onsdag 30. april 2014

Kjærlighet eller loddtrekning...

Et lite tilbakeblikk..Fredag skulle mannen på utflukt. En tradisjon fra 1977. Og han var rekrutt. Alt vi visste var at det kom til å bli tøft. Skulle på lang skogstur..Her er han kledd for anledningen.

Med antrekk fra Fretex. Har dessverre ikke etterbilde. Og tøft ble det. Skrubbsår i panna og tråkka over med diverse skrubbsår både her og der..Men overlevde rekrutt turen..Og bestod flåttsjekken når han kom hjem;-) Jeg våkna til dette på lørdagsmorgen...

 Med dette bildet..

Men han var vel egentlig litt mer slik.. Her påstår han klokka er 10.

Han gir seg ikke på det..Når han sender det blikket er det nesten som jeg tror klokka er 10 selv:-)
Jeg var morragretten til langt utpå dagen. Og fylte dagen med mindre meningsfull lek i sandkassa. Så fort jeg bevege meg utenfor den boksen ble jeg henta inn av minsten. Mamma hvor skal du!!??

Så der måtte jeg sitte med en spade. Noe meningsløst lek. Jeg behøvde nesten bare å sitte med en spade i handa å rote litt i sanda mens jeg så på han lekte. Måtte dukke noen ganger for flyvende sand og holde katta borte med spaden når hun var helt euforisk i øya når hun så verdens største do..

6 åringen er som vanlig veldig opptatt i helgene...Så da står jeg som nestemann på lista som lekekamerat...Dagen ble også fylt med bilkjøring med småbiler som ender med at alle bilene stilles opp på rekke og får superkrefter etterfulgt av tegning med bare brunt selvfølgelig. Etter at jeg har laga fine tegninger til han så blir alt brunt...Når han var ferdig i sandkassa så stod han på verandaen og kjefta på naboen som snekra litt. Kjefta i denne stilen: "Nei nei gutt dette må bli slutt!" ropte han.  Og det var jo til de naboene vi liker;-) Det han burde opplæres til er å springe ut å kjefte når de klipper plenen. Vi er jo bare i april og de han klipt plenen 2 ganger før vi har vurdert å ta frem vår gressklipper. Til og med gått så lang at jeg har inngått en allianse med den andre naboen at vi skal drøye så lenge som mulig med å klippe. Her bryter mannen den skjøre naboalliansen...

Vurderer å sabotere gress klipperen til den klippeglade naboen.
Ellers så skulle jeg ha besøk av en venninne på verandaen lørdagskvelden når mannen hadde kommet seg fra rekrutt turen sin. Vi skulle ha litt sånn og ha den gode samtalen.

Ente med at to av mannens reisefølge fra fredagen pluss en annen vandringsmann stakk innom. Ble nevt at dette kom på bloggen. Går ut i fra at alle var samtykkekompetente. Hvis ikke så er det tatt på min eiendom;-)



Gikk som det måtte gå det med en bytur og ekstremdans. Dansa så hardt at jeg tenkte at dette blir det kaloriforbrenning av...Så på søndagen var det to litt slitne 40 pluss småbarnsforeldere som begge var halte og viste frem skrubbsårene sine til hverandre.. Det er den følesen når alle lørdagens selfies må forkastes. Meningen at en skal være uthvilt søndagskvelden og ikke halt og støl. Det er den følelsen at en lurer på hva helga har gått til. Det er den følelsen mandags morgen med sår hals og selvfølgelig unger som må draes ut av senga. Det er den følelsen at du ikke har tatt opp brød..Den følelsen er ikke til å spøke med..
Her sitter jeg og mannen i kjent positur og ser på barnetv mens ungene er opptatt med helt andre ting.

Hva har skjedd med barnetv tid. I gamle dager som sønnen min ville si så møttes ungene foran barnetv kl 18..Prøver liksom å få til en felles samling rundt dette, men er bare mannen min og jeg som møter opp. Mens nabojenta ringer på med medbrakt iPad. Så da sitter to unger ved siden av hverandre og lurer på om de kan Skype til hverandre. Visste ikke at de visste hva det var engang jeg. Trakk grensa der.
Dagen i dag stod begge ungene foran meg å stappa kosedyra sine under genserene og skogglo..


Tok et hint jeg, så her kommer et etterspurt slyngeinnslag...Og jeg må advare; ikke gjør dette hjemme. Dette er ikke for pyser;-) Og dessuten er det ekstremt vanskelig å dokumentere underveis;-).






Sånn skal det se ut og her ser det ut som jeg svever. Er så mør i magemuskelene at de ikke slutter å skjelve..Her er en annen gosak.


I dag tidlig fikk jeg meg en liten overraskelse. Dette møtte meg på badet.

Tydeligvis ikke bare jeg som synes det er litt intenst her til tider...Men jeg har aldri tenkt på å gjøre dette. Er ikke det litt spesielt å sitte i Zen stilling på dolokket kl 06.00 om morgenen...;-)
I morgen er det en bonus fridag..Egentlig er det  arbeidernes internasjonale kampdag og i den anledning hva passer vel bedre enn internasjonalen på russisk. Har da noen tradisjoner å følge:-)


Og de får den til å svinge de russerne..
Og det betyr at det snart er tid for loddtrenkning eller opp til den ubegrensa kjærligheten vi viser til hverandre. Det som står på spill er hvem som får sove utpå i morgen...Og tar jeg ikke feil så viste jeg mannen ubegrensa kjærlighet 2. påskedag. Den bonusdagen gikk til han:-) Men det har han sikkert glemt..Han hinter innpå allerede. Sier noe sånt som at han hadde vært så fryktelig trøtt om morraen i det siste..At det er så rart nå som det blir lysere tider og sånt...Jeg derimot drar den litt lenger. Prøver å skryte på meg litt allergi..Tok en Zyrtec her i dag for å understreke alvoret...Krever enten en Oscar eller sovedag for innsatsen. Eller så kan jeg jo bare appellere til hans ubegrensa kjærlighet;-)
Og i morgen er det jo flagg dag..Må i den anledning gjøre dere oppmerksom på flaggreglene..Vet mannen har innvendinger om dette her og det velger jeg å spare dere for;-) Men da får han bare blogge om det selv da..
Men tilbake til flagging:
Det er frivillig for privatpersoner å flagge på offisielle flaggdager. Man kan flagge på hvilke dager man måtte ønske!
Flagget heises i månedene mars til og med oktober kl 08.00, i månedene november til og med februar kl 09.00. 
Flagget fires ved solnedgang, dog ikke senere enn kl 21.00 hvis solen går ned etter denne tid. I fylkene Nordland, Troms og Finnmark heises flagget i månedene november til og med februar kl 10.00 og fires kl 15.00.
Vimpler kan henge opp hele døgnet.  Håper mannen husker å sette ut flagget i morgen klokka 08.00 siden jeg antageligvis sover over det høytidlige øyeblikket...Her i huset flagger vi for andre ting og. Her fra en tidligere flaggdag.



Så i morgen ligger spenningen i om jeg sitter på dolokket i Zen meditasjonsstilling kl 06.00. Det er egentlig mer meg å sitte som på det siste bildet..Det andre blir for sært for meg;-) Er jo bare en enkel jente på Hovenga som trenger å bli elska av mannen sin;-) Mens mannen nå sitter å sikler på en vindusrobotvasker og mener den er veldig kjekk. Jeg: "ÅÅÅ.. Hva skal du med sånn? Husker du når du vaska vinduer sist??" Neida han tenkte på meg han;-) Han har også begynte å klage på gressklipperen vår..Han sier vi må ha en ny snart. Han drømmer nok om noe sånt som dette...

Og jeg kanskje noe slikt.

Hvem husker ikke lyden av disse fra barndommen..Godlyden som en så sjelden hører lenger..

Og tenk i morgen er vi kommet til mai allerede...Og tror jammen meg han her har bedrevet med litt slyngetrening jeg...



onsdag 23. april 2014

Virruværramedpå påsketur...

Post påske...Da var det eventyret over for denne gang. Hatt elementer av opptil flere brudd av de ti bud. Fortært en 6 pakning med kvikklunch. Brukt mine solo solbriller opptil flere ganger. Nedturen har vært å sitte på fjellet å åpne en totalt dau soloflaske langfredag. Ikke så mye som en liten krusning fikk jeg ut av den! Skuffelsen var til å ta å føle på..Men eventyret startet med litt trusler og kjefting for å komme oss av gårde med bilen pakket helt sprekkferdig. Også med en proppfull skiboks. Skulle jo tross alt være borte hele tre dager;-). Ungene var skjønt enig om at de måtte samarbeide for at vi skulle komme oss noen plass. Avtaler ble gjort og like fort brutt, og med mekling og trøsting hvert 5 min tar det tid å pakke...Lurer på om jeg trua med å bli hjemme med den ene ungen når det stod på som værst. Det gjorde jeg helt sikkert, men lurte ingen. Var nesten jeg som hadde mest lyst på påsketur...

Publiserte dette på Facebook. Noen kommenterte at det så idyllisk ut. Men føltes ikke slik selv om jeg flira mesteparten av turen. Faktisk så knegga jeg litt og;-) 250 meter fra hjemmet vårt var mannens blodsukker så lavt av han styra bilen rett mot Statoil for en winerpølse til en 10 èr. Ungene var selvfølgelig fora rett før avreise mens vi pakka. Så mann og kone tok seg en velfortjent pølse. Ungene synes det var veldig urettferdig, men da dreit vi i det. 6 åringen prata på inn og utpust og minsten sang kaptein Sabeltann slagere. Svingte ut av Statoil og kom opp i en fin masjfart. Rett over 50 km/ t begynte en sinnsyk uling fra vinduet. Mannen påstod at det var min feil at jeg hadde prøvd å åpne det når det var bånntæla i vinter så nå har det kila seg fast i en stilling...Kommer aldri til å innrømme at jeg prøvde å åpne det i 15 minus. Hvem er det som prøver på noe sånt..Ingen jeg vet om;-) Jeg benekta som vanlig det. Han prøvde selfølgelig å løse det..Her var vi på vei med øresus hele gjengen...


Jeg hadde som sagt et mål med påska. En pils i hytteveggen og VG og minsten hadde sitt eget mål..Fått med seg drakta si...Ikke noe som slår kombien rosa dukkevogn og kaptein Sabeltann...



Hytteturen bestod av 13 mennesker. 7 av de mindreårige. Barnas behov kom alltid først. Lurer på om de satt pris på det jeg..

Og så kom våre behov...

Men er som det bør være, barnas store eventyr. 6 åringen har isbada, spikka og vassa.




Mens mammaen tar selfies

Så noen kasta lange blikk etter brillene mine. De tenkte sikkert at de må være veldig trendy;-) Møtte kjentfolk og. Rart så godt vi liksom kjenner hverandre når vi møtes i slike omgivelser. Da kom spørsmålet: "Har du hytte her Tonje?" Jeg dro faktisk litt på det og hadde lyst til å si: " Ja slekta har hatt hytte her i generasjoner...Og den fjelltoppen der er faktisk oppkalt etter meg;-)"  Men måtte innrømme at vi var bare de slitsomme vennene som alltid vil være med på hyttetur! Jeg fikla litt med brillene mine i håp om de skulle bli imponert over noe;-)
Og noe måtte jeg finne på mens minsten hadde behov for en powernap både her og der..


Og mitt noe hårete målet for hele påska ble nådd...Tenk at jeg har sånn ca 25 nesten helt like bilder av dette for å finne den rette stilen. Håper dere setter pris på alt arbeidet som ligger bak;-)



Gikk nesten med de samme klærne gjennom hele helga. Selv om jeg hadde pakka til en ukes ferie. Votter og lue, ski og skismøring. Mangla ikke en ting, men trang heller ikke en ting av det. Tranga bare turbuksa og brillene mine jeg. Og minsten hadde alt han trang.

Klaga på at mannen ikke hadde voks i håret på turen, men tror jeg hadde nok for oss begge. Mens jeg satt der i min lykkerus og hyttedrøm brast det når jeg hørte den kjente lyden av isbilen. Trodde det først kunne være øresus fra bilturen opp dit..Men neida tror dere ikke isbilen fant meg der og..1-0 til isbilen. Nå begynner jeg å ta dette personlig. Har igrunn gjort det ganske lenge nå...Ungene fikk jo med seg dette..Ble blankt avvist. Får være grenser for barnetur og. Og der satt jeg grensa!
Det å droppe vogna til minsten viste seg og være et sjakktrekk og. Med en liten tass som sprang fra mamma og pappaen sin for å bli bært på tur og bråstoppa når han kom til noe snø, testa grensene våre litt. Mye snørr og tårer men når han kom fram til målområdet ordna det seg som regel. Mye motivasjon skulle til. Men hans oppfatning når kvelden ble oppsummert var at han hadde vært flink til å gå på tur og at han fant hytta igjen. Tror det var hans største frykt å ikke finne tilbake til hytta;-) Han har en egen evne til å huske turen på sin helt egen måte. Og vi lurer litt på om vi var på samme tur..Men her fra et lykkelig øyeblikk..


Hjemturen i en litt annen stil og med den samme ulinga..

Ungene var relativt høye etter å ha fyrt opp med påskeeggrester. Og 6 åringen lurte på om jeg sov og sa at jeg ikke måtte sove nå...Fikk aldri noen god forklaring på hvorfor jeg ikke kunne sove. Minsten hadde lært noen nye triks på denne turen. Han satt og sparka i setet til pappaen mens han ropte at " Det var ikke meg!" , når han ble irettesatt mens han sang grisete bæ bæ lille lam sanger og 6 åringen knegga. Og ingen lot mamma få lokke øynene. Selv om det var umulig å sove i all ulinga fra vinduet alikevel.
Vel hjemme så står bare drittjobben igjen..


Og påskeblomstene mine har gått på en smell.


Og mannen velger å stille ut klesvaska for hele naboelaget. Også på en helligdag og da...Hadde nok en teori om at det ble fortere tørt i høyden..Er det på grunn av den tynne lufta tro..

Ikke mye som minner om en koselig uteplass enda...
Dagen før jobb kjeda 6 åringen seg så grusomt siden han ikke fikk ubegrensa tid på nettbrettet. Tenk han fikk ikke sitte inne på en slik fin dag..



Han ble jaga ut. Farlig å kjede seg i Hovenga. Og han går langt for å få litt spilletid som bonus etter en hjemmelaga hårklipp..Da tok jeg frem maskinen til mannen og klipte både sønnen og mannen. Kommer til å bli lenge til at han sier at han kjeder seg igjen. Og fortalte 6 åringen den samme dumme greie jeg fikk høre når jeg var liten. Er bare bra å kjede seg litt. Det gir like lite meningen for 6 åringen som det fikk for meg den gang;-)

6 åringen var livredd at jeg skule klippe han som pappa, for han mente at pappa ble skalla..Men jeg kjeda meg ikke et sekund jeg. Og det blir lenge til at mannen får brukt for voks igjen;-) Når jeg tar på hodet hans føles det som å ta på en velursofa..sånn man finner hos gamle damer:-) Her er mannen på vei opp trappa for å legge seg med meg i hælene for å dokumentere velursveisen hans.

Han har så skikkelig lyst til å være på bloggen han skjønner dere;-)

torsdag 17. april 2014

Smaken av våt kamel...

En på Facebook lurte på om jeg kunne anbefale en vin.. La meg fortelle en sann historie fra onsdags formiddag... Polet en onsdag før påske: Ble spurt om jeg trang hjelp når jeg stod ved champagnehylla. Kan man da si som man gjør i klesbutikker? Nei takk jeg bare titter litt! Prøvde meg i hvertfall på den denne gang og det gikk greit. Så litt flau ut mens jeg avslo tilbudet om hjelp men det kommer jeg tilbake til...Tusla videre til pappvin seksjonen...Og her trang jeg hjelp. Også her kom en ansatt bort til meg og spurte om jeg trang hjelp. Spurte henne om hun kunne anbefale en 2 liters vin. Synes treliterne er litt vulgære;-) Hvor mye vin trenger man egentlig... Når man bare drikker vin etter ungene er i seng begrenser inntaket seg selv. I hvertfall når jeg overhører 6 åringen sier til minsten når minsten vil leke med han; 6 åringen: " Du skjønner jeg er nesten ungdom jeg..." Og hans store drøm er å døgne...Og påpeker at det er påske til det kjedsommelige. Mener selv det gir han større sjans til å døgne;-)  Men i hvertfall gir omstendighetene oss sånn ca 1,5 time med vindrikking før vi må/bør finne køya selv. For neste morgen kan du banne på at 6 åringen kommer inn på rommet med et brak og slår hendene ut for liksom å si "Her er jeg! " Og minsten setter seg opp i senga og roper at: "Klokka er ti! Stå opp!" Og den har aldri vært ti for å si det pent. Men tilbake til toliteren min på vinmonopolet. Møtte en av de "skarpe" damene som sikkert hadde sett seg lei på uvitende kyllinger som meg...Hun slo elegant ut med den ene armen og sa: " Ja spørs hva du liker det da?! " Hun visste egentlig svaret på det spørsmålet antar jeg. Så det liksom på à...Jeg greier ikke helt å beskrive hva jeg liker. Skal ikke grøsse av første slurken er et av krava mine. Har jo vært på et mini vinkurs for flere år siden. Da var en av beskrivelsene i "smakshjulet", våt kamel! Og siden vi ikke spytta ut på det kurset så var det bortimot det eneste som jeg husker. Så neste gang kan jeg si. Ikke våt kamel, men en heller varm dromedar...Skal se hva som skjer da. Men jeg kremter.."Vel..." Og så la hun på vei mellom hyllene vel vitende at hun hadde en idiot i hælene...Og jeg tenkte at jeg skulle sette henne litt på plass selv men det eneste jeg kom opp med: "Jeg skal ha en toliter!" Men 30 sekunder tidliger stod jeg i champagnehylla å ble ferska i å ta en selfie...

Den tenker jeg satt jeg. Men damen gestikulerte med armen og pekte. Her har vi et par italienere, og her har vi og et par spanjoler og denne chilenerene her. Kunne ikke si at jeg vet hva jeg vil ha når jeg smaker den...Så gikk bort til en franskmann jeg så som hun ikke hadde nevnt bare for å være ful. Den inneholder MYE garvestoff sa hun da. Akkurat det vi var ute etter...

3 literen på bildet er gammel morro før jeg fikk 2 liter prinsippet;-)
Så tilbake til spørsmålet..Om jeg kan anbefale noe? Alt over 270 kroner i champagnehylla kan jeg gå god for, bare det er tørt nok, Brut altså. Og hørt eller lest et sted at jo mer vinkjenner man blir eller forfinet gane man har så vil man ha det Brut. Jo tørrere jo bedre for meg;-) Og det er da enda noe i min favør. Men ellers må jeg nok smake på de først...Ser frem til smaksprøver så ikke et polbesøk blir lotto heretter. Liker liksom å tro jeg kan noe om vin, men mannen vil nok bestride det. Eneste jeg er god på er å åpne flaskene korrekt, spesielt champagne. Noen år tilbake spiste mannen min og jeg på en eksklusiv restaurant i Las Vegas. Som seg hør og bør leste jeg vinkartet og skulle velge ut en god rødvin. Kjente jo igjen navnene og distriktene på vinkartet. Valgte en Burgund, Frankrike. Bare navnet oser av at dette skulle være en mørk fin vin..Begunder nesten;-) For å ikke være gniten bestilte jeg ikke den billigste vinen heller. Her hadde de ikke med amartører å gjøre;-) Vinkelneren kom med vinen som viste seg og være hvit. Helt hvit faktisk..Ikke noe som navnet tilsa;-)  Vi skulle ha rød. Jo rødere jo bedre. Hold kjeft nå sa jeg til mannen. Lat som ingenting. Ikke la de få greie på at vi har driti oss ut. Vi drikkern!! Var liksom et sted en ønsker å stå for sine valg. Mannen bare flira. Er ikke noe som en god blodig biff med en flaske hvitvin...Spesielt når en ikke er så glad i hvitvin. 
Så her sitter jeg med en 2 liter som jeg ikke aner navnet på..Men var viktig for meg at jeg hadde med meg en franskmann hjem...Tenker mannen blir fonøyd siden han ikke er så begeistra for garvestoff...
Så hvis dere vil ha vinråd så snakker dere nå med samme dama som lager sin egen rosevin ved å blande Martini asti og rødvin, og er over gjennomsnittet fornøyd med resultatet...
Ser ikke gærent ut det der vel;-)


Ellers har starten av påska vært prega av syk minstemann. Føler at Myrphy er her når vi trenger han...

Han (minsten og ikke Myrphy altså) har liggi mellom oss på natta for enkelhetens skyld. Enkelt for hvem lurer jeg på. Forrige natta kom 6 åringen med et brak..Vi ropte i kor: "Å gå tilbake til senga di! Her ligger broren din og han er syk!" 6 åringen er redd for å bli smitta så det var ganske effektivt. Og bli syk minsker drømmen hans om å døgne betraktelig;-) Sprang tilbake som han hadde pesten i hælene. Mener pesten denne natten var faren som fulgte han inn gjen. For hvem skulle ane at et lite menneske på rundt en meter skal ta så mye plass. Var rett og slett kke plass til flere... Jeg får et spark over kjeften. En eim av tiss siden jeg våkner av nesa mi er dytta inn i en overfylt pampers. Og mas etter vann hvert 5 minutt. Når han ikke masa så nynna han på noe. Og våkna av at 6 åringen kom inn med et brak i vanlig stil " Her er jeg.." blid som ei lærke og prata på inn og utpust om noe han hadde sett på Youtube og minsten satt seg rett opp og ropte at: " Klokka er ti!!" Og jeg var våt på den ene siden og oppdaga snart at minsten hadde tissa på meg. Mannen hadde reist på jobb så klokka var faktisk 08.30. Nærmere klokka ti kommer ikke minsten;-) Dette er påskeferie dere;-)
Og hva gjør man når man har mye fritid og syk unge...
Lager vafler som ikke faller i smak.

Får nyttig Titanic undervisning av 6 åringen.

Egenpleie når ingenting annet hjelper..

Eller den livsfarlige hvem er i posen leken..


Trodde jeg hadde kommet hjem med noe som får fart på ting og gutter til å lyse opp. Slim! Minsten roper ut æsj og rygger. Jeg lager prompelyder med slimet og 6 åringen og jeg ler. Minsten holder trygg avstand og går omveier for å slippe slimet.

Mens  6 åringen og jeg kjemper om å få leke med slimet. Mannen lurer på hvem som synes det er mest gøy...Etter noen dager innendørs så var det skikkelig gøy! Akkurat det jeg trang!;-)



Skjærtorsdag blir brukt til den hedenske geskjeften å kle seg ut som røvere og superhelter...




Og er ikke det hedensk nok så ser vi på zombier.

Da har jeg starta opplæringen på 6 åring i viktig popkultur. Michael Jackson. Eneste som fikk han til å følge med var at jeg lokka med zombier: Thriller. 6 åringen bemerka at han var brun. En gang var han det ja..På vei utover til det "siste måltid" hos mormor med skuta lasta av røvere...

måtte vi stoppe for en som var brun i huden ved en fortgjenger overgang . Kommer fra 6 åringen: "Er det Michael Jackson mamma..?" Han har tydligvis ikke hørt etter i pophistrorien...
Formen til misten er stigende. Håper ikke Myrphy hørte den..Mammas mål om å sitte med en pils og VG i hytteveggen er enda innen rekkevidde;-)

Og jeg har (hold dere fast) brukt kveldene til å trene...Sykler som en gal og har nok overbelasta knea mine litt siden jeg må gå sidelengs opp trappa...I dag har jeg treningsfri og begge ungene var i seng og sov  kl 19.30. Det gir oss sånn nøyaktig tre timer til å nyte pappvin..Akkurat passe til at jeg greier å gå rett opp trappa for å legge meg. Og hvilke eventyr venter på oss i morgen kl 0550 tro??

Tilslutt har vi en vinner av jubileums premien fra forrige innlegg

 Falt for denne her...


Og hadde selvsagt en trøstepremie på lur...