onsdag 30. april 2014

Kjærlighet eller loddtrekning...

Et lite tilbakeblikk..Fredag skulle mannen på utflukt. En tradisjon fra 1977. Og han var rekrutt. Alt vi visste var at det kom til å bli tøft. Skulle på lang skogstur..Her er han kledd for anledningen.

Med antrekk fra Fretex. Har dessverre ikke etterbilde. Og tøft ble det. Skrubbsår i panna og tråkka over med diverse skrubbsår både her og der..Men overlevde rekrutt turen..Og bestod flåttsjekken når han kom hjem;-) Jeg våkna til dette på lørdagsmorgen...

 Med dette bildet..

Men han var vel egentlig litt mer slik.. Her påstår han klokka er 10.

Han gir seg ikke på det..Når han sender det blikket er det nesten som jeg tror klokka er 10 selv:-)
Jeg var morragretten til langt utpå dagen. Og fylte dagen med mindre meningsfull lek i sandkassa. Så fort jeg bevege meg utenfor den boksen ble jeg henta inn av minsten. Mamma hvor skal du!!??

Så der måtte jeg sitte med en spade. Noe meningsløst lek. Jeg behøvde nesten bare å sitte med en spade i handa å rote litt i sanda mens jeg så på han lekte. Måtte dukke noen ganger for flyvende sand og holde katta borte med spaden når hun var helt euforisk i øya når hun så verdens største do..

6 åringen er som vanlig veldig opptatt i helgene...Så da står jeg som nestemann på lista som lekekamerat...Dagen ble også fylt med bilkjøring med småbiler som ender med at alle bilene stilles opp på rekke og får superkrefter etterfulgt av tegning med bare brunt selvfølgelig. Etter at jeg har laga fine tegninger til han så blir alt brunt...Når han var ferdig i sandkassa så stod han på verandaen og kjefta på naboen som snekra litt. Kjefta i denne stilen: "Nei nei gutt dette må bli slutt!" ropte han.  Og det var jo til de naboene vi liker;-) Det han burde opplæres til er å springe ut å kjefte når de klipper plenen. Vi er jo bare i april og de han klipt plenen 2 ganger før vi har vurdert å ta frem vår gressklipper. Til og med gått så lang at jeg har inngått en allianse med den andre naboen at vi skal drøye så lenge som mulig med å klippe. Her bryter mannen den skjøre naboalliansen...

Vurderer å sabotere gress klipperen til den klippeglade naboen.
Ellers så skulle jeg ha besøk av en venninne på verandaen lørdagskvelden når mannen hadde kommet seg fra rekrutt turen sin. Vi skulle ha litt sånn og ha den gode samtalen.

Ente med at to av mannens reisefølge fra fredagen pluss en annen vandringsmann stakk innom. Ble nevt at dette kom på bloggen. Går ut i fra at alle var samtykkekompetente. Hvis ikke så er det tatt på min eiendom;-)



Gikk som det måtte gå det med en bytur og ekstremdans. Dansa så hardt at jeg tenkte at dette blir det kaloriforbrenning av...Så på søndagen var det to litt slitne 40 pluss småbarnsforeldere som begge var halte og viste frem skrubbsårene sine til hverandre.. Det er den følesen når alle lørdagens selfies må forkastes. Meningen at en skal være uthvilt søndagskvelden og ikke halt og støl. Det er den følelsen at en lurer på hva helga har gått til. Det er den følelsen mandags morgen med sår hals og selvfølgelig unger som må draes ut av senga. Det er den følelsen at du ikke har tatt opp brød..Den følelsen er ikke til å spøke med..
Her sitter jeg og mannen i kjent positur og ser på barnetv mens ungene er opptatt med helt andre ting.

Hva har skjedd med barnetv tid. I gamle dager som sønnen min ville si så møttes ungene foran barnetv kl 18..Prøver liksom å få til en felles samling rundt dette, men er bare mannen min og jeg som møter opp. Mens nabojenta ringer på med medbrakt iPad. Så da sitter to unger ved siden av hverandre og lurer på om de kan Skype til hverandre. Visste ikke at de visste hva det var engang jeg. Trakk grensa der.
Dagen i dag stod begge ungene foran meg å stappa kosedyra sine under genserene og skogglo..


Tok et hint jeg, så her kommer et etterspurt slyngeinnslag...Og jeg må advare; ikke gjør dette hjemme. Dette er ikke for pyser;-) Og dessuten er det ekstremt vanskelig å dokumentere underveis;-).






Sånn skal det se ut og her ser det ut som jeg svever. Er så mør i magemuskelene at de ikke slutter å skjelve..Her er en annen gosak.


I dag tidlig fikk jeg meg en liten overraskelse. Dette møtte meg på badet.

Tydeligvis ikke bare jeg som synes det er litt intenst her til tider...Men jeg har aldri tenkt på å gjøre dette. Er ikke det litt spesielt å sitte i Zen stilling på dolokket kl 06.00 om morgenen...;-)
I morgen er det en bonus fridag..Egentlig er det  arbeidernes internasjonale kampdag og i den anledning hva passer vel bedre enn internasjonalen på russisk. Har da noen tradisjoner å følge:-)


Og de får den til å svinge de russerne..
Og det betyr at det snart er tid for loddtrenkning eller opp til den ubegrensa kjærligheten vi viser til hverandre. Det som står på spill er hvem som får sove utpå i morgen...Og tar jeg ikke feil så viste jeg mannen ubegrensa kjærlighet 2. påskedag. Den bonusdagen gikk til han:-) Men det har han sikkert glemt..Han hinter innpå allerede. Sier noe sånt som at han hadde vært så fryktelig trøtt om morraen i det siste..At det er så rart nå som det blir lysere tider og sånt...Jeg derimot drar den litt lenger. Prøver å skryte på meg litt allergi..Tok en Zyrtec her i dag for å understreke alvoret...Krever enten en Oscar eller sovedag for innsatsen. Eller så kan jeg jo bare appellere til hans ubegrensa kjærlighet;-)
Og i morgen er det jo flagg dag..Må i den anledning gjøre dere oppmerksom på flaggreglene..Vet mannen har innvendinger om dette her og det velger jeg å spare dere for;-) Men da får han bare blogge om det selv da..
Men tilbake til flagging:
Det er frivillig for privatpersoner å flagge på offisielle flaggdager. Man kan flagge på hvilke dager man måtte ønske!
Flagget heises i månedene mars til og med oktober kl 08.00, i månedene november til og med februar kl 09.00. 
Flagget fires ved solnedgang, dog ikke senere enn kl 21.00 hvis solen går ned etter denne tid. I fylkene Nordland, Troms og Finnmark heises flagget i månedene november til og med februar kl 10.00 og fires kl 15.00.
Vimpler kan henge opp hele døgnet.  Håper mannen husker å sette ut flagget i morgen klokka 08.00 siden jeg antageligvis sover over det høytidlige øyeblikket...Her i huset flagger vi for andre ting og. Her fra en tidligere flaggdag.



Så i morgen ligger spenningen i om jeg sitter på dolokket i Zen meditasjonsstilling kl 06.00. Det er egentlig mer meg å sitte som på det siste bildet..Det andre blir for sært for meg;-) Er jo bare en enkel jente på Hovenga som trenger å bli elska av mannen sin;-) Mens mannen nå sitter å sikler på en vindusrobotvasker og mener den er veldig kjekk. Jeg: "ÅÅÅ.. Hva skal du med sånn? Husker du når du vaska vinduer sist??" Neida han tenkte på meg han;-) Han har også begynte å klage på gressklipperen vår..Han sier vi må ha en ny snart. Han drømmer nok om noe sånt som dette...

Og jeg kanskje noe slikt.

Hvem husker ikke lyden av disse fra barndommen..Godlyden som en så sjelden hører lenger..

Og tenk i morgen er vi kommet til mai allerede...Og tror jammen meg han her har bedrevet med litt slyngetrening jeg...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar