fredag 8. januar 2016

Fatcamp for nisser...

På tide å ta opp blogginga igjen. Ligget brakk lenge. Akkurat som meg..Blir et lite tilbakeblikk på tiden vi har vært i gjennom. Full av trivialiteter. Noe hyggelig og noe irriterende... En gjenganger er irritasjon rundt betjening av brødmaskinene i distriktet. Sånn skal det gjøres!


Ender alltid bak en "loff" som står og ser maskinen gjør jobben mens han venter til brødet er helt ute uten å foreta seg noe..Fikler da etter en plastpose. Får den da ikke opp på første forsøk. Fikler litt mer...Snur seg gjerne mot meg for å slå av en prat om hvor fortreffelig det er å bruke slik en brødskjærer..Tenker nå mitt at han ikke vet at han prater med en proff brødskjærer som prøver å sette nye effektivitets rekorder. Jeg koker i huet av ueffektive brødskjærere. Når han har sagt det han vil si så legger han til at han har et brød til. Holder brødet litt opp for meg for å vise:-) Hyggelig kar som ikke aner at han har en husmor som tenker onde tanker om at jeg skulle nok fått stappa en "loff" som han oppi og..Og på toppen av det hele slått tiden han brukte. ..Utover det går det ganske bra med meg...
Har endelig fått bytta ut Passaten med den tidsriktige sterospilleren

 til en Hybrid SUV.

Mitt store hodebry er nå hva skal jeg gjøre med kassettsamlinga mi. Og ungene har skjønt at vi har blåtann så nå går det i Marcus/ Martinius og AC/DC..Ny bil har få fordeler. Jeg tør ikke å parkere ved siden av biler som er eldre enn 2015 mod. Og de kan heller ikke ha barneseter. Ender med at jeg må gå milevis. Kunne like gjerne latt bilen stå hjemme. Stoler enda mindre på mannens kjøreferdigheter. Han kjører så nærme alt.  Mannen på sin side er villig til å kaste meg av i fart når jeg er på mitt verste, men han vet at jeg er sterk så det er nok eneste grunnen til at han lar være. En sånn bil må også vaskes...Helst av myke barnehender;-) Men vi fortrekker heller dette:
Selv om mannen og jeg ikke stoler på hverandres kjøreferdigheter så fiser jeg nå rundt i distriktet på strøm...Synes selv jeg overkompendserer for dårlig holdning til optisk sorterbar søppel. Selv om det er vaskelig å unngå når minsten gjerne vil prate om jordas undergang hvis vi ikke sorterer søppel og alle de andre store spørmålene i livet. Helst kl 20.30 på kvelden.

Desember har som vanlig vært på speed i år og.


Desember består av en overflod av nissefester, nissegenser dager, nisselue dager,  Lusiafeiring, grøtfest, juleavslutninger og julebord for liten og stor i salig blanding.


Holde tunga rett i munnen. Årets julebord blir dokumentert i dostil...

Selv om stil er å ta det lang...Karra meg med på julebordet til operasjon/anestesi i år og selv om jeg burde vært i senga.

 Fikk med meg en annen fest og...Klar for å publisere flatterende bilder av meg selv på Facebook..

Glemte å trykke på publiserknappen på Face. Like greit kanskje..
Når vi ikke fester pynter vi som det ser ut som vi er på fest..Her i huset har vi ULJ ikke JUL.

Dette synes mannen er vittig. Hører han koser seg med ommøbelerer bokstavene...Det jeg synes er vittig er at i år som tidligere år så tror mannen han har strykefrie skjorter 5 min før julen ringer inn. Her i huset er det ikke noe strykefritt. Kan`ke komme i "strykefri" skjorte når fruen sitter dagen før dagen og sniffer i seg god gammel og om mulig harsk Kiwi 830..

Vi har da standarer.
Dette ser jo idyllisk nok ut..Selv om minsten gav meg huden full for at jeg hadde satt på stjerna i toppen. Ikke visste jeg at det var han som familiens overhode som skulle det;-) I fjor stod han jo på avstand og kasta på kulene..


I god pedagogisk ånd har vi kommet til kort med en av ungene så har tydd til " Nissen ser deg" kortet når alt annet har feilet..Er lavmål, men ekstreme situasjoner krever lavmål handlinger. Minsten kunne ikke brydd seg mindre. Ropte bare tilbake: "Nissen ser deg og mamma!!" Ja vil ikke tro hvor mange nisser mamma har møtt i sitt liv;-) Og han har trua med at alle de voksne i barnehagen skulle få greie på at han måtte sitte i gangen innimellom. Jeg var en pølseprupp som satt han i gangen faktisk...Der fikk jeg den. Har en følelse at de voksne i barnehagen vet at han sitter i gangen innimellom alikevel;-) Og tar meg i å prøve å toppe det med å si at hvis han ikke sier at han sitter i gangen så skal jeg gjøre det for han. Der fikk han den tenker jeg;-) Men han føler seg oftest som vinneren alikevel;-) Mannen tasser bare forbi og kommenterer med at han er som snytt ut av nesa på morra si. Minsten har prøvd å sette oss voksne  i gangen og i løpet av jula. Lurer på om jeg har gått frivillig noen ganger og;-) Er jo en av de kosligste plassene i huset;-)   Så 4. januar var en god dag her i huset.


Men tilbake til julens idyll i huset der alt er på stell...


Julebildene er som alltid av ypperste klasse.

Minsten har spist opp det slipset i jula. Rakk en grei gjennomkjøring av julaften med et nødskrik. Så endte det slik.

Ikke for meg som kunne trengt det men. Ved  to anledninger har den pyntet opp stua denne jula. Lot den stå et par dager ekstra bare for å få den ekstra gode julestemningen.
Samlivet har gått så det suser. Har vært inni en god steam som vi sier. De voksne har sovet på separate rom på tur pga av hoste. Vet det er romjul når du gir mannen 5 minutter på å ta seg sammen for å slutte å hoste før du ber han legge seg på gjesterommet, mens du hoster opp en hårball selv. Jeg er ikke så fintfølende når jeg 5 minutter før stod å tørka spy på et av barneromma. Det er da du føler at du har huset fult av nisser;-) 

Innimellom alle de spennende utfordringene følger jeg Tour de Ski slavisk. Selv hviledagene blir brukt til å se gamle målganger av Petter på Youtube. Vet du er fan når teorien min er at Petter sparer seg til monsterbakken. Grunnen til at han ikke har gitt jernet er hans taktikk at han sparer seg til søndag og monsterbakken. Bare vent. Sånn tenker en ekte fan;-) Den teorien er det bare Petter selv, treneren og meg selv som vet. Har informert mannen om teoriene mine og...Han er som vanlig en god lytter;-) Prøvde meg på en konkurranse her nylig. Men kom til kort. Men fikk en sjarmerende anbefalning.

Kommunikasjonen under dagene mens Tour de Ski pågår mellom mann/kone går stort sett i noe som det her: Lagt oss. Jeg vil bare prate litt. Mannen: "Hvis du skal si noe om Northug vil jeg ikke høre noe mer om det!" Jeg sneik inn noe om Sundby først slik at jeg kunne avslutte med Northug. Mannen: "Du går så all inn i alt du gjør!"
Ja gått all inn noen ganger i jula. Hadde da kommet til et punkt der jeg ikke visste om jeg skulle ha rød saus eller rødvin på riskremen..


Etter at jeg forsøkte å ete meg i hjel her hjemme ble det bestemt at vi skulle på fatcamp til Mandal.


Og Mandal ble jo rene renselsesreisen;-)

Der fikk vi så lyst å lage eggetoddy. Jeg mest fordi jeg ønsker å se på mannen min og meg som dette.

På andre forsøk lykkes vi. Hygga oss helt til minsten ropte at jeg måtte legge meg kl 01.15. Kunne ikke vente med å legge meg på den harde sovesofaen i kjelleren passende for en fakir;-) Når minsten roper det er natta da er det best å komme...
Nå er fatcamp for alvor i gang..Eller er den det?


Viktigste er å holde fasaden nå i innledningen for å tygge litt på hvordan det skal bli. Sitte å kose seg med julehefter om kvelden får en helt ny dimensjon.


Er da i hvetfall i gang..Må bare få ut jula først;-)


Siden mannen mener jeg går all inn så skal jeg nå til mandag gå all inn. Nå bare prøver jeg antrekket foreløpig. Bildet er arrangert;-) Nå har jeg satt frist til juni til å gå fra 2. sortering til 1. sotering. Eller fra B vare til A vare..Ja ikke politisk korrekt å si, men er sånn jeg liker det. Er optimistisk av meg jeg og har
fjorårets kompliment fra mannen ferskt i minne. Mens vi bærer materialer fra 2. etg. Du er skikkelig dårlig til å bære, men sterk er du! Det er ikke mange damer som er så sterk som deg kommer det fra mannen. Det skal du ha;-) Det varmet. Vet ikke om jeg skal ta det som et kompliment der jeg føler meg som en russisk kulestøter fra 80 tallet...


Akkurat det jeg drømte om å være sterk..Ekke bare muskler en ser for å si det sånn;-) Men mannen har sine egne drømmer. Nå med uker med en kone som husmor så drømmer han enda om å komme hjem til ferdig middag..De ordner seg nok en dag, men i dag har jeg bært ved. Best å bruke de fordelene man har...Er jo såå sterk;-)
Og for å få en kickstart på det nye året tar vi the Real Housewife julebord i morgen. Mannen skal få bli med..Takk for året som har vært talene er forberedt. Ender nok som før med litt upassende tafsing på min eneste medarbeider..Tror han gleder seg;-) Og han skal få lov å gå med strykefri skjorte i morgen. Det eller absolutt ingenting! Og for de litt trege av dere: Vi har ikke noe strykefritt her i huset!!!
Men oppsummert så var dette en grei gjennomkjøring av desember. Bare vært forkjøla 3 ganger denne måneden. Spist minst en pakke Ibux og en boks Noskapin. Til og med fått tatt nesehornet i bruk og hatt langt over anbefalt forbruk av nesespray. Til og med lukta Tigerbalsam i huset. Er vår type røkelse. Varmeflasker har også vært fremme...Men har absolutt ingenting å klage på. Vi har hatt en fin jul vi!:-) Har enda ikke havna i denne leie situasjonen.


Men nå er mannen på kino for andre gang denne uka...Og det er visst sånne kjempelange filmer, men da kan jeg maule servelat rett fra pakka...