mandag 30. mars 2015

Herregud for en deilig påske...

Vi tar en bypåske i år. Eller en hjemmepåske. Direkte oversatt betyr det: Vi har IKKE hytte! Og vi er ikke invitert på noen hytte i år;-) Så det som de fleste later som er frivillig og kanskje eksotisk valg er i grunn bare mangel på andre fasiliteter...La oss kalle en spade for en spade..


Men drit i det, vi drar til skikkelig i år. Dere kan bare ha hyttene deres for vi har nemlig en kjellestue i Mandal med vårt navn på! Der skal vi sitte å spise appelsiner og kvikklunch. Så nå skal jeg like godt prøve å melde årets påskeferie før den har begynt. Sånn jeg tror det blir. Kall det gjerne påskeforventninger.
Så får det gjenstå å se om påsken svarer til forventningene i år:-)


Innimellom er det glimt med bilder fra tidligere påskebegivenheter sånn for å holde stemningen oppe underveis;-)  For de kommende hendelsene har ikke funnet sted enda...
Påsken starter med at jeg pyntet påskehuset slik at gjester føler seg velkommen og forstår at her tar de ikke lett på påska...


Onsdag formiddag sitter vi i bilen på vei til sørlandet. Ungene nynner på salmer som passer høytiden og mannen kaster kjærlige blikk bort på meg...Og alle lurer på om jeg har tatt med noe frukt eller råkost å tygge på...

Skjærtorsdag begynner veldig bra med at mannen blir som nyforelska igjen. Blir jo selvfølgelig veldig smigra når det skjer. Han viser sin kjærlighet med å la meg sove lenge! Og vekker meg med kaffe og kvikklunch på senga på en sovesofa i en kjeller i Mandal. Den er for hard for mannen min likevel så han sier at han kan like godt stå opp disse dagene med ungene og la meg sove utpå.



Jeg derimot liker å ligge hardt bare jeg har med hodeputa mi. Sikkert fakirgenene i meg;-) Kunne sovet på en spikermatte og jeg. Og barna viser seg selvfølgelig fra sin beste side.




Er i grunn favoritt høytiden vår dette. Mest fordi vi har fantasi og 7 åringen sier han er kristen. Han trodde han var muslim her en periode og, men nå har han bestemt seg...Da heier vi på han;-)
Og jeg kommer forhåpentligvis unna med å ha rødvin i kaffekoppen i år og...

Og langfredag føler vi oss komfortable men tar oss fremdeles godt ut. Er viktig å ta seg godt ut selv i påska...Og ull er førstevalget.


Etter noen dager i en kjeller i Mandal så setter vi kursen hjem for litt glamour. Da skal vi på travbanen. Er jo tradisjon. Kan man kalle det tradisjon når man har vært der en påske på 8 år? Og vi har ofte bypåsker som det så fint heter. Men uansett regner med at det blir ganske glamourøst. Ungene skal leveres til pedagogisk riktige omgivelser hos bestemor og bestefar.


Pene i tøyet er de og;-)
I går mens vi planla tradisjonsturen til travbanen så synes jeg så tydelig jeg hørte mannen sa at han skulle kjøre..Men der tok jeg hvis duglig feil. Hva skjedde med stemningen jeg forventer vi har på skjærtorsdag? Da hadde det liggi i korta at vi hadde tatt hest og kjerre til travbanen, men det er mulig jeg håper på for mye;-) Men tilbake til selve rosina i pølsa. Travbanen. Stedet for å se og bli sett!


Og det er på slike plasser jeg trives spesielt godt så narsissistisk som jeg er... Et eldorado for selfies i hyggelig lag.





Der smugler jeg inn to grønne som jeg putter nedi en campingstol. Selvfølgelig stjelt fra mannen. For han holder nå stålkontroll på beholdninga si av disse nå. Han teller de grønne hver uke. Måtte gjøre opp regnskap for de her om dagen..Vi sparer vel til de går ut på dato. Det har skjedd før...
Men siden dette er min ønskepåske; Mannen smugler pilsen for meg tenker jeg vi sier. Det er jo dette som er spenningen; og smugle pilsen inn. I strålende solskinn tasser jeg bort og spiller 5 kr på en hest som heter "Ruslebiffen" og vinner 13 millioner. Blir nok litt sprudlepussa etter dette og mannen overrasker med at han vil rett til Las Vegas å fornye bryllupsløftene.


Og der og da kjøper jeg ei hytte på fjellet med dobbelt garasje siden jeg nettopp har kjøpt meg en hest som heter Ruslebiffen! :-) Og plutselig kommer Petter Northug og vil være med til Las Vegas som guide og forlover.


Herregud som jeg gleder meg til denne påska! Sånn kan det fort vekk gå når en er sterk i trua. Og det er jo det påska dreier seg om å være sterk i trua...Da kommer ikke denne så godt med vil jeg tro...
Men bør jo ikke betale den før etter påske..Kanskje det vil hjelpe.


Nåtid: Så langt er påskepynten i hus. Her har jeg gått bananas i en butikk i Danmark og sitter nå med en haug med glassegg som skal fordeles strategisk rundt.


Men den beste pynten er her.

En kylling på størrelse med en herrehåndball. Blir jo ikke bedre en det:-)

Og her er påskeprovianten eller det som er igjen av den.


Og se hvor mange påskeegg jeg beregner å få i år...

Detta blir bra dere;-)
Og i og med at påskepynten kom frem så kom jeg over fjorårets premier som ikke hadde blitt fordelt. Skal ikke gjenta seg! Virker jo ikke som noen seriøs blogger hvis jeg holder på på det viset;-) Og vinnerene av fjorårets påskepynt fikk dem endelig i dag!

                                                            Hovedpremie 2014

 

Trøstepremie 2014

    

I år har jeg laga meg et intet mindre enn et eget Fabergè egg som kommer fra "House Of Hovenga" som loddes ut i god bloggstil...Litt bakrunnstoff om Fabergè:

Fabergéegg er betegnelse på juvelbelagte påskeegg laget av Peter Carl Fabergé for de russiske tsarene mellom 1885 og 1917. Eggene regnes som noe av det fremste som er laget innen gullsmed-kunst og det ble totalt produsert 57 stykker. Fabergé og hans gullsmeder designet og konstruerte det første egget i 1885 på bestilling fra tsar Aleksander III av Russland. Det skulle være en påskeoverraskelse til tsarens kone tsarina Maria.


Har 3 års jubileum som blogger i disse dager og bloggere med respekt  for uskrevne bloggregler må selvfølgelig premiere trofaste lesere ved jubileum!
Vinneren av egget må selvfølgelig uttrykke hvorfor han/henne trenger akkurat dette egget;-) Da gjenstår det for meg å ønske alle som titter innom en god påske! Og takk til de som har lest litt over siste 3 år:-) Ta steget helt ut og ikke la det være noe tvil at det er påske i år. Og hils gjerne på meg på påsketraven..Resten av følge mitt holder nok litt avstand til meg...

Det er meg i den nye gule genseren som mannen min ikke vet jeg har enda...



Da tenker jeg mannen min blir stolt;-) Men det er se å bli sett som gjelder i år;-)

tirsdag 24. mars 2015

Nærkidnapping av Kaptein Kid, knivdrama og nervøse sammenbrudd generelt...

Vært på et lite eventyr i helga...Og slike eventyr starter gjerne med dokumentasjon av idyll i bilen.

Men bak denne fasaden skulte det seg min angst for å komme for seint til danmarksbåten og fordeling av skyld. Mannen har alltid god tid. Vi stod i bilkø utenfor Larvik. Da skulle vi vært på kaia for 30 minutter siden. Mannen presterer da å spørre meg om jeg har lagt inn et ord på WF til han og ønsker samtidig å sjekke aksjekurser. Hvem pokker vil diskuterer aksjer i en slik krise. Jeg var mildt sagt forbanna og vurderte å ta beina fatt og var ikke interessert i å spille på lag med slike bisarre geskjefter. Skylte på mannen for at vi var seine...Men rakk båten med god margin, men som en av de siste ombord...Jeg liker ikke bare å være tidlig ute, men helst først ute.


Vel ombord ble det ropt opp på høytaleranlegget om det var helsepersonell ombord som kunne henvende seg i resepsjonen. På tross at jeg heller hadde lyst i taxfree`en så stilte jeg opp. Og der samlet det seg en gynekolog, en psykiater og et par sykepleiere og meg som er blogger men anestesisykepleier i bånn;-) Vi var klare til å redde dagen! Gynokologen ville ha med meg og påpekte at hun var bare en gynekolog. Og jeg er bare en blogger hadde jeg lyst til å si. Men vi visste jo ikke om det kunne være en gynekologisk krise på gang;-) Vi meldte oss for tjeneste men så kuppa psykiateren hele skiten og marsja avgårde mot den medisinske krisen. Gynokologen og jeg heva bare på skuldrene og gikk i taxfree`en i stedet. Vi var blitt overmannet av en akuttkåt psykiater...Så ikke helt den komme. Kom tørt fra mannen om ikke psykiateren kunne spa opp en tannlege og dyrlege til den medisinske krisen og...
Men var noen andre som trang meg for nå masa ungene om å spise og handle. De lengtet etter en næringsrik middag bestående av pølser og chips. Og de hadde penger som brant i lomma. Minsten raida taxfree`en som en proff. Lassa oppi handlekurven sin og jeg sprang etter å plukka ut.  Han laga show i kassa til glede for mange og frustrasjon for meg. Så noen sendte meg medfølende blikk. Så de ikke at jeg hadde full kontroll med en kurv full av Lego, seigmenn og potetskruer;-) Og 7 åringen brukte opp alle lommepengene sine med en gang på en stor Legobåt. På vei fra taxfree`en stoppa han alle som var interessert og de som ikke var så interessert i å høre og fortalte hva han hadde kjøpt og at han hadde brukt opp alle pengene sine. Mens minsten viste stolt frem potetskrue posen sin. De eneste som var interessert å høre var en gjeng med mannfolk på guttetur som var fine i farta. De fikk alle detaljene.

Vi var to familier på tur sammen med nok unger til en liten barnehage;-) Bare gutter...

Minstemann var 1,5 år. Nesten ingen som merket at vi var der engang... Gudskjelov hadde vi leid en Mega Luksushytte på Elite camping.. Her skulle vi boltre oss i luksus i Løkken.

La oss si det slik at ekstrasenga til minsten forble i skiboksen for den hadde vi ikke plass til på Mega luksushytta på 30 kvm. Så med minsten plassert mellom mannen og meg i en seng som ikke på noen måte kan kalles kingsize så hadde jeg herfra og ut kink i nakken pga liten bevegelsesfrihet. Men mannen stakkar måtte ligge innerst. Jeg hvila i hvertfall beina på utsiden av senga på bagasjen vår. Og kunne åpne døra med å rekke ut handa hvis det ble liten plass til armene;-) Det stod i reklamen at dette var valget for en storfamilie..Sånn i ettertid ser jeg at det måtte være for en ekstremt harmonisk storfamilie;-) De store gutta lå på hemsen med god utsikt til oss. Men i en Mega luksus hytte har man gratis WiFi i hverfall.


Og er er oversiktsbilde av hytta i sin helhet...


Vet det er intimt når noen dusja og det endte sånn med de som satt i dusjkø i "stua". Dette kalles intimferie.

Og minsten som hadde lagt seg men hører fra rommet at jeg tar i en potetløvpose og skvetter til og spør om mamma tar skruene hans. Er livredd han går glipp av noe.
7 åringen så jeg i grunn ikke stort til på turen. Han holdt seg mest på hemsen..
Og alle våkna kl 06.00 for da våknet min elste sønn og den minste på 1,5 år. Og med vegger laga av papp så var det ingen grunn å ligge utpå her nei. Og minsten første ord om morraen var om han kunne få potetskruer.. Og jeg lurte på hvor lenge det var innenfor anstendigheten å vente på å ta en liten grønn en...
Da vet en at en er på ferie;-)

Dag 2 så regna det og vi skulle se på fisk..Nordsjø akvariet.


Minsten fikk et nervøst sammenbrudd av en animert haifilm der og løp hylende gjennom hele lokalet med meg i hælene. Han ville tilbake til luksushytta igjen han. Men fant pussig nok roen med å sitte å studere koraller. Har jeg undervurdet han...

I bilen tilbake til Mega lukushytta så prata han om at haien ikke måtte spise små barn og lurte på om det var noe mer potetskruer igjen.... Så nå er vi redd for all slags fisk;-) Da røyk de akvarieplanene mine.
Etter et lynbesøk på akvariet så ble tid til litt shopping også. Her er kjøpesenterene etter min smak. Vinsmaking mellom ost og melk på supern gjør alt så mye hyggeligere...


Jeg hadde også bursdag denne dagen. Liker at det passerer i stillhet;-)


Bursdag på sitt beste med flæskesvor og Bollinger.

Og utvalget var mildt sagt variert...




Dag 3 var det fint vær bare litt storm i lufta. Har ikke vært i Danmark uten å ha tatt en tur innom stranda og klittene. Klitte humoren satt løst og jeg øyna mulighet for flatterende selfies...Og litt bilder av ungene og da.


Vet det blåser når det til og med iser i tenna..mens mennene leka seg med drager. 

Mens jeg stod i vannkanten og tok selfies så utspant det et drama to på denne turen. Mannen og pappaen til de andre ungene lekte seg med dragene sine og den ene dragen gikk ned for telling rett ved bilen til en eldre danske. Da kom han jammen meg ut av bilen med en springkniv og skulle ødelegge dragene våre.. Mennene trua med å ringe politiet. Tenk jeg gikk jeg glipp av all action nok en gang mens jeg leta etter det perfekte selfie. Og jeg som har som en drøm om å komme til unnsetning i slike situasjoner. Så når vi hadde lagt knivdramaet bak oss så var det tid for en en lille grøn en...Og truer mannen til å posere for bloggen. Mens jeg nynner på at " kærligheden den finder vej i en sandstorm.."

Og en tissepause bak bilen som utspant seg til et "tisse på seg drama..."

Aldri lurt å tisse i motvind;-) Mens noen koser seg i sandstorm så er andre annerledes anlagt og foretrekker dette her...




Etter dette eventyret så var det tid for utpakking og hjemreise. Hadde bestilt vask av hytta. Det er bare sånn du gjør når du bestiller deg en Mega luksushytte. Men vet det er ille når du må dra over med støvsugeren før vaskepersonalet kommer. Til minstens krise så hadde han på 1,5 år tatt skrueposen han og fillerista den rett før avgang...
Her var vi klar for avgang.

Og jeg var ikke ferdig shoppa enda. Selv om minsten måtte sitte med beina høyt støtta opp av billig vaskepulver..

Og stemningen var god på vei til båten av unger som ikke tåler å stå i kø og en mann som endrer personlighet bak rattet på vei inn på ferger. Ser horna vokser ut av panna på han. Han skifter hyppig felt og ender opp med det dårligste valget bestandig.


Og jeg som sitter med veska på fanget og blir kalt Hyacinth Bucket av mannen. Prøver bare å gi råd underveis, men får bare et vilt blikk fra mannen. Da er vi kommet i skylddeling modus igjen...
Når vi er parkert vel inne på båten endrer mannen personlighet igjen. Men da våkner bølla i minsten. Måtte få forbud i lekerommet etter han oppførte seg som en okse mot noen av de andre gutta der og stanga dem. Var bølla på lekeplassen helt til Kaptain Kid kom. Da sprang han for livet med turens andre nervøse sammenbrudd. Gjemte seg lenge inne i lekerommet og ville ikke komme ut for Kaptein Kid var kasta over bord.

 Eneste som som hadde fått han ut var Jørgens favoritter..

Og 7 åringen opplevde sitt eget sammenbrudd når det seg innover han at alle lommepengene hans var brukt opp første dagen. Det med 6 timer søvn i snitt hver natt så toppa det seg. Og jeg gikk hvileløst omkring på taxfree`en på jakt etter noe jeg trang. Men med nok av de grønne i bilen så måtte jeg gå tomhendt ut..
Oppsummert så vil minsten bare tilbake til hytta selv etter å vært på nære nippet til å bli spiste opp av hai og bli kidnappet av Kaptein Kid. Muligens det er utvalget av potetskruer og den frie flyten på ferie. Mamma synes alt er verdt det siden alt føles så deiligere i Danmark. Og mannen legger slagplaner om hvordan han skal få seg bedre plass på ferga neste gang. Og 7 åringen har lært at det er skikkelig ulurt å bruke opp alle pengene sine første dagen. Og neste gang går vi for Super Duper Mega Giga luksus hytte;-)
Og jeg elsker at alt bare det koster fem og en halv fjers.

Og det blir bare lettere og lettere å reise med denne gjengen på tur og skulle det butte litt i mot tar jeg meg bare en liten grøn en og tenker at jeg er glad jeg er en blogger...