis vi skal faste på forskjellige dager..Let the games begin;-) Siden jeg tror minimal innsats gir enorme resultater så befant jeg meg i en lei situasjon på lørdag. Trodde jeg nå var klar for størrelsen Small. Så feil kan jeg ta;-) Satt dønn fast..Tenkta da:  "Hmm et bra selfie moment..." Så feil jeg tok;-)

Om mulig enda et pussig selfie moment fra sist jeg sjekka inn..



Søndag skulle vi lufte kjernefamilien i nærområdet..Hovenga i all sin prakt;-) Dagens kjernefamilie bestod denne dagen av 5 unger fra alderen 2, 5 til 7 år. Og to menn på 41 år..En moderne kjernefamilie med andre ord. Publiserte et bilde på Face, sånn som alle friskusene liker. Unnlot å si at vi kjørte til NRK Telemark og traska 200 meter inn i skogen og stoppa for å grille pølser. Var riktignok de sunne pølsene..Litt bedrag skal man komme unna med;-)

Mannen var kjapp til å trekke kamera når jeg testa ut min nye telefon på nærbilder av små objekter...Her er jeg i aksjon som naturfotograf...

Obligatorisk selfie av to gode turkamerater..

Og min nye panoramafunksjon..


Nå er planen fremover at jeg skal holde meg rundt hushjørnene siden 6 åringen ropte på pappa og Tonje(meg) i skogen..Og minsten kommer bare bort til meg for å tørke av snørr på klærne mine. Jeg har blitt hans personlige snørrfille. Jeg har konstant snørr på høyre skulder og venstre lår. Men nå skal mamma være en kraft å regne med fremover...Vi må jo ikke glemme at vi er en kjernefamilie.

Status så langt:
  • 41 år og korkelår.
  • Hekta på selfies.
  • Relativt lav selvdisiplin.
  • I overkant høyt selvbilde.
  • Og få sperrer...

søndag 9. mars 2014

Nesten tatt på fersken og overlevde så vidt...

Uka har gått uten at jeg i grunn husker så mye av den. Antakelig ikke gjort mest inntrykk på meg. Eller så har jeg fortrengt deler av den...Men har holdt dietten som planlagt. Mulig jeg røyk på en liten overspisingsdag..Men har møtt større kriser før og overlevd;-) Da var mannen på guttekveld. Ellers er jeg jo aldri hjemme alene. Det begrenser i grunn muligheten for å overspise eller spise totalt feil. Men det stopper ikke kreativiteten. Etter endel år i samliv så husker jeg jo fordelene ved å bo alene. Kunne spise upassende ting på upassende steder og ikke minst til upassende tider...
For eksempel ta sjokoladekake opp av søpla og gomle videre fordi man ombestemte seg og ikke ville kaste den alikevel. Virkelig slå seg løs i eget forfall;-)  Men neida nå kan en risikere at en henger over skuldra og følger med. Nå må alle de skrudde vanene gjøres i smug. Jeg har smugspist og de fleste av dere der ute har gjort det!:-)  Etter dette blogginnlegget så venter nok en fornyet tillit her i huset og mulig et lite oppvaskmøte;-) Jeg er ikke så rå på det at jeg putter feite pølseskiver mellom ukebladsider, men kan med handa på hjertet si at jeg har ved en anledning hatt en sjokadeboks i en kjele innerst i skapet som bare jeg visste om. Har ikke gjort det i så stor skala, men kommer på noe av det. Vi snakker om år...Har drukket vaniljesaus rett fra boksen..Her et demo bilde...

Min personlige favoritt er rød saus til riskrem. Og har vel tatt meg i å spise en spiseskje med Oboy ved et par anledninger. Var nærme på å gå på en skikkelig smell her en dag. Hadde gjemt en skolebolle i brødboksen. Den hadde jeg planer om å kose meg med uten å dele med noen. Og fant ut at mannen dusjer lenge nok til at jeg kunne fordøye en skolebolle. Mannen gikk i dusjen kl 19.55. I grunn 15 minutter etter skjema. Dusjer på samme tid hver kveld..Er ikke det vilt så vet ikke jeg;-) Men denne kvelden feilberegna jeg og hørte mannen kom rundt hjørnet inn på kjøkkenet mens jeg stappa skolebolle i trynet for harde livet. Drøste kokos ut av kjeften på meg og var livredd for å hoste slik at jeg dekte mannen og gulvet med kokos. Det hadde vært flaut det...Hadde nok kjaker som en hamster..Med kokos på genseren og endel på gulvet. Men mannen la ikke merke til noe som helst han. Mens jeg holdt på å kveles av kokos. Men slapp nå i hvertfall å dele. Heiv meg over mengder av vann når han hadde forlatt kjøkkenet igjen...Men var litt stolt av at jeg hadde greid å lure til meg nok en godbit alene;-) Må nesten tillegge at denne smugspisingen ikke har foregått over så kort tid, men heller et tegn på at friheten fra singelivet er blitt noe innskrenka..Er flere tema å ta av der:-) Men sånne som meg har nok ikke godt av for mye frihet;-)  Siden det har vært lite av smugspising i det siste så fikk jeg liksom litt abstinenser på det her om dagen.. Da følte jeg meg ektra trygg. Mannen var på guttekveld..Da er det nesten bare for å mimre litt over tapt tid å spise vaniljekrem rett av boksen.

Rigga meg til foran tv til og med...Dette var ukas lille eventyr;-) Og ja dere rister nok oppgitt på hodet. Men vedder på det er overvekt av dere som har gjort dette selv..Vet jeg ikke er alene;-)  Nå som jeg har fortalt om min lille hobby er det ikke så spennede lenger. Så kjøpte lørdagsgodis som jeg delte med mannen og.


For nå er jo bomben allerede gått av...
Denne helga har jeg vært på kurs med jobb. Etter en livat fredagskveld så satt jeg kun igjen med 2 bilder.


Bilde kvaliteten er nok engang strålende;-) Og når alle skrønen var fortalt våknet opp jeg litt mer ordknapp lørdagsmorgen. Lørdagens selfie. Og klar for ny kursdag...

Dette er jo oppskriften på alle 2 dagers kurs. Vorspiel på vår suite..Vet en må opp til kurs og frokost klokka 07.00 men like optimistisk og livat kvelden før for det. Kan nå si at jeg føler meg ganske proff på dette. Er nok noe som foregår i de fleste bransjer. Også vår.. Men sitter igjen med usedvanlig lite bilder og oppdaterte ikke Facebook en eneste gang..Så var nok litt sliten;-) Men siden jeg ikke husker noe av den foregående uka lurer jeg hva som gjorde meg så sliten;-)  Hjemme hadde mannen holdt fortet og gutta hadde vært på sirkus. Ble henta av mannen på avtalt sted og så mannen heiv seg ut av bilen. Tenkte at mannen var ivrig for å møte meg jeg. Men viste seg at minsten hadde kasta opp. Så da fortsatte sirkuset. Jeg var helt knekjørt. Etter ektremt mangel på søvn så henter jeg meg ikke inn like fort lenger. Var i seng til klokka 23 lørdagskvelden og var like optimistisk til at ungene skulle sove lenge. Men kl 0600 søndag morgen var det som vanlig slutt på morroa. Fikk da greie på av 6 åringen at jeg hadde vært på feie. En natt på hotell var ferie!!?? Hvem har han hørt sånt vås av tro;-) Men uthvilt som jeg var så sendte jeg den samme frekke ungen opp for å vekke mannen 10 minutter før avtalt vekketid..Ingen grunn til å sove utpå selv om mamma har vært på "ferie";-) Her skulle vi ta fatt på en herlig søndag som føles har kommet rett etter torsdag denne gangen. La ut på et lite eventyr som vi kan kalle skate or die..

Mannen her med man bag også kalt stellebag i siget.

Overhørte at han fortalte sønnen at han også hadde skata når han var liten. 6 åringen fnyste litt hånlig og lurte på om mannen hadde skataboard fra en lekebutikk. Unnlot å si til han at jeg kjøpte hans på en lekebutikk og;-) Minsten og jeg fant noe som er litt mer i vår gate...

Blir nok litt blålys kåt han og;-) På vei hjemveien var noen mer slitene og mugne enn andre. Les minsten. Fant en punktert fotball som jeg hadde lyst til å sparke hjem. Men det var totalt uaktuelt for minsten, den fikk bare pappa bære..Prøvde meg  på skateboardet til 6 åringen og, men det fikk jeg heller ikke lov til. Det skulle nemlig pappa bære. Og ingen ville leie meg. Mannen gikk som et pakkesel med alt under armene og leide på minsten. Er det sånn det går når mamma har hatt et døgns "ferie"?;-) Gruer meg etter neste helg da. For skal på et nytt eventyr hele den helga...Så nå sitter jeg å trøster meg selv med mine nye sklisikre sokkene jeg vant som trøstepremie på kurset i helga..

Og nei jeg har ikke tatt dem på bak frem. Er sklisikring både foran og bak. Hvorfor har jeg ikke hatt dette før lurer jeg nå på..Har funnet ut at sklisikringa foran er for at jeg skal kunne krabbe trygt og..Og ikke minst er de nå rimlig sexy..Ser mannen kaster lange blikk allerede..
Og har fått en meningsfull gave i helga! Denne gir mening til meg på en dag som dette:-) Slik at jeg ikke glemmer..

Kommer tilbake til seinere hvorfor jeg fikk gave...Fikk også denne av verdens beste romkamerat:-)

Denne fortet jeg meg å spise opp mens jeg venta på å bli plukka opp av sirkusgjengen lørdag ettermiddag. Forta meg så jeg slapp å dele;-) Men det nærmeste jeg kommer er upassende aktiviteter i dag er at jeg var på do og bedrev pommelom. Og samtidig reparerte et legohelikopter. Hadde ikke trodd jeg måtte gå så langt..Det kunne tydligvis ikke vente!:-)  Men dere vil ikke tro hva jeg gjør mens jeg skriver nå..Tar multitasking til nye høyder!;-)
Og tenk vi er i mars allerede:-)