onsdag 15. oktober 2014

Fikser ikke dette husmor greiene...

Fikk det frykta spørsmålet her om dagen: "Har du fått lada batteriene nå da?" Aner ikke hva jeg skal svare på dette, men håper jeg kan belyse det litt i dette innlegget:-) Første ting først.  Gjengen var på hyttetur i helga. Stemningen var elektrisk...

6 åringen fikk til slutt taleforbud...Dagene ble brukt til tur. Vi gikk ikke på tur med 6 åringen for han lå alltid et par hundre meter foran oss andre og hadde sine egne turplaner. Men han her er det umulig å overse på tur. Han var til de grader med på tur.

"Fjellelefanten" som mannen nå kaller han. Han griner i alle oppoverbakker men så lenge han går så fant vi til slutt ut at det var greit. Eneste som hadde gjort det annerledes er sjokolade intravenøst. Her er han på målstedet første dag. Da ordna det seg...Ikke noe er så motivere å gå på tur med en som bryter naturens stillhet på den måten:-) Her er gjengen på vei oppover.

Minsten og jeg ligger sist i feltet og 6 åringen først...Oppdaget at jeg hadde fått hull i gummistøvlene mine og..Det var godt jeg ikke oppdaget det før;-)

Surkla i støvlene etter noen krysninger av fossestryk;-) Dette kunne jo vært unngått hadde mannen bært meg over;-)  Noen skader må vi påberegne og. Lek med kniv og det endelige resultatet.

Harmoni mellom far og sønn..


Vi har alle våre roller. Noen er opptatt av å vokte over ketchupen..


Og andre er mer opptatt av å ta selfie. Her ser dere meg i skyggeprofil..Spesielt fornøyd med dette bilde.

Det er så lange bein jeg føler at jeg har;-) Og her er et narsissistisk bilde av meg selv på "toppen" av Gautefall.

Hvis dette ikke lader batteriene så vet ikke jeg...


Det mest spennende for minsten denne turen var "ding dingen" som han kalte det..


Her venter vi på å bli sluppet ut forbi "ding dingen" og ut av hytteparadiset...

Og tilbake til spørsmålet om jeg har fått lada batteriene...Hva betyr egentlig det?  En del av å lade batteriene er for meg å våkne av meg selv å strekke meg i senga å føle meg våken...Gjerne med noe sollys som treffer ansiktet med duften av nytrakta kaffe og barnelatter i det fjerne. Virkelig ha lyst til å sette beina i gulvet å ta fatt på en ny dag.. Komme ned til nystelte og smilende unger, en mann med et lurt smil og kaffekoppen klar. Felles frokost med unger som sitter med beina ned og hodet opp og spiser alle skorpene sine. Er det for mye forlangt?;-)
Men som en trøst til alle som har hatt det som meg denne uka så må jeg presentere dagens morratryne.

Aner ikke hva som har skjedd her, men du aner at det har vært trøbbel.;-) Hvorfor deler jeg dette bilde lurer dere nok på. Det er for at hvis jeg møter noen av dere et sted så blir dere positivt overraska. Skal ikke så mye til heller;-) Pluss at dere helt sikkert føler dere bedre;-) Men her følte jeg totalt fravær av å føle meg uthvilt eller lada batterier. Føler at jeg går på gamle oppladbare batterier uten evne til å lade mer en 23 %..Våkner opp etter at jeg kan telle at jeg har vært på beina sånn ca 5 ganger i løpet av natta...Og det har bare vært rør. Første gang hører jeg mannen sier: Nå er det er din tur! Han har 6 åringen ved siden av seg..Og han tar uhorvelig stor plass. Og minsten hadde denne natta grandiose planer om å komme seg inn i vår seng og brukte alle midler. Jeg tenker ikke klart om natta..Kommer inn til han og han er tørst den ene gangen, den andre gangen er det noe galt med dyna han og den tredje er det noe feil med hele senga hans og alle gangene er det spørsmål om å komme inn i senga vår. Den 5 gangen husker jeg ikke så mye fra..Eller så velger jeg å sensurere det. Men en ting jeg husker er at mannen på toppen av det hele klaga på at jeg snorka og at han ikke hadde sovet en dritt. Det er som å helle bensin på bålet når det gjelder meg. De som kjenner meg personlig vet at jeg er ikke spesielt imøtekommende når jeg blir ufrivillig vekt...Lira av meg til mannen at han turte..Lira av meg mye mer, men alt var litt uklart.  Men husker en klar tanke og det var at alle skulle pokker meg få greie på hva jeg mener om dette..Er på dette stadiet så uklar at jeg hadde skrevet under skilsmissepapirer og krevd kun 20 % omsorg for barna;-) Men tror mannen hadde sovna i den snorkefri perioden jeg var på beina, mens jeg farta inn og ut på rommet til minsten. Og mener jeg ropte høyt at verden er full av idioter og at jeg snorka det skulle han bare drite i. Men det som skjer på natta er beste at forblir på natta..Tror ikke jeg drømte, men det neste jeg husker er at mannen kom og vekte meg kl 07.00 og sa at han reiste på jobb. Da sov selvfølgelig alle tungt og viste seg at minsten ikke hadde noen problemer med rommet sitt nå!;-) Og 6 åringen bare trakk dyna over hodet..Da starta rottereset. Planen om være litt husmor mellom slaga var for å sørge for at vi får litt tid på morraen og at harmonien skulle råde. To unger får på seg klærne i rekordfart..Minsten protesterer vilt og skal pusle med puslespill...Det hadde visst pappaen hans lovt. Banner stille og skal enten ta pappaen hans eller puslespillet. 6 åringen sitter apatisk på badegulvet mens jeg tror at han er klar for lenge siden...På ti minutter har han fått på seg en sokk. Litt bestemt oppmuntring som vi kan kalle det:  FÅ PÅ DEG KLÆRNE!! Han hadde drømt om kjøttetende planter så derfor krasja han senga vår..Han har glemt at mammaen hans kan være det og mye mer midt på natta;-)

Spis opp maten din..HYPP HYPP!, som jeg prater til hester..Men det virker...

Tar meg den friheten å forlate ungene mens ungene sitter ved kjøkkenbordet.. Det blir umiddelbart bråk. Minsten prupper og lager et nummer av det.. 6 åringen hater pruppene hans og roper at det stinker. Da høyner minsten innsatsen siden han spiser på et knekkebrød og hoster det utover 6 åringens mat. Da braker det løs og jeg fikk hele 2,5 minutt på å stelle meg. Føler meg skikkelig fresh;-) Tusler avgårde i treningsbukse i håp om å se litt sporty ut, men lurer ingen...Minsten rekker dagens andre frokost i barnehagen med 10 minutters margin og 6 åringen rekker skolen med et nødskrik...Disse harmoniske morgenen går virkelig etter planen..Får tid til å sitte å fundere i bilen hva jeg kunne gjort annerledes for å få til en mer harmonisk start på dagen..Prøver igjen i morgen:-) Mannen min og jeg har ikke snakket om den natten. Og kommer ikke til å gjøre det heller. Hva skal vi liksom si..Hva gikk galt? Hva kan vi gjøre annerledes? Dette har vi ikke makt over. Ligger utenfor menneskelig påvirkning;-)
Tror ikke jeg og mannen krangla den neste natta, men våkna av at minsten lå ved siden av meg og gliste. 1-0 til han ;-) Det hadde gått meg hus forbi. Vekt av mannen på samme viset. Begge ungene sover tungt..Jeg sovner igjen og våkner med et brak kl 07.40. Om 20 minutter må vi sitte i bilen om vi alle skal grine. Denne morraen må begge få frokost hjemme. Men fant et knep som merkelig nok virka. Roper ut til ungene: VI HAR FORSOVET OSS!! Det viste seg å bli et eventyr for de. Minsten var sjelden samarbeidsvillig...Alt gikk glatt. Rakk skolen denne dagen med et nødskrik og..Deilig denne husmor tilværelsen..Så relaxing liksom;-) Har jo hele tiden husmor reglene i bakhodet. For de av dere som ikke kan de har jeg de ramset opp under:
  • Få arbeidet unnagjort ( helst en time før mannen din kommer hjem)
  • Ha middagen klar (planlegg måltidet kvelden før)
Dagens handleliste...Noe mangelfull..

  • Forbered deg selv (under her ligger det at en må sette av et kvarter til hvile slik at en er klar til mannen kommer hjem. Samt å fikse på sminke og være interessant og oppkvikkende for mannen sin. Og glem alle bekymringer du måtte ha og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren.)
    

  • Rydd vekk rotet (ta en siste runde rundt i hjemmet før mannen kommer hjem)
           
          

  • Forbered barna ( Vask av hender og ansikt på barna, siden barna er hans små skatter og bør se slik ut) 
       

  • Minimer all lyd
             

  • Vær glad for å se han ( han trenger all romantikken han kan få fra deg)
  • La kvelden være hans og hør på han...
Det beste er at alt dette vil sørge at det er den rette måten å få en mann hjem til deg;-)
Husmor regler fra 50 tallet...Hva gikk galt??

Observere at de andre mødrene på skole og barnehage har hatt bedre tid enn meg..Ser ut som de allle jobber i bank eller noe. Jeg ser bare mannevond ut..Kommer hjem og skal gyve løs på husarbeidet. Er vel ingenting som går fra meg...Bare det er gjort innenfor den "golden hour" dvs timen før mannen kommer hjem;-)

Og en annen morgen denne uka så vekte mannen meg kl 07oo når han dro på jobb. Han sa at 6 åringen hadde stått opp, men minsten sov enda..Så at rommet til 6 åringen var tomt og han var ikke i stua. Hvor langt kunne han kommet tenkte jeg. Vedda på at han gikk i underbuksa enda. Eller om noe fantastisk hadde skjedd; at han hadde kledd på seg,smurt niste og gått til skolen...Det hadde vært noe det;-) Men neida han hadde gjemt seg..Helt til han ikke gadd mer og satt på datarommet og leta etter Batman filmer...Alle andre dager denne uka må unger draes ut av senga. Men kan vedde på at til lørdagen er de våkne før klokka 6 begge to og føler deg uthvilt som en annen bare drømmer om..Helt til de ryker på en smell som dette..

Så i dag tok jeg meg en liten hvil selv, fordi jeg fortjente det...

Hadde jo tross at vært på seinvakt i går...Det var et deilig avbrekk i denne husmor greia..Har ikke helt knekt denne husmor greia enda..men gjør det på min måte inntil jeg vet hva som fungerer best...Men selvfølgelig alltid med husmorreglene i bakhodet for husk nå endelig at...
Og som svar på spørsmålet om jeg har lada batteriene: Vet rett og slett ikke hvor jeg plugger inn jeg...

torsdag 9. oktober 2014

Dronninga av de onde...

Et lite tilbakeblikk siden sist. Startet forrige uke med en syk 6 åringen. Vi tilbrakte litt kvalitetstid før vi stålsatte oss for innspurten av uka. 6 åringen fortalt meg da at jeg ble av en av klassekameratene hans kalt: "Dronninga av de onde.." Hmm, så ikke den komme...Den tittelen kan jeg vel leve med ;-) Men 6 åringen var litt bekymra for dramatisering er et av hans talent:-) Men gav han beskjed om at han kunne si at jeg heller hadde en hemmelig identitet som Vampyr eller Zombie...Her i huset er vi for tiden veldig opptatt av hemmelige identiteter...Så hvis dere hører om en mor som egentlig er vampyr eller liknende i nærmiljøet er det bare meg:-) If you can't beat them, join them tenker nå jeg.. Men kall meg helst dronninga av de onde.. Liker å tro:
"Det er umulig å være vittig uten å være litt ondskapsfull." Rose Macaulay
Men alt dette gjør ikke noe siden 6 åringens fremtidsplaner er å bli byens største helt! Som den helten han allerede er så hadde jeg planer om å sende han på skolen, men så dukkete det opp vannkopper. Greit å bli ferdig med det får jeg høre av alle..Jeg hadde ikke hatt noe i mot å vente litt jeg men;-) Han spesielt, har venta på de :-) Men de store prøvelsene kommer når minsten blir smitta...Stålsatte meg på en uke med vannkopper og på toppen av det hele hadde minsten fri torsdag og fredag denne uka pga planleggingsdager! Og misten som på toppen av det hele var redd for storebroren sine vannkopper..Dette kom til å bli bra;-) Begynte bra med at jeg fikk jobba litt hjemmefra. Fikk med meg en assistent og..

I og med at vi ikke kunne reise noen steder kom det til å bli hett rundt ørene mine... Den samme ungen som ikke får lov til å kjøre biler på bordet i aksjon..

Alt går jo strålende så langt;-) Togbanen som hadde vært i kjelleren et par dager pga av dårlig oppførsel ble henta opp igjen.. For nå gjaldt det å tilpasse sanksjonene slik at det ikke gikk mest utover meg selv...Her fra et litt idyllisk morgen øyeblikk.

Bør sies at dette var 5 minutter inn i den første planleggingsdagen...
Når minsten ikke lekte med tog raida han kjøleskapet..

På jakt etter yoghurt. De hadde nemlig sagt i barnehagen at han kunne få to yoghurt om dagen;-) De hadde også sagt at ikke behøvde å stelle seg! De tar seg friheter må jeg si og på toppen av det hele tørr de å legge to planleggingsdager før helg;-)
Bare frem til klokka 13.00 tror jeg han hadde vært inni kjøleskapet 20 ganger. Flytta yoghurt`en til øverste hylle...Litt spesielt å rope lukk kjøleskapet sånn ca 30 ganger på en dag...Andre ganger måtte jeg rope: Ikke skrem lillebroren din! Ikke gnag på sofaen, ikke sleik på skoa dine..Sånne helt vanlige greier med andre ord;-) Og varte ikke lenge før togbanen røyk ned i kjelleren igjen...Glemte at det var mest selvstraff. Det har vært vårt beste tiltak for å fremme god oppførsel. Men denne gang står en liten gutt og sier: Det var greit for han skulle leke med biler han...Samtidig med at jeg fersker storebroren står å smug klør seg oppatt veggen og dørkarmer som en bjørn mens han grynter til lillebroren: "Nå kommer jeg og tar deg!" Det bidrar også til å løfte stemningen;-) .Ringer på døra, men hjelper lite med skilt på døra

når 6 åringen står å flasher seg for nabolaget unger som gatas attraksjon samtidig som jeg hører minsten sitt 29 forsøk på å raide kjøleskapet for yoghurt..Men på dette punktet hadde jeg låst meg inne på do..Men de kommer etter meg og grafser på døra..Hører 6 åringen sier til lillebroren sin at han har en ide for å låse opp døra..;-)

Og når det ikke funka er det ikke noe som en liten timeout bak huset..

Og har jeg vært borte i 2 minutter så skjer dette...

Dette betyr trøbbel..Men var så deilig og rolig og jeg skulle reise vekk på fredagen så ble ikke mitt problem...
Mannen kom hjem for å spise lunch denne fredagen. Og det eneste jeg kom på å si til han: "Hvorfor det? Hvorfor sitter du ikke bare i bilen og spiser..??" Mye mer behagelig det! Men koselig alikevel...Jeg hadde noe koselig å se frem til og. Skulle på husmorferie til Bergen denne fredagen. Første stopp der var på indisk restaurant...

Bestilte medium sterk. Burde gått opp et lys for meg at jeg burde gjort som de andre og tatt mild. Men hadde ikke vært på indisk restaurant på 14 år ;-) Slet med det matvalget hele Bergensturen..Ikke noe er som å kjenne at du har vært på indisk sånn ca tre dager på rad..Men la ikke noe demper på turen for det. Bare å skaffe seg bittelittegranne desinfiserende da...



Etter passe doser med desinfisering lørdagen ble det gjort noen sprell som prøving av gamle brudepike kjoler , hårbånd, selfies mm.

Og i sene nattetimer ble Facebook oppdatert på uanstendig vis;-)

Den beste tilbakemeldingen på dette bilde..

Og når vi satt der i brudekjolerus og knegga så synes vi det var et knakende vittig bildet...Men det var da det;-) Lurer nå på om jeg da i et svakt øyeblikk gjorde planer med samme gjengen i Bergen neste helg og..Det har jeg glemt å nevne for mannen...Men blir ikke kalt "dronninga av de onde" for ingenting;-)
Etter all den eplekaka så var det ingen grunn til å slutte med morroa så søndagen ble brukt til kursing..

Og enda mer uanstendig oppdatering..

Hadde et lite problem med pakkinga hjemover siden jeg fant ut at det var en god ide å kjøpe gardiner mm fra Ikea med hjem..

Den samme dagen det skulle bli 19 grader og sol i Bergen måtte jeg ha på meg boblejakke hjem for å få plass til gardiner i bagasjen. Det var lurt...
Meningen at man skal være opplagt etter en slik tur..Ikke komme hjem forkjøla og trøtt som et slips men,men. Har nå gjort det før og kommet unna med det. Og her jeg sitter med kuppelhode og er forkjøla og da er det bare en ting å si og jeg siterer 6 åringen: "Jeg blir skikkelig gira av å være syk.." Pluss at jeg kjenner ondskapen boble i meg...