fredag 1. februar 2013

Det var engang et menneske...

Etter en uke med feelgood tv. Tid for hjem og sinnasnekkern så har jeg nå planene klare for helga. Skal sparkle og drikke rødvin med sugerør.. Grunnen til sugerør er at jeg kan skjøte mange sammen slik at når jeg må opp i høyden kan jeg drikke rett fra flaska. Tror det vi få sparkel til nye høyder:-) Nå er det slutt på alle utsettelser. Nå skal jeg gå systematisk til verks. Håper å motivere mannen litt og...Trenger sårt hans ekspertise.
Ukas vinnersitat har vært:  "Jeg er bare et menneske..." Mannens favorittsitat når det ikke går helt etter planen...

Tilegner denne lille perlen fra vår barndom til han. Dette er feelgood for meg...Ta og hør et par minutter på denne her. Er varm gjensynsglede for barn av 70 tallet:-)



Starten av uka har vært starten på marerittet for småbarnsfamiler med full barnehageplass. Når det er mildvær som gir søkkvåte utedresser og flere skift enn man har klær nesten. Har en 5 åring som mener han er like god til vanns som til lands.  Bærer som et pakkesel fra barnehagen med en liten tass på armen som på ingen måte kan få bakkekontakt for da er det klipt...Da kommer vi i beste fall hjem til kveldmat hvis jeg får tak i han...
Mannen får ukas vanlige pepper for at han har glemt å ta med vått tøy hjem fra barnehagen. Uka er ikke den samme uten å være barnehage nazi her i huset. Jeg er nazien som dere kanskje har skjønt. Og denne uka var inget unntak:-) Da kom ukas første: "Jeg er bare et menneske..."
Og den menneskelige delen stopper ikke der. Jeg står bredskuldra i døra og spør om hvor er dagens barnehage tøy er?? I går skulle mannen hente for jeg skulle ha litt etterlengta overtid...Joda han var fornøyd for han hadde samla alt...Men bare nesten alt!:-) Minsten hadde hatt et skikkelig bajse uhell i barnehagen i går...Jeg stod klar til å gyve løs på den posen med stor iver;-) "Men hvor er den blitt av...??!" sier mannen forundra.  Jeg blir mer og mer brei over skuldrene og kjenner jeg gikk fra nazi til gestapoholdning. " HVA?!..."Henger drittklærne igjen på knaggen i barnehagen?!" sier jeg med en rolig og behagelig stemme;-) Gått fra å kalle det bajs til dritt sier noe om spenningsnivået mitt;-) Jeg er jo bare et menneske kommer det fra mannen... Posen henger der midt i garderoben og sprer godlukt til i morgen..."Og du som har sånn barnehage verv og...Hva vil de tro om deg i barnehagen nå da?!" sier mannen tørt:-) Sitter i foreldreutvalget i barnehagen og kommer aldri til å møte på et møte igjen etter at vi har forpeste barnehagen;-) Er en skandale:-) Sa klart i fra at mannen måtte bli med å hente den så fort det åpna i morgen...Mulig barnehagen må evakuere...Mulig jeg trekker det litt langt, men nå må vi avansere fra og bare være et menneske til å passe inn i denne arbeidsleieren jeg driver her:-) Dette kommer jeg til å blogge om advarte jeg han...Så kanskje du ikke gjemmer dritt på en knagg igjen:-) Mannen kom bare med et skjevt smil vel vitene om at det er jeg som virker som kavringen i familien...Men som lovt så må jeg nå viet et helt innlegg til den posen med drittklær som henger på raden innerst i lokalet med vårt navn på selv om det gir meg flau smak i munn...Mens gårsdagen pepper ble utdelt fikk jeg besøk av den kjekke karen her som måtte myse gjennom små hull for å se barnetv... Litt upraktisk men..


Batman gjennomsyrer hverdagen vår til det ekstreme...Jeg har gått så langt at jeg har utnevnt meg til sjef av Gotham City selv om jeg sliter med å holde kontroll på arbeidsleieren her på Hovenga...Hadde en fridag i forgårs med selveste Batman som skulle vies til å renske rommet hans. Gått vekk fra rydding og gått over til rensking. Men vi må jo bygge Lego mamma ,du lovte sa han så kjekt. Da regna jeg på det. Hadde allerede reparert 2 brannbiler og en politibil i Lego. Bygd Batman flyet og reparet det en gang etter det falt i gulvet. Men det var visst ikke 5 åringens skyld for jeg hadde visst satt det dårlig fra meg slik at det var vanskelig for han mens jeg samtidig rydda rommet hans mens sjefen sjøl tok lunch...Hva gir dere meg for det...En skikkelig kosedag:-)

 "Hvorfor tar du bilde av rommet mitt mamma?" Jeg: "Som bevis..." sier jeg. Er ikke alt de bør skjønne:-)

Men sier som mannen hvis du skal ha noe gjort bra, får du gjøre det sjøl.

Fredagen startet som en hver annen hverdag at jeg gjemmer meg på kjøkkenet og spiser frokostblandinga mi slik at minsten ikke skal se meg spise:-) Han kommer jo til dekka bord i barnehagen og har frokostklubben sin der..Det er i hvertfall det vi betaler ekstra for:-) Kjenner hver dag at gleder meg litt til å slippe å gjemme meg på eget kjøkken...Mens jeg samtidig ser over til naboen som alle sitter så fint til bords...Ser så harmonisk ut der borte fra der jeg står i min mørke kjøkkenkrok;-)

Mannen måtte være med å levere i barnehagen for å hente posen som med bajs som var gjenglemt. Han hadde lagt den i nabohylla til en annen unge. Så må nå advare andre som har hylle ved siden av minsten. Ikke åpne poser med ukjent innhold uten verneutsyr. Det er ikke sikkert det er det du tror. Det beste er igrunn og evakuere bygget og sende inn bombegruppa...Den gruppa melder foresten mannen seg frivillig i;-) Alle barnehager med respekt for seg selv bør ha en;-) Jeg meldte meg frivillig i Foreldreutvalget i barnehagen så nå er det hans tur;-) Men vi kom såpass tidlig i barnehagen i dag at vi greide å smugle posen med det eksplosive innholdet ut før noen oppdaget oss. Holdt på å legge den i håndveska mi men oppdaget heldigvis feilen i tide. Var glad det var kuldegrader i bilen mens jeg var på jobb i dag siden den posen havnet i min bil...
Her er den mye omtalte posen...


Noe annet skremmende er at jeg har greid å skrive så mye om en pose med bajs...
Men kan jo skrive om noe annet ekkelt og...Tran! Var litt uheldig og miste tranen på kjøkkengulvet i går. Den sleipe flaska glei ut av hendene mine. I sakte film så brøt jeg ut...ÅÅÅÅÅnnneeeeiiii! Ble stående litt handlingslamma og se at tran rant utover gulvet. Jeg har et anstrengt forhold til tran. Har nesten vurdert og unngå å gi tran til ungene for jeg hater tranflekker og lukten av det. Men har kommet over den verste tranangsten min og gir barna mine det eneste riktige,Tran;-) Og har vært ekstremt påpasselig med å ikke søle en dråpe. Hver gang ungene står ved tran stasjonen på kjøkkenet og mannen doserer har jeg vært påpasselig med å skyte inn: "Pass på og ikke søl nå!" til mannen. Samme regla hver gang jeg ser han med tran. Sikkert irriterende...Så hvorfor måtte det være meg som skled bortover gulvet i fiskeolje. Sikkert karma:-) Nå får jeg i hvertfall sett min angst for tran lukt i hvitøye i god tid fremover...

Dette var nok et innlegg med fokus på våre hverdagsutfordringer. Må tillegge at fredagens sedvanlige pizzamåltid var ekstremt harmonisk. Alle var glad i hverandre...Hørte til og med tilløp til latter rundt bordet:-) Og alle fikk til og med spise med porselen i dag:-) Både bæsjeposer og tran er glemt...Nå er det fredag og jeg sitter og fundere på hvordan jeg skal få med meg noe festivitas i morgen...Helst uten at mannen får med seg at jeg har planlagt det;-) Jeg er jo bare et menneske jeg og...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar