tirsdag 11. september 2012

Er myyye kultur i Edinburgh....

En stund siden siste blogginnlegg nå, men har hatt en velfortjent miniferie. Var med på en jubileumstur for mannen og kompisene hans med fruer. Tre ganger 40 år.
Må advare alle som håper på å se vakre bilder fra en vakker by. Dere vil nok bli skuffa;-) Dette er sånn jeg så byen og er ikke representativt som en reiseblogg:-)

All tur starter med pakking. Måtte vokte bagasjen min som en hauk for mannen prøvde å snike noe inn i min... Litt ompakking sånn i siste liten hører med. Fikk sniki med toalettsaker hos noen i reisefølget.



Viste seg å være en dårlig ide for deodoranten til mannen knuste og alle dametrusene i den kofferten luktet som om at mannen min hadde vært der;-) Overfarten med Ryanair gikk greit. Hadde jo bestemt meg å rote med spyposer og annet jeg fant ved setet. Men var jo totalt ribba.


Så i Ryanair sitt flymagasin et bilde av en flyvertinnene vi hadde som poserte sexy i undertøy (for en god sak selvfølgelig;-)) Skjønte da at vi var på en flytur av en viss klasse... Fly me to the moon eller gult er kult..Men satt igjen med en følelse av. Kødder dere med meg?!:-)

Som den pliktoppfyllende reisende jeg er så følger jeg regler selv om de er aldri så fjollete. Ble helt svett av de gærningene som hadde håndveske i tillegg til håndbagasje. De gærningene;-) Visste jo hvordan det ville ende. Så er det alltid noen så må på do i siste lita under boardingen. Nevner ikke navn:-) Får nerver av sånt. Jeg står klar som et egg. Livredd for å ikke komme med:-) Hjemover er det ikke så nøye;-)
Som vanlig var det ingen god ide og pakke stramt og satse på å fornye garderoben når man kom frem. Sjelden suksess. Og i dette tilfellet var det kilt butikker så langt øyet kunne se...Hadde valget mellom kilt og kilt:-)
Dagene gikk til å se på gammel stein...


Var spesielt interessert i pubkulturen der. Noen hyggelige innfødte møtte vi på og:-)


Regelrett skvulpa når vi snubla oss over all den brosteinen. Følte meg som et vandrende bryggeri. Men kultur er kultur på godt og vondt;-) Viktig å leve seg godt inn i nye kulturer synes nå jeg...Sleit meg gjennom champagnelunch og campagnefest og;-) Bildet er litt uklart, men det begynte kanskje å bli litt uklart på dette tidspunktet...



En overraskelse ventet oss på vei til restauranten på lørdag. Drosja visste seg og være en Limousin. Reiselederen hadde fiksa dette:-) Og her står "long" John også kalt Sasha av fjollete nordmenn;-)



Var i mitt rette element da...

Litt i kontrast så måtte vi jo kjøre turistbuss uten tak og. Alltid morro med det:-)






Nyttig idioter på dobbeltdekker observerer de innfødte...Ps..Det er han som skal på do i siste liten hele tiden;-) Ønsker å være anonym:-)






Havnet ved det eldste vannhullet i Edinburgh. Kunne jo ikke gå glipp av den kulturperla;-)


Ble fort vant til blandingen av lukten av urin og gammel whiskey ved de fleste puber. Er vel sånn det blir når pubene er sånn ca 400 år gamle....
Etter en dag med så mye kultur så følte jeg meg nesten som en av de innfødte og bestemte meg et lite øyeblikk for å bosette meg der nede og livnære meg som pubtester. På dette tidspunktet synes jeg at sekkepipemusikk var englemusikk...


Vi tok en togtur til landet og stranda som avveksling. Balsam for sjelen det. Men nok engang var det noen som skulle på do i siste liten så vi måtte beine til toget..Nevner ikke navn;-) På søndagstur til Gnetwik eller Knotburg eller Dornoch eller noe sånn...
























Hotellet vårt var rent og pent. Men vår store utfordring var dobbeltdyne. Deler mye, men trekker grensa ved dyna mi. Niholdt på dyna i fare for å miste den. Vi målte opp nøye tilmålt dyne hver kveld. Ble vår nye kveldsrutine.

Ellers har jeg spist godt og fikk med meg en godbit hjem. Bør vel be svigers på middag snart;-)


Ungene var fornøyd med å se oss i dag og. Så fornøyd at de frivillig gikk med disse kl 6.30 i dag.



Kommer til å bli fornøyelig med matchende kilter...Prøver å overtale 4 åringen til at tøffe menn og gutter går med kilt;-) 

Så nå sitter jeg her med dotter i øra. Litt usikker på om det skyldes landings fanfaren til Ryanair eller ungene. Er blitt litt fattigere og tafsa på etter alle kunstens regler i sikkerketskontrollen som den pliktoppfyllende terroristen jeg er. Men kultur koster:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar