søndag 28. desember 2014

Tigerbalsam, rødvin og øyebryn massakre....

På vei til julaften hos svigermor. Kommer fra mannen: " Du burde passe litt på ribbefettet. Det er farlig!" Hadde lyst til å si: Pass på deg sjøl du..Jeg kan være farlig jeg og! Men rista av meg tanken og klistra på meg julaften minen.
Og her luska nissen rundt å titter i vinduene. Skatt så jeg holdt på å tisse ut sofaen til svigermor jeg;-)

Nissen kom og så nå tydelig at han tafsa på bestemor. Bestemor kommer springende opp trappa med nissen i hælene mens hun kom med noen godt skjulte hyl;-) Og minsten jugde for nissen.

Bare han som tør det her i huset;-) Dette skulle bli hyggelig:-) Og jeg gleda meg enormt på vegne av mine barn som skulle få sin kvelds opplevelse. Siden minsten har syngi julesanger i dagevis var det på tide å få et utløp for alle disse julefølelsene. De var som to ildere på speed rundt pakkene. Plukka på alt...



Sikkert sånn jeg hadde hatt det i et champagnetapperi dekorert med bling..Men uten sammenlikning forøvrig. Julas herligste kommentar kom fra 7 åringen når han pakka opp første pakke. Nå er jeg så glad at jeg nesten begynner å grine!
Og årets slager for meg var 7 åringen som hadde kjøpt matchende verktøykasse og hjelm til pappaen sin og seg selv. Den skal de bruke til å bygge trehytta i sommer.:-)

Måtte vært litt snill jeg og for jeg hadde gitt mannen tips om to alternative ting jeg ønska meg i håp om å få en av dem. Men jeg fikk begge jeg! Så neste år skal jeg finne sånn ca 5-6 alternativer;-)

Og alt dette tok på...

Klokka 21.00 på 1. juledag kom vinen på bordet sammen med en krukke Tigerbalsam. Mens mannen kommer med små utbrudd av WOHOO og den var det futt i o.l...Sånn har det altså blitt;-)

Ungene har vært på det vi kaller fest tre dager på rad og er slitne nå.


Og vi har bare tatt i bruk en brøkdel av gavene så langt.
Ellers har jeg forbannet de som pakker inn leker. Før kunne man bruke tenna for å frigjøre en leke fra emballasjen sin. Men nå trenger man skrujern, helst stjerneskru, baufil ,saks, øks og masse tålmodighet...Er det et eget laug av innpakkere som nå sitter å skoggler et sted på sin årlige julefest og ler av alle oss voksne som  prøver å befri en leke traktor. Batteribeholdningen holdt bare til 1. juledag i år. Og 2. juledag var det min tur til å stå opp med ungene. Dagen startet idyllisk med 7 åringen som satt å bygde sin nye Lego og sa til meg: "Det handler ikke om å få, men å gi!" Og minsten som sang på noe som dette her: "Hva gjør vi nå, lagarbeid!"  Kan med sikkerhet si at dette er barnehagen og skolens verk. Godt å få valuta for penga;-) Men klokka 11.00 på slaget sprakk idyllen. Bilbanen som gikk i stykker etter 5 minutter. Ny rekord selv for oss å være;-)

Da var det ikke hyggelig lenger;-) Mannen klaga på at vi bare hadde grovbrød til frokost. Og jeg som skulle fikse frokost, men hadde bare slengt frem pålegg. Ikke som vi mangla noe, men han hadde vel heller sett for seg bacon mm. Og jeg hadde glemt å skru igjen lokket på sylteagurkene så da han rydda av bordet så det rant utover gulv mm.Vet han bare prøvde å trekke meg. Men da hadde jeg lyst til å riva av mannen øyebryna å hive de på peisen...Trua høyt med det og...Og ungene terga hverandre til deres grenser var nådd. Bare en fest igjen! Og mannen trua med at da skulle han gå comfy kledd som han sier. Driter i hva han har på seg snart jeg. Folk kommer bare til å legge merke til at han ikke har øyebryn igjen alikevel...Og det er ikke jeg som har laga reglen om at vi skal pynte oss i jula. Så tar det ikke personlig. Og som jeg har sagt tidligere. Mannen har aldri gått ukomfortabelt i hele sitt liv! Det er jeg villig til å satse øyebryna hans på;-)  Men satt oss i bilen og prata mest om prupp frem til vi kom frem til familieselskap nr 3. Da klistra vi på oss juleminen igjen. Det ble bare brutt av en svigerinne som fortalte høyt at hun hadde blitt trua av meg hvis hun ikke tok ungene fra 2.-3.juledag så skulle jeg rive av mannens øyebryn;-) Svigermor lo høflig og litt nervøst;-) Jeg benekta det selvfølgelig, for svigermor var jo der;-) Kvelden 2. juledag sitter mannen og jeg i hvert vårt rom mens barna er hos svigerinna som sladra på øyebryn massakeren. Vi lada opp til at vi skulle ha en date om et par timer...Uten tigerbalsam og trusler:-) Vi gikk til og fra byen og det skulle vise seg å bli friskt.

Jeg mista følelsen fra midt på leggen og opp...Og mannen slet med følelsen i låra. Men gud så romantisk dere...Ikke noe er som en Mojito med knust is da;-)

Her prøver jeg å titte frem fra bak en trestamme på vei hjem.

Prøvde å få mannen til å titte frem fra andre siden, men han synes det var ekstremt fjollete. Ikke akkurat første daten vår;-) Følger jo med på de store nyhetssakene i jula;-) Som dere ser av bildet er retusj ganske vanlig i blogglivet. Og jeg er intet unntak. Alltid vært svak for Barbra Streisand...
Fant ikke favoritt strikkejakka mi etter julebord sesongen. Aner ikke hvor den har tatt veien..Nå har jeg ringt alle jeg har vært hos..Og jammen fant jeg den ikke igjen på et vannhull i byen. Tenkte mannen skulle bli fristet til en drink til, men han kjenner meg og venta på meg ute mens jeg drøya tiden i lokalet...

Men nå er bollen her i huset tom for favoritter og godt det er et år til neste gang...

Men denne rakkern her drysser ikke enda selv om vi ikke har fulgt en eneste juletre regel...


onsdag 24. desember 2014

Hap hap happiest bunch of assholes...

Nå er det bare få timer til det braker løs og The Real Housewife ønsker dere en god jul! Mine råd til dagene som vi skal tilbringe med de nærmeste...For å gjøre det enkelt la oss kalle det kjøreregler for kvelden;-)

  • Snakk til elefanten i rommet, det er først da det begynner å bli morro...
  •  Ikke depp om svoren ikke er sprø i år..trøst deg med at det blir den antakeligvis ikke neste år heller..

  • 1. juledag er en utedag for "ungdommen"  Det er ikke noe nytt lenger, for sånn har det vært i over 30 år nå!!
  •  Si pent nei takk til all form for overnatting...
  • Ikke tafs på nissen...Selv om han kommer alene er det alltid en nissemor som sitter og venter et sted.

  •  Og husk at julenissen kommer opprinnelig  fra Tyrkia..Så føler du for å minnes fuktige ferieturer til Alanya så slå deg løs med en Pina Colada. Blir ikke mer julete enn det;-)

  • Og svelg noen kameler...Så lenge det ikke blir fler enn 3 kameler overlever du nok;-)
Egentlig innerst inne håper jeg på en Griswal jul, men det er nok for mye å håpe på..Men blir ikke ordentlig jul før : When Santa squeezes his fat white ass down the chimney tonight we`re gonna be the jolliest bunch of assholes this side of the nuthouse...

Med dette ønsker jeg dere alle en god feiring helst på Griswald vis, da er dere noen av de heldige av oss. Takk for året som har vært..Møtes på nyåret, eller før hvis vi overlever..
Jeg skal til svigermor i år..Hvor skal dere?

torsdag 18. desember 2014

Milfer, nisser og Conga...

Vi er inne i en dramatisk tid. Dette er den tiden på året som alle bloggere har våte drømmer om. Pynter opp ute med julenek og upraktisk plassert pynt gjerne litt shabby chic mm. Og spyr ut sine julekreasjoner for hverandre...Og jeg er selvfølgelig intet unntak;-) Har pynta..Med batterilys ute som har tidsinnstilling, men som aldri lyser når noen ser det....Er bare i startgropa som dere ser;-)

.
Hvis jeg ikke pynter og steller til jul baker vi/jeg. Her i huset prøver jeg å sette en ekstra piff på forholdet med å true mannen til å delta...Dette skulle liksom bli litt sexy og romantisk. Siden jeg er litt unøyaktig med måla og det passer seg visst ikke i julekake bakst har jeg lest på en annen blogg så måtte jeg ha med mannen som er mer nøyaktig av seg. Skulle jo vise mannen at dette har jeg kontroll på. Men etter at jeg mista to skjeer i røra så fikk min påstand til mannen bare 2 min før bein å gå på...Jeg til mannen: "Det er ikke akkurat rakettforskning heller..!" Siden vi hadde et moment på kjøkkenet så valgte mannen å trekke slutningen om at jeg ble så distrahert av hans nærvær på kjøkkenet så det var best han trakk seg tilbake..Her er første utkast i kakeproduksjon...

Stod å banna etter det tredje brettet som fløt sammen, men oppdaterte Face med en heller sjarmerende vinkling. Det er sånn frihet vi tar oss:-)

Dag to skulle vi banke inn brune pinner..Mannen ble invitert til å bli med..Prøvde meg på at vi MÅ gjøre det sammen, er så hyggelig atte. Han var innom i 2 min...inntil han...

Mens jeg multitasket..


Pakka inn alle gaver og bakte brune pinner som jeg aldri hadde gjort noe annet.


Ellers har jeg kjøpt julekrans på halv pris på plantasjen. Ingen i huset liker lyset den avgir.

Men har bestemt at den skal henge der til vi liker`n! Det var jo et kupp..Har planer om å omgjøre den til dette i sommer.

Mens jeg planlegger tidenes sommerfest vasker jeg kjøkkenskapene og hører på Conga. Det har jeg aldri gjort før..Vasket kjøkkenskapene til jul altså.

Conga hører jeg på stadig vekk når jeg er alene. Har nå hørt på julesanger siden november og må ta en pause for det har rett og slett blitt kvalmende. Fyrt av all jula i meg en god stund før jul jeg..Lager spillerlister med Caribien team og alle greier. Gjort flere kupp denne uka. Kameraet vårt som gikk i stykker i sommer skulle sjekkes. Ente med at jeg kjøpte ny linse med bedre zoom og diverse.

Skulle egentlig ha den minste og billigste .Men når mannen på Kværner foto kom med en større eske med en finere linse. Burde ikke, men da var jeg solgt... Ja bare gjør det! Du er jo en super fotograf og trenger kun det beste sa jeg inni meg;-) Trakk kortet og spurte samtidig om de hadde sånn fotokurs for nybegynnere..Jadda,så da blir det kurs i februar..
Innimellom alle kuppa har jeg lurt denne gjengen her et par ganger siste uka...Gir meg den største tilfredstillelse..Tar bilde av de for å provosere ytterligere..Det er vel sånn husmødre gjør;-)


Siden vi er inne i kuppenes tid bør jeg nevne at jeg har fått meg sekretær briller. Selv om jeg ikke tror det er en kjeft som ikke har fått det med seg enda;-)  Som tidligere nevnt så har jeg Googlet det og fant masse om Milfer og annet rart. Så følte på meg at jeg hadde truffet en målgruppe der;-) Jeg møtte mannen med en kommentar om hvordan det var å ha en kone som var blitt Milf når han kom hjem fra jobb;-) Han er så vanskelig å imponere den mannen altså...Går foran han og tar av og på brillene hele tiden uten noe særlig av den ønska effekten. Men verden ble i hvertfall krystrallklar.

Milf eller ikke. Må bryte inn her nå for fikk en beskjed på øret at 7 åringen skulle ha kosetime i morgen og vi må ut å kjøpe gotteri kl 07.00 for 25 kr. Og minsten skal være nisse i morgen. Jadda står i ukeplanen...Noen i barnehagen lurte om de skulle sende meg en mld å varsle meg om litt forskjellig..Ja det hadde vel vært fint;-) Og Lucia er unnagjort og vi huska det og juleavslutning på skolen og. Det gikk fint. Mannen gikk lettkledd til Luciafeiring og ikke i de klærne jeg har anbefalt til han;-) Fryser du spurte jeg? Neida han frøs ikke! Frøys aldri han! Joda du fryser sier jeg. Så fort toget var unnagjort i barnehagen fikk jeg hivi i meg en lussekatt og en halv kopp meg gløgg..mens det kommer fra mannen: "Nei er det noe grunn til å stå her å fryse da!"  HA! jeg visste det, han frøys!...Denne husmor greia har gått over all forventning når jeg i tillegg legger frem til tøy til mannen samtidig med ungene;-) Er ikke mitt problem at han fryser da. Men denne lille Lucia karen her ville også hjem for han likte ikke lussekatter han.

 Han ville bare hjem å spise middag..

Det samme gjentar seg daglig når jeg henter minsten i barnehagen. Minsten: Hva skal vi i dag mamma? Og han blir forbanna hvis jeg sier hjem. For han vil vite hva vi skal ha til middag. Lurer på hva han planlegger da. Blir han med noen andre hjem på middag hvis han får noe han ikke liker? Middag er jo hans greie. Ikke stolt av menyene her denne uka. Pannekaker på tirsdag. Men da skulle han her til frisøren..Her rett før han skulle til pers..

Forrige gang måtte vi forlate salongen før vi var ferdig fordi vi var til offentlig sjenanse. Men denne gangen satt han som en prest! Så han manna seg opp og grøsste helt ned til tærne..Derfor ble det pannekaker tirsdag. Pizza i går for da skulle vi på juleavslutning på skolen. Her er 7 åringen klar til juleavslutning. Han krevde å få strøket shjorta si. Sa som faren hans bruker å si..Den er strykefri;-)

Juleavslutningen gikk greit bortsett fra at mannen gav bort plastkrusa til nabomannen til alle som manglet. Og på toppen av det hele skulle han være lur å kaste de som var igjen så elegant tilbake så det drøste plastbeger over dem..Mens minsten satt og slapp de stinkbombene gjennom hele juleavslutninga. Kom oss gjennom uten noen store skandalene;-) Så i dag som alle dager møtte jeg minsten i barnehagen til vanlig prosedyre. Han spurte det samme spørsmålet som alltid. Hva skal vi nå mamma? Jeg svarte ikke noe spesielt. Hva skal vi da mamma? Han gav seg ikke..Men mamma si det da mamma!...Hadde ikke lyst å si at vi skulle ha hamburgere i dag...Tar meg i å ville fremstå som sunnere enn jeg er. Ja da må vi på butikken å handle de da kom det fra minsten. Nei mamma skal lage de..Viklet meg inn i løgnene siden det satt så mye andre mødre i samme garderoben. Skal vel ikke lage hamburgere eller hamburgerbrød! Det er jo galskap;-) Har jeg blitt en tussete husmor som må ta til løgn? Hadde mest lyst å si i dag skulle vi ha fisk...Best å finne noe inspirasjon i bloggerne som vet hva de driver meg..Matbloggerne. Men kan banne på at du trenger noe karse, sennepsfrø eller balsamico eddik i alle varianter. Da blir jeg bare provosert og lager fiskeboller i stede. Har jo så knapp med tid for tiden;-)
Av dagens store begivenheter så har 7 åringen mista den ene fortanna som var igjen som han kunne trikse med.

Så julebildene blir bra i år og..I fjor hadde han kutt og skrammer over alt. Men minsten er dødlig fornærmet og vil også miste tenner. I bilen fra skolen i dag. Minsten: Jeg har mista to tenner og, mamma! Jeg: Nei det har du ikke! Jo jeg har mista to tenner..Nei sier jeg. JO! Se mamma..Alle tennene var der. Sånn holdt vi på i 5 min...Men den vilja er vond å vende. Han gav seg ikke. Han gir seg aldri. HAR mista to tenner! Brøler det ut de neste minutten. Til 7 åringen roper ut: Kan du ikke bare si JA mamma!!! Jeg kan jo ikke støtte opp under faktafeil heller..bare for å få ro;-) Bad 7 åringen trene på å plystre og minte minsten på at mamma skulle lage hamburgere i dag. Da holdt vi oss unna det minefeltet om de to tennene som fremdeles er der! Det var alt fra en Milf sin hverdag som snart er blakk og snart trenger et offshore oppdrag;-)...3. juledag skulle passe bra:-)
Siden dagene har flydd av gårde ble julekort bildene tatt på en halvtime i sofaen en vanlig dag...Og dro til med julebrev i år..Vi måtte børste støv av en glemt gammel slager. Men her i i hvertfall årets stolteste øyeblikk;-)


onsdag 10. desember 2014

Mens vi venter på razzia...

Her i huset går jula nå på steroider. Spyr ut pepperkakehus i forykende tempo.



Minsten står og teller for harde livet. Og selv om pepperkakehus laging er noe jeg bruker å gjøre etter ungene har lagt seg dro jeg til med noen mamma poeng med å gi ungene hvert sitt hus. Så ut som dette var en grei ting å gjøre på mandagskveld...Og minsten sa at han trang seigmenn i magen sin hele tiden...



Såpass bør det være..

Gått med 4 kilo pepperkakedeig så lang...


Og jeg liker ikke pepperkaker noe særlig engang. Monteringa er det værste. Stod lenge og vurderte å finne frem limpistolen. Men tok meg i tanken på at da ville jeg vite det hver gang jeg så de..Mulig det ikke er en sunnhetstegn å dvele ved slike ting men;-)

Og forrige uke anskaffet jeg meg en gullspray..Nå går jeg rundt meg selv og leter etter noe å spraye i gull...

Og er ikke så glad i gull engang...Og siden jeg er litt opptatt av HMS for tiden så måtte jeg ta en kjemisk risikovurdering av det først. Tok det utendørs så gullrøyken stod over Hovenga...Men siden jeg vet når nok er nok så har jeg klokelig lagt vekk gullsprayen;-)
Men måtte jo fikse meg en ny veske til julebord. Det har jeg ikke gjort før. Men finner jo nesten aldri veska mi når jeg skal hjem, så håper dette hjelper:-)


Fredag og klar for julebord nr 2 i år. Etter inspeksjon av lokalene tidligere på dagen fikk jeg med litt proviant av julebordskomiteen.

  Er vel for de spesielt interesserte og de vil oppdage at jeg begynte i feil ende..


Stemningen var god og bildene ble dårlig. Dette er om mulig et forsøk på doselfie.


Og dette er jo nok et knakende bra bilde.

Ikke min! Gikk nå noen rundt i lokalet uten strømpebukse..Lå an til en skandale:-) Skandalen ble nesten komplett når det kom geleshots som jeg selv synes jeg fortærte ganske så elegant...

Etter dette måtte jeg dobbeltsjekke at det ikke var jeg som hadde kasta stømpene tidligere på kvelden... Redd for å nærme meg en ildkilde etter det. Visste ikke at man kunne lage gele av ren sprit jeg;-) Og etter dette synes jeg også årets julebord hadde den mest suverene DJ og husker jeg ikke helt uklart så tok jeg på meg rollen som Jon Travolta...Sånn i ettertid er jeg spesiellt stolt av det kan dere tro;-) Men satser friskt på at ingen husker noe etter de geleshotten ble servert...Håper bare for guds skyld at jeg ikke prøvde meg på Moonwalk i år..
Må jo være første året vi hadde lysshow og røykmaskin og...

Vurderer røykmaskin til The Real Housewife sitt julebord. Det vil nok fange oppmerksomheten til mannen som ikke vet han er på julebord før jeg plinger i glasset og reiser meg og takker for året som har vært..Discolys har vi jo selvfølgelig.
Våknet opp lørdag og hadde planer om en familietur til lokale kjøpe senteret. Ingen ville være med bortsett fra minsten. Alle ble trua med. Dette skulle bli hyggelig! Mannen påpekte at jeg dressa opp ungene. Og jeg påpekte at han motarbeida oss. Mannen: "Skal du gå rundt å vise frem ungene nå da?" Tok en utvidet runde på lokale kjøpesenteret. Kommentator nr 1 fra sidelinja gikk etter med henda godt planta i lommene og spydde ut kommentarer: "Å jasså vi skal ta den store runden i dag da! " mens han gliste...Hva får han til å tro det da? Ungene var kledd opp i hjemmestrikka gensere og så jo bedårende ut og alle i huset lukter jo pepperkaker. Her er det juleidyll på høyt nivå. Ja her skulle vi ta den STORE runden. Bare mannen som ikke hadde skjønt det med fleecejakke og fravær av voks i håret...Og 2 av 4 var glad de ble truet med på obligatorisk handlerunde. Hadde en ikke fullt så idyllisk handletur her om dagen da 7 åringen bryter ut at der er mørkets fyrste når vi passerer to mørkhudede...Jeg kniper han i handa og han roper au like diskret og sier det høyt en gang til. Hadde kanskje passert hvis at jeg hadde lagt vekt på å dekke over det;-)...Så derfor trenger jeg noen ganger å kle dem i mariusgensere og tråle kjøpesentra for en buffer...
Kom hjem med dette.

Og mannen påstod at nå har jeg blitt rapportert fra butikken for misstanke om hjemmebrenning. Naiv som jeg er så har jeg begynt å fundere på det. Og sånn for sikkerhets skyld kasta jeg denne skvetten som var siste rest fra fredagen.

Sånn i tilfelle det ble foretatt razzia på bakgrunn av mistanke om hjemmebrenning.
Det ligger en sånn søtlig os over hjemmet. Slår mot oss når vi kommer hjem. Alt lukter av pepperkaker og komme ut av alle porer..Mannen er litt bekymra at jeg tar det for lang og er bekymret for helsa mi...Tror han bare vil gjøre meg usikker på min mentale helse;-) Men han lurer ikke meg..Er jo ikke noe unormalt med denne hobbyen;-) Men for å lappe på et heller huselig image så er jeg jo god på å bruke penger for tiden.



 Dette kom opp når jeg Googlet sekretær briller. En forundelig verden..Men regner med at det blir en hit;-)


Så nå forventer jeg meg mine nye sexy briller neste uke...Klar for resten av desember med en orgie av nissefester, grøtfester og Lucia feiringer...Hvis jeg må ta med kake til noe av det er det da greit å ta med pepperkakehus? Livredd for å gå glipp av noe mer så måtte ta en tlf til barnehagen her om dagen før levering og finne ut når nissefesten var. Litt sært å la minsten ha på seg nisselue hver dag fra november liksom...Og som vanlig har han hatt julebord i barnehagen i treningsbukse i år igjen. For liten til å bry seg, men mammaen bryr seg..Julebord er jo liksom min greie. Er jo flaut å glemme det andre året på rad. Men hvis jeg forstod barnehagen rett så skulle de ha med seg en nisse hver på nissefesten i år..Hva betyr det spurte mannen? " Hvis han har med seg meg så blir jeg nissen da:-)" Kom det fra mannen..Ja da blir du nissen! Lar mannen tolke det fritt jeg:-) I fare for å ta feil av dagene, så får mannen ha på seg nisselue hver dag frem til den 24. desember. Jeg hadde planer om at minsten kunne ha med seg en liten nissemus, men hvis mannen på død og liv vil stille opp som minsten egen nisse;-) Bare han følge opp som husnissen hjemme og, så min metale pepperkakehus "Meltdown" ikke blir så fremtredene så jeg fremdeles kan svinge kjevla og synge JOY To The World å komme unna med det;-) Mens jeg venter på razzia av julehuset...