søndag 21. juni 2015

2 dager i paradis...

Siden jeg i dag fikk beskjed om at halve Molde sykehus følger bloggen min og et blogginnlegg er savnet så var første tanke om det var Molde sykehus som er blitt lagt ned;-) Men et sånt frieri kan jeg uansett ikke motstå;-)  Så her kommer et lite innlegg til de to ansatte på Molde sykehus som følger en ukritisk husmor fra Hovenga. Har egentlig ikke tid i dag, så tar en kjapp en. Skal stå opp klokka 03.00 i natt for å rekke et helikopter offshore. Kunne ikke tro jeg bodde på det sentrale østland men...Nok om det..
Helga startet bra nok den.

Lørdag så skulle gjengen ut å kjøpe materialer mm til rommet til misten. Mannen angret på at han tok meg med. Ungene oppførte seg visst nok bra nok.

Men når jeg reagerte på prisene på noen plater så fikk jeg fort høre hvor lite peiling jeg hadde. Jeg synes fremdeles det var unødvendig dyrt...Når 10 av disse platene som jeg ikke vet navnet på, og hva skal brukes til, som var altfor dyre og ti gipsplater og nytt gulv skulle lastes på hengeren i en sånn hall som man skal laste i den ene fila og kjøre i andre fikk jeg fort beskjed om at jeg ikke kunne bære heller. Jeg hadde ikke sånt "bære"talent. Noen av oss kan bare ikke bære mener mannen. Det kan jo komme av at han endret bærereglene underveis. Og jeg får alltid den tyngste siden. Alle som kunne bære visste hvilke bæreregler som gjaldt visstnok. Hmmm...Er det et sett med uskrevne regler for "bærefolket" Og er det "folket" bestående mest av rasen med utover tiss tro..Vi beveget oss på en hårfin linje i ekteskapet i denne hallen. Selvfølgelig med noen sporadiske vitner. De hadde ikke tatt med seg hele familien på shopping de. Tror jeg kalte mannen dust/noldus mm. Og til de prisene synes jeg vi kunne fått bært de opp i hengeren av et medlem av det "offisielle bærefolket" på rød løper. Men det er nå meg. I hall nr 2 var jeg mest fasinert av det var 100 % menn som laga kork med hengerene sine.


Mistenker at disse også tilhører "bærefolket". Burde holde seg til det de er best til;-)  Fikk jo selvfølgelig en oppgave av mannen og det var inn å kjøpe en lastestropp. En enkel nok oppgave for meg tenkte han selv om jeg ikke var medlem av "bærefolket"  Fikk en beskjed av mannen: "Du skal ha en lastestropp, bare en!" Kom tilbake med en lastestropp. Det var visst feil type lastestropp. Han skulle ha en sånn med krok. Tenkte et øyeblikk at den vil funke til å stroppe mannen fast på taket hvis han ikke passet seg. Men lastestroppen funket visst til oppgaven med å feste de dyre platene mm. Og den lastestroppen var billig og;-) Vel hjemme så mente mannen at det var best at han bærte opp 20 plater en kronglete trapp til andre etg. selv uten hjelp. Protesterer ikke når " bærefolket" har talt;-) Jeg hadde andre planer alikevel. Jeg skulle forandre hagen til et spa med unger som allerede stod nakne i hagen klar for spa. Var glad jeg dro med en pumpe i siste lita for hadde tenkt å blåse den opp med lungekraft. Hadde jo bare tenkt å kjøpe et sånt lite et.

Men sånn går det når mannen sitter ute på parkeringen og passer på de dyre platene og jeg har med to høye unger med inn i lekebutikken. Det er hakket vassere en å kjøpe matrerialer det spør du meg;-) Dro litt mammapoeng på lørdagen siden jeg skal vekk på jobb igjen. De mangla ikke en ting. Sikkert nabolaget eneste tempererte basseng og. Varmtvannstanken var tom når mannen skulle i dusjen å gjøre seg klar for fest lørdagskvelden. Det var jo synd...men trang nok å kjøle seg ned litt alikevel siden jeg synes så tydelig han hadde fått lengre armer. Men sånn opplever vel "bærefolket" til stadighet;-)
Jeg var også invitert på fest, men fikk ikke barnevakt. Var sååå missunnnelig. Var liksom så klar i går!

Men stemningen var der i hvertfall...
Søndag: Huset / hagen tidvis fullt av unger. Ved en anleding uten våre unger, men tre av andres unger er det lett å miste oversikten. Ungene har begynt å smøre hverandre med solkrem for jeg har mistet oversikten over hvem som er smurt eller ikke. Tenkte et øyeblikk at det hadde været lurt med en sånn spray maskin som de av- iser fly med. Spydd ut faktor 30 med bringebær smak. Minsten står og hyler og vil ikke ha solkrem i ørene, munn og øynene. Har jo bare fått det i munn to ganger og en gang i øynene. Men aldri i ørene. Skjønner ikke hvorfor han tar så på vei;-) Han har oppført seg om en tenåring hele denne helga. Alt er urettferdig. Smeller med dørene og kaller oss dumme. Ramser opp alle navna i familien som er dumme.  Gjorde det litt lettere for han og tipsa han om at ham kunne bare si at alle var dumme. Greit å gjøre unna puberteten i alder av 4 år. For nå har han blitt 4 år. Hadde favorittretten sin.

Jordbær i alle formen og verdens største pavlova. Er udugelig på disse kakegreien. Mamma synes pavlova`en min var veldig bra. Sa jo ingenting om at den var Toro sin, men jeg greide alikevel det mesterstykket å smøre den utover så jeg ikke hadde noen fat som passet til den. Og sjokoladekaka glemte jeg i ovnen i over en time lenger en den skulle. Men ble redda av at jeg jeg hadde tatt feil kakeform. Hadde tatt ribbeforma som visstnok isolerer mer. Skar bare av litt på kantene. Dette sier noe om nivået...Men frukt er jeg god på;-)

Godt det siden jeg faller helt igjennom på bæringa:-)
I dag i en pause på 20 minutter når ungene i nabolaget var i en annen hage, så koste mannen og jeg oss med vårt spa. Jeg hadde lada børsa og han hadde fylt båten sin.

Ente med at mannen fant seg sin egen børse og spyla en stråle rett i øyet mitt så jeg kjente øyeeple nesten smatt inn i hodet. Tror det enda ikke er på plass og er redd jeg har fått permanent leamus. Mannen kom de trøstende ordene som bare han kan: "Det var ikke dette jeg så for meg når vi ble sammen at du skulle bare ha et øye..;-)" Selvfølgelig med all respekt for de med bare et øye der ute...Hevnet meg selvfølgelig for han traff ikke sikteøyet mitt og børsa var lada, men da tok den kø... båten sin igjen og der satt jeg våt til skinnet..Katta fikk også sitt for at hun har ødelagt sofaen vår...


Og sånn plutselig var det middag. Snadder..


tirsdag 9. juni 2015

Fra forfall til Caribbean Queen...

Dere kan ha deres toppturer...Jeg har så uendelig mye mer;-)


Logger inn på Face og opplever et reint topptur helvete;-) Hva har det gått av folk..
Vi har alle våre roller på sosiale medier. Noen gir oss innblikk i Gaza med stor innlevelse. Andre kommer med ordtak som Grip dagen! Håper de gjør det og. Hva er egentlig å gripe dagen.  Føler dagene lever sitt eget liv jeg...Har ikke så mye makt over det i grunn. Men jeg kan jo prøve å nyte de mer..


Noen logger ikke på facebook før de har svetta et par liter minst...Og det er ofte det irriterende "topptur folket" ;-) Jeg tilhører bestemt ikke den kategorien selv...Andre har en hang til lysskye videoer som en har veldig lyst til å trykke på, men klok av skade lar man være slik at ikke mine nye facebook venner som pappa og svigermor skal bli bombardert med pornografisk innhold bare for at jeg ikke greide å la være. Så har vi har snikerne. Jeg vet hvem dere er!!...De er luringene der ute;-) Bor nok med en liten snik...men han er unnskyldt siden kona publiserer nok for dette huset... Noen er veldig glad i profilbilder og har litt over gjennomsnittet å velge mellom. Jeg kunne passet inn der og.  Men ikke helt. Så har vi de som kjeder seg...Der har dere nok meg. Ofte de samme som blir truet med utkastelse. Men har til opplysning bare fått mail fra facebook en gang der jeg ble trua med utkastelse og evig utestengning. Tok meg kraftig sammen etter det og viste bare stuerene bilder..

Synes i grunn jeg har fått lite pepper for mine utagerende oppførsel. Hadde forventet mer..Lurt på om jeg skal vise meg fra en litt mer samfunnsengasjert side. Men jeg brenner for Melodi Grand Prix da;-)

Men ut over det bruker jeg Facebook mest til underholdning. Ler nok mest av det selv..Og mister noen sperrer når jeg kjeder meg...Og når jeg skal være seriøs så leser jeg som regel ikke Facebook, men Aftenposten etter at jeg har pløya Instagram, Twitter, VG og Dagbladet og 3 værapper.. Men stort sett er det for de fleste av oss litt som: "The sun always shine on Facebook" Og jeg er intet unntak..Her er noe jeg har holdt tilbake fra Face de siste dagene.

Joda jeg må innrømme at jeg greide å klemme inn en se så flink jeg er i hagen oppdatering med følgende tekst.

Derfra gikk det bare i utforbakke. Da var det neste jeg gjorde var å ta en flatterende selfie på fredagskvelden.  Har da grenser for hva jeg publiserer på Face og...
Og forrige helg var litt som dette her: Vet du er syk når du går uten BH på 3. dagen og blir rørt av avslutninga på barnefilmen Cars. Du har liggi på sofaen i 8 timer og sett cars 2 ganger pluss mye annet med målgruppe fra 3 til 6 år. Og alt jeg drømte om var å se hvordan det gikk med dyrelivet på Galapagos som gikk på NRK2. Men jeg var for svak for å ta kampen og tok meg i å bli rørt av avslutningscenen på Cars for andre gang den dagen. Dag 3 går 7 åringen forbi meg der jeg ligger på sofaen og bryter ut litt overlegent: "Hva er det med deg da? Er du sjuk..?" Fantastisk oppmerksomt blikk den gutten;-) Mannen som grøsser og går omveier når han ser meg. Eneste jeg får ut av han er gamle jungelordtak fra Fantomet: "Fantomet er hård mot de hårde!" Hvem er den mannen!?... Dokumeterer at jeg reiser på butikken uten BH. Det er beviset på det totale forfall i mine øyne...


Og da skjønner dere hvor sjuk jeg har vært;-)  Men hva har jeg gått glipp av disse dagene. Ja for man går alltid glipp av noe. Det er liksom livets lille twist til oss. Strengt tatt har jeg gått glipp av en jentetur til Mallorca...Hvis jeg skal se stort på det.. Selv om den ble avlyst pga av offshore og kursing tett opp i mot. Trøstene ord av mannen her i stad da han sa neste gang blir du med...Ja det hjalp..Og så fikk jeg denne søte snap`en her og da;-)

Og ikke nok med det..Jeg fikk oppdateringer og..


Men til de mer realisiske tingene jeg har gått glipp av. Vi hadde bokket ungene inn hos svigers fra lørdag til søndag. Hadde planer om en ultraromantisk kveld på restaurant med mannen min som plaster på såret at jeg har vært bortreist på jobb i 3 uker. Jaja drit i det... Nå kan jeg smøre tjukt på med hva planen min var siden det ikke ble noe av.. Jeg hadde tenkt å gi han en full helaften avsluttet med fotmassasje;-)  Og hvis det ikke hadde gjort susen så hadde jeg ledd av alle vitsene hans. Og hvis ikke det hadde gjort susen så hadde jeg fridd for å fornye løftene våre. Men skal jeg være realistisk ønska jeg bare en fredelig middag med fint bestikk og glass, med voksne mennesker så mannen og jeg kunne prate om det vil ville. Ikke så stor på det...I stedet fikk mannen dette..

Selvfølgelig publisert på Facebook...Han fortjente så mye mer, men jeg kjeda meg igjen og med smarttelefon med lynlinje til Facebook så vet dere alle det.
Søndag så var det min tur til å gå forbi 7 åringen: Hva er det med deg da?! Er du sjuk...What comes around goes around...
Men nå går det mot lysere tider. Min "temapark" er ferdig i år...Trenger bare en gammel juledekorasjon og plastkopper fra Ikea. Følte fjoråret var så suksess så oppgraderer i år.  Når jeg nå slår på alle lysa kan "oasen" min sees fra verdensrommet;-)


Ungene er helt fortvila for koppene deres henger i taket. Minsten roper etter koppen sin... Men på tide å drikke av glass nå;-)


Prøver å sette Hovenga på det caribiske kartet. Selv om det mer minner om en basar fra Thailand. Men jeg blir glad bare jeg kjører opp gata her. Sa til mannen: "Dette gjør deg vel glad?"  Han: "Jeg blir redd!" Og naboen føler at han er på en jallabar på Kypros. Da har jeg nådd et par mål. Gi nabolaget en opplevelse og skremme mannen;-) Og jeg som hårete mål denne sommeren å bli Hovenga`s selvutnevnete Caribbean Queen. Skal kanskje ta med meg en pina colada på en par toppturer bare for å irrirere;-)
Ungene blunker ikke engang. De bare savner koppene sine de..Men hvem trenger såå mange kopper da!

Men er mest hverdager hos oss også. Mens mannen jobber på huset vårt, er hos familie eller hos nabo og jobber, fikser mor middag. Henting i barnehagen. Røpa jo hva vi skal ha til middag uten at jeg var klar over det. Sykla gjennom hele Hovenga som en levende ferdigpizza reklame. Jeg bruker å gjemme slike kjøp nederst i posen. De ansatte i barnehagen påpekte middag min og...

Og etter en langhelg med planleggingsdag på fredag så simulerte minsten at han var syk for å dra langhelga ut. Mamma jeg er syk i hodet, sa han...Jaja han sier det nå sjøl;-) Den planleggingsdagen begynte litt utfordrende i og med at jeg måtte på polet. Minsten har vel aldri vært der. Visste at jeg skulle ha en flaske bobler. Han prøvde å vri seg ut av grepet mitt. Sprang mot champagnen. Og siden han ikke fikk leke oppi champagnehylla så la han seg ned på gulvet i protest. Jeg stod i et dilemma..Man kan bare ikke ha grensesetting på polet og. Trua med at han ikke fikk reise i spisebutikken som er en lokal hamburgersjappe. Det var all grensesetting jeg våga meg på. For selv her i huset har vi grenser..Vi lager bare ikke bråk på polet...