mandag 23. april 2012

Wikipedia og båtfolk...

Dette er dagen for de helt store ting her i livet;-)
Dukket opp en diskusjon under middag...Bygget seg nesten opp til handgemeng:-) Og det store spørsmålet var om potet er en grønnsak. Jeg påstod hardnakka at det var det. Prøvde å være veldig overbevisende! Ting utviklet seg. Prøvde til og med å brife med mine kunnskaper i norsk grammatikk...Gikk langt for å virke kunnskapsfull;-) Helt naturlig og dra frem pluskvamperfektum og preteritum under en potetdiskusjon;-)
Mannen mente bestemt at potet ikke er en grønnsak. Ja da er det opp til Wikipedia sier jeg uten og gi meg...
Og der står det at potet er en jordfrukt!! Er en stengelknoll.. Også kalt djevelens frukt.
Røyk på den gitt.
Vi er Wikipedia familien..Alt skal skjekkes opp mot den frie encyklopedi:-) Ulempen er at før vant jeg endel diskusjoner bare med å virke overbevisende nok og skråsikker..Slang på en del effekter spesielt innøvd for å vinne diskusjoner;-) Det har snudd seg etter Wikipedia;-)

Can`t win them all;-)

Men vinner alltid den klassiske Styrbor babord diskusjonen :
Styrbord er et skips høyre side. Dette i motsetning til babord som er venstre side.
Navigasjonslys på båtens styrbord side er grønt.

Og dette bør vi vite nå vi som har fått oss båt og alle ting.
Ser frem til lange båturer med to små barn. En som fyller et i sommer, en 4 åring som ikke er redd for noen ting og 2 voksne som krangler om styrbor og babor, Skal se at en uke til fjorten dager på vannet så kommer vi til en enighet...Hjelp vi skal på båtferie!;-) Bestiller parterapi og en weekend på spa for meg selv når den ferien er over;-)


                                    "kasta dragg älskling .. vad fan, inte med rep och"
Og her er sommerens store prøvelse for forholdet;-)

                                  



                                  



2 kommentarer:

  1. Som innspill kan jo nevnes at det har fantes og finnes leksikon som kan brukes som oppslagsverk dersom en står i "beit". Det er klart at dette er en tung materie å bla igjennom og ikke minst bære.. men som et alternativ dersom internettet er nede eller du skulle bli utestengt fra wikipedia

    Angående båtemnet synes jeg du problematiserer dette. Det man skal huske på er at flere i familien har lært om båtlivet "the hard way" og overlevd... selv enkelte vitner og tvangspassasjerer har klart seg.

    I tillegg skal man ikke undervurdere metoden "feiling og prøving". Dette da ingen hos oss er egnet til å bruke eller formidle "mester-svenn". Metoden har også sine gode sider i forhold til det å skape mestring på egenhånd, men på den andre siden kan bli en dyr affære...

    Som en mental forberedelse til sommeridyll på båttur kan jo neste blogg om temaet være refleksjoner rundt tidligere erfaringer

    Vikinghilsen fra overlevende passasjer

    SvarSlett
  2. Ja husker en eller flere båtbranner, tror også den var oppi noe blåbær lyng med bauen en gang..Skulle til å skrive snuta..Men er jo blitt båtfolk!;-)
    Siden mester - svenn kan være en veldig utfordrende læremetode må jeg bare bite i det og prøve. Morro blir det lell:-) Da tar jeg båten i juli og du får det som er igjen av den i august;-)

    Hilsen fra en annen overlevende passasjer:-)

    SvarSlett