mandag 23. juni 2014

Kødder ikke med Kokos Kanada dama...

Betraktninger siden sist...
Sliter litt på bilde fronten. Min telefon fokuserer ikke mere og kameraet vårt har gått i stykker. Antakelig vil dere ikke føle dere snytt for de store fotopplevelsene alikevel. Har vært i kontakt med både Telenor og Apple for å få løst problemet. Og som typisk for meg så hadde de ikke hørt om det problemet før..Så hovedvekten av bildene er fra andre bidragsytere denne gang..Takk for bidraget:-) Her er et av mine ut av fokus..


Noen vil vel kanskje mene at det er litt meg..Men så feil kan dere ta;-)

Ellers går det i det samme her..Vi hater å legge på nytt sengetøy.  Kommer nesten til håndgemeng av det:-) Jeg kidnapper dyna til mannen i prosessen og han prøver å revne min pute..Høres sikkert søtt ut dette her..Men er nesten blodig alvor;-) Lurer på om jeg skal opp å ta av sengene i dag bare for å se trynet til mannen når han skal legge seg..Men da er jeg rett og slett redd det tipper for han og at han kommer til å kaste dyna mi ut av vinduet...Det er vår form for vorspiel;-) Kanskje jeg skal hente soveposen i natt..Det hadde vært spennende;-)
Barna løser sine greier fint uten vår hjelp...



Har etter endel selvransakelse kommet frem til at jeg er mer irriterende å leve med enn mannen min er. Så nå får vi bare se om det hjelper med denne nye selvinnsikten;-) Jeg har en irriterende uvane med og ikke lukke skaper og skuffer etter meg. Har jeg vært på kjøkkenet så står minst to skaper åpne og en skuff. Jeg blir jo selvfølgelig litt irritert på dette rotet og kommer til at det bare er meg som skaper det..Samme gjelder døra til badet. Og her i huset er det ikke noe som heter privatliv så hvorfor prøve engang tenker jeg..Alltid ender jeg opp med å tissa med åpen dør. Så hvorfor jobbe i mot:-) Vi snakka om dette på jobb her om dagen..(Og ja, jeg jobber litt freelance her og der) Der var det et klokt hode som sa at jeg gir sikkert så mye av deg selv på jobb at jeg slapper av når jeg kommer hjem..Her er andre som slapper av når de er hjemme.


Og er dette min form for avslapning så lurer jeg. Klipp og lim fra Face:  " Kan vi få is, kan vi bade, kan vi få mere vann, kan vi få varmere vann, kan vi få mat, kan alle ungene i gata spise hos oss, kan alle få is..Fyller på med mer vann og varmere vann mens de heller det ut bak ryggen min igjen...Nei ikke tiss i bassenget, nei pus skal ikke bade..6 unger og kakebaking og vask av badet samtidig.. Åpent hus er stengt og mannen velger nå å klippe med bioklipp slik at hele huset blir fullt av gress..For her er det mer trafikk inn og ut enn en gjennomsnittlig internasjonal flyplass. Og på toppen av det hele blir jeg kjent for å være den sure mammaen i dag..Heretter blir det dårlig service.. Om en halv time skal vi være ferdig ordna og til naboen. Kakene er ikke begynt på og her sitter jeg. Og Jørgen har blitt fora sammenhengende i 1,5 time til bleia revner og slik at jeg får ro og holder sammenbruddet på en armlengdes avstand.." Med følgende bilder.



Men uansett kom vi oss på fest til naboen for å pleie det gode naboforholdet;-)

Og han her hadde festen sin dagen derpå..3 år:-)


Da måtte det lages 2 kaker og 3 pizzaer...Men var jo oppe klokka 06.15 så det ordna seg det:-)
Tok klokelig ikke bilder av en eneste kake og minsten fikk det han elsker mest..Jordbær med krem...Og brannbil med stor stige og flitte..


Uten at vi helt vet hva flitte er:-) Og hvis dere ser nøye på bilde over er det en tulling som har latt skuffen stå åpen;-) 
Han fikk en 4 hjuling av mormor...Så nå ragger han rundt på denne. Går 5 km/timen. Og kler han:-)


På slutten av bursdagen hans så bada ungene i bassenget, det med for lite og for kaldt vann... Mannen roper etter meg at jeg må komme å se. Minsten heiv seg splitter naken på 4 hjulingen og stakk av over plenen mot naboen. Et syn for guder...Han likner så på pappaen sin han der altså;-)

Denne helga har jeg hatt et fint knippe jenter på Club Tropicana/verandaen..
Bør ikke utdype men gikk i dette her...



Og så på jakt etter byens eneste Kokos Kanada som den heretter ble kalt av en av jentene..Er Porsgrunn`s utgave av Pina Colada...Den smakte og lukta som solkrem..Er jo ikke mulig å få en anstendig Pina Colada i denne byen..Rart i en by av en slik internasjonal karakter. Vi har jo shoppingsenter mm...Men så at bartenderen virkelig la sjela si i den.. Og jeg fant ut at jeg gikk med jobbveska til byen. Hadde sokkeskift, id-skilt, et par hansker et knekkebrød og ikke minst kaviar som noe av utvalget.


Ikke noe er som ei stripe kaviar til Kokos Kanadaèn...Mannen sendte oss av gårde med følgende advarsel: "Ikke noe slossing nå..." Hva slags venner tror han jeg vanker med...Med dette i bakhodet kunne jeg ikke la dette passere når en freidig 20 åring tok plassen min når jeg henta meg en Kokos Kanada...En av vennene mine satt ved bordet vårt men det hadde tydligvis mindre betydning..Hun var ikke helt med på min diplomatiske fremgangsmåte..Da kom jeg på mannen advarsel...Så prøvde meg på: "Skal vi sloss?:-)" Hun: "Seriøst!! Ja seriøst asså..Vil du sloss??" Jeg synes dette ble urkomisk..Og jeg måtte parere med  "Nei, jeg er ikke seriøs" Men jeg ville nå bare ha plassen min tilbake og nyte min Kokos Kanada...Så på dama at hun vurderte det et øyeblikk..Og hun sa noe som:" Ja vi kan sloss.."Jeg tilbydde henne heller en plass ved det gjeve bordet, men da trampet hun videre. Kunne nesten vedda på at jeg hørte hun slang en "Seriøst!!" til etter meg...Nå tenker jeg mannen min hadde vært stolt av meg;-) Ingen kødder med en som har kokos essens sivende ut av alle porer..Det gjør man bare ikke;-) En kødder ikke med hu her;-)


Og synes jentene på byen har blitt så aggressive. Måtte nesten sloss for plassen min og ikke minst for drosja hjem...Og bare så dere har hørt det her. Vold er aldri et alternativ:-)

Innimellom blir vi innkalt til å ha et møte med hovedsponsoren vår Nordea...Vi er visst gode kunder;-) Jeg hadde fri på fredag og var mer en godt nok forberedt med en bunke papirer under armen...Møtte mannen i banken. Han begynte å hysje på meg så fort vi satt oss ned å venta på kundemøtet...Han ba meg bruke bankstemmen min..Med det tror jeg han mente at jeg ikke skulle si noe som helst;-) Endte med at han gjemte seg bak en brosjyre om sparing. Hvem er det vi lurer...Har ikke spart ei krone i hele mitt liv jeg..Bruker alt på Kokos Kanada så fort jeg får sjans jeg;-)
Men gikk ut av banken etter et forsøk på å leie ut båten vår til bankmannen. Så jeg er en type som på ingen måte står med lue i handa i banken..Selv om det kanskje hadde vært det naturlige å ha gjort...
Kort oppsummet..


  • Er irriterende å bo med
  • Er litt for frempå i banken
  • Yppa til slossing
  • Drukket byens dårligste Kokos Kanada.
  • Og den sparte jeg 10 kroner på siden jeg sparer 10 kroner hver gang jeg bruker kortet mitt.. 
  • Vet ikke om dyna mi ligger på plenen når jeg legger meg..
  • Er bare et menneske...
  • Og vi feirer 3 års dagen hver dag en uke seinere...

tirsdag 10. juni 2014

Club Tropicana og gatas beste lysshow;-)

Hvordan tilbringer man arbeidsledige dager...I full nøysomlighet selvfølgelig;-) Innom IKEA en liten tur. Og ungene ble glade de hadde fått seg nye glass. Men hvor mange glass trenger egentlig de ungene...De drikker jo av hva som helst alikevel;-)
Nå fikk jeg en ide om og friske opp nabolaget litt...Kan tenke meg at naboenen ble glade;-) Her er helgas hobbyprosjekt step by step...


  1. Kopper: 12 kr 
  2. En saks
  3. En gammel julelys dekorasjon bøta med livet
  4. Og en begeistret mann;-)
  5. Og unger som roper: "Koppene våre!"
  6. Og en litt lykkeligere kone...
  7. Og naboen skjuler godt sin fasinasjon;-)


Dere skjønner tegninga..
Og jeg er ikke flau engang...Men skal helt klart ha kreativitets poeng mener mannen. Hva skal jeg finne på nå da? Hører på Club Tropicana og Conga hele dagen innimellom jobbsøking...


Er nok litt utålmodig siden jeg fremdeles er landkrabbe..Håper snart å få tatt en Conga offshore..Mener det hadde vært mye helsegevinst i det for oljefolket;-) Men mens jeg venter så er jeg i litt caribbisk humør og inviterte en håndfull spesielt utvalgte til Club Tropicana aften i Hovenga..En av de anonyme tropiske gjestene.


Og jeg smugtrena på Conga mens jeg lette etter rette antrekk.


Men måtte vente med voksen smoothie`n til barna hadde lagt seg eller så hadde minsten kommet hvinende og ropt på bootie som han kaller det...

Først bootie så conga time...




Siste bilde denne magiske aften...


Ser jeg burde vie neste uke til å nappe øyebryn...Har jo tid til både det og bodylotion nå;-) Så dagene kommer til å fly;-)
Ellers er det innført spilletid her i huset. Og endel sporadiske spillefrie dager på 6 åringen. Og her om dagen var en spillefri dag så stemningen var alt annet enn på topp. Kunne tro at noen hadde tatt fra meg spilletiden og for min stemning var heller ikke på topp. Valgte denne dagen spesielt til å kjøpe gummistøvler til ungene. Er liksom grenser for hvor lenge vi kan komme unna med Cherrox`er. Kommer ikke unna med det når det er 26 grader ute. Vurderte å lage dem men..Og alle gleda seg til å ut å handle gummistøvler..Jeg trua et øyeblikk med at de ikke fikk gummistøvler og måtte gå barbeint hvis de ikke oppførte seg. Det var truselen sin som jeg på ingen måte kan følge opp... Minsten må forresten gå barbeint nesten hele tiden..Det eneste som hindrer han i å stikke av;-)


Men denne spesielle dagen så brøler alle til hverandre(rettere sagt minsten og jeg)  De to andre har mer subtile fremgangsmetoder for å utrykke sin misnøye...Mannen håpet nok på å slippe dette eventyret. Som tidligere kalt "Short Cut Noor" Han prøvde seg på en shorte cut eller tre denne dagen og...Ungene og jeg sitter i bilen og venter og ender med at jeg sender mannen inn to ganger for å skifte. Den ene gangen kom han ut i skjorte, trenings shorts og verne arbeidssko. Han hater shopping og går langt for å slippe. Men jeg gjennomskua han...:-) Og gummistøvler ble det...Kjøpt de store nok slik at jeg kan arve de;-) Men når vi ikke brøler til hverandre så vanner vi blomster.

Og dypper tærne..

Bader litt...

Og ser på håndklær tørke...

Det gir sinnsro...

På butikken i dag kommer 6 åringen helt rysta bort til meg. Han stod å leste oppskrifthefte til Rema 1000 mens jeg pakka varer. "Mamma se hun er nesten naken!!" roper han høyt.

"Hvis hun snur seg ser man rumpa hennes og alt!" Var ikke hun pen da spurte jeg? Han: "Nei,æsj hun var nesten naken." Vedda 1 mill kroner på at han kommer til å endre mening om 10 år..Og alle gleda seg til å vise det til pappa når vi kom hjem..Kanskje det blir samba tema til helga...Føler meg ganske stødig på sambarytmene så dette lover bra;-) Den så han ikke komme tenker jeg;-)

tirsdag 3. juni 2014

Selvrealiseringen i startfasen...

Både mye og lite har skjedd siden sist...Hadde min siste arbeidsdag i slutten av mai. Har permisjon 1 år for å selvrealisere meg selv. Enten må jeg gjøre det stort innen blogging eller så blir det brød og vann på oss...Siste arbeidsdag fikk jeg en veldig hyggelig overraskelse på jobb:-)

Var det tid for å angre nå? Hvem vil ikke omgåes slike kollegaer! Første arbeidsledige dag var jeg litt eplekjekk og posta dette på Face..


 Har ikke fått forespørsel som virker så pop hos ungdommen på Face så gjør jeg det nå helt uoppfordret på min måte.
1: Godkjent helseattest for offshore i dag. Til og med vist frem tennene mine, følte meg som en   hest..Hadde han sagt jeg skulle vrinske hadde jeg gjort det og. 
2: Det har skjedd igjen! Skamfull som jeg er når jeg er på polet så titter jeg ned når jeg kommer til kassa. Blir spurt om leg. Jeg ser opp og sier: "Nei det mener du vel ikke!" Han ler og er enig. Stjal en pose for fornærmelen...
3: Her sitter jeg og venter på å bli headhunta..dame i sin beste alder. Litt beskjeden og selvironisk. Det nærmeste jeg kommer headhunting i dag er at jeg snart blir henta til båttur med jobb. Siden jeg er arbeidsledig drikker jeg før folk er ferdig på jobb. Sender CV på etterspørsel.

Så nå er jeg offisielt arbeidsøker. Det er lenge siden sist det. Er på jakt etter en sykepleierstilling offshore. Har hørt at det foregår et oljeeventyr i Norge og mannen foreslo at jeg skulle prøve meg på det. Fine mannen min!:-) Han har nok noen baktanker;-) Men noe vettugt kan vel jeg brukes til og. Så hvis det sitter noen der ute og ruger på en saftig stilling så bare rop ut...Hvis ikke må jeg begynne å ha reklame på bloggen i en slik uanstendig grad at noen ved en feiltakelse klikker bort i...Og det vil vi vel ikke;-)
Men de første dagene av livet som arbeidsledig har artet seg til nå ganske travelt. Vi reiste på et lite eventyr til Mandal fredag formiddag...10 minutter før vi var fremme spydde han.

Ååå så nærme vi var denne gangen...Og 6 åringen som gleda seg sånn at han heller ville til Mandal enn Barnas dag hadde sovet litt lite og fikk beskjed om at han burde sove litt på bilturen ned. Han prøvde i hele 13,5 sekunder, men det var visst helt umulig;-)  Nei da kan du ikke være lenge opp i dag sa jeg. 5 minutter senere sov han.

 AAHHHAA jeg viste det! Bare motivasjonen var høy nok for en som drømmer om å døgne;-) Og på toppen av det hele vil han ha spilletid på nettbrettet som noen av vennene hans har..Det skal la seg ordne. Han aner ikke hva det er...Jøss denne barneoppdragelsene går jo av seg selv;-) Er det noen sak..
I Mandal samlet vi 5 unger og 4 voksne..Fra alderen 1 til 7 år. Til tider veldig livat og ikke noe å anbefale for de som ikke har minimum to unger, sliter med frynsete nerver, ikke vant til høyt støynivå og ekstemt lite tid til seg selv.;-) Tok en liten timeout og observerte at 3 unger hylte i kor mens mannen  bare satt opp musikken Jeg følte et øyeblikk at jeg var i en shoppingsenter i Thailand. De som har vært i det vet hva det går i. Bare en ting å gjøre da; alle skulle på stranda. Viste seg at jeg skulle slite litt. Måtte så tisse og doen der var spikra igjen med en planke. Og det hadde vært alt for tydlig hva jeg hadde gjort hvis jeg spaserte ut i vannet omgitt av bare småbarn...Kunne ikke bli ferska i vannet der fårete i blikket. Prøvde å holde igjen væskeinntaket og holde meg lett dehydrert. Men når vi kom til bilen hadde jeg to alternativ: Å tisse i bilen eller diskret bak bilen på parkeringen. Valgte det siste mens jeg hysja bort ungene som skulle se, pekte og lo...Så mye for diskresjon. Var en voksen sørlending som jeg aldri har sett før som oppdaget meg og...Lurte på om jeg skulle slå om på dialekta for og ikke røpe meg. Men konsentrerte meg heller om å hysje vekk unger:-)
Planen var å legge ungene relativt tidlig, men endte som vanlig ikke etter planen. Min håpefulle eldstemann ble sendt i seng for siste gang kl 22.15. på fredagskvelden. Så vel en mulighet til å døgne han;-)  Mennene hadde seg en mandomsprat.

Diskuterte sikkert hva de skulle smøre med som niste på stranda neste dag..Siden den ene av de samme dagen bare smurte til de voksne og den andre smurte bare til barna sine. Da ente vi opp med å bytte litt på nistene og jeg måtte stjele mat:-)
Mens jeg tagget mannen på Face som en hagenisse...


Og damene hadde sin "pause" fra alle mens jeg fikk en etterlengta klipp.

Alt orner seg på sørlandet..
Hjemturen planla vi skulle bli enkel...Alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur. Og jeg var litt vemodig på 6 åringens vegne som har hatt det helt fortreffelig og ikke ville hjem:-)
Alt gikk så langt etter planen.

Men jeg måtte ha en liten pause på veien og da våknet minsten. Noe mannen ikke lot passere kommentar fritt...Seig som minsten var satt han i å rope på at broren skulle våkne den fulingen...Og så kom vi til køen..

Flere som hadde tenkt som oss å reise seint hjem denne dagen. Mannen heiv seg rundt på Google og fant alternativ rute og følte seg ekstremt lur;-) Han skulle lure hele køen han! Og jeg siterer han: "Jeg kan en shortcut..De kaller meg ikke "Shortcut Noor" for ingenting..." Jeg hissa meg opp siden vi havnet på gamleveien fra Kragerø og hjem. Måtte holde meg fast for å sitte nedat i setet. Bare satt og venta på at minsten skulle spy ut hele nakken min og gulpa kraftig selv mens mannen smilte triumfernde når dette heldigvis ikke skjedde. Men selv vi kom ikke unna køen og vi får aldri vite hvor lur "Shortcut Noor" egentlig var i denne situasjonen.
I dag var misten muggen fra han satt beina i gulvet. Sånn er det og komme hjem lys våken med "shortecut Noor" som pappa:-) Dagen i dag hadde jeg mange planer...Og ingen av de inkluderte å ha olme unger i hælene..Det har vi full barnehageplass til. Nå etter himmelspretten og påfølgende planleggingsdag og helg kjenner jeg det ikke en plass:-)  Og kjøpe is var heller ikke blant planene mine..


Kjøpte nye sommerdekk slik at "shortcut Noor" virkelig kan få ut sitt potensiale seg på veiene;-) Mannen i dekkbutikken hadde to tilbud til meg i dag: Et par drit rimlige dekk som ikke virket på vått føre og et par andre..Så han på meg at jeg var arbeidsledig tro...Så med det vriene valget så gikk jeg for allværs dekka jeg:-) Så skulle jeg rekke butikken og hente unger pluss vaske klær. Godt at jeg skal jobbe litt på gamle tomter i morgen. Lediggang er slitsomt. Og siden gressklipperen ser slik ut så får jeg ikke klipt gresset heller...

Hagelivets gleder; Selv Batman sliter her..Noen jeg kjenner sa vi skulle stjele naboens gressklipper hjul. Går for årets nabotittel.
Og hjemme er jo alt på stell..Mannen rydder ungenens leker men synes tydligvis dette går fint inn i omgivelsenen..


Men er det så nøye da..Er jo skli sikkert og alle greier. Blir sikkert trendy snart...
Og hverdag betyr reklame lesing.

Høydepunktene siden sist...70 års dag for svigerfar med aktivitetsdag og fest på lokalet må sies å være en suksess. Fikk tatt en blinkskudd av "shortcut Noor"


Må sies at han er et stykke unna ballen her. Men kan vel noen shortcuts...Om kvelden så hadde jeg nok med og dokumentere skoa mine



Båtur med kollegaer bør nevnes...Oppdaget denne skrulla her i bauen.


Er alltid noen som må ta helt av. Men jeg netta ned før kl tolv den natta etter mange inntrykk så kunne ikke ha vært meg....


Sånn avslutningsvis hvis alt skulle skjære seg så har jeg en alternativ CV i bakhånd...

  • Mor til to gutter som trenger vesentlige sikkerhetstiltak og en mann som vet om "shortcutta". 
  • Sosial kone som kan noen triks...
  • Og butter alt imot kan vi alltids pynte på det med glassperler å ta selfies...Funker ikke det så er jeg rimlig god til og åpne champagne flasker..Og skulle ikke dette hjelpe så kan jeg alltids skryte av en mann med øye for interiørdesign.  
  • Ellers kan jeg leies inn til isbiloppdrag av lyssky art...
  • Og i følge Vinmonopolets ansatte har jeg et veldig ungdommelig hode hvis jeg bøyer hodet. Det trekker av minst 23 år..To ganger i år. Lurer på hva jeg kan bruke det til;-)
  • Men har vannskrekk og har gjennomført en helivelt under vann. Det bør vel være verdt noe..Tar oppdrag snarest og helst før pinsa for da er det langfri og stengt barnehage og SFO igjen...