søndag 6. september 2015

Charter er charter...

En oppsummering av sommeren er på sin plass. Vært en innholdsrik sommer full av kultur. Ikke akkurat høykultur, men kultur er kultur;-) Tror jeg har funnet vinneroppskriften til neste sommer og. Bare da skal jeg ikke holde igjen;-)
De som gikk glipp av sommerfesten 2015 skal selvfølgelig bli invitert for utvider til neste år. Den innflydde limboeksperten og jeg skal legge oss i trening til neste år... Vi skal bli bortimot umulige å slå i limbo i 2016;-) Alltid likt hårete mål.


Skal fortsette suksessen med en uke til Mandal på en hard sovesofa i 2016 om vi blir invitert eller ikke;-) Ikke sommer før det..For sørlandet har liksom alt:-)
Turen gikk fra Mandal til en liten perle i Sverige. Ullared. Da snakker vi kultur for de hardbarka.


Synes dette ikke testet grensene våre nok og ville vise hva vi var gode for...Hardangervidda ble inntatt på en nesten søt naiv måte.


Grunnen til at vi var tilfreds med både sommerværet og innsatsen så langt var at vi hadde en chartertur igjen:-)
Forventningene var til å ta å føle på..Alle lurte på om de kom til å få seg charterkjæreste etter at 7 åringen tok opp spørsmålet. Han har kjæreste hjemme, men lurte på hvordan dette var i syden. Da lurte mannen på om også han kunne får seg charterkjæreste;-)
Minsten var godt preppa slik at jeg slapp og ta han i et brannmannsløft ombord i flyet. Her litt spent og klam i henda.


Stemningen steg betraktelig etter at begge ungene hoia ut at vi fløy etter at vi bare taxèt ut på flystripa.


Og alle fikk noe de likte på flyet..



Vi var to småbarnsfamilier som ble plassert helt bakerst i flyet. Mandalittene og oss. 5 unger der minste var 2 år og resten kan til tider oppføre seg som de er to år:-)
Og overfarten gikk forholdsvis greit bortsett fra når jeg skulle smake på mannens kaffe var det alltid Baileys i den. Registrerte i grunn ikke at han kjøpte seg noe Baileys. Jeg satt der med koppen til mannen mens han gikk på toalettet. Da kommer flyvertinnen bort til meg og sier at det ikke er lov å nyte medbrakt på flyet. Jeg ble jo både lettere sjokkert og irritert. Lirte av meg: "Det han jeg aldri blitt beskylt for eller stått i fare for å gjøre i hele mitt liv!! Ser med en flau mine at det stikker opp en liten Baileys flaske av mannens sekk. Så flau sa jeg til flyvertinnen at jeg skulle ta meg av det! Tenkte først at jeg skulle si at jeg ikke kjente han. Kan jo ikke ha med meg han noen plass;-) Greit vi er på charter, men får holde litt igjen;-) Jeg satt bare å venta på landingen. Hadde jo vært på charter før og da klapper vi...

Klappen satt som den skulle fra de 2 siste radene når hjula tok nedi Palma flyplass. Litt skuffa over resten av flyet. Da var det nok min tur til å gjøre mannen flau, men han henta seg overraskende raskt inn. Sikkert all den Bailys`en ;-)
Mannen og jeg hadde planlagt et aldri så lite charter stunt til den andre samreisende familien. Bare sånn at de skulle vite hva de var med på...Charter er charter...


Ferden gikk til Alcudia Mallorca.

Med halvpensjon. Alt skal prøves en gang.
Var bare å finne basarene å kjøpe inn det mest nødvendige. Her bærer mannen deler av beholdningen mens jeg tassa etter med kjølebaggen og dokumenterte.


Da kunne badeferien 2015 starte.


7 åringen var mer i vann enn på land og skal nå bytte fremtidig karriære fra en som lever av å anmelde Minecraft på Youtube til å bli undervannsfotograf.

Ville innebære endel reising sa han, men han skulle komme hjemmom innimellom. Greit å vite. Minsten karriære vil nok antakeligvis være å anmelde det lokale potetløvet. Men noen må jo det og;-) Da kan han jo ta med seg mammaen sin:-)


Jeg fikk kjøpt meg nye briller på stranda for 20 Euro første dagen. Nå sitter jeg igjen med noen moteriktige "Foley Rose" briller som jeg/vi pruta ned fra 25 Euro med hjelp fra den verdensvante mannen min. Har var på oss mange ganger dagene etter det. Han hadde jo gjort et varp når jeg fant ut at jeg kunne få de for 5 Euro. Notis til meg selv; ikke ha med mannen når det skal prutes...


Planen min var å slappe av i en uke...Ikke vant til og slappe av så lenge av gangen og kjente at jeg ble rastløs...Da er det jo bare å spy ut ukritiske charterbilder på Face..

Ukritiske charterbilder Dag 1

Dagene gikk med til å betakte livet fra solsenga å vente på at mannen ville hente en slik en til meg.

Dag 2 av ukritiske charterbilder.

Med følgende tekst:
 "En litt trist, men om mulig enda mer sexy oppdatering enn i går😎 Er svidd på hø siden av kroppen og har sand mellom fortenna..Mannen ber meg flytte meg når han tar bilde av senjoritane...Er det noe rart jeg drikker;-)"

Siden vi er i gang så kommer ukritiske charterbilder dag 3



Og the grand finale...

Alt jeg prøvde på var å vise meg fra en litt sexy side her på Mallorca... Holdt hardt når vi delte de særs ukritiske bildene vi hadde tatt av hverandre gjennom dagen når kvelden kom;-)
Så siste dagen gikk jeg all in i håp å fange mannens oppmerksomhet...Han er jo glad i øl...
Eneste som glana rart på meg var den tyske familien Jungmanns under naboparasollen. Hadde leid slike parasoller for nok penger til å ta de med hjem. Jeg er ikke slik som mannen når jeg er på tur. Jeg kaster penger rundt meg og smugdrikker ikke fra håndbaggasjen;-) Så etter en uke ved siden av familen Jungmanns så har de nok fått et helt nytt bilde på hvordan en norsk småbarnsfamilie er på tur...

Ungene fant ut av det meste selv på standa. Den minste sandslott sabotøren på to år gravde de ned i sanda i håp om at han ikke skulle sabotere. Vi voksne hadde fått oss en ny hobby. Det var å ta bilder av hverandre når man ikke var oppmerksomme på det. Sitter igjen med en haug lite flatterende bilder som kan henge på kjøleskapet hvis jeg skulle bli sulten.
Men siden vi er inne på mat. Matsalen var det sikkert plass til 300 mennesker. Med en gjennomsittsalder på rundt 4 år ble det som det måtte. Alikevel ble vi alltid plassert i et eget hjørne av matsalen. Liksom at de ante trøbbel når vi kom. Rakk et kvart rødvisglass til middagen hver kveld før vi måtte forlate åstedet...Første middagen var minsten litt sliten for å si det pent...

 
Blue Village dro til med en kveld med bankettmiddag og. Minsten heiv i seg velkomstdrinken til broren og. Han lata som han ikke hadde fått enda. Dette var dagen vi kom nærmest grisefest når minsten spydde ut hele middagen sin på tallerken. Der har han for å pælme velkomstdrinker;-) Etter en brokete bankett med en liten timout på misten og hele to glass rødvin på mor må dette likevel sies og ha vært den mest harmoniske middagen. Og det sier litt;-) Notis til meg selv: Restaurant trene ungene..

Frokosten var etter ungenes smak. En uke med pannekaker til frokost fenger.


Jeg kosa meg mest med lunchen. Da sparte jeg verken på selfier eller noe annet..


Her med mine dritdyre Foley Rose briller.
Lunch dag 2-6


Minsten hadde også begynt å tilpasse seg sydenlivet.


Dag 2 var han inne i rutinene og hadde knekt koden for å holde seg våken til middag. Innimellom kom han i bråk med noen andre badegjester. Da kom han og henta vannpistolen sin med følgende beskjed: "De vet ikke hvem de bråker med!" Så rett han hadde i det...Ikke charter før du havner i litt trøbbel...

Og jeg var som vanlig veldig glad for at det var lunch igjen..Jeg kunne vært på denne beach klubben hele ferien jeg...

Men ungene krever sitt. Bassenget skulle jo også testet...
Det holdt en behagelig temperatur i hovedbassenget. Tenkte nå mitt at det var en grunn til at det var pisslunka med sånn ca 350 småbarn i...Men holdt det for meg selv;-) Fant en vannhull der og..Ikke lett å vite hvilken slush jeg skal velge her....

Kvelden gikk mest til å holde ut underholdingen som vi for enhver pris prøvde å unngå, men de kjørte beinhardt fram til kl 22.30 med back to the 80`s og litt "What does the fox say" og andre gobiter.
Satt og ropte til hverandre på terrassen. Dette er barneferie dere...


Da var det godt å gå å legge seg klokka 22.00 etter å ha slitt seg ut med ukritiske charterbilder i horisontalen hele dagen...
Følte oss til tider litt beglodd av naboen;-)


Tok og besøkte dem litt sånn innimellom siden de så litt selskapssyke ut;-)

Noen av oss mistet de dyre solsengene våre til ungene, men hadde utstyr for det meste...Mannen gidder nok ikke å investere i solsenger neste gang. Var mest jeg og minsten som lå på de. Men han kan jo sikkert prute de ned til en god pris:-)



Fikk litt tid til annen kultur og. Gamlebyen. Nok en gang var de voksne i gang med å dokumentere oss fra lite flatterende vinkler. Tonje spiser is. Dette var det eneste jeg kunne publisere av samlinga...

Det bildet når Tonje bøyer seg fremover i bikini eller når mannen tar bilde av meg på solsenga uten å si i fra, kan ingen se! La meg si det slik at jeg sitter med en hel del gobiter av resten av reisefølget og, som blir brukt til pressmiddel hvis mannen ikke oppfører seg og til Mandalittene hvis de på noen måte nekter oss å komme på besøk igjen. Sånn skal vennskapet sikres for alltid;-)

Så mitt snitt til å ta noen flotte feriebilder av ungene og..Sånn i julekort stil...De samarbeidet som vanlig;-)


Kommer alltid en dag i løpet av ferien da housekeeping har fri og...God timing for oss siden vi hadde  låst oss ute av rommet et par ganger og ha gått tom for håndkler og dopapir...Begynte da å bli litt hett rundt øra...



Da er det greit å finne på noe annet.





Registrerte at basarene hadde et litt spesielt utvalg selv for den mest frigjorte småbarnsbarnsfamilien.


Også på en Spar butikk da!! Er en grunn til at jeg holder meg unna den kjeden;-)

Oppsummert...
  • 7 åringen litt oppgitt og skuffa siste dagen: "Jeg traff jo nesten ingen norske jenter!" Det var nok mest for han bare var under vann. 
  • Mannen må reise hjem med den samme kjæresten han reiste ned med og med bilder av senoritane på netthinna og en haug med lite flatterende bilder av kona på mobilen. 
  • Jeg ble forelska i nesten alle bartenderne som fiksa meg gode Pina Coladaer...
  • Minsten vil tilbake siden han fant brukenes potetløv der...
  • Reisefølget vårt fra Mandal har ikke noe valg. De må være med oss på neste chartereventyr ellers så publiserer jeg alle bildene;-)

Neste år skal vi bytte ut hotellet mest for at britene der overdøva oss..For det kan vi bare ikke finne oss i.
Ikke noe galt med det ellers...Litt stemningbilder.






Hjemturen er alltid litt nedtur selv på denne typen fly...